Diyarbakır Lice'de Nevruz kutlamalarında 14 yaşındaki bir çocuğa işkence yapıldığı iddiasıyla gözaltına alınan polisler, çocuğun yaralanmasının göstericilerin attığı taşla olduğunu savundu. Diyarbakır Barosu, çocuğun polisler tarafından dövüldüğünü ve bataklığa atıldığını açıkladı. Gözaltına alınan beş polisten üçü tutuklandı. Polislerin ifadelerinde çelişkiler bulunuyor; bazıları çocuğun yalvardığını, bazıları ise direndiğini belirtiyor.
27 Mart 2023

Van'ın Muradiye ilçesinde bir kız çocuğuna cinsel istismar iddiasıyla altı şüpheli gözaltına alındı. İl emniyet müdürlüğü, sosyal medya ve haber sitelerinde yer alan ve olayın kamu görevlileri ve siyasetçileri de içerdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yapılan soruşturma sonucunda dört şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi, bir şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve bir şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Ayrıca gerçeği yansıtmayan paylaşımlar hakkında adli işlemlerin başlatıldığı bildirildi.
13 Ocak 2023

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 15 yaşındaki bir çocuğun babası ve amcası, çocuğu ahıra zincirle bağlayıp dövdükleri iddiasıyla tutuklandı. Çocuk, babası, ağabeyi ve amcasının kendisine arabayla çarptıklarını, daha sonra götürdükleri ahıra zincirle bağlayarak dövdüklerini iddia ederek şikayette bulundu. Baba ve amca, jandarma tarafından gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi ve tutuklandı.
24 Ağustos 2023

Bursa'da, iki yıl önce çöp evde bakımsız halde bulunan bir çocuğun teyzesi olan Kamuran Pınar A., 'kişiyi hürriyetten yoksun kılma', 'ihmali davranışla kasten adam öldürmeye teşebbüs' ve 'çocuğa karşı eziyet' suçlarından yargılandığı davada adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşma, basına kapalı gerçekleşti ve 10 Mayıs'a ertelendi. Çocuk, 2022'nin Temmuz ayında çöplerle dolu evde baygın halde bulunmuş ve daha sonra koruma altına alınarak tedaviye alınmıştı.
2 Şubat 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu yedi yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine, olayın duyulmasının ardından bazı Suriyelilerin evleri ve iş yerleri yakıldı. Kayseri Valiliği, şüphelinin gözaltına alındığını ve çıkan olaylarda 14 emniyet mensubu ile bir itfaiye erinin yaralandığını açıkladı. Kayseri 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, mağdur ve ailenin sağlığını korumak ve toplumsal olayların önüne geçmek amacıyla yayın yasağı getirdi.
1 Temmuz 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde beş yaşındaki Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddia edilen Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından kentte toplanan kalabalık, araçları ters çevirip yabancı uyruklu vatandaşlara ait iş yerlerini yaktı. Polis, kalabalığı dağıtmak için TOMA araçlarıyla müdahale etti. Kayseri Valiliği, çocuğun koruma altına alındığını ve olayın titizlikle takip edildiğini duyurdu.
1 Temmuz 2024

İstanbul’un Bağcılar ilçesinde dört çocuğa ses yalıtımlı odada yıllarca cinsel istismarda bulunan su satıcısı Metin Şenay’a 293 yıl hapis cezası verildi. Şenay, mahalledeki çocuklara iş yerindeki süngerli odada cinsel istismarda bulunmuştu. 24 Mayıs 2023'te istismarın ortaya çıkmasıyla tutuklanan Şenay, dört çocuğun mağdur olarak yer aldığı iddianamede her bir çocuk için 63 yıldan az olmamak üzere 331 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandı. Mahkeme, Şenay’a toplamda 293 yıl altı ay hapis cezası verdi.
4 Haziran 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir kız çocuğuna akrabası olan bir Suriyelinin cinsel tacizde bulunması üzerine halk sokağa döküldü ve Suriyelilere ait ev ve işyerlerine saldırılar düzenlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, tacizcinin gözaltına alındığını ve tutuklandığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, olayları vandallık olarak nitelendirerek muhalefetin söylemlerini eleştirdi. Taha Akyol, bu olayların Türkiye'nin göçmen taşıma kapasitesinin üstünde göçmen kabul etmesinden kaynaklandığını belirtti.
2 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiasıyla başlayan olaylar sonrası 63 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığını ve bu hesapların %37'sinin bot, %68'inin ise provokatif amaçlı olduğunu belirtti. Şüpheli tutuklanmış, olaylara karışan 67 kişi gözaltına alınmıştı.
1 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriyelilere karşı yapılan eylemlerde 474 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Olaylar, yedi yaşındaki Suriyeli bir çocuğun tacize uğradığı iddiasıyla başladı ve bazı Suriyelilerin ev, araç ve işyerleri yakıldı. 14 emniyet mensubu ve bir itfaiye eri yaralandı. Gözaltına alınanların 285'inin çeşitli suçlardan kaydı bulunduğu belirtildi.
2 Temmuz 2024

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, kentte anız yakan 206 kişiye toplam 14 milyon lira ceza kesildiğini açıkladı. Anız yakmanın ekolojik dengeyi bozduğunu, bitki ve hayvanların yok olmasına neden olduğunu belirten Vali, bu uygulamanın Çevre Kanunu gereği cezalandırıldığını ifade etti. Şıldak, denetimlerin devam edeceğini ve anız yakma olaylarına karşı etkili önlemler alındığını vurguladı.
2 Temmuz 2024

