Eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olaya ilişkin AKP ve MHP'den herhangi bir açıklama gelmezken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu devletin cinayeti aydınlatması gerektiğini belirtti. Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise, AKP ve MHP'nin sessizliğine dikkat çekerek, ülkede siyasi saldırı girişimlerinin olup olmadığına ve seçimlerin gergin bir atmosferde yapılmasının istenip istenmediğine yönelik endişelerini dile getirdi ve toplumsal barış çağrısında bulundu.
1 Ocak 2023

1996 yılında öldürülen Kıbrıslı gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili olarak, organize suç örgütü lideri Sedat Peker, kardeşi Atilla Peker ve eski MİT mensubu Mehmet Korkut Eken hakkında tutuklama emri çıkarıldı. Sedat Peker, bir YouTube videosunda kardeşi Atilla Peker'i cinayeti işlemekle görevlendirdiğini iddia etmişti. Atilla Peker ise daha önce Fethiye başsavcılığına cinayetle ilgili bilgiler içeren bir dilekçe sunmuştu.
15 Aralık 2023

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Meclis grubunda yaptığı konuşmada, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sorular yöneltti. Akşener, Erdoğan'ın bu konuda sessiz kalamayacağını ve katillerin nerede olduğunu sormaya devam edeceğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın 'tek söz sahibi' olduğunu iddia ederek, bu durumda katillerin kim tarafından saklandığını açıklaması gerektiğini ifade etti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma MHP'li isimlere uzanmıştı.
1 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun'daki parti kongresinde yaptığı konuşmada, Ülkü Ocakları'nın öldürülen eski başkanı Sinan Ateş'in faillerinin bulunamamasını eleştirerek, bu tür olayların tekrarlanmaması için İYİ Parti'nin iktidar olma zorunluluğunu dile getirdi. Ayrıca, 2019 yerel seçimlerinde CHP ile kurdukları ittifakın sonuçlarından ve kazanılan büyükşehir belediyelerinden bahsetti. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili kanun teklifine ve Erdoğan'ın bu konudaki tutumuna yönelik eleştirilerde bulundu.
28 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, bir mafya grubu üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na suikast yapılacağına dair duyumlar aldığını ifade etti. Kılıçdaroğlu daha önce kendisine suikast ihbarları geldiğini ve bunun nedenini Hazine'den sermaye gruplarına aktarılan büyük miktarda para ile ilişkilendirmişti. Aldemir, yetkilileri uyararak Millet İttifakı liderlerinin can güvenliğinin önemine dikkat çekti. Ayrıca, geçmişte Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi olayına da değinildi ve bu cinayetle ilgili soruşturmanın MHP'li isimlere uzandığı bilgisi verildi.
7 Mart 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Mersin milletvekili Olcay Kılavuz, Sinan Ateş cinayeti zanlısını evinde sakladığı iddiasıyla gündeme gelmişti. Önceki dönemde MHP'den birinci sıra adayı olan Kılavuz, bu seçimde dördüncü sıradan aday gösterildi. Açılan sandıkların yüzde 87'si itibarıyla MHP Mersin'de iki milletvekili çıkarırken, Kılavuz Meclis dışında kaldı.
14 Mayıs 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları genel başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ile parti genel merkezinde bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Akşener, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Sinan Ateş'in kanını yerde bırakmayacaklarını belirtti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmiş ve cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 21 kişi tutuklanmıştı.
5 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çeşitli suçlardan hüküm giymiş dört kişinin cezasını affetti. Bu kişiler arasında, Hizbullah davasından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Mehmet Emin Alpsoy ve '28 Şubat' davasından müebbet hapis cezasına çarptırılan eski korgeneral Çetin Saner bulunuyor. Alpsoy ve Saner'in cezaları sağlık durumları gerekçe gösterilerek kaldırıldı. Ayrıca, kasten öldürme ve uyuşturucu ticareti suçlarından hüküm giymiş iki kişinin daha cezaları sakatlık hali nedeniyle kaldırıldı.
3 Mayıs 2023

