Metro İstanbul, T5 Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda meydana gelen teknik arıza nedeniyle bazı seferlerin iptal edildiğini ve iptal edilen duraklar arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle ulaşım sağlandığını duyurdu. Ayrıca, Galatasaray-Adana Demirspor maçı sebebiyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında ek seferlerin yapılacağı bildirildi. Bu ek seferler, maç günü 18.00-19.45 saatleri arasında 7.5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arasında aktarmasız olarak gerçekleştirilecek.
8 Aralık 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Şehir Hatları AŞ tarafından bazı vapur seferleri iptal edildi ve bazı hatlarda gecikmeler meydana geldi. Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş, Beşiktaş-Adalar, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüp ve Üsküdar-Haliç hatlarında bazı iskelelere uğramama kararı alındı. Ayrıca, Aşiyan uğramaları ikinci bir duyuruya kadar Bebek İskelesi üzerinden gerçekleştirilecek.
3 Aralık 2023

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda, Galata Köprüsü üzerindeki katener (enerji) teline bir afiş dolanması sonucu tramvay seferleri yaklaşık 20 dakika süreyle durduruldu. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlı olarak gerçekleştirildi. Sorunun giderilmesinin ardından seferler normale döndü.
13 Mart 2024

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Üsküdar'da gerçekleştirilecek '15 Temmuz Vatan Koşusu' dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollar ve alternatif güzergahları duyurdu. Açıklamaya göre, etkinlik nedeniyle sabah 06.00'dan itibaren Çengelköy meydanından yalı boyu caddesi köprü katılım istikameti tek yöne kapatılacak. Sürücülerin bu yola alternatif olarak Üsküdar Güzeltepe Caddesi'ni kullanmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2023

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nün trafiğe kapatılması planının iptal edildiğini duyurdu. Daha önce 26, 27, 28, 29 Ekim tarihlerinde belirli saatlerde köprünün trafiğe kapatılması kararlaştırılmıştı. Ancak, alternatif bir alan bulunduğu gerekçesiyle bu karar kaldırıldı.
26 Ekim 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruda, Maltepe-Adalar, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş hatlarında seferlerin iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebiliyor.
12 Nisan 2023

Metro İstanbul, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte sefer saatlerinde düzenlemelere giderek, belirli hatlarda seferlerin 01:00'e kadar devam edeceğini duyurdu. Bu düzenleme M1A, M1B, M2, M3, M4, M6, M7 ve M9 metro hatları ile T1, T4, T5 tramvay ve F1, F4 füniküler hatlarını kapsıyor. Ayrıca, hafta sonları gece metrosu uygulaması ve İETT'nin 11 gece hattı Ramazan boyunca hizmet vermeye devam edecek.
10 Mart 2024

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda yapılacak bakım çalışması nedeniyle 23 Haziran Pazar günü saat 23.00'ten itibaren seferler sadece Eminönü-Üniversite durakları arasında gerçekleştirilecek. Üniversite-Alibeyköy Cep Otogarı istasyonları arasında ise saat 23.00'ten 00.00'a kadar ücretsiz İETT otobüsleri hizmet verecek. Metro İstanbul, bu düzenlemenin bakım çalışmaları nedeniyle yapıldığını açıkladı.
23 Haziran 2024

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları çerçevesinde, İstanbul'da birçok yol ve toplu taşıma hattı geçici olarak kapatılmıştı. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB tarafından oluşturulan 1 Mayıs Tertip Komitesi, işçileri Taksim yerine Saraçhane'ye çağırmış, ancak polisin müdahalesi sonrası eylem öğlen saatlerinde sonlandırıldı. Valilik, eylemin sona ermesiyle birlikte saat 16.00 itibarıyla kapatılan bazı yolları trafiğe açtığını duyurdu. Açılan yollar arasında Fatih ve Beyoğlu ilçelerindeki ana arterler bulunuyor.
1 Mayıs 2024

M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda 23 Nisan sabahı başlayan teknik aksaklık nedeniyle seferlerde gecikmeler yaşanıyor. Metro İstanbul, sorunu önce teknik arıza olarak duyurmuş, daha sonra zorunlu bakım çalışması olarak nitelendirmiştir. Sorun, işletme saatleri dışında kullanılan iki yolcusuz trenin temasından kaynaklanmaktadır. Metro İstanbul, 24 Nisan'da bakım çalışmalarını tamamlayarak 25 Nisan sabahı normal seferlere dönmeyi planladığını açıklamıştır.
23 Nisan 2024

