Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkisinde başlayan orman yangını devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle alevler yeniden yükselmeye başladı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, havadan ve karadan müdahaleyle alevleri söndürmeye çalışıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölgedeki dokuz köyde 337 hane ve 1251 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirtti.
23 Ağustos 2023

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale sürüyor. Yangın nedeniyle bölgede bulunan arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Rüzgarın yön değiştirmesiyle yangın yerleşim yerlerine yaklaştı ve vatandaşlar da müdahaleye katıldı. Yangının Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olması nedeniyle uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor ve bazı uçaklar çevre havalimanlarına yönlendiriliyor.
18 Temmuz 2024

İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçeleri arasında çıkan orman yangınına müdahale devam ediyor. Yangına Orman Genel Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Yangın nedeniyle arı kovanları ve küçükbaş hayvan ağılları tahliye edildi. Yangın, yerleşim yerlerine ve Adnan Menderes Havalimanı'na yakın olduğu için uçak seferlerinde aksamalar yaşanıyor.
18 Temmuz 2024

Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında, 69 metre boyundaki 'BATUHAN A' isimli genel kargo gemisi su alarak battı. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, olay yerine hızlı tahlisiye botları yönlendirdi. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Türk vatandaşı oldukları değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini belirtti. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekipleri, dalgaların 3 metreye yaklaştığı bölgede kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
15 Şubat 2024

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yoğun sis sebebiyle 06:20 itibarıyla İstanbul Boğazı'nın çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldığını duyurdu. Bu karar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yoğun sis için yapmış olduğu sarı kodlu uyarının ardından geldi.
5 Ocak 2023

İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan yat limanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, başladıktan sonra yanındaki beş tekneye daha sıçradı. Olay yerine sevk edilen emniyet, itfaiye ve sağlık ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü. Meydana gelen yangında toplam altı tekne kullanılamaz hale geldi.
2 Ocak 2023

İstanbul Boğazı'nın çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldığı bildirildi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmede, sis yoğunluğu nedeniyle bu önlemin alındığı belirtildi.
1 Ocak 2023

Marmara Denizi'nde, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında su alarak batan 'Batuhan A' adlı altı kişilik mürettebatı bulunan kargo gemisinin enkazına su altı robotuyla ulaşıldı ve 3 boyutlu modellemesi çıkarıldı. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, batığın deniz tabanına normal bir şekilde oturduğunu ve dalış için hazırlıkların yapıldığını belirtti. Gemi, Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesine gitmek üzere yola çıkmış ve Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Arama kurtarma çalışmaları sırasında boş can salı bulundu.
16 Şubat 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu Türkiye'de meydana gelen fırtına ve aşırı yağışlar sonucunda Zonguldak açıklarında bir Türk bayraklı kuru yük gemisinin battığını ve bu olayda dokuz kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Batan gemideki 13 Türk mürettebattan birinin cansız bedenine ulaşıldı ve kayıp 11 mürettebat için arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Zonguldak, Batman ve Diyarbakır'da sel nedeniyle ölümler gerçekleşmiştir.
20 Kasım 2023

Antalya'nın Alanya ilçesindeki Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Gümüşkavak Mahallesi'ne de sıçradı. Orman bölge müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin, arazöz, iş makinesi, itfaiye, su tankerleri, kamyon ve dozerlerle sürdürdüğü çalışmalara hava araçlarının da desteğiyle yangın kısmen kontrol altına alındı. Yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başlamış ve 190 hektarlık alanda etkili olmuştu.
18 Eylül 2023

Düzce'de dün akşam saatlerinde başlayan kuvvetli yağışlar Yığılca, Gölyaka, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde derelerin taşmasına neden oldu. Yığılca-Yedigöller grup yolu sel nedeniyle trafiğe kapatıldı ve Hecinler mevkisinde iş makineleriyle çalışma başlatıldı. 17 köye ulaşım sağlanamıyor ve Gölyaka ile Cumayeri ilçelerinde Melen Çayı taşkınlara yol açtı. Dokuz Değirmen köyünde selin taşıdığı ağaç ve molozlar üzerinde bir köpeğin akıntıya kapıldığı görüldü.
9 Temmuz 2023

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan Türk bayraklı gemi, Karadeniz'deki fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'na sığınmış, ancak buradan ayrıldıktan sonra irtibat kesilmiştir. Gemiyle iletişim kurma çalışmaları sürerken, Zonguldak Valiliği arama kurtarma çalışmalarının başlatılacağını duyurdu. Sahil Güvenlik ve Milli Savunma Bakanlığı izleme çalışmalarını sürdürüyor ve AFAD ekipleri de göreve hazır bekletiliyor.
19 Kasım 2023

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Yamanlar Dağı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'nden 25 arazöz, dört su ikmal aracı, üç dozer ve altı yer ekibi yangını söndürmek için bölgeye sevk edildi. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.
14 Ağustos 2024

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Üzümlü Mahallesi Dim Barajı kıyısında bulunan Akköprü mevkisindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Rüzgarın etkisiyle alevler Gümüşkavak Mahallesi'ne sıçradı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangının yaklaşık 190 hektarlık bir alanı etkilediğini belirtti ve herhangi bir can kaybının olmadığını, sadece bir evde hasar meydana geldiğini ve tedbiren 17 evin boşaltıldığını ifade etti.
17 Eylül 2023

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su kanalı açma çalışması yapılırken meydana gelen göçük sonucu üç işçi toprak altında kaldı. Olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kendi imkanlarıyla kurtulan bir işçi hastaneye kaldırılırken, arama kurtarma ekipleri diğer iki işçiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor.
17 Nisan 2024

İstanbul Boğazı'nda LIONFISH isimli gemide meydana gelen makine arızası nedeniyle gemi trafiği çift yönlü ve geçici olarak askıya alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Bu durum, boğazdaki deniz trafiğini olumsuz etkiledi.
10 Temmuz 2024

Çanakkale'de Kuzey Ege Denizi'nde beklenen fırtına sebebiyle, GESTAŞ Deniz Ulaşım AŞ tarafından yapılan duyuruya göre Gökçeada ve Bozcaada'ya yapılacak olan tüm feribot seferleri iptal edilmiştir. Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada güzergahlarında seferler yapılamayacakken, diğer hatlardaki seferler planlandığı saatlere göre gerçekleştirilecektir.
24 Kasım 2023

Hatay'ın merkez Antakya ilçesindeki Tahtaköprü Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. İhbar üzerine bölgeye iki söndürme helikopteri, 15 arazöz ve iki su tankı ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
6 Ağustos 2023

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Boğazı 04:35 itibarıyla yoğun sis sebebiyle çift yönlü olarak gemi geçişlerine kapatıldı. Sis yoğunluğunun Boğaz'ın bazı bölgelerinde etkili olduğu belirtildi.
8 Ocak 2023

İzmir, Manisa ve Bolu'da çıkan orman yangınlarına müdahale çalışmaları sürüyor. İzmir'de yazlık evler ve bir hayvan barınağı tahliye edildi. Manisa'daki yangın kısmen kontrol altına alınırken, Bolu'daki yangın 22 saattir devam ediyor. Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda çıkan yangın ise kontrol altına alındı ve 700 hektar alan etkilendi.
16 Ağustos 2024
İşaretlediklerim