Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, TV5'te yaptığı açıklamada, partisinin deprem bölgesine gönderdiği yaklaşık 100 yardım TIR'ına el konulduğunu ve depolara gönderildiğini belirtti. Davutoğlu, gönüllü olarak yardım etmek isteyen doktorların da 'izin yok' gerekçesiyle geri çevrildiğini ifade etti. Bu açıklama, 6 Şubat'ta Türkiye'de meydana gelen ve 35 binden fazla kişinin hayatını kaybettiği depremler sonrasında yardım çalışmalarının yönetimi hakkında yaşanan tartışmaların bir parçası.
17 Şubat 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmak üzere Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. Kendisinin yüzde 19-20 civarında bir oy oranına sahip olduğunu iddia eden İnce, seçimi ikinci tura taşımayı ve ikinci turda kazanmayı hedeflediğini belirtti. İnce, seçim kampanyasını yüzde 30'un üzerinde bir oy oranıyla tamamlayacağını ve ikinci turda yüzde 60'ın üzerinde oy alarak seçimi kazanacağını iddialı bir şekilde ifade etti.
20 Mart 2023

Yüksek Seçim Kurulu, 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için kullanılacak oy pusulasını onayladı. İYİ Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk tarafından yapılan açıklamada, pusulanın onaylandığı ve Türk demokrasisi için hayırlı olması temennisinde bulunuldu. Oy pusulasında sırasıyla Cumhur İttifakı adayı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Millet İttifakı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ata İttifakı adayı Sinan Oğan yer alıyor.
13 Nisan 2023

Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imar affı ile ilgili övgülerine ve Türkiye'deki deprem yönetmeliklerine uymayan yerel yönetimlere eleştirilerde bulundu. Görür, 6 Şubat depreminin bir milat olarak kabul edilmesi gerektiğini ve Türkiye'nin bilim toplumuna dönüşmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bir belediye başkanının yönetmeliklere uymadığını kendisine itiraf ettiğini belirtti. Türkiye'de yaşanan büyük depremler sonrasında binaların yıkılmasının yönetmeliklere uyulmamasından kaynaklandığına dikkat çekti.
15 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını belirtti. İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı adayı olarak Ümit Özlale'yi göstereceklerini ifade eden Akşener, ittifak siyasetine karşı olduğunu ve bu durumun insanları kutuplaştırdığını söyledi. Akşener, İstanbul ve Ankara'nın eski ortağının partisi tarafından kaybedileceğini göze aldıklarını ve İYİ Parti'nin kuruluş ayarlarına döndüğünü belirtti.
6 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Osmaniye ve Gaziantep'te yaşanan yıkımı ve yardım ihtiyacını dile getirdi. Poyraz, Nurdağı'nın yerle bir olduğunu, bölgede akaryakıt, telefon ve internetin bulunamadığını belirtti. Ayrıca, bölge halkının soğuktan korunması için bere, atkı, ayakkabı, bot, mont, çadır ve katalitik gibi malzemelere ihtiyaç duyduğunu ifade etti. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası 107 artçı sarsıntı yaşandı ve ölü sayısı 1498 olarak açıklandı.
6 Şubat 2023

Millet İttifakını oluşturan altı siyasi parti, 18 Şubat Cumartesi günü Saadet Partisi Genel Merkezi'nde deprem konulu bir toplantı yapacak. Toplantıda, deprem sonrası yaşanan gelişmeler ve ittifakın atacağı adımlar tartışılacak. Ayrıca, deprem sonrası seçimlerin ertelenmesi konusunda ittifakın net bir duruş sergilemesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunun bu toplantıda gündeme gelmeyeceği ifade edildi.
16 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın İskenderun ilçesindeki bir törende CHP'li belediyelerin deprem bölgesinde olmadığını iddia etti. Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bu iddiaya Beylikdüzü Belediyesi'nin İskenderun'da inşa edip devlete teslim ettiği çadır kent örneğiyle yanıt vererek, devletçilik anlayışını eleştirdi ve parti devleti uygulamalarının son bulacağını ifade etti.
25 Mart 2023

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına tepki gösterdi. Anayasanın sadece savaş durumunda seçimlerin ertelenebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, iktidara daha fazla zaman vermeyeceklerini ifade etti. AKP'den Bülent Arınç ise seçimlerin 2024'te yerel seçimlerle birleştirilmesi gerektiğini öne sürdü. Kılıçdaroğlu, seçimlerin zamanında yapılacağını ve iktidarın seçimden kaçmaması gerektiğini vurguladı.
14 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yönelik eleştirilerde bulundu. Depremle ilgili AFAD verileri ve kendi açıklamaları arasındaki çelişkiye değindi. Deprem bölgesindeki konut inşaatları ve sağlık hizmetleri hakkında bilgi verdi. Muhalefeti beceriksizlikle suçladı ve askeriye, jandarma, polis hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. İmarla ilgili yasal düzenlemelerin gündemde olduğunu ve HDP'ye yapılan ziyaretleri eleştirdi. Ayrıca Muharrem İnce'nin açıklamalarına karşılık verdi.
29 Mart 2023

