Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisi hakkında yaptığı eleştirilere sosyal medya platformu X üzerinden sert bir yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Altaylı'yı 'müesses nizamın adamı' ve 'sermayenin tetikçisi' olmakla suçladı. Ayrıca, Kılıçdaroğlu daha önce de gazeteci Uğur Dündar'ı toplumsal ittifakı bozmaya çalışmakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu, Altaylı'ya yönelik eleştirilerinde, onun geçmişteki davranışlarını ve söylemlerini de hedef aldı.
14 Ağustos 2024

Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, halefi Özgür Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan görüşmesini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu tür görüşmelerin müzakere yerine mücadele gerektirdiğini belirtti. Özel adına yanıt veren CHP Grup Başkan Vekili Gökhan Günaydın, partinin akıllı ve rahat bir yürekle hareket ettiğini ve Cumhuriyet'in ilke ve devrimlerinden sapmadan tüm siyasi partilerle görüşebileceklerini ifade etti.
25 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir mitingde muhalefeti 'din, bayrak ve ezan' konuları üzerinden eleştirdi ve bu bağlamda Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun teröristler tarafından desteklendiğini ima etti. Kılıçdaroğlu ise Erdoğan'ın bu sözlerini Twitter hesabından alıntılayarak, gençlere 'aşmamız gereken eşik bu' diyerek seslendi ve onların desteğinin önemini vurguladı.
3 Mayıs 2023

Eski CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, hükümetin sosyal medya platformlarını kapatmasını ve ekonomik sorunları eleştirdi. Kılıçdaroğlu, annelerin ve babaların ekonomik zorluklar yaşadığını, gençlerin yurtdışına gitmek istediğini ve ek vergilerin halkı zorladığını belirtti. Ayrıca, mülteci sayısının bilinmediğini ve uyuşturucu baronlarının gençleri zehirlediğini vurguladı.
6 Ağustos 2024

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'lilerin Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın tarafsız olmadığını ve yeminine sadık kalmadığını belirterek, CHP'nin hukuksuzluklara karşı duracağını vurguladı. Ayrıca, 128 milyar doların hesabını sormak ve beşli çeteye dur demek için ayağa kalkacaklarını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirisi, CHP'nin içindeki farklı görüşleri ve parti içi dinamikleri de gözler önüne serdi.
1 Ekim 2024

CHP'nin önceki lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut Genel Başkan Özgür Özel'i, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan müzakereler konusunda eleştirdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sosyoekonomik sorunları dile getirerek, bu koşullar altında Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile müzakere yerine mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı. Özel'in Erdoğan ile yakın zamanda gerçekleştirdiği ve gelecek hafta devam etmesi beklenen görüşmeler, Kılıçdaroğlu'nun tepkisini çekti.
24 Nisan 2024

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) içinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile diyalog kurulmasına karşı çıkan bir tutum sergiliyor. Özgür Özel'in Erdoğan ile diyalog girişimlerine karşı çıkarak, 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir' şeklinde sert bir açıklama yapmış. Kılıçdaroğlu'nun bu sert politikası, muhafazakâr tabanın AK Parti etrafında kenetlenmesine yardımcı olmuş ve Erdoğan'ın siyasi avantajına hizmet etmiş. Ayrıca, Kılıçdaroğlu Özgür Özel'e yönelik eleştirilerde bulunarak, onun parti içinde bölücü bir etki yarattığını ve yanlış liderlik sergilediğini ifade etmiş.
7 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nu dış güçler, FETÖ ve PKK ile işbirliği yapmakla suçladı. Erdoğan'ın bu suçlamalarını içeren bir tweet'ine Kılıçdaroğlu, Barış Manço'nun 'İşte Hendek İşte Deve' şarkısını alıntılayarak ve gençlere seslenerek yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nun yanıtında, ülkede yaşanan rezaletlerin tekrarlanmaması için gençlerin gerekeni yapması gerektiğini belirtti.
5 Mayıs 2023

Gazeteci Uğur Dündar, CHP'nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine yönelik eleştirilerine sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Dündar'ı toplumsal ittifakı bozmakla suçlamış ve hesap sorma sözü vermişti. Dündar, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine, kendisinin sadece yerel seçim sonuçları üzerinden yapılan bir değerlendirmeyi paylaştığını ve kişisel saldırıda bulunmadığını belirterek yanıt verdi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun hırsının yanı sıra iftira ve yalanlarla dolu bir üslup kullandığını iddia etti.
9 Nisan 2024

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler öncesinde muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerde bulundu. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun 'FETÖ' ve PKK destekli olduğunu ima ederek, milletin ona ülkeyi teslim etmeyeceğini belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de muhalefeti sert bir dille eleştirdi. AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ise bu tür tehlikeli açıklamalardan kaçınılması gerektiğini ve seçim sonuçlarının demokratik bir sonuç olduğunu vurguladı.
11 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kamuoyuna açık özeleştiri yapmamalarının bir eksiklik olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası üzerlerinde ağır bir baskı oluştuğunu ve bu durumun hala devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, kararsız muhafazakârların 'ulusalcılar iktidara gelirse yeniden eski günlere dönebiliriz korkusu'yla oylarını Erdoğan'a verdiklerini söyledi.
30 Ağustos 2023