Kayseri'nin Talas ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki S.G., sosyal medya platformu Tiktok'ta canlı yayın açarak sekiz yaşındaki kızı hakkında müstehcen kelimeler kullandı. Bu durum büyük tepkilere neden oldu ve şikayetler üzerine polis ekipleri kadının adresini tespit ederek eve operasyon düzenledi. S.G., canlı yayın sırasında gözaltına alındı ve hakkında 'aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' suçundan adli işlem başlatıldı. S.G.'nin 2018'de eşinden boşandığı ve kızının velayetinin babasında olduğu tespit edildi.
16 Mayıs 2024

İstanbul Çekmeköy'de özel bir okulda yabancı uyruklu bir öğretmenin öğrencilere cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandığı bildirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, müştekilerin beyanları doğrultusunda şüpheli B.G'yi yakaladı. Zanlının aktif oturum izni olduğu ancak çalışma izninin bulunmadığı tespit edildi. Okul hakkında da suçu bildirmeme ve kaçak işçi çalıştırma suçlarından adli ve idari işlem başlatıldı.
22 Mayıs 2024

Malatya'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sırasında, bir çocuk balonuyla yanlışlıkla bir drone'a çarptıktan sonra bir yetişkin tarafından tekmelenmiştir. Olay, sosyal medyada yayıldıktan sonra büyük tepki toplamış ve çocuğun ailesi şikayetçi olmuştur. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Bakan Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla olaya müdahil olmaya karar vermiş ve mağdur çocuk ile ailesine psikososyal destek sağlanacağını açıklamıştır.
25 Nisan 2024

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriyeli bir şahsın Suriyeli bir çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine halk sokağa döküldü ve Suriyelilere ait ev, araç ve işyerleri yakıldı. Olaylar sonucunda polis ve itfaiye erleri yaralandı, şüpheli tutuklandı ve 67 kişi gözaltına alındı. Bu olaylar, Suriye'nin Türkiye denetimindeki bölgelerinde karşı saldırılara yol açtı; Afrin, El Bab ve Azez gibi yerlerde Türkiye plakalı araçlara saldırılar düzenlendi ve Türk bayrakları yakıldı. Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, sınır geçiş noktalarının kapatıldığı ve devriye uçuşlarının başladığı iddia ediliyor.
1 Temmuz 2024

Belçika'nın Kortrijk kentinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 16 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından götürüldüğü bir korulukta 10 erkek çocuğun cinsel saldırısına uğradı. Olay iki gün sürdü ve mağdurun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 ile 16 yaşları arasındaki yaklaşık 10 çocuk tutuklandı. Soruşturma gizlilik içinde yürütülüyor ve şüphelilerin reşit olmamaları nedeniyle fazla bilgi paylaşılmıyor. Ayrıca, geçen hafta Kortrijk'de benzer bir toplu tecavüz vakası daha yaşanmıştı.
8 Mayıs 2024

Edinburgh Üniversitesi'nden araştırmacılar, 2023 yılında çocukların yüzde 12,6'sının rızası olmadan cinsel içerikli konuşma, paylaşım, fotoğraf ve videoya maruz kaldığını ortaya çıkardı. Bu oran yaklaşık 302 milyon çocuğa denk geliyor. Araştırma, ABD'deki erkeklerin yüzde 11'inin ve Britanyalı erkeklerin yüzde 7'sinin çocuklara karşı çevrimiçi suç işlediğini itiraf ettiğini gösteriyor. Araştırmanın başındaki Paul Stanfield, çocuk istismarı materyallerinin yaygınlığının küresel bir salgın olduğunu ve acilen harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı.
27 Mayıs 2024

Moda ikonu Paris Hilton, 16 yaşındayken kaldığı yatılı tedavi merkezinde zorla ilaç verildiğini ve personel tarafından cinsel istismara uğradığını açıkladı. Hilton, Temsilciler Meclisi'nde düzenlenen 'Çocuk Refahının Güçlendirilmesi ve Amerika'nın Çocuklarının Korunması' konulu oturumda yaşadıklarını anlattı. Hilton, çocukların güvenli aile merkezlerinde büyümeyi hak ettiğini belirterek, şu anda sesi olmayan çocukların sesi olmak için mücadele ettiğini söyledi.
27 Haziran 2024

Zimbabve'de 56 yaşındaki Ishmael Chokurongerwa isimli sahte peygamberin çiftliğine düzenlenen operasyon sonucu 251 çocuk kurtarıldı. Çiftlikte çocuklara ait olduğu düşünülen isimsiz mezarlar bulundu. Chokurongerwa ve yedi takipçisi çocuk haklarını ve cenaze yasalarını ihlal etmek suçlarıyla tutuklandı. Kurtarılan çocukların çoğunun doğum belgesi bulunmazken, çiftlikteki çocukların resmi eğitim almadığı ve tarikat liderlerinin çıkarı için çalıştırıldığı belirtildi.
16 Mart 2024

Japonya'nın Osaka Tennoji Hayvanat Bahçesi'nde, Meksika'dan 'erkek' olarak getirilen ve Gen-chan adı verilen su aygırının, yedi yıl sonra dişi olduğu ortaya çıktı. Su aygırı beş yaşında iken Africam Safari hayvan parkından erkek belgesiyle transfer edilmiş. Hayvan büyüdükçe ve erkek üreme organları tespit edilemediği için hayvan bakıcıları şüphelenmeye başlamış. Hayvanat bahçesi yönetimi, bu tür hataların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.
24 Nisan 2024
İşaretlediklerim