Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Assos Antik Kenti’nin yer aldığı Behram köyünde makilik alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle sahil kesimine doğru ilerleyen yangına Ayvacık Orman İşletme ekipleri ve Ayvacık Belediyesi itfaiye personeli müdahale ediyor. Köylülerin de desteğiyle yangının söndürülmesi için çalışmalar sürerken, bir arazöz alevler arasında kalarak kullanılmaz hale geldi. Ekiplerin yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.
26 Haziran 2024

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetini artırarak bazı cadde, sokak ve alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Trafikte aksamalar yaşanırken, vatandaşlar yağıştan korunmak için kapalı alanlara sığındı. Belediye ekipleri su tahliyesi için çalışma başlattı. Kırıkkale-Ankara Yolu'nda sağanak nedeniyle kapanan yol, ekiplerin müdahalesiyle yeniden açıldı. AFAD, sel ve dolu tehlikelerine karşı uyarıda bulundu.
3 Haziran 2023

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, İçmeler Mahallesi Kızılbük mevkisi açıklarında 'Eagle’s' isimli günübirlik ahşap tur teknesinde yangın çıktı. Yangında dört kişi yaralandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yangını söndürme ve tahliye çalışmalarını sürdürürken, Aksaz Deniz Üssü'nden de bölgeye yangın söndürme teknesi sevk edildi.
14 Temmuz 2024

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Çetibeli Mahallesi Balandağı mevkisinde ulaşımın zor olduğu bir alanda çıkan orman yangını, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin hava ve kara operasyonlarıyla söndürüldü. Yangın sonucunda bir dekar ormanlık alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmalarına başlandı.
21 Haziran 2023

Ukrayna'nın Herson Limanı'nda bulunan Türkiye menşeli Tuzla gemisi saldırıya uğradı ve geminin köprü üstünde yangın çıktı. Olayda can kaybı yaşanmazken, Savunma Bakanlığı ve gemi sahipleri mahsur kalan 12 Türk gemisinin kurtarılması için görüşmeler yapıyor. Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği yetkilisi Hakan Çendik, gemilerin ve personelin en kısa zamanda güvenli bir şekilde bölgeden ayrılmasını beklediklerini ifade etti.
25 Ocak 2023

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisinin enkazında yapılan dalışta, kayıp altı kişiden birinin cesedi bulundu. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede devam eden çalışmalarda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların 51 metre derinlikteki geminin enkazında bir personelin cesedine ulaştığını açıkladı. Cesedin, gemide aşçılık yapan 33 yaşındaki Zeynep Kılınç’a ait olduğu belirlendi. Gemi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta batmıştı.
17 Şubat 2024

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde Gökdere Mahallesi yakınlarında ormanlık bir alanda yangın çıktı. Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından bir helikopter, dört arazöz, bir ilk müdahale aracı ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi. Ekiplerin yaklaşık iki saat süren havadan ve karadan müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı. Yangında 2 dönüm alan zarar gördü ve bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.
13 Mayıs 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye'de meydana gelen beş orman yangınının sebeplerini açıkladı. Hatay, Mersin ve Çanakkale'de çıkan yangınlarla ilgili soruşturma yürütüldüğünü belirtti. Hatay Belen'de çıkan yangının bahçe temizliği sırasında sazlık alanların yakılması sonucu meydana geldiği ve bu olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı, birinin tutuklandığı, diğerinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bilgisi verildi. Ayrıca Mersin Gülnar'da çocukların ateşle oynarken yangın çıkardığı ve Çanakkale'deki yangının rüzgarın etkisiyle büyüdüğü ifade edildi.
17 Temmuz 2023

Marmara Denizi, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan 'Batuhan A' adlı kargo gemisindeki beş kişilik mürettebat için arama kurtarma çalışmaları dördüncü gününde sürüyor. Gemi, Bursa'nın Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikte denizin tabanına oturmuş durumda. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı TCG Akın gemisinde görevli dalgıçlar, arama çalışmalarını sürdürüyor. Gemi, 14 Şubat'ta Marmara Adası'ndan Bursa'nın Gemlik ilçesine mermer tozu taşırken batmıştı.
18 Şubat 2024

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Adana Karataş limanından açılan Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda Suriye güvenlik güçlerine ait iki gemi tarafından ateş açıldığını ve olay sonucunda iki Türk balıkçının hafif yaralandığını ve teknede maddi hasar oluştuğunu açıkladı. Bakanlık, olayı kınadığını ve Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasına konu olan bu olayın takipçisi olacaklarını belirtti.
29 Mayıs 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle Türk bayraklı Kafkametler adlı geminin batması sonucu kaybolan 12 kişilik Türk mürettebatın beşi ölü olarak bulunmuş, geri kalan yedi kişiye ise hala ulaşılamamıştır. Arama kurtarma çalışmaları 13. gününde devam etmektedir. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer ekipler karadan ve denizden arama faaliyetlerini sürdürmektedir. TCG Akın arama ve kurtarma gemisi de çalışmalara destek vermektedir.
1 Aralık 2023

