6 Nisan'da CHP İstanbul İl Başkanlığı binası civarında silahla ateş açılması olayıyla ilgili gözaltına alınan dört şüpheliden üçü, yurt dışına çıkış yasağı ve belirli günlerde karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı. Firari şüpheli Emre D. için yakalama kararı çıkarıldı. Şüphelilerin emniyetteki ifadelerine göre, Emre D. sosyal medyada canlı yayın yaparken silahla havaya ateş açmış. Zanlılardan üçünün daha önce çeşitli suçlardan kayıtları bulunuyor.
11 Nisan 2023

Türkiye'de yaşanan depremlerin ardından Twitter'a erişimde zorluklar baş gösterdi ve NetBlocks durumun erişim kısıtlamasından kaynaklandığını bildirdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter yöneticileri ile dezenformasyonla mücadele konusunda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Twitter'a toplumu panik ve kaosa sürükleyebilecek dezenformasyonlarla mücadele etme sorumluluğu hatırlatıldı ve Twitter'ın tam işbirliği içinde olmayı kabul ettiği ifade edildi. Toplantıda erişim kısıtlamasının gündeme gelip gelmediği ise belirtilmedi.
8 Şubat 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otoritesinin sarsıldığını ve bu durumda gözünü karartarak çılgınca şeyler yapabileceğini ifade etti. Demirtaş, halka korkmamaları ve geri adım atmamaları çağrısında bulundu. Ayrıca, depremzedeleri yalnız bırakmama ve şehirleri yeniden inşa etme konusunda dayanışma vurgusu yaptı.
12 Şubat 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Marmara ve Ege bölgelerinde bulunan Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Balıkesir, Kütahya ve İzmir illeri için 'sarı kod' uyarısı yaparak kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini duyurdu. Ulaşım aksamaları, çatı uçması ve zehirlenme risklerine karşı tedbir alınması gerektiği belirtildi. Ayrıca, ülkenin iç ve batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı, doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile pus ve sis hadiselerinin beklendiği, batı kesimlerde toz taşınımı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun bazı kesimlerinde çığ tehlikesi riskinin olduğu ifade edildi.
27 Şubat 2023

İşadamı Ömer Arıkan, kendisini arayan dolandırıcılara karşı nasıl önlem aldığını Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Dolandırıcılar, Arıkan'ın banka hesap bilgilerine ve kişisel bilgilerine sahip olduklarını iddia ederek, güvenliği sağlamak adına parola ve şifre talep ettiler. Arıkan, dolandırıcıların taleplerine hatalı bilgiler girerek yanıt verdi ve sonunda dolandırıcılar telefonu kapattı. Arıkan, bu tür durumlarda doğrudan bankanın resmi numarasını aramak gerektiğini vurguladı.
28 Kasım 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'da İmamoğlu'nun mitingine yapılan taşlı saldırı sonrası açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı seçimi kaybetme korkusuyla her tarafa saldırmakla suçladı ve benzer saldırıların olabileceğini ifade etti. Ayrıca, saldırının asıl faillerinin bulunmasını talep etti.
10 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırı sonrasında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu, görüşme sırasında terör saldırısı ve yaralı güvenlik güçlerinin sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
1 Ekim 2023

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, TikTok'un ulusal güvenlik meselesi haline geldiğini ve platformdaki içeriklerin toplumsal değerlere uygun olmadığını belirtti. Yayman, TikTok'un zararlı ve müstehcen içerikleri kaldırması gerektiğini, aksi takdirde bant daraltma veya ekonomik yaptırımlar gibi önlemler alınabileceğini söyledi. TikTok yetkilisi Emir Gelen ise, TBMM'nin davetlerine önem verdiklerini ve sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini ifade etti.
31 Mayıs 2024

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İstanbul'un deprem riskine dikkat çekti. İstanbul Deprem Bilim Kurulu'nun toplantısında konuşan İmamoğlu, Türkiye'nin ve İstanbul'un deprem gerçeğini kabul etmenin önemini vurguladı. İstanbul'da yaşayan vatandaşların deprem konusunda kaygılı olduğunu belirten İmamoğlu, deprem bölgesindeki gözlemlerinin kendisinde bir iç hesaplaşma başlattığını ve İstanbul'da böyle bir felakete izin vermeyeceğine dair söz verdiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'un depreme hazırlıklı hale getirilmesi için ciddi kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu ve hükümete bu konuda iş birliği çağrısında bulundu.
25 Şubat 2023

Kahramanmaraş merkezli büyük depremler ve Hatay'daki 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Adana için deprem uyarısında bulundu. Ancak İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cenk Yaltırak, bu tür tahminlerin bilimsel olmadığını, Adana'da aktif faylar üzerinde anlamlı bir çalışma bulunmadığını ve bu tür iddiaların sadece halkı korkuttuğunu belirtti. Yaltırak, deprem tahminlerinin hangi fay hattı üzerinde olacağı gibi somut bilgilerle desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
20 Şubat 2023

