Ankara'da bir eğlence mekanı çıkışında, yoldan geçen kadınlara sözlü ve fiziki saldırıda bulunan ve havaya ateş eden üç emniyet personeli gözaltına alındı. Olay, 24 Ağustos günü saat 06.30 sıralarında gerçekleşti. Saldırganların biri çarşı mahalle bekçisi, diğer ikisi ise polis memuru olduğu belirtildi. Şahıslar hakkında adli ve idari soruşturma başlatıldı ve açığa alındılar.
24 Ağustos 2023

Ankara-Kırıkkale yolunda, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bir otomobil yol kenarındaki direğe çarptı. Kazada araç sürücüsü A.B. ve yolcular M.B., E.B. olay yerinde hayatını kaybetti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 1 yaşındaki A.U.U. da kurtarılamayarak öldü. Kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
28 Kasım 2023

Hatay Havalimanı'na ticari uçuşlar, pisti koruyan duvarlardaki sorunlar nedeniyle durduruldu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, havalimanının acil yardım uçaklarına açık olduğunu, ancak ticari uçuşların yoğunluk azaldıktan sonra yenileme çalışmalarının ardından başlayacağını belirtti. Pistteki eksen kayması nedeniyle tam doluluktaki uçakların inişte pistte çökme riski taşıdığı ve durma mesafesinin uzaması nedeniyle pist dışına çıkma tehlikesi bulunduğu ifade edildi. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, havalimanının durumuna ilişkin sorularını dile getirdi.
26 Nisan 2023

Tayvan Savunma Bakanlığı, Çin'e ait 70 askeri hava aracı ve 11 savaş gemisinin Tayvan Boğazı'nda ve Tayvan'ın Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde (ADIZ) tespit edildiğini duyurdu. Çin Halk Kurtuluş Ordusu, 8 Nisan'da bölgede kapsamlı askeri tatbikat başlattığını açıklamıştı. Tayvan lideri Tsai'nin ABD'ye yaptığı ziyaretler ve bu ziyaretlerin ardından Çin'in ABD'ye ve aracılık eden kuruluşlara yaptırım uygulayacağını bildirmesi, iki ülke arasındaki gerilimi artırmıştır. Çin, 'Tek Çin' ilkesine dayanarak Tayvan'ın uluslararası alanda temsil edilmesine ve müstakil diplomatik ilişkiler kurmasına karşı çıkıyor.
10 Nisan 2023

ASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün, Türkiye'nin Siper füze savunma sistemi projesi sayesinde Rus yapımı S-300 ve S-400 hava savunma sistemlerine ihtiyaç duymadığını belirtti. Türkiye, S-400 alımı nedeniyle ABD'nin yaptırımlarına maruz kalmış ve F-35 programından çıkarılmıştı. Türkiye bu sistemleri aktive etmemeyi tercih ederek ABD ile olan gerilimi azaltmaya çalıştı. Görgün'ün açıklamaları, Bloomberg tarafından Washington tarafından olumlu karşılanabilecek bir gelişme olarak değerlendirildi.
16 Mart 2023

İzmir'in Menderes ilçesindeki orman yangınına müdahale etmek için su almaya çalışan bir helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterdeki dört personelden birinin sağ olarak kurtarıldığını, diğer üç kişi için arama kurtarma çalışmalarının başlatıldığını açıkladı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkmış ve sarp arazide etkili olması nedeniyle karadan ve havadan ekip sayısı artırılmıştı.
17 Eylül 2023

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında Türkiye'ye F-16 savaş uçaklarının satışını desteklediklerini belirtti. Miller, F-16 satışının İsveç'in NATO üyeliğiyle iki ayrı konu olduğunu ifade etti ve bazı Kongre üyelerinin bu iki konuyu bağlantılı gördüğünü ancak kendilerinin böyle bir bağlantı olması gerektiğine inanmadıklarını dile getirdi. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa Birliği hedeflerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
11 Temmuz 2023

Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo, İstanbul İtfaiyesi'ne ait arama kurtarma araçlarını Adana'ya uçakla taşıdı. Taşınan araçlar, deprem bölgesindeki arama ve kurtarma faaliyetlerine katılacak. Araçlar, İstanbul Havalimanı'ndan yüklenerek Adana İncirlik Havalimanı'na götürüldü ve buradan deprem bölgelerine sevk edildi.
6 Şubat 2023

