İtalya'da düzenlenen 81. Uluslararası Venedik Film Festivali sona erdi. Pedro Almodovar'ın yönettiği The Room Next Door filmi, festivalin en prestijli ödülü olan Altın Aslan'ı kazandı. En iyi yönetmen ödülü Gümüş Aslan, The Brutalist filminin yönetmeni Brady Corbet'e verildi. En iyi erkek oyuncu ödülünü Vincent Lindon, en iyi kadın oyuncu ödülünü ise Nicole Kidman kazandı.
8 Eylül 2024

Cannes Film Festivali'nde Selena Gomez'in de rol aldığı İspanyolca müzikal drama 'Emilia Pérez' dokuz dakika boyunca ayakta alkışlandı. Filmin yönetmeni Jacques Audiard, daha önce 2015'te 'Deephan' filmiyle Altın Palmiye kazanmıştı. Filmde Gomez'e Zoe Saldaña ve Karla Sofia Gascón eşlik ediyor. Gascón'un canlandırdığı karakter, kadın olmak için gizlice cinsiyet değiştirme ameliyatı yaptırmak isteyen bir uyuşturucu karteli lideri. Film, oyuncuların performanslarıyla eleştirmenlerden büyük övgü aldı.
20 Mayıs 2024

Francis Ford Coppola'nın 40 yıldır çekmek istediği Megalopolis filmi, Cannes Film Festivali'nde tartışmalara yol açtı. Coppola'nın servetinin önemli bir kısmını harcadığı bu proje, eleştirmenleri ikiye böldü. Film, Roma'nın çöküşünü modern New York üzerinden anlatmaya çalışırken, karmaşık ve çelişkili yapısıyla eleştirildi. Megalopolis'in Amerika'da henüz dağıtımcı bulamamış olması da dikkat çekti.
24 Mayıs 2024

ABD'de düzenlenen 96'ncı Oscar ödül töreninde, Oppenheimer filmi önemli ödüller kazanarak dikkat çekti. Film, en iyi film, en iyi yönetmen (Christopher Nolan), en iyi aktör (Cillian Murphy) dahil olmak üzere birçok kategoride ödül aldı. Diğer dikkat çeken ödüller arasında en iyi aktris ödülünü Emma Stone'un Poor Things filmi için kazanması ve en iyi yardımcı aktör ödülünün Robert Downey Jr.'a Oppenheimer filmiyle gitmesi yer aldı.
11 Mart 2024

Apple Original Films, Brad Pitt'in başrol oynadığı ve 'F1' adını taşıyan yeni Formula 1 filminin ilk afişini yayınladı. Filmde Brad Pitt, Formula 1'e geri dönen eski bir pilotu canlandıracak. Filmin oyuncu kadrosunda Damson Idris, Kerry Condon, Javier Bardem gibi isimler yer alıyor. Filmin ilk tanıtım fragmanı bu pazar Formula 1 Britanya Grand Prix'i sırasında yayınlanacak.
6 Temmuz 2024

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, Todd Phillips'in yönettiği yeni Joker filmi 'Folie à Deux'nin ilk resmi posteri yayınlandı. Posterde, Phoenix ve Gaga'nın karakterleri dans ederken gösteriliyor ve filmin 4 Ekim'de vizyona gireceği belirtiliyor. Ayrıca, filmin müzikal bir yönü olacağına dair ipuçları veriliyor ve fragmanın 9 Nisan'da yayınlanacağı duyuruluyor. Filmde, Phoenix'in Joker karakterinin doktoru olan ve sonrasında ona aşık olan Gaga'nın canlandırdığı Harleen Quinzel'in hikayesi anlatılıyor.
3 Nisan 2024

Chanel, ikonik parfümü Chanel No.5'in yeni yüzü olarak Margot Robbie'yi seçtiğini duyurdu. Robbie, bu rolü Marion Cotillard'dan devraldı ve ilk kampanya görselleri yayınlandı. Robbie, Chanel No.5'in bir parçası olmaktan büyük onur duyduğunu belirtti. Kampanyanın tam anlamıyla ekimde açıklanması planlanıyor.
13 Eylül 2024

New York menşeili NiK Bentel Studio, ünlü yönetmen Wes Anderson'ın filmlerinden ilham alarak 'The Bentel’s Box Bag' adında bir çanta tasarladı. 'The Grand Budapest Hotel' filminden esinlenilen pembe deri çanta, Anderson'ın ikonik estetiğini yansıtıyor ve sadece 300 adet üretilecek. Çantalar, stüdyonun web sitesinde 13 Mart'tan itibaren satışa sunulacak ve her biri özel bir metalik kimlik kartı ile gelecek.
13 Mart 2024
İşaretlediklerim