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle OHAL ilan edilen veya afet bölgesi ilan edilen illerde, depremden etkilendiğini belgeleyen tüketicilerden elektrik ve doğalgaz için güvence bedeli ve kesme-bağlama bedeli alınmayacağını duyurdu. Ayrıca, bu illerde lisanssız elektrik üretimi başvuruları ve mevcut başvurulara ilişkin komisyon toplantıları OHAL süresince ertelenecek. LPG piyasasında faaliyet gösteren lisans sahiplerinin süreli yükümlülükleri de OHAL süresi sonuna kadar ertelendi.
18 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eylül 2023'te BM Genel Kurulu sırasında Elon Musk ile görüşmüş ve Tesla'nın Türkiye'de fabrika kurması için çağrıda bulunmuştu. Ancak otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, Tesla'nın Türkiye'de fabrika kurma planının olmadığını yazdı. Özpeynirci, Türkiye'nin 26 yıldır yeni bir otomotiv markasından yatırım almadığını ve mevcut yatırımların da ülkeden çekildiğini belirtti.
20 Kasım 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, RTÜK'ün Kahramanmaraş depremleri sonrasında iktidarın deprem yönetimini eleştiren medya kuruluşlarına ceza vermesini kınadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremle ilgili eksiklikleri dile getiren eleştirilere sert bir dille yanıt vermişti. RTÜK, son olarak Flash Haber ve Habertürk'e cezalar uyguladı. TGC, haber erişiminin özgür olması gerektiğini ve RTÜK'ün cezalarla kamusal meselelerin tartışılmasını engellediğini belirtti.
8 Mart 2023

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren ve AKP'li Veysel Eroğlu, deprem bölgesinde hedeflenen sürede kalıcı konutların inşası için Türkiye'de yeterli işgücünün bulunmadığını ifade etti. Uzmanlar, artçı sarsıntıların devam ettiği bölgede konut yapımının tehlikeli olduğunu ve uygun zemin araştırmalarının yapılmadığını belirtiyor. Eren, hükümetin hedeflediği zaman diliminde konutların tamamlanamayacağını, bu nedenle konteyner ve prefabrik kentlerin birkaç yıl kalıcı olacak şekilde düşünülmesi gerektiğini söyledi.
7 Nisan 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarda, depremle ilgili yayın yapan bazı medya kuruluşlarını provokasyon yapmakla suçladı ve bu kuruluşların RTÜK uzmanları tarafından yakından takip edildiğini, gerekli raporlamaların yapıldığını ifade etti. Ayrıca, İstanbul başsavcılığının gazeteciler Merdan Yanardağ ve Enver Aysever hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik' suçlamasıyla soruşturma başlattığı bilgisine de yer verildi.
11 Şubat 2023

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada provokatif paylaşımlar yapan kişileri takibe aldı. Yapılan açıklamaya göre, 117 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 21'i tutuklandı. Ayrıca, depremzedelere yardım bahanesiyle dolandırıcılık yapmaya çalışan 76 internet sitesi kapatıldı ve deprem yardımı adı altında para talep eden sahte sosyal medya hesapları ile kripto varlık cüzdan adresleri tespit edilerek gerekli işlemler yapıldı.
17 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler sonrasında çadır taleplerinin iki haftadır karşılanmadığını belirtti. Bilim insanlarının uyarılarının dikkate alınmadığını ve hasarlı binalara yanlış raporlar verildiğini ifade etti. Erdoğan'ın sarayları ve uçaklarına atıfta bulunarak, hükümetin yurttaşlara yeterli desteği sağlamadığını ve otoriter bir anlayışla hareket ettiğini söyledi. TELE1 gibi televizyon kanallarına yapılan baskıları da eleştirdi.
21 Şubat 2023

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman ziyareti sırasında maruz kaldığı saldırıları planlı ve profesyonel bir provokasyon olarak nitelendirdi. Toprak, saldırıyı gerçekleştiren kişilerin özellikle seçilmiş ve provokasyon yapma yeteneğine sahip olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, yaşanan olaylar sonrasında Adıyaman ziyaretini iptal ederek Ankara'ya dönmüştü. Toprak, seçimler yaklaşırken bu tür provokasyon girişimlerinin artabileceğini ve seçim kampanyasının demokratik ahlaka uygun şekilde devam etmesi gerektiğini vurguladı.
22 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iktidarın deprem konusunda ortak hareket etmeye yanaşmaması durumunda muhalefet partilerinin bir araya gelerek iş birliği yapmaları gerektiğini belirtti. Demirtaş, olası bir iş birliği yapılmaması halinde 100 binden fazla insanın hayatını kaybedebileceğini ifade etti ve muhalefet partilerine, belediyelere, AFAD'a, Kızılay'a, TSK'ya ve büyük şirketlere depremle mücadelede somut adımlar atmaları için çağrıda bulundu. Türkiye, 6 Şubat'ta meydana gelen ve merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı ve depremdeki ölü sayısı 3 bin 549 olarak açıklandı.
7 Şubat 2023

Hamas'ın İsrail'e saldırısının ardından Türkiye, 'endişe, kınama ve itidal' içerikli bir açıklama yayınladı ve dolaylı olarak arabuluculuğa hazır olduğunu duyurdu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tüm tarafları itidalle hareket etmeye ve gerilimi daha da tırmandıracak fevri adımlardan uzak durmaya çağırdı.
7 Ekim 2023
İşaretlediklerim