İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'a sosyal medya üzerinden yapılan bir paylaşıma yanıt olarak hukuki süreç başlatılacağını açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun iletişim ekibinden Evren Barış Yavuz, Bayraktar ailesini İsrail'e jet yakıtı satmakla suçlayan bir paylaşım yaptı. Haluk Bayraktar, bu suçlamalara sert bir dille yanıt verdi ve İmamoğlu'nu eleştirdi. İBB, Bayraktar'ın iftira ve yalanlarla dolu paylaşımına karşı hukuki süreç başlatılacağını duyurdu.
10 Nisan 2024

Kastamonu'nun Kuzeykent Mahallesi'nde bir çöp konteynerinin yanında çöp poşetinin içinde yeni doğmuş bir erkek bebek bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Bebeğin yaşadığı belirlenerek Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis, bebeği bırakan şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.
2 Kasım 2023

Ariana Grande ve Dalton Gomez, Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nin kararıyla resmen boşandı. Çift, pandemi sırasında yakınlaşmış ve 2021'de evlenmişti ancak ilişkileri uzun sürmedi. Grande, Gomez'e 1,25 milyon dolar tazminat ödeyecek ve ek olarak Los Angeles'daki evin satış tutarının yarısını ve avukatlık masraflarını karşılayacak. Grande'nin yeni bir ilişkiye başladığı ve yeni albümünün başarısı da haberde yer aldı.
20 Mart 2024

Meta, Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın ardından Twitter'a rakip olacak yeni bir sosyal medya platformu olan Threads'i kullanıma sundu. Instagram ekibi tarafından geliştirilen Threads, metin içerikleri, bağlantılar, fotoğraflar ve videoları paylaşma imkanı sunuyor ve kullanıcılar Instagram hesaplarıyla giriş yapabiliyor. Uygulama, iOS ve Android için 100'den fazla ülkede erişime açıldı ve ilk iki saatte 2 milyon, ilk yedi saatte ise 10 milyon üye kazandı.
6 Temmuz 2023

Los Angeles Lakers efsanesi Kobe Bryant ve kızı Gianna'nın da aralarında bulunduğu dokuz kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının üzerinden üç yıl geçti. Bryant, NBA kariyeri boyunca sayısız başarıya imza atmış ve spor dünyasında derin izler bırakmıştı. Kazanın yoğun sis nedeniyle meydana geldiği belirlenmişti. Bryant'ın anısına dünya genelinde çeşitli saygı gösterileri yapıldı.
26 Ocak 2023

Kate Middleton ve Prens William'ın 'mutlu aile' olarak nitelendirilen alışveriş fotoğrafı, sosyal medyada gerçeklik tartışmalarına neden oldu. Fotoğrafta görünen kişilerin gerçekten onlar olup olmadığı konusunda fikir ayrılıkları yaşanıyor. Kate Middleton'ın daha önce Instagram'da paylaştığı ve üzerinde oynama yapıldığı ortaya çıkan bir fotoğraf sonrası özür dilemesi, dedikoduları daha da alevlendirdi. Kraliyet ailesinden destek görmeyen Prenses Kate, bu durum karşısında yalnız kaldığı iddialarını güçlendirdi.
19 Mart 2024

Todd Phillips'in yönetmenliğini yaptığı ve Joaquin Phoenix ile Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı 'Joker 2: Folie à Deux' filminin çekimleri New York'ta sürüyor. Lady Gaga, ilk Joker filminden ikonik hale gelen 'Joker Merdivenleri'nde görüntülendi. Bu merdivenler, Joker karakterinin dans ettiği sahne ile ünlü olmuştu. Yeni filmde Lady Gaga'nın canlandırdığı Harley karakteri, bu merdivenlerden çıkarken gösteriliyor. Filmin 4 Ekim 2024'te vizyona girmesi planlanıyor.
3 Nisan 2023

Filistinli asıllı ünlü model Gigi Hadid, Instagram'da Filistin'e verilen desteğin antisemitizm veya Hamas'a destek olarak karıştırıldığını anlatan bir infografik paylaştı. İsrail hükümeti, Hadid'in paylaşımına Instagram üzerinden yanıt verdi. İsrail'in resmi hesabından Hadid'in paylaşımı alıntılanarak ve değiştirilmiş haliyle paylaşıldı. İsrail hükümeti, Hadid'e 'Geçen hafta boyunca uyuyor muydun?' diye sordu ve 'Sessizliğin nerede durduğunu net bir şekilde belli etti. Seni görüyoruz.' ifadelerini kullandı.
17 Ekim 2023

Alternatif rock müzik grubu Piiz ve rapçi Kezzo, çocuk yaşta evlendirilen kız çocuklarının sorunlarına ışık tutmak amacıyla 'Kör Kuyu' isimli bir şarkı yayınladı. Piiz, müzik kariyerlerinin 20. yılını bu şarkı ve özel bir konserle kutluyor. Şarkı, erken yaşta evlendirilen kız çocuklarının yaşadığı zorlukları konu alıyor. Grup, 3 Aralık'ta İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenecek olan 20. yıl özel konserinde birçok konuk sanatçıyı ağırlayacak.
24 Kasım 2023

ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Beverly Hills kentinde bulunan bir okul, öğrencilerin yüzlerinin yapay zeka kullanılarak çıplak vücutların üzerine bindirildiği fotoğraflar üretmesi üzerine harekete geçti. Şubat ayının sonlarında ortaya çıkan bu durum sonrasında, olaya karışan beş öğrenci okuldan atıldı. Bölge Müfettişi Michael Bregy, olaya 16 öğrencinin karıştığını ve hepsinin sekizinci sınıfta olduğunu belirtti. Bu olay, teknolojinin etik kullanımı konusunda önemli tartışmaları beraberinde getirdi.
9 Mart 2024

