Avrupa Konseyi, Türkiye'de insan kaçakçılığı mağdurlarının sayısının arttığını belirterek daha güçlü mücadele çağrısında bulundu. 2019-2023 yılları arasında Türkiye'de 1466 insan kaçakçılığı mağduru tespit edildi, bu sayı önceki dört yıla göre iki kat arttı. Raporda, mağdurların çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluştururken, cinsel ve emek sömürüsü en yaygın sömürü biçimleri olarak öne çıkıyor. Türkiye, göçmen politikaları ve sınır güvenliği konularında eleştirilere yanıt vererek, insanlık dışı uygulamaların olmadığını belirtti.
22 Ekim 2024

34 ilde düzenlenen operasyonlarda yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık suçlarını işledikleri tespit edilen 181 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların çeşitli suçlar kapsamında yürütüldüğünü ve yaklaşık 65 milyon lira değerindeki malvarlığına el konulduğunu belirtti. Şüphelilerin yüksek kazanç vaadiyle mağdurları dolandırarak 17 milyar lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Operasyon sonucu çok sayıda ruhsatsız tabanca ve kripto varlık cüzdanına da el konuldu.
22 Mayıs 2024

Avrupa Konseyi, Türkiye'de insan kaçakçılığı mağdurlarının sayısının arttığını belirterek daha güçlü mücadele çağrısında bulundu. 2019-2023 yılları arasında Türkiye'de 1466 insan kaçakçılığı mağduru tespit edildi, bu sayı önceki dört yılda 775'ti. Mağdurların çoğunluğunu kadınlar ve çocuklar oluştururken, cinsel ve emek sömürüsü en yaygın sömürü biçimleri olarak öne çıkıyor. Türkiye, mülteci ağırlama kapasitesiyle dikkat çekerken, sınır güvenliği ve düzensiz göçle ilgili eleştirilere yanıt verdi.
22 Ekim 2024

Kırklareli'nde Dereköy Sınır Kapısı yolunda bir takside altı düzensiz göçmen yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından durdurulan taksinin sürücüsü H.G., insan kaçakçılığı suçlamasıyla gözaltına alındı ve araca el konuldu. Yakalanan düzensiz göçmenler, işlemlerinin ardından Pehlivanköy Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi.
18 Eylül 2024

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

İstanbul'da polis, masaj salonları ve evlerde fuhuş yapıldığı ihbarı üzerine 22 ilçede 60 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 38 şüpheli yakalanırken, 33'ü yabancı uyruklu 85 kadın kurtarıldı. Emniyetteki işlemler sonrası adliyeye sevk edilen şüphelilerden 24'ü tutuklandı, 14'ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı. Kurtarılan yabancı uyruklu kadınlar sınır dışı edilmek üzere göç idaresine gönderildi.
15 Kasım 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da yasal olarak yaşayan yabancıların sayısının 1 milyon 92 bin 697 olduğunu açıkladı. Bu yabancıların 350 bin 532'si geçici koruma altındaki Suriyelilerden oluşuyor. Yerlikaya, İstanbul'da 103 mobil göç noktasında 197 bin 555 kişinin sorgulandığını ve 57 bin 745 kişinin düzensiz göçmen olarak tespit edildiğini belirtti. Ayrıca, vizesi veya ikamet izni biten ya da gönüllü olarak ayrılan yabancıların sayısı ve dokuz ay içinde yakalanan düzensiz göçmen sayısı da paylaşıldı.
6 Mart 2024

Çanakkale'nin Ayvacık ve Balıkesir'in Ayvalık ilçeleri açıklarında durdurulan iki lastik botta 19'u çocuk 54 düzensiz göçmen yakalandı. Ayvacık açıklarında durdurulan lastik botta altısı çocuk 24 kişi kıyıya getirildi. Ayvalık'ta radara takılan lastik bottaki 13'ü çocuk 30 düzensiz göçmen karaya çıkarıldı. Yakalananlar hakkında yasal işlem başlatıldı.
30 Haziran 2024

İzmir’in Çeşme ve Seferihisar ilçelerinde, Yunanistan’ın Türk kara sularına geri ittiği toplam 94 düzensiz göçmen kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Çeşme ilçesi açıklarında 17’si çocuk 66 düzensiz göçmeni, Seferihisar ilçesi açıklarında ise sekizi çocuk 28 düzensiz göçmeni kurtardı. Kurtarılan göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.
28 Temmuz 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, IŞİD, El Kaide ve HTŞ örgütlerine mensup olduğu düşünülen ve 'yabancı terörist savaşçı' olarak nitelendirilen şüphelilerin yakalanması amacıyla bir ilçede 12 adrese operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda 13 şüpheli gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.
16 Mart 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamasına göre, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Aksaray, Bolu, Gaziantep, İstanbul, Yalova, Kilis, Sakarya ve Samsun olmak üzere sekiz ilde eş zamanlı olarak 'Bozdoğan-15' adı verilen operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında IŞİD terör örgütü içinde faaliyet gösterdiği tespit edilen 24 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı, operasyonun başarısını vurgulayarak, teröristlere göz açtırılmayacağını belirtti.
23 Mart 2024