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, yerel seçimlerde diğer partilerle işbirliği yapılmasını savunan il başkanlarına 'Ya istifa edin ya genel merkez alacak' dediğini belirtti. İYİ Parti ve DEVA Partisi, Mart 2024 yerel seçimlerinde ittifak yapmayıp kendi adaylarına seçime gireceğini açıkladı. İttifakı savunan İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, istifa etmişti. İYİ Parti, İstanbul, Ankara ve İzmir dahil tüm şehirlerde kendi adaylarına seçime girmekte kararlı.
10 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa toplantılarından ayrılmasının ardından parti üyeleri arasında bir istifa dalgası yaşandı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan Akşener'in bu kararı parti tabanında tepkilere yol açtı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta, canlı yayında bu süreçte 25-30 bin civarında istifa olduğunu ve önemli bir kısmının geri döndüğünü belirtti. Akşener, daha sonra Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olması formülüyle masaya geri dönmüştü.
21 Mart 2023

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, deprem bölgesindeki yetersiz çalışmaları eleştirdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef alındı. Erdoğan, seçim kararını açıklarken Şahin'in Meclis'teki konuşmasını eleştirdi. Şahin ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın sözlerini halkın vicdanına bıraktığını belirtti ve deprem bölgesindeki eksikliklere dikkat çekerek, halkın yaşadıklarını Meclis'te dile getirdiğini ifade etti.
10 Mart 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağını duyurdu. İnce, destekçilerinden çarşamba günü 100 bin imza toplamak için seferber olmalarını istedi. Ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim başarısına atıfta bulunarak Türkiye'de de bir devrim yapacaklarını ifade etti. Yayımlanan anketlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği belirtiliyor, bu durum İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi için kamuoyu baskısını artırıyor.
19 Mart 2023

İYİ Parti kurmayları, CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dayatması durumunda Millet İttifakı'ndan ayrılarak 'yalnız kurt' olarak seçim sürecine devam etmeyi ve milliyetçi bir ittifak kurmayı değerlendiriyor. İYİ Parti'nin, CHP'nin Ekrem İmamoğlu yerine Kılıçdaroğlu'nu aday göstermesi durumunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybetme riskine karşılık Türkiye'yi kazanmanın daha önemli olduğunu düşündüğü belirtiliyor.
2 Mart 2023

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Erzincan'da gerçekleşen seçimlerde, sandık tutanaklarının yüzde 15'ine ıslak imza ile ulaşılamadığını ifade etti. Sarıgül, bu durumu bir özeleştiri olarak nitelendirerek, eksikliğin giderilmesi için çalışacaklarını söyledi. Ayrıca, seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini ve CHP listesinden Erzincan milletvekili adayı olduğunu belirtti.
22 Mayıs 2023

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kamu kurumlarına sandık kurullarında görevlendirme yapılacağını belirten bir yazı gönderdi. Bu gelişme, Türkiye'de yaşanan depremler sonrası seçimlerin ertelenip ertelenmeyeceği tartışmalarının sürdüğü bir dönemde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılacağını ifade ederken, muhalefet YSK'nın iktidar etkisinde kalabileceğini ve seçimi teknik altyapı yetersizliği gerekçesiyle erteleyebileceğini öne sürüyor. YSK'nın iki komisyon kurarak deprem bölgesinde incelemeler yapacağı ve sağlıklı seçmen listelerini oluşturmak için çalışmalara başladığı belirtiliyor.
1 Mart 2023

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrasında, AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidarı eleştiren açıklamalarına yanıt verdi. Usta, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin deprem koordinasyonunda yetersiz kaldığını ve bürokratların görevlerini yerine getirmediğini iddia etti. Kılıçdaroğlu ise iktidarın depremle ilgili hazırlıksızlığını ve sistematik rant siyasetini eleştirmişti.
9 Şubat 2023

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday çıkarması gerektiğini ve bu sayede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yüzde 60-70 gibi yüksek bir oy oranıyla zafer elde edilebileceğini belirtti. TİP, Hatay'da toplanan parti meclisinde bazı şehirlerde seçimlere ittifak çatısı altında kendi amblemiyle katılma kararı aldı. Ayrıca, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı.
13 Mart 2023

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Barış Atay ve İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hatay'ın Antakya ilçesindeki deprem bölgesinden yaptıkları açıklamalarda, internet ve sosyal medya üzerindeki bant daraltma kararlarına ve devletin depremle ilgili yetersiz müdahalesine tepki gösterdiler. Atay, hükümetin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iddialarını yalan olarak nitelendirdi ve sosyal medya yasağının insanların ölümüne sebep olduğunu ifade etti. Ayrıca AFAD'a da eleştirilerde bulunarak, yardım malzemelerine el koymalarını ve gölge etmemelerini istedi.
9 Şubat 2023
İşaretlediklerim