İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılması ve muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma şansını riske attığı belirtiliyor. Yöneylem Araştırma koordinatörü Derya Kömürcü, bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için olumlu olduğunu ifade ediyor. Araştırmacı İbrahim Uslu ise Akşener'in daha önce masadan kalkmanın siyasi maliyetinin ağır olacağını söylediğini hatırlatıyor ve İYİ Parti'nin bu kararı bilerek aldığını belirtiyor. Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapması, siyasi bir suikast olarak değerlendiriliyor ve İYİ Parti'nin merkez parti olma iddiasından vazgeçtiği yorumları yapılıyor.
3 Mart 2023

Yalçın Bayer, özellikle İstanbul, Ankara ve Antalya'da CHP adaylarına karşı sert bir kampanya yürütmesine rağmen Meral Akşener ve İYİ Parti'nin yerel seçimlerde büyük bir başarısızlık yaşadığını belirtiyor. Akşener, bu başarısızlığa rağmen liderlik pozisyonunu bırakmayı reddediyor ve olağanüstü kongre kararı alıyor. Bu kararla, Akşener'in muhalifleri tasfiye ederek güçlü bir şekilde liderliğe devam etmeyi hedeflediği ifade ediliyor. Ayrıca, İYİ Parti'nin Meclis'teki varlığı ve muhtemel yeni anayasa girişimlerindeki kilit rolü, Akşener'in liderlik pozisyonunu sürdürme kararında önemli bir faktör olarak görülüyor.
4 Nisan 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını 'dayatma' olarak görerek altılı masayı terk etti. Bu durum, yabancı gazeteciler ve gözlemciler arasında şaşkınlık yarattı. Yapılan yorumlarda, Akşener'in bu kararının Türkiye'deki muhalefetin birliğini bozduğu ve Erdoğan'ın elini güçlendirdiği belirtiliyor. Bazı analistler ve gazeteciler, Akşener'in kararını 'siyasi hata' ve 'çılgınlık' olarak nitelendirirken, muhalefetin seçim şansının azaldığına dair endişelerini dile getiriyorlar.
4 Mart 2023

İYİ Parti'de yapılan kurultay sonrası Dervişoğlu'nun liderliğe seçilmesi, partide Meral Akşener'in politikalarının devam edip etmeyeceği sorularını gündeme getirdi. Dervişoğlu'nun Akşener ile olan ilişkileri ve kurultay sonrası yapılacak parti içi atamalar, Akşener'in partideki etkisinin devam edip etmeyeceğini belirleyecek önemli faktörler olarak görülüyor. Ayrıca, İYİ Parti'nin ideolojik konumlanması ve milliyetçi aktörlerin etkisi, partinin geleceği için kritik öneme sahip.
29 Nisan 2024

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinin ardından Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldığını duyurdu. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek ittifak toplantısını terk eden Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırmıştı. Bu durum ittifakta krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle kriz aşılmıştır.
6 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yazdığı açık mektuba ilişkin olarak, partisinin net çizgileri olduğunu ve değişen bir durum olmadığını belirtti. Erdem, siyasette diyalog ve dürüstlüğün önemini vurgularken, terör konusundaki net tavrı hatırlattı. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak ilan edilmesi ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın Kılıçdaroğlu'na destek sinyali vermesi sonrasında, Akşener'in CHP-HDP görüşmesine ilişkin yorumları ve Demirtaş'ın Akşener'e yazdığı açık mektup da gündeme geldi.
9 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in baş danışmanı Turhan Çömez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda ne altılı masada ne de birebir toplantılarda İYİ Parti lideri Akşener'e bir niyet beyanında bulunmadığını belirtti. Çömez, Akşener'in aday belirleme sürecinde anket yapılmasını önerdiğini ve diğer genel başkanların bu fikre olumsuz yanıt verdiklerini ifade etti. Akşener, altılı masadan çekilme kararını duyurdu ve bu kararın ardından siyasi arenada çeşitli tepkiler ortaya çıktı.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TV 100'de katıldığı bir programda, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adayı olma hakkı olduğunu ve Millet İttifakı'nın genişlemesi durumunda İnce'nin bu ittifak içinde yer almasını istediğini belirtti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ittifakın genişleyeceğini ifade ettiği bir dönemde, Akşener'in bu açıklaması, İnce'nin adaylığı ve ittifakın geleceği hakkında kamuoyunda tartışmaları beraberinde getirdi. Anket sonuçlarına göre, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın önünde olduğu ancak seçimin ikinci tura kalabileceği ve bu durumda İnce gibi isimlerin adaylıktan çekilmesi yönünde kamuoyu baskısının olduğu belirtiliyor.
18 Mart 2023