Türkiye genelinde gerçekleştirilen Çember-24 operasyonları sonucunda, çeşitli suçlardan aranan 4 bin 244 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, beş yıldır aranan 4 bin 158, 5-10 yıldır aranan 31 ve 10 yıl ve üzeri aranan 55 şüphelinin yakalandığını belirtti. Yakalananlar arasında hırsızlık, dolandırıcılık, yağma, kasten öldürme, cinsel suçlar, narkotik suçlar, terör suçları, kaçakçılık ve organize suçlar ile siber suçlar gibi çeşitli suçlardan aranan kişiler bulunuyor.
6 Kasım 2024

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda, çatışma bölgelerindeki IŞİD mensuplarıyla irtibatlı olduğu tespit edilen 17 yabancı uyruklu zanlıdan 14'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, 'yabancı terörist savaşçı' kategorisinde değerlendirilerek işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Başkanlığı'na teslim edilecekler. ABD'nin Türkiye'de olası misilleme saldırılarına karşı güvenlik uyarısını güncellemesi ve İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik tedbirlerini artırdığını açıklaması bu operasyonla aynı döneme denk gelmiştir.
31 Ocak 2023

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kafes' operasyonu kapsamında 56 ilde suç örgütü üyelerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 150 şüpheli daha yakalandığını duyurdu. Yakalanan şüphelilerin tefecilik, nitelikli dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, resmi ve özel belgede sahtecilik, vergi usul kanununa muhalefet ve parada sahtecilik suçlarını işlediği değerlendiriliyor. Operasyonlar sırasında çok sayıda ruhsatsız tabanca ve bu suçlardan elde edildiği değerlendirilen çok miktarda para, çek ve senet ele geçirildi.
17 Ekim 2023

İçişleri Bakanlığı tarafından 19 ilde düzenlenen 'sibergöz-38' operasyonunda 51 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin banka hesaplarında 62 milyon lira hareketlilik tespit edildi. Bu kişiler, sosyal medya üzerinden kişisel verileri ele geçirerek vatandaşları tehdit etmiş ve sahte araç ilanı, kiralık villa, yüksek kazançlı yatırım vaatleriyle dolandırıcılık yapmışlar. Operasyon sırasında çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve kredi kartına el konuldu.
6 Mayıs 2024

Türkiye genelinde 32 ilde düzenlenen 'Narkoçelik-40' operasyonunda 3 ton 972 kg uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 adet kök kenevir ve kök skunk, 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda yakalanan 125 uyuşturucu satıcısından 63'ü tutuklandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
23 Eylül 2024

Denizli'nin Çardak ilçesindeki bir çiftliğe düzenlenen operasyonda, dokuz düzensiz göçmen yakalandı. Yakalanan göçmenlerden üçü, farklı suçlardan toplamda 139 yıl bir ay dokuz gün kesinleşmiş hapis cezasına sahipti. Bu üç göçmen cezaevine gönderilirken, diğer altı göçmen İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. Operasyon, Denizli Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirildi.
5 Eylül 2024

Deniz Zeyrek, İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın 1 Haziran 2023 ile 6 Mayıs 2024 tarihleri arasında 486 suç örgütüne yönelik bin 281 operasyon yapıldığını ve bu operasyonlar sonucunda 8 bin 910 kişinin gözaltına alındığını açıkladığını belirtiyor. Ayrıca, bazı suç örgütlerinin bakanlığa bağlı güvenlik mensuplarından destek aldığına dair ciddi tespitler yapıldığını vurguluyor. Zeyrek, bu operasyonların öncesinde sokakların kimlere emanet olduğunu ve suç örgütlerinin nasıl korunduğunu sorguluyor.
25 Mayıs 2024

Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye'de yasal kalış hakkı bulunan yabancı sayısının 4 milyon 449 bin 333 olduğunu açıkladı. Bu yabancıların 3 milyon 109 bin 867'si Suriyeli, 228 bin 290'ı uluslararası koruma kapsamındaki yabancılar ve 1 milyon 111 bin 176'sı ikamet izinli yabancılardan oluşuyor. Medya ve Göç Derneği'nin kılavuzuna göre göçmenler, sığınmacılar ve mülteciler gibi farklı göç statüleri tanımlanıyor. Göç İdaresi Başkanlığı, bu süreçleri insan haklarına ve hukuka uygun olarak yürüttüğünü belirtti.
16 Temmuz 2024

Ordu merkezli beş ilde düzenlenen 'Kuyu-3' operasyonunda, iki ayrı organize suç örgütüne yönelik olarak 30 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Suç örgütlerinin, haksız para taleplerini kabul etmeyen iş insanlarına ve eğlence mekanlarını zorla ele geçirmek amacıyla işyeri sahiplerine silahlı saldırılar düzenledikleri belirtildi. İzmir'de yakalanan 