İzmir'de akşam saatlerinde başlayan şiddetli yağış, kent genelinde olumsuzluklara yol açtı. Halkapınar'dan Basmane istikametine giden araçlar su birikintileri nedeniyle mahsur kaldı, bazı araçlar suya gömüldü ve çekici yardımıyla kurtarıldı. Buca ilçesinde ise evler su altında kaldı ve rögar kapakları yerinden çıktı. Polis ekipleri, trafikte sorun yaşanan bölgelerde önlemler aldı.
27 Nisan 2023

İzmir, Balıkesir, Aydın, Denizli, Çanakkale, Manisa ve Muğla’nın iki ilçesinde çıkan orman yangınları devam ediyor. Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yangının Kınık Mahallesi’ni tehdit ettiğini ancak rüzgarın yön değiştirmesiyle bu riskin ortadan kalktığını belirtti. Denizli, Muğla, Aydın, Çanakkale, Manisa ve İzmir’deki yangınlara havadan ve karadan müdahaleler sürüyor. Yangınların neden çıktığı henüz bilinmiyor.
14 Haziran 2024

Afyonkarahisar-Denizli karayolunun Devrent mevkisinde sağanak yağışın neden olduğu bir heyelan meydana geldi. Heyelan sonucunda iki araç toprak altında kaldı. Olay yerine gelen ekipler, araçlardan birinde bir kişinin cesedine ulaştı, diğer araçta ise bir yaralıyı kurtardı. Karayolunun heyelanın etkilediği şeridi trafiğe kapandı.
13 Haziran 2023

Antalya'nın Kemer ilçesinde devam eden orman yangınına karadan müdahale edildiği yönünde haber yapan Anadolu Ajansı'nı (AA), Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yalanladı. Tiryaki, arazi yapısı nedeniyle yangına karadan müdahale edilemediğini ve mücadelenin hava araçlarıyla sürdürüldüğünü belirtti. Bakan yardımcısının bu açıklaması da AA tarafından abonelerine geçildi.
27 Temmuz 2023

Çorum'un Laçin ilçesindeki Eski Yavu köyü Obruk Barajı gölü yanındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangını fark edenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye çevre il ve ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahale için yangın söndürme helikopterleri talep edildiği öğrenildi.
31 Ağustos 2023

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, Kangırlı köyünde bir tarlanın kenarında su çıkarmak amacıyla başlatılan kanal kazısı sırasında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçilerden Refik Bilgiç kendi imkanlarıyla kurtulurken, Tahir Ödemiş ve Sefer Arslan hayatını kaybetti. Yaralı olarak kurtarılan Ödemiş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
17 Nisan 2024

Muğla'nın Güvercinlik Mahallesi ve Adana'nın Sarıçam ilçesindeki ormanlık alanlarda henüz belirlenemeyen nedenlerle yangınlar çıktı. Her iki bölgeye de yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Muğla'daki yangına sekiz uçak, 14 helikopter, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinası ve 615 işçi ile müdahale edilirken, Adana'daki yangına dört helikopter, iki uçak ve çok sayıda arazöz, su tankı ve personel ile müdahale ediliyor. Ekipler yangınları kontrol altına almak için havadan ve karadan çalışmalarını sürdürüyor.
12 Temmuz 2023

Hatay Antakya'da Tahtaköprü Mahallesi'ndeki Serinyol mesire alanında çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangına müdahale için bölgeye iki söndürme uçağı, dört helikopter, 20 arazöz, 19 su tankeri, 18 pikap, dokuz ilk müdahale aracı, dört iş makinesi ve iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) sevk edildi. Valilik, yangına sebebiyet veren dört kişinin yakalandığını duyurdu.
6 Ağustos 2023

Giresun'da şehir merkezinde etkili olan sağanak nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu'nun liman ve Keşap durağı mevkilerinde su birikintisi oluştu ve yol bir süre ulaşıma kapandı. Sazbeyi mevkisinde bazı iş yerlerini su bastı. Giresun Belediyesi ekipleri, iş yerlerinin yanı sıra sokaklarda biriken suyu tahliye etmek için çalışmalarını sürdürüyor.
3 Eylül 2023
İşaretlediklerim