Hizbullah, İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü doğruladı. İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurduklarını ve hedefin Nasrallah olduğunu açıklamıştı. Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırıda altı kişinin öldüğünü, 91 kişinin yaralandığını bildirdi. Hizbullah, İsrail'in açıklamasını doğruladı ve savaşa devam edeceklerini belirtti.
28 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Lübnan Hizbullahı'nın Hayfa kenti çevresine düzenlediği roket saldırısının ardından Hizbullah'a sert mesajlar verdi. Netanyahu, İsrail'in Hizbullah'a hayal edemeyeceği darbeler indirdiğini ve mesajı almadılarsa alacaklarını belirtti. İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 45 kişi hayatını kaybetmişti. Uluslararası toplum, bu saldırıların bölgesel bir savaşa yol açabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor.
22 Eylül 2024

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Lübnan'da iki gün üst üste gerçekleşen ve Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarının patlatılmasıyla sonuçlanan saldırılardan İsrail'i sorumlu tuttu. Nasrallah, bu saldırıların Lübnan halkına karşı bir savaş ilanı olduğunu belirtti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırılarda toplam 37 kişinin öldüğünü ve 2 bini aşkın kişinin yaralandığını açıkladı. Nasrallah, Hizbullah'ın yıkılmayacağını ve Gazze'ye destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.
19 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenledikleri saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü iddia etti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda altı kişinin öldüğünü ve 91 kişinin yaralandığını açıkladı. Hizbullah'a yakın kaynaklar ise Nasrallah'ın hayatta olduğunu belirtti. İsrail Savunma Kuvvetleri, Nasrallah'ın artık dünyayı terörize edemeyeceğini belirten bir paylaşım yaptı.
28 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik şiddetli hava saldırıları sırasında Lübnanlılardan evlerini terk etmelerini istedi. Netanyahu, Hizbullah'ın Lübnanlıları 'canlı kalkan' olarak kullandığını ve İsrail'i hedef aldığını savundu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, hava saldırılarıyla Hizbullah'ın 20 yılda inşa ettiği altyapıyı çökerttiklerini iddia etti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırılarında en az 274 kişinin öldüğünü açıkladı.
23 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik şiddetli hava saldırıları sırasında Lübnanlılardan evlerini terk etmelerini istedi. Netanyahu, Hizbullah'ın Lübnanlıları 'canlı kalkan' olarak kullandığını ve İsrail'i hedef aldığını savundu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, hava saldırılarıyla Hizbullah'ın 20 yılda inşa ettiği altyapıyı çökerttiklerini iddia etti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hava saldırılarında en az 274 kişinin öldüğünü açıkladı.
23 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahına düzenlediği saldırının ardından Lübnan halkına ve hükümetine başsağlığı diledi. Erdoğan, İsrail'in saldırılarını kınayarak, Türkiye'nin Lübnan'ın yanında olmayı sürdüreceğini belirtti. İsrail ordusu, saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü duyurmuştu. Erdoğan, mesajında Nasrallah'ı anmadan, İsrail'in saldırılarını insanlık dışı olarak nitelendirdi ve uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.
28 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını hedef alan bir dizi hava saldırısı düzenledi. İsrail basını, saldırının Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ı hedef aldığını belirtti. Saldırılar sonucunda Dahiye bölgesinde birçok bina yıkıldı ve çok sayıda ambulans ve sivil savunma ekibi bölgeye sevk edildi. İsrail Başbakanı Netanyahu'nun BM Genel Kurulundaki konuşmasının hemen ardından gerçekleşen saldırılar, Lübnan'da büyük bir yıkıma ve can kaybına yol açtı.
27 Eylül 2024

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İsrail'in Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı öldürdüğünü duyurmasının ardından, bölgenin kaderini Hizbullah'ın öncülüğündeki direniş güçlerinin belirleyeceğini iddia etti. İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurduklarını ve Nasrallah'ın öldüğünü iddia etti. Ancak Hizbullah'a yakın kaynaklar Nasrallah'ın hayatta olduğunu belirtti. Hamaney, İsrail'in Gazze'deki savaş suçlarını Lübnan'a da uygulamaya çalıştığını ve Hizbullah'ın güçlü yapılanmasına ciddi zarar veremeyeceğini söyledi.
28 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap etmek için gittiği ABD ziyaretini kısa keserek ülkesine dönme kararı aldı. Bu karar, İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın merkezi karargahını vurmasının ardından geldi. İsrail Savunma Bakanlığı, saldırının ardından savunma ve saldırı için tam hazırlıkta olduklarını belirtti. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda iki kişinin öldüğünü ve 76 kişinin yaralandığını açıkladı.
27 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Hizbullah ile yaşanan gerilim nedeniyle Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmak için yapacağı beş günlük ABD ziyaretini dört güne düşürdü. Lübnan'da Hizbullah'ın kullandığı çağrı cihazlarının patlaması sonucu 37 kişi ölmüş, 3 bin 250 kişi yaralanmıştı. Lübnan, patlamalardan İsrail'i sorumlu tutarken, İsrail ordusu Beyrut'ta Hizbullah'a yönelik bir saldırı düzenledi. Netanyahu, 25 Eylül'de ABD'ye gidip 27 Eylül'de BM Genel Kurulu'nda konuşma yapacak.
20 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Netanyahu, Golan Tepeleri'ne düzenlenen ve 10 kişinin ölümüne neden olan saldırı nedeniyle Hizbullah'ı suçladı ve örgütün ağır bir bedel ödeyeceğini belirtti. Netanyahu'nun açıklamaları, İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından paylaşıldı. Öte yandan, Hizbullah saldırının kendileri tarafından düzenlendiği iddiasını kesinlikle yalanladı ve olayla herhangi bir bağlantılarının olmadığını duyurdu.
28 Temmuz 2024

