Türkiye'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcileri Adana Demirspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe, 3'üncü eleme turunda rakiplerini eleyerek Avrupa'daki yollarına devam etti. Adana Demirspor, Osijek'i eleyerek Belçika ekibi Genk ile eşleşti. Beşiktaş, Netfçi'yi eleyerek Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile eşleşti. Fenerbahçe ise Maribor'u eleyerek Hollanda ekibi Twente ile eşleşti. Play-off turu maçları 24 ve 31 Ağustos tarihlerinde oynanacak.
18 Ağustos 2023

UEFA Avrupa Ligi son 16 turu kura çekimi sonucunda Fenerbahçe, İspanya'nın Sevilla takımıyla eşleşti. Sevilla, UEFA Avrupa Ligi'nde en çok şampiyon olan takım olup, bu sezon Şampiyonlar Ligi'nden elenerek Avrupa Ligi'ne katılmıştır. Sevilla, ligde zor bir sezon geçirmesine rağmen son dönemde formunu toparlamıştır. Fenerbahçe ise daha önce 2007-2008 sezonunda Sevilla'yı UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eleyerek çeyrek finale yükselmişti.
24 Şubat 2023

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Avrupa Konferans Ligi elemelerinde Türkiye'yi temsil ediyor. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi ön eleme turlarında mücadele ediyor. Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Aris-Dinamo Kiev maçının galibi, Fenerbahçe'nin Twente-Riga, Adana Demirspor'un Olympiakos-Genk eşleşmesinin kazananı olacak. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele ederken, elenmesi durumunda Avrupa Ligi'nde Karabağ- HJK Helsinki maçının galibiyle karşılaşacak.
7 Ağustos 2023

Şampiyonlar Ligi grup etabının 5. haftasında Barcelona, Borussia Dortmund, Atletico Madrid ve Lazio, son 16 turuna çıkmayı garantiledi. Manchester City, Leipzig karşısında geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak Erling Haaland'ın rekor kırdığı bir gece yaşadı. Borussia Dortmund, Milan'ı deplasmanda 3-1 yenerek gruptan çıkmayı başardı. PSG ise Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı ve grupta ikinci sırada yer aldı.
29 Kasım 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi 2'nci eleme turunda Beşiktaş, Arnavutluk'un Tiran takımıyla; Fenerbahçe ise Moldova'nın Zimbru takımıyla eşleşti. Ayrıca, bu sezon turnuvaya katılan Adana Demirspor, Romanya'nın Cluj takımıyla eşleşti. İlk karşılaşmalar 25-27 Temmuz, rövanşlar ise 1-3 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Adana Demirspor ilk maçını deplasmanda, Beşiktaş ve Fenerbahçe ise sahasında oynayacak.
21 Temmuz 2023

UEFA Uluslar Ligi'nin 2024-2025 sezonu için grup kura çekimi, Paris'te gerçekleştirildi. Türkiye, B Ligi 4'üncü Grup'ta Galler, İzlanda ve Karadağ ile eşleşti. A, B, C ve D liglerindeki grupların dağılımı açıklandı. A Ligi'nde ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek finallere yükselecek, B ve C Liglerindeki grup birincileri ile D Ligi'ndeki iki grup birincisi bir üst lige çıkacak. Maçlar Eylül 2024'te başlayacak ve Haziran 2025'te finalle son bulacak.
8 Şubat 2024

Bu sezon yeni formatta oynanacak UEFA Konferans Ligi’nde Başakşehir’in lig aşamasındaki rakipleri belli oldu. Kura çekimi Fransa’nın Monaco kentindeki Grimaldi Forum’da yapıldı ve Başakşehir ikinci torbadan katıldı. Başakşehir’in rakipleri Kopenhag, Heidenheim, Rapid Wien, Cercle Brugge, Petrocub ve Celje olarak belirlendi. UEFA Konferans Ligi mücadelesi 3 Ekim’deki maçlarla başlayacak.
30 Ağustos 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 2'nci eleme turu kura çekimi İsviçre'nin Nyon kentinde gerçekleştirildi. Türk takımlarından Adana Demirspor, Romanya'nın CFR Cluj takımıyla; Beşiktaş, Tirana (Arnavutluk)-Dinamo Batum (Gürcistan) eşleşmesinin galibiyle; Fenerbahçe ise La Fiorita (San Marino)-Zimbru (Moldova) eşleşmesinin galibiyle eşleşti. İlk maçlar 27 Temmuz'da, rövanşlar ise 3 Ağustos'ta oynanacak. Bu turu geçen takımlar, grup aşamasına katılmaya hak kazanacak.
21 Haziran 2023

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3'üncü eleme turunda karşılaşacak olan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Yukatel Adana Demirspor'un rakipleri belli oldu. Beşiktaş, Azerbaycan ekibi Neftçi ile; Fenerbahçe, Slovenya temsilcisi Maribor ile; Adana Demirspor ise Hırvatistan temsilcisi Osijek ile eşleşti. 3'üncü eleme turu müsabakaları, 10 ve 17 Ağustos'ta oynanacak.
4 Ağustos 2023

