HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden seçimlere dair çağrı yaparak, gençler, kadınlar ve emekçilerin seçimleri örgütlemeye ve propaganda yapmaya başlamalarını istedi. Demirtaş, korku duyanların bu süreç için uygun olmadığını belirtti ve muhalefetin adayının henüz belli olmadığı bir dönemde, seçim kampanyası için aktif bir tutum sergilediğini gösterdi. Ayrıca, siyasetçilerin ve milletvekillerinin direniş ve sokak örgütlenmesi için daha fazla çaba göstermeleri gerektiğini vurguladı.
7 Ocak 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin kendi cumhurbaşkanı adayını çıkarmasını desteklediğini belirtti. Demirtaş, muhalefetin diğer bloğunun HDP ile diyalog ve müzakere yürütmemesi durumunda HDP'nin kendi adayıyla seçimlere katılmasının doğal olduğunu ifade etti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da partinin kendi adayını en kısa zamanda açıklayacağını ve seçimlere bu adayla gireceğini duyurdu.
8 Ocak 2023

Selahattin Demirtaş, Halk TV'de katıldığı bir programda soruları yanıtladı. Emek ve özgürlük ittifakının cumhurbaşkanı adayı çıkarmama kararını doğru bulduğunu ve bu ittifakın henüz bir adayı destekleme kararı almadığını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin savunmasını seçim sonrasına bırakma talebini reddetmesini eleştirdi ve HDP'nin kapatılma ihtimaline karşı Yeşil Sol Parti ile seçime girileceğini ifade etti. AKP'nin HÜDA-PAR ile ittifakını ve Erdoğan'ın Kürt oylarını kazanma çabalarını etkisiz bulduğunu söyledi.
22 Mart 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin çözüm sürecindeki önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masa tartışmaları sonrası HDP yönetimi olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, değişim ve kazanım için birlikte hareket etme vurgusu yaptı. Demirtaş ise HDP'ye kulak verilmesi gerektiğini, çözümün birlikte ve güçlü demokraside olduğunu belirtti ve halkın inandığı yolda yürümesi gerektiğini ifade etti.
4 Mart 2023

Tutuklu eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, BBC Türkçe'ye verdiği röportajda, Memleket Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye oy vermenin, mevcut seçim matematiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a oy vermekle fark oluşturmadığını ifade etti. Demirtaş, seçimlerin ekonomi ve demokrasi ekseninde ilerlediğini ve Erdoğan'ın yenilgiye uğrayacağını öngördüğünü belirtti. Ayrıca, TİP'in ayrı liste kararını yanlış bulduğunu ve Yeşil Sol Parti seçmeninin oylarının partilerine gideceğini söyledi.
17 Nisan 2023

HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, Edirne cezaevinden genç seçmenlere yönelik bir dizi paylaşımda bulundu. Demirtaş, gençlere umutlu olmalarını, sandığa gitmelerini ve oylarını değişim için kullanmalarını tavsiye etti. Ayrıca, seçilemeyecek adaylara ve barajı geçemeyecek partilere oy vermemeleri konusunda uyarıda bulundu ve 'Taliban İttifakı' ifadesiyle eleştirel bir yaklaşım sergiledi.
1 Mayıs 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Özgür Özel'in Erdoğan ile Esad arasında arabuluculuk yapma önerisini eleştirdi. Bakırhan, Özel'in bu arabuluculukla Kürt karşıtı bir siyaseti örgütlemeye çalıştığını iddia etti. Ayrıca, Türkiye'nin Rojava ve Suriye politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini vurguladı. Bakırhan, kayyım uygulamaları, emeklilerin durumu ve enflasyon gibi konularda da eleştirilerde bulundu.
9 Temmuz 2024

Selahattin Demirtaş'a yönelik olarak geçmişte 'Selo'ya idam' sloganları atıldığı, ancak zamanla kamuoyunun algısının değiştiği belirtiliyor. Demirtaş, yıllardır Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu olmasına rağmen, kendisine yönelik iftira ve tehditlere rağmen adil davranacağını ifade ediyor. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Demirtaş'ı 'terörist Selo'dan 'mağdur, sempatik ve gençlerin rol modeli' olarak nitelendiriyor. Bu değişim, Demirtaş'ın toplumdaki algısının zamanla nasıl değiştiğini gösteriyor.
7 Şubat 2024

AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Osman Kavala'ya destek açıklamaları nedeniyle İyi Parti Adana Milletvekili olan kardeşi Ayyüce Türkeş'in tepkisine yanıt verdi. Tuğrul Türkeş, Kavala'yı ziyaret edeceğini ve bunun gerçek milliyetçilik olduğunu belirtti. Ayyüce Türkeş ise bu açıklamalara sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi ve babaları Alparslan Türkeş'in mirasının yanlış temsil edildiğini savundu. Tuğrul Türkeş, konunun ailevi boyutlara çekilmesinin meseleyi özünden uzaklaştıracağını ifade etti.
21 Temmuz 2024

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

Demirören Haber Ajansı muhabiri Rojda Altıntaş, Eylem Tok'un oğlunun karıştığı ölümlü trafik kazasını haber yapmak istediği sırada Demirören ailesi tarafından baskıya maruz kaldığını belirtti. Altıntaş, bu baskılara rağmen sosyal medya hesabında ses kayıtları ve görüntüleri paylaşarak durumu kamuoyu ile paylaştı. Ayrıca, bu süreçte ailesine yönelik endişeler nedeniyle sekiz hafta boyunca sessiz kaldığını ve vicdanen rahat olmak adına bu bilgileri paylaştığını ifade etti. Olayın hukuki takibi avukatı tarafından yapılacağını duyurdu.
6 Mayıs 2024

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Grup Başkan Vekili ve Kars Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, X platformunun sahibi Elon Musk'ın 'Dem Party' olarak adlandırdığı Demokrat Parti hakkındaki paylaşımına yanıt verdi. Musk, Demokrat Parti'nin seçmen ithal etmeye çalıştığını iddia etmişti. Koçyiğit ise Musk'ın bu paylaşımını alıntılayarak, DEM Partisinin amacının AKP'nin yerel seçimlerde hukuka aykırı şekilde hayalet seçmen nakletmesini önlemek olduğunu belirtti.
29 Mart 2024

Feyza Altun, şeriat hakkında küfürlü ve argüman sunmayan bir paylaşım yaptı. Bu paylaşıma gelen tepkiler de benzer düzeyde küfürlü ve düzeysizdi. Ahmet Hakan, Altun'un şeriat hakkında doğru bir anlam vermediğini, sadece adına yapılan ilkel uygulamalara odaklandığını ve kavramsal düzeyde konudan habersiz olduğunu belirtti. Hakan'a göre, Altun'un bu tavrı kınanmalı ancak gözaltı gibi bir tedbirle karşılık verilmemelidir.
20 Şubat 2024

Ahmet Hakan, Fetullah Gülen'in Türkiye'ye iade edildiği yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirtti. Hakan, bu iddiaların FETÖ tarafından moral propagandası amacıyla ortaya atıldığını savundu. Ayrıca, Gülen'in son fotoğraflarının sahte ve manipülatif olduğunu öne sürdü. Hakan, bu tür iddialara inanmamak gerektiğini vurguladı.
6 Haziran 2024

Mehmet Ocaktan ve Prof. Dr. Mustafa Çağrıcı, günümüzde din-siyaset ilişkisinin dindarları toplumda güvenilmez bir konuma getirdiğini belirtiyor. Son 10-15 yılda yaşanan gönül tahribatının, İslam tarihinde bu topraklarda benzeri görülmemiş bir düzeyde olduğunu ifade ediyorlar. Siyasetçilerin şiddet dili kullanımı ve dindarların siyaset ve ideolojik kimlikler üzerinden hayata bakışı, Kur'an'ın yasakladığı kötülüklerin siyaset diliyle tevil edilmesine yol açıyor.
11 Mart 2024

Uğur Dündar ve D.G. adlı şahısların biyolojik babalık testi için Adli Tıp'a kan ve saç örnekleri verdiği belirtilmiş. 22 Mart 2024 tarihli raporda, Uğur Dündar'ın D.G'nin biyolojik babası olmadığı sonucu açıklanmış. Bu sonuç, mahkemenin 12 Haziran'daki duruşmasında dikkate alınacak. Ayrıca, medyanın Dündar hakkında olumsuz yayınlar yapmaya devam ettiği ve bu durumun politik nedenlerle yapıldığı iddia edilmiş.
25 Nisan 2024

Oğuz Demiralp, Fransız okullarına çocuk gönderen Türk vatandaşları hakkında Aile Bakanı'nın yaptığı açıklamaları eleştirdi. Demiralp, bu okulların sadece Fransa'nın eski sömürgelerinde bulunmadığını ve Türk vatandaşlarının bu eğitim olanaklarından yararlanmasının sorun olmaması gerektiğini savundu. Ayrıca, Aile Bakanı'nın da çocuğunu Fransız okuluna gönderdiğini ve Belçika vatandaşlığı olduğunu belirtti.
14 Temmuz 2024
İşaretlediklerim