CHP'nin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, eski Refah Partili milletvekili Şevki Yılmaz'ın Osmanlı hakkındaki sözleri ve İslamcı yazar Abdurrahman Dilipak'ın 15 Temmuz darbesiyle ilgili tweet'i üzerinden sessiz kalmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'nin geçmişteki cesur konuşmalarına atıfta bulunarak, şimdi Atatürk'e dil uzatanlara karşı sessiz kaldığını belirtti ve Türkiye'nin yönetim şekli ile ilgili tartışmaların 29 Ekim 1923'te son bulduğunu vurguladı.
21 Şubat 2024

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden paylaştığı bir videoda, seçim dönemlerinde Kürt vatandaşlara yönelik toplu yaftalama ve terörist muamelesi yapıldığını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, bu durumu 'utanç verici' olarak nitelendirdi ve milyonlarca liranın sosyal medya trollerine harcandığını, bu trollerin insanları devlete yabancılaştırdığını ifade etti. Ayrıca, Türk ve Kürt halkının kardeşliğine vurgu yaparak, bu tür propagandalara karşı halkı uyardı ve kardeşlik hukukunun unutulmaması gerektiğini belirtti.
17 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitinglerde ve televizyon kanallarında, Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir reklam filminde PKK yöneticisi ile yan yana gibi gösteren montajlanmış bir görüntüyü gerçekmiş gibi izletiyor. Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda gençlere seslenerek, montajlı içeriklerle yapılan kara propagandaya karşı çıktı ve durumu eleştirdi.
12 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefete yönelik eleştirilerini askerlerin alkışlaması üzerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, askerlerin siyasete alet edilmesini eleştirdi ve Erdoğan'ı Kenan Evren ile kıyasladı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun bu eleştirilerine Muğla'daki bir yol açılışında yanıt vererek, ordunun komutanlarına yönelik hakaret içeren ifadeler kullanmakla suçladı. Kılıçdaroğlu ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, askerlerin siyasete karışmaması gerektiğini vurgulayarak Erdoğan'ı iftira atmaya devam etmekle itham etti.
14 Ocak 2023

CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel, eski başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir' eleştirilerine yanıt verdi. Özel, Denizli ve Manisa'da yaptığı konuşmalarda, müzakere ve mücadele arasında denge kuracaklarını ve her durumda halkın sesi olacaklarını belirtti. Ayrıca, siyasi gündemde kavga ve laf dalaşına yer olmadığını, önemli konuların yoksulluk ve işsizlik gibi sosyal meseleler olduğunu vurguladı.
26 Nisan 2024

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine yönelik 'Selo' diyerek yaptığı eleştirilere Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Erdoğan, Demirtaş'ı ve onun serbest bırakılması vaadinde bulunan muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirmişti. Demirtaş, seçmenlere seslenerek, bu tehdit ve hakaretlere cevabın sandıkta verilmesi gerektiğini belirtti ve Yeşil Sol Parti'yi etiketleyerek destek çağrısında bulundu.
16 Nisan 2023

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini saray yargısıyla sindirmeye çalıştığını öne sürdü. İstanbul 48’inci Asliye Ceza Mahkemesi, Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı verdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın kendisini şikayet ettiğini ve CHP'lileri siyaset dışına itmeye çalıştığını iddia etti. Kılıçdaroğlu, mücadeleye devam edeceğini ve yolsuzlukların hesabını soracağını belirtti.
16 Ekim 2024

CHP'nin önceki başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ı, partinin ve altılı masanın oluşturduğu toplumsal ittifakı bozmaya çalışmakla suçladı. Kılıçdaroğlu, Dündar'ın CHP'yi eski çizgisine çekme çabalarına karşı çıkacağını belirtti. Dündar, daha önce Kılıçdaroğlu ve altılı masayı Mayıs 2023'te kaybedilen genel seçimde başarısız olmakla suçlamıştı. Kılıçdaroğlu, yazılı bir açıklama yaparak Dündar'ın eleştirilerine sert bir dille yanıt verdi ve toplumsal ittifakın korunması konusunda kararlı olduğunu ifade etti.
9 Nisan 2024

Gazeteci Fatih Altaylı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gazeteci Uğur Dündar'a yazdığı sert mektuba tepki gösterdi. Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun daha önce kendisine de benzer sert eleştirilerde bulunduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun Dündar'a ve Altaylı'ya yönelik eleştirileri, Altaylı'nın ve Dündar'ın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı ve seçim stratejileri üzerine yaptıkları eleştirilere yanıt olarak görülüyor. Altaylı, Kılıçdaroğlu'nun bu sert üslubunun arkasında onu adaylığa ikna eden kişilerin olduğunu öne sürdü.
13 Nisan 2024
İşaretlediklerim