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, yeni formatlarıyla lig usulü oynanacak. Kura çekimi yarın Monako'daki Grimaldi Forum'da yapılacak. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki, RAMS Başakşehir'in ise UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri belli olacak. Beşiktaş ve Trabzonspor'un durumu ise bu akşam oynayacakları maçlarla netleşecek.
29 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile eşleşti. İlk maç 7 Mart'ta, rövanş ise 14 Mart'ta oynanacak. Fenerbahçe'nin bu turu geçmesi durumunda çeyrek final kuraları 15 Mart'ta çekilecek. Turnuvanın final maçı ise 29 Mayıs'ta Yunanistan'ın başkenti Atina'daki AEK Arena'da gerçekleştirilecek.
23 Şubat 2024

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nin 1'inci eleme turu ilk maçları 29 karşılaşmayla sona erdi. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 2'nci eleme turundaki muhtemel rakipleri ilk maçlarda berabere kaldı. Arnavutluk ekibi Tiran, Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum ile 1-1 berabere kalırken, San Marino'nun La Fiorita takımı da Moldova ekibi Zimbru ile aynı skorla eşitliği bozamadı. Rövanş maçları 18 ve 20 Temmuz tarihlerinde oynanacak.
14 Temmuz 2023

Trendyol Süper Lig 2024-2025 sezonu fikstür çekimi Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki merkezinde gerçekleştirildi. Derbi haftaları belirlenirken, Trabzonspor-Beşiktaş 5. haftada, Fenerbahçe-Galatasaray 6. haftada karşılaşacak. İlk haftanın maç programı da açıklandı; Kayserispor ilk haftayı bay geçecek. TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın, Avrupa'da oynayacak takımların belirli haftalarda eşleşmeyeceğini belirtti.
11 Temmuz 2024

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki üç numaralı turnuvasında mücadele edecek Türk kulüplerinin, 3'üncü eleme turundaki muhtemel rakipleri belli oldu. Eşleşmelere göre, Fenerbahçe'nin muhtemel rakibi Differdange-Maribor eşleşmesinin galibi, Beşiktaş'ın muhtemel rakibi Zeljeznicar-Neftçi eşleşmesinin kazananı, Adana Demirspor'un muhtemel rakibi Osijek-Zalaegerszegi TE eşleşmesinin galibi ve Galatasaray'ın muhtemel rakibi Ludogorets-Olimpija Ljubljana eşleşmesinin galibi olacak.
24 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi. İlk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla oynadığı rövanş maçını 1-0 kaybetmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetle tur atladı. Çeyrek finaldeki rakibi, bugün çekilecek kura ile belirlenecek. Muhtemel rakipler arasında Aston Villa, Fiorentina, PAOK, Viktoria Plzen, Lille, Club Brugge ve Maccabi Tel Aviv bulunuyor.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci eleme turu rövanş maçında Lugano'yu 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi. İlk maçı 4-3 kazanan sarı lacivertliler, rövanş maçında Dzeko ve Szymanski'nin golleriyle galibiyete ulaştı. Lugano'nun tek golü Mahmoud'dan geldi. Fenerbahçe, üçüncü eleme turunda Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak.
30 Temmuz 2024

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçında Sevilla'ya deplasmanda 2-0 yenildi. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanırken, Sevilla ikinci yarıda Bryan Gil ve Lamela'nın golleriyle 2-0 öne geçti. Fenerbahçe, 16 Mart'ta oynanacak rövanş maçında üç farklı galibiyet almak zorunda; aksi takdirde Sevilla çeyrek finale yükselecek.
10 Mart 2023

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi ilk 16 turunda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına rövanş maçında 1-0 yenilmesine rağmen, ilk maçtaki 3-0'lık galibiyeti sayesinde çeyrek finale yükseldi. Çeyrek final kurasında Fenerbahçe'nin rakibi Yunanistan'ın Olympiakos takımı oldu. Diğer çeyrek final eşleşmeleri de belirlendi ve yarı finaldeki muhtemel rakipler açıklandı.
15 Mart 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turu ilk maçında Fransız takımı Lille'e deplasmanda 2-1 yenildi. Maçta Lille, Jayden Oosterwolde'nin kendi kalesine attığı golle öne geçti. Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin 79. dakikadaki golüyle eşitliği sağladı, ancak Edon Zhegrova'nın 90+1. dakikada attığı golle Lille galibiyeti elde etti. Maç, Rumen hakem Istvan Kovacs tarafından yönetildi.
6 Ağustos 2024

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi üçüncü eleme turunda Fransa temsilcisi Lille ile karşılaşacak. İlk maç yarın Hainaut Stadyumu'nda oynanacak. Fenerbahçe, Lille'i elemesi durumunda play-off turunda Slavia Prag-Union SG maçının kazananıyla eşleşecek. Maçı Rumen bir hakem yönetecek.
5 Ağustos 2024
İşaretlediklerim