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey tarafından geliştirilen yeni sosyal medya platformu 'Bluesky', Apple kullanıcılarına sunuldu. Platform, Twitter'a benzer bir kullanıcı deneyimi vaat ediyor ve şu an için sadece davetiye sistemiyle kayıt alıyor. Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından birçok kullanıcı alternatif platformlara yönelirken, Dorsey de Bluesky ile bu alana yeni bir seçenek ekledi.
3 Mart 2023

Victoria Beckham, eşi David Beckham'ın hayatının anlatıldığı bir Netflix belgeselinde, ailesinin işçi sınıfından olduğunu iddia etti. Ancak David Beckham, Victoria'nın babasının onu okula Rolls Royce ile götürdüğünü hatırlatarak bu iddiayı sorguladı. Victoria, babasının 1980'lerde bir Rolls Royce sahibi olduğunu kabul etmek zorunda kaldı.
5 Ekim 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin çocuk yaşta cinsel istismara uğradığı iddiası üzerine TBMM'de kurulan çocuk istismarını araştırma komisyonu toplandı. Toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı yetkilileri sunum yaptı. H.K.G.'nin ve çocuğunun koruma altına alındığı, psikolojik destek ve mesleki eğitimlerle desteklendiği, güvenlik ve gizlilik tedbirleri alındığı belirtildi. Ayrıca H.K.G.'nin kimlik bilgilerinin değiştirilmesi sağlandı.
25 Ocak 2023

Hatay'da meydana gelen deprem sonucu enkaz altında kalan sosyal medya fenomeni Taha Duymaz ve kardeşlerinin cansız bedenlerine ulaşıldı. Şef Burak Özdemir, bilinen adıyla 'CZN Burak', Instagram hesabından yaptığı paylaşımla bu üzücü haberi duyurdu. Özdemir, Duymaz'ın enkaz altında olmadığına dair iddiaların asılsız olduğunu belirtti ve bu iddiaların yarattığı zorbalıklara değinerek, yaşananlara üzüntüsünü dile getirdi.
17 Şubat 2023

İstanbul Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı görülen H.K.G. çocuk istismarı davasının ikinci duruşması gerçekleşti. Sanıklar Yusuf Ziya Gümüşel, Kadir İstekli ve anne Fatıma Gümüşel'in ifadeleri alındı ve suçlamaları reddettiler. Savcı, sanıkların 'çocukların cinsel istismarı' suçundan 31,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. Mahkeme, sanık avukatlarının talebi üzerine duruşmayı 31 Mart'a erteledi. H.K.G., babası tarafından altı yaşındayken Kadir İstekli ile 'evlendirilmiş' ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi olmuştu.
27 Şubat 2023

Amerikalı Oscar ödüllü aktör Al Pacino, 83 yaşında dördüncü çocuğunu bekliyor. Pacino'nun 29 yaşındaki kız arkadaşı Noor Alfallah sekiz aylık hamile. Pacino'nun daha önceki ilişkilerinden üç çocuğu bulunmakta ve en büyük çocuğu ile yeni doğacak çocuğu arasında 33 yıl yaş farkı olacak. Hollywood'da yaşlı babaların sayısının arttığına dair örnekler arasında Robert De Niro'nun da 79 yaşında yedinci çocuğunu kucağına aldığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

James Cameron tarafından yönetilen ve dünya çapında 2.32 milyar dolar hasılat elde eden 'Avatar: Suyun Yolu' filmi, 7 Haziran'da Disney+ kataloğuna eklenecek. Film, Avatar serisinin ikinci filmi olup, ilk filmden 10 yıl sonrasını konu alıyor ve Sully Ailesi'nin hikayesini anlatıyor. Ayrıca filmle ilgili özel içerikler de platformda yer alacak.
16 Mayıs 2023

Amerikan futbolunun ünlü ismi Tom Brady, sosyal medya hesapları üzerinden emeklilik kararını açıkladı. 45 yaşındaki sporcu, ailesi, takım arkadaşları ve koçlarının fotoğrafları eşliğinde duygusal bir veda mesajı yayınladı. Geçen yıl Gisele Bündchen ile boşanan Brady, şu anda yapımcısı olduğu '80 for Brady' isimli filmin tanıtımıyla meşgul.
2 Şubat 2023

Twitter, kullanıcıların hesaplarının ne zaman mavi tik onayı aldığını gösteren bir özellik getirdi. Bu özellik sayesinde, mavi tikin paralı hale gelmeden önce onaylanan hesaplar kolayca ayırt edilebiliyor. Elon Musk'ın CEO'su olduğu şirket, Aralık 2022'de mavi tiki aylık 8 dolar karşılığında satmaya başlamış ve 20 Nisan'da ücretsiz mavi tikleri kaldırmıştı. Mavi tik önceden özellikle ünlüler ve gazeteciler için dezenformasyonla mücadele amacı taşırken, şimdi bir statü sembolü olarak görülüyor.
5 Haziran 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., altı yaşındayken babası tarafından tarikat üyesi Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirildiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. Mahkemeye ulaşan adli tıp raporunda H.K.G.'nin 'olay sonrası travmaya bağlı stres bozukluğu' yaşadığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davanın gizlilik içinde yapılmasını ve yayın yasağı konulmasını talep etti. Davada Yusuf Ziya Gümüşel, eşi Fatma Gümüşel ve Kadir İstekli sanık olarak yargılanacak.
30 Ocak 2023
İşaretlediklerim