Metro İstanbul, dün akşam İstanbul'da etkili olan sel ve su baskınları nedeniyle M3 Kirazlı-Kayaşehir metro hattı seferlerinin Kirazlı-Toplu Konutlar istasyonları arasında yapıldığını duyurdu. Kayaşehir Merkez istasyonu, vatandaşların güvenliği için kapatıldı. Sefer yapılamayan Kayaşehir Merkez-Toplu Konutlar istasyonları ve Başak Konutları-İkitelli Sanayi istasyonları arasında İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenlendi.
6 Eylül 2023

İstanbul Valiliği'nin kararıyla, Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri sebebiyle, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Osmanbey istasyonu saat 13:00 itibarıyla geçici olarak hizmet dışı bırakıldı. Bu süre zarfında metro araçları Osmanbey istasyonunda durmayacak. Ayrıca anma programları nedeniyle Şişli'de bazı yolların trafiğe kapatılacağı da önceden duyurulmuştu.
19 Ocak 2023

T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay hattında, Galata Köprüsü üzerinde asılan bir afişin enerji teline dolanması nedeniyle tramvay seferleri Kabataş-Karaköy ve Eminönü-Bağcılar istasyonları arasında kısıtlandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, seferler yaklaşık bir saat sonra normale döndü. Bu olay, son iki hafta içinde aynı hatta yaşanan ikinci aksaklık oldu.
25 Mart 2024

İstanbul'un Şişli ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sebebiyle 21 Nisan Pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruya göre, kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 11.00-17.00 saatleri arasında kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları açıkladı.
19 Nisan 2024

Şehir Hatları AŞ, 23-24 Eylül tarihlerinde, 11.00-16.00 saatleri arasında Haliç'te düzenlenecek olan 'Haliç Su Sporları Merkezi Optimist Yarışları' nedeniyle bazı vapur seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. İptal edilen seferler arasında Eyüpsultan-Üsküdar, Üsküdar-Eyüpsultan, Kadıköy-Kasımpaşa-Fener-Hasköy-Sütlüce-Eyüpsultan ve Beşiktaş-Kabataş-Karaköy-Kasımpaşa-Sütlüce-Eyüpsultan hatları bulunuyor.
22 Eylül 2023

Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı'nda meydana gelen teknik bir arıza sebebiyle metro seferleri geçici olarak durduruldu. Metro İstanbul'un sosyal medya hesabı üzerinden yapılan duyuruda, arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Seferlerin durdurulması sonucu, özellikle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yoğunluk yaşandı ve yolcular alternatif ulaşım yöntemleri olan otobüslere yönlendirildi. Bu durum, otobüs duraklarında da kalabalıklara neden oldu.
7 Mart 2024

Metro İstanbul, 26 Şubat 2024 tarihinde oynanacak Galatasaray-Antalyaspor maçı nedeniyle M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattında sefer düzenlemeleri yaptı. Maç öncesi 18:00-19:45 saatleri arasında Yenikapı-Seyrantepe arası 7,5 dakikada bir ek seferler konulacak. Maç sonrası ise taraftar yoğunluğuna bağlı olarak Seyrantepe-Yenikapı arası beş dakikada bir ek seferler yapılacak.
26 Şubat 2024

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metro hattında teknik bir arıza yaşandı. Metro İstanbul'un Twitter hesabından yapılan açıklamada, arıza nedeniyle seferlerin Taksim-Hacıosman istasyonları arasında yapıldığı belirtildi.
26 Eylül 2023

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanacak Galatasaray-Bayern Münih maçı nedeniyle Metro İstanbul, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nda ek seferler düzenleyeceğini duyurdu. 24 Ekim Salı günü 17:45-19:30 saatleri arasında Yenikapı-Hacıosman seferlerine ek olarak 7,5 dakika aralıklarla Yenikapı-Seyrantepe arası aktarmasız seferler yapılacak. Maç sonrası taraftar yoğunluğu bitene kadar Seyrantepe istasyonundan 5 dakika aralıklarla aktarmasız Seyrantepe-Yenikapı seferleri icra edilecek.
24 Ekim 2023
İşaretlediklerim