Lübnan Hizbullah'ı lideri Hasan Nasrallah, 7 Ekim saldırılarından sonra ilk kez konuştu ve 'her türlü olasılığa hazır olduklarını' belirtti. Nasrallah, 'Bölgesel bir savaşı durdurmak isteyenler Gazze'deki saldırıları durdursun' dedi. ABD ve Britanya'nın, bölgeye gönderdiği uçak gemileri ve savaş uçaklarıyla İran ve İran destekli güçlerin, savaşa dahil olmasını engelleyeceklerinin mesajını verdiği bir dönemde bu açıklama geldi.
3 Kasım 2023

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını hedef alan hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda altı kişi hayatını kaybederken, 91 kişi yaralandı. İsrail'in hedefinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah olduğu iddia edildi, ancak Nasrallah'ın güvende olduğu bildirildi. Saldırılar, Beyrut'un yanı sıra Lübnan'ın güneyindeki Sur kenti ve doğudaki Bekaa bölgesinde de devam etti, bu durum Lübnan'da büyük yıkımlara ve göç dalgasına yol açtı.
28 Eylül 2024

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısında öldürülen Hizbullah lideri Hasan Nasrallah hakkında açıklamalarda bulundu. Biden, Nasrallah'ın yüzlerce Amerikalıyı öldürmekten sorumlu olduğunu ve İsrail'in savunma hakkını tam olarak desteklediğini belirtti. Ayrıca, ABD'nin Orta Doğu'daki askeri varlığını güçlendirme talimatı verdiğini ve diplomatik yollarla çatışmaları azaltmayı amaçladıklarını vurguladı.
28 Eylül 2024

İsrail ordusu, Beyrut'ta Hizbullah'ın ana karargahını vurduğunu ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldüğünü iddia etti. Lübnan Sağlık Bakanlığı saldırıda altı kişinin öldüğünü ve 91 kişinin yaralandığını açıkladı. İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu, İsrail'in bölgedeki saldırganlığını ele almak üzere olağanüstü toplandı. İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Lübnan halkı ve direniş cephesinin yanında olacaklarını belirtti.
28 Eylül 2024

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'in her türlü senaryoya karşı hazırlıklı olduğunu ve kendilerine zarar verenlere misilleme yapacaklarını belirtti. Bu açıklama, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesi ve İran dini lideri Ali Hamaney'in İsrail'e direkt saldırı emri vermesi üzerine geldi. İsrail, Haniye suikastının ardından Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının lideri Muhammed ed-Dayf'ı da öldürdüğünü açıkladı.
1 Ağustos 2024

Hizbullah, suikast sonucu ölen üst düzey komutanı İbrahim Akil'in cenazesinde İsrail'i tehdit etti. Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Naim Kasım, İsrail ile 'açık hesap savaşı' aşamasına girdiklerini ve İsrail'in dehşetten öleceğini belirtti. İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında 45 kişi hayatını kaybetmiş, Hizbullah da buna karşılık olarak İsrail'in Hayfa kentine roket saldırısı düzenlemişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Hizbullah'a karşı sert mesajlar verdi.
22 Eylül 2024

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir hava saldırısı daha düzenledi ve en az altı kişinin öldüğünü açıkladı. Saldırıda Hizbullah komutanı İbrahim Muhammed Kubeysi'nin de öldüğü bildirildi. Lübnan Sağlık Bakanlığı, saldırıda 15 kişinin yaralandığını ve ülke genelinde eğitime ara verildiğini duyurdu. Bu, İsrail'in bir hafta içinde Beyrut'a düzenlediği üçüncü saldırı oldu.
24 Eylül 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 'sildiğini' ancak 'bağları tamamen koparmadığını' belirtti. Erdoğan, İsrail ile temasın devam ettiğini, ancak Netanyahu'nun artık muhatap alınabilir biri olmadığını ifade etti. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dair bilgi verildi. İsrail'in saldırılarında 9 bin 227 Filistinli'nin öldüğü, en az 23 bin kişinin yaralandığı belirtildi.
4 Kasım 2023
İşaretlediklerim