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesi üzerine TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM'ye soru önergesi verdi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Twitter üzerinden Şık'ı sert bir dille eleştirdi. Şık ise MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesine dikkat çekerek yanıt verdi. Soruşturma kapsamında şu ana kadar 10 kişi, aralarında MHP ile ilişkili isimler ve özel harekât polisleri de olmak üzere tutuklandı.
8 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisine yapılan silahlı saldırıya ilişkin üç şüpheli tutuklandı. Olayla ilgili gözaltına alınan sekiz zanlıdan Azat Özer, Tarık Özer ve Servet Özer 'nitelikli kasten öldürme' suçundan tutuklandı. Diğer beş zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Saldırıda Yunus Emre Erzen ve Batuhan Bayındır hayatını kaybetmişti.
3 Ağustos 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde yaşanan silahlı kavgada iki kişi ölmüş, bir kişi yaralanmıştı. Soruşturma sonucunda 10 sanık hakkında dava açıldı. Savcılık, dört şüpheliye iki kişinin ölümüne ilişkin ağırlaştırılmış müebbet ve müebbet hapis cezası talep etti. Sanıkların ayrıca silahla ateş etme ve ruhsatsız silah bulundurma suçlarından da cezalandırılmaları istendi. Diğer tutuksuz sanıkların 'suçluyu kayırma' suçundan cezalandırılmaları gerektiği belirtildi.
25 Aralık 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisi dahil 10 kişi tutuklandı. MHP, cinayetle ilgili uzun süre sessiz kaldı ve taziye mesajı yayımlamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, Bahçeli'nin mafya ile ilişkilendirilen kişilerle fotoğraf çektirmeye devam etmesi durumunda yanındaki gençlerin de bu yola teşvik edileceğini belirtti ve Bahçeli'yi sessizliğini bozmaya çağırdı.
6 Ocak 2023

İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayisinde iki kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırıyla ilgili soruşturma devam ediyor. Olayın ardından gözaltına alınan şüpheli Murat Özer, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklandı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan sekiz şüphelinin emniyetteki işlemleri sürerken, olaya karışan şüphelilerin tamamının yakalandığı bildirildi.
1 Ağustos 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 30 Aralık'ta Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları başkanı ve Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in Bursa'daki ailesini ziyaret etti. Akşener, aileye başsağlığı dileklerini iletti ve faillerin yakalanması, hukuk önünde cezalandırılmaları konusunda takipçi olacaklarını belirtti. Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında MHP'li isimler dahil 18 kişi tutuklanmış, tetikçi olduğu belirtilen Eray Özyağcı ise henüz yakalanmamıştı.
2 Şubat 2023

Beşiktaş'ta bir kişinin silahlı saldırıda ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada 10 şüpheli gözaltına alındı. Olayın yaşandığı sokağa gelen motosikletli iki kişiden biri olan Sertan Taylan Hayal'in silahla bir mekana ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken, iş yerinden çıkan iki zanlının da motosikletlilere ateş ettikleri belirlendi. Olayda silahla vurulan Hayal hayatını kaybetti. İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonla silahla ateş eden iki şüpheli ve sekiz kişi daha gözaltına alındı.
6 Ağustos 2023

Ankara başsavcılığı, eski Ülkü Ocakları başkanı Alaattin Aldemir hakkında, seçim sürecinde ortaya attığı 'siyasi cinayetler işlenecek', 'Kılıçdaroğlu'na saldırılacak' gibi iddialar nedeniyle 'suç uydurma' suçundan üç yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Aldemir, bu iddiaları bir televizyon programında dile getirmişti. Ancak, iddianamede, Aldemir'in televizyonda dile getirdiği iddialarla, bilgi sahibi sıfatıyla verdiği beyan arasında ciddi çelişki olduğu belirtildi.
21 Temmuz 2023

İstanbul Esenler'de kira nedeniyle tartıştığı ev sahibi S.A'yı bıçaklayarak öldüren S.B. tutuklandı. Olay, Tuna Mahallesi'nde gerçekleşti. S.B'nin daha önce 'kasten yaralama' ve 'güveni kötüye kullanma' gibi suçlardan kaydı olduğu belirlendi. S.B, 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12 Eylül 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'na sert bir şekilde 'İşine bak' diyerek tepki gösterdi. MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, gazetecinin davranışını 'ajan provokatör' edasıyla hareket etmek ve gazetecilik meslek ilkeleriyle bağdaşmamakla suçladı. Özdemir, Yazıcıoğlu'nun yabancı bir basın kuruluşu olan VOA ile ilişkisini ve Can Dündar gibi Türkiye karşıtı bir isimle bağını eleştirdi.
24 Ocak 2023

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde iki kişiyi öldürmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan eski Tokatspor Kulübü Başkanı Ufuk Akçekaya, İzmir'deki cezaevinde intihar etti. Akçekaya'nın cenazesi olay yerindeki incelemenin ardından hastane morguna kaldırıldı. Akçekaya, Nazmi Arıkan ve şoförü Şerif Eker'i öldürmek suçlarından hüküm giymişti.
10 Nisan 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı ve CHP Parti Meclisi üyesi Deniz Demir, Ankara'da silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları başkanı Sinan Ateş'in ailesini ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'nın Çankaya ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu başından yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede vefat etmişti. Soruşturma kapsamında altı kişi tutuklanırken, tetikçinin henüz yakalanmadığı belirtiliyor.
5 Ocak 2023
İşaretlediklerim