Rusya'nın Belgorod bölgesinde Ukraynalı esir askerleri taşıyan bir İlyuşin İl-76 askeri nakliye uçağı düştü. Uçakta 74 kişi bulunuyordu, bunların arasında Ukraynalı askeri esirler, refakatçiler ve mürettebat yer alıyordu. Belgorod Bölge Valisi Gladkov olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Belgorod bölgesi, Ukrayna sınırına yakınlığı nedeniyle son aylarda sık sık saldırılara maruz kalmıştı.
24 Ocak 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Konuşmasında, hava savunma sistemi üretme hedeflerinden, insansız savaş uçağı Kızılelma'nın testlerini tamamlama ve ordu envanterine katma isteklerine, sığınmacıların gönüllü geri dönüşlerine ortam hazırlama ve sınır hattındaki illerin güvenliğini sağlama çalışmalarından bahsetti. Ayrıca, suç örgütlerinin kökünü kazıyacaklarını ve vatandaşların huzur ve esenliğini temin etmekten alıkoyacak hiçbir durumun olmayacağını belirtti.
30 Ağustos 2023

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 23 Aralık 2023 tarihinde Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada altı Türk askerinin şehit olduğunu ve bir askerin yaralandığını duyurdu. Açıklamada, çatışmada 13 teröristin etkisiz hale getirildiği ve bölgede temasın devam ettiği, ayrıca belirlenen hedeflere yönelik ani hava harekâtlarının icra edildiği belirtildi.
23 Aralık 2023

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi'ne ait bir roket ve patlayıcı fabrikasında yangın sonrası bir patlama meydana geldi. Patlamada yaralananlar hastanelere sevk edildi ve bazılarının durumu ağır. Olay yerine Ankara Valisi ve Milli Savunma Bakan Yardımcısı geldi. Milli Savunma Bakanlığı beş işçinin öldüğünü açıkladı. Patlamanın nedeni üzerine teknik incelemeler devam ediyor.
10 Haziran 2023

İzmir'in Menderes ilçesinde, orman yangınına müdahale için su almaya çalışırken kaza yapan helikopterdeki üç personelin cenazelerine ulaşıldı. Helikopter, Tahtalı Barajı'na düştü ve su yüzeyinin 12 metre altında tespit edildi. Dalgıçlar tarafından helikopter enkazından bir personelin cansız bedeni çıkarıldı ve su altında devam eden çalışmalarda iki personelin daha cenazesine ulaşıldı. Kazayı soruşturmak için görevlendirilen iki savcı da bölgeye geldi.
18 Eylül 2023

Milli Savunma Bakanlığı, 11 Ocak 2024 tarihinde Kuzey Irak'taki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarının düzenlediği taciz ve sızma girişimi sonucunda Piyade Uzman Çavuş Samet Aslan'ın şehit olduğunu ve bir askerin yaralandığını duyurdu. Açıklamada, bölgedeki operasyonların devam ettiği bilgisi paylaşıldı.
11 Ocak 2024

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Tahtaköprü Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki söndürme helikopteri, 15 arazöz ve iki su tankı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Tayvan Savunma Bakanlığı, 34 Çin askeri hava aracı ve dokuz savaş gemisinin Tayvan Boğazı'nda ve Tayvan'ın Hava Savunma Tanımlama Bölgesi'nde görüldüğünü duyurdu. Bu gelişme, Çekya Cumhurbaşkanı'nın Tayvan lideri ile telefon görüşmesi yapmasının ardından ve Çin'in bu görüşmeyi protesto etmesinin sonrasında yaşandı. Çin, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin 2022'deki ziyaretinden sonra bölgedeki askeri devriye faaliyetlerini artırmıştı. Pekin yönetimi, Tayvan'ın bağımsızlığını tanımayıp, 'tek Çin ilkesi' çerçevesinde hareket etmekte ısrarcı.
1 Şubat 2023

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki saldırıyı düzenleyenlerden birinin PKK üyesi olduğunu açıkladı. Saldırıyı PKK'ya bağlı HPG üstlenmişti. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, teröristlerden birinin kimliğinin belirlendiği ve PKK üyesi olduğunun tespit edildiği belirtildi. Diğer teröristin kimlik belirleme çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.
1 Ekim 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Türkiye'de meydana gelen orman yangınlarına müdahale amacıyla 2 Be-200 amfibi yangın söndürme uçağını gönderdiğini duyurdu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatı ve Türkiye'nin talebi üzerine harekete geçen uçaklar, Muğla ve İzmir'deki yangınlara müdahale edecek. Uçaklar, yangınları izlemek ve tespit etmek için kızılötesi termal kameralarla donatılmış.
19 Temmuz 2023

ABD Avrupa Komutanlığı, Akdeniz'de rutin bir havada yakıt ikmali görevi sırasında kaza geçiren ABD askeri uçağında bulunan beş personelin öldüğünü açıkladı. Kaza sonrası ABD askeri uçak ve gemileri tarafından arama kurtarma çalışmaları başlatıldı ve soruşturma sürdürülmekte. Bu olay, İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonrasında ABD'nin Akdeniz'de artan askeri varlığı ve tatbikatları bağlamında gerçekleşti.
12 Kasım 2023
İşaretlediklerim