İYİ Parti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Akşener'e partisinin başında kalması yönünde bir çağrı yaptığı iddialarını yalanladı. Bu iddialar, İYİ Parti içinde yaşanan kurultay krizinin ardından ortaya çıktı. Akşener, yerel seçimler sonrası yaşanan kriz üzerine kurultay kararı almış ve daha sonra aday olmayacağını duyurmuştu. İYİ Parti, Erdoğan ile Akşener arasında yapılan bayramlaşma telefon görüşmesinin farklı amaçlarla çarpıtıldığını ve partinin kurumsal yapısına zarar verme amacı taşıdığını belirtti.
12 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kurultayda aday olmayacağını açıklamasının ardından, Akşener'i partinin başında kalmaya ve diğer adayların da etrafında kenetlenmeye davet etti. Bahçeli, çoklu aday durumunun parti içi bölünmelere yol açabileceğini belirterek, siyasi istikrarın parti içi istikrarla ilişkili olduğunu vurguladı. Akşener, yerel seçimlerdeki başarısızlık sonrası kurultay kararı almış, ancak aday olup olmayacağını ilk başta açıklamamış, daha sonra aday olmayacağını duyurmuştu.
10 Nisan 2024

CHP'nin eski İstanbul milletvekili Barış Yarkadaş, Meral Akşener'in altılı masa toplantılarındaki tutumunu eleştiren bir tweet attı. İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Yarkadaş'a 'trol' diyerek tepki gösterdi. Bu olay, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve sonrasında yaşanan krizin çözülmesi sürecinde gerçekleşti. Millet İttifakı, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını duyurdu ve ortak mutabakat metnine göre Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ve Yavaş'ı 'uygun gördüğünde' yardımcısı olarak atayacak.
7 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısında ortak cumhurbaşkanı adayı konusunda anlaşma sağlanamaması üzerine ittifaktan ayrıldığını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını ortaya koymasına karşın Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını önermişti. Akşener'in ayrılık kararının ardından, İmamoğlu ve Yavaş Twitter üzerinden Millet İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde devam edeceğine dair mesajlar paylaştı.
3 Mart 2023

İYİ Parti'nin baş danışmanı Turhan Çömez, partinin ve Meral Akşener'in ortak kanaati olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısında olan herhangi bir adayı destekleyeceklerini belirtti. Bu açıklama, İYİ Parti Grup Başkan Vekili Erhan Usta'nın ikinci turda Kılıçdaroğlu'nu destekleme konusunda net bir pozisyon almadığı bir dönemde geldi. Ayrıca, hukukçu Ersan Şen'in İYİ Parti'den aday olup olmayacağına dair spekülasyonlar da gündemdeydi, ancak Çömez, Şen'in adaylığının olası olmadığını ifade etti.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde tek başına gireceklerini açıkladı. Bu açıklamanın ardından hem Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hem de CHP liderliğine aday grup başkanı Özgür Özel'den Akşener'e ittifak mesajları geldi. Erdoğan, cumhur ittifakının kapısının herkese açık olduğunu belirtirken, Özel ise ittifak yapmamanın karşılıklı kaybettirme anlamına geleceğini ifade etti.
11 Ekim 2023

İYİ Parti Milletvekili Burak Akburak, Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı sürpriz görüşmenin ardından devlette görev almaya hazır olduğunu belirtti. Akburak, görüşmenin Erdoğan'ın isteği üzerine gerçekleştiğini ve Akşener'in Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifini değerlendirebileceğini söyledi. Ayrıca, Akşener'in yeni bir parti kurmayacağını ve ihraç edilmesi durumunda İYİ Parti'nin varlığını sürdüremeyeceğini ifade etti.
7 Haziran 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı ittifaktan ayrılmaya çağırdı. Akşener, ittifakların Türkiye'ye zarar verdiğini belirtti ve Erdoğan'a '81 ilde kendi adaylarınızla seçime girin' önerisinde bulundu. Akşener, yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını daha önce açıklamıştı. Erdoğan ise cumhur ittifakının kapısının herkese açık olduğunu belirtmişti.
11 Ekim 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masadan ayrıldığını duyurdu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını kabul etmeyerek, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Akşener, dört ay önce de Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın adaylıklarına destek vereceklerini ifade etmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak, bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmaması gerektiğini belirtti.
3 Mart 2023

Yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, CHP'nin Türkiye genelindeki başarısı, Millet İttifakı'ndan ayrılan İYİ Parti içinde gerilime neden oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha önce CHP'ye ve özellikle İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına ağır eleştirilerde bulunmuştu. CHP'nin İstanbul ve Ankara'yı açık ara farkla kazanması ve birçok ili AKP'den alması üzerine, İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz istifa ettiğini açıkladı ve Akşener'i de istifaya davet etti.
31 Mart 2024

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, altılı masa toplantısından 'kıskaca alındık, dayatma var' diyerek ayrıldı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek İmamoğlu ve Yavaş'ı aday olmaya çağırdı. Bu durum, Akşener'in eski partisi MHP'de bazı milletvekilleri ve üyeler tarafından sevinçle karşılandı ve sosyal medyada Akşener'e yönelik eleştirel paylaşımlar yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçmişteki sözleri hatırlatılarak Akşener'in güvenilmezliği ve ihaneti ima eden ifadeler kullanıldı.
3 Mart 2023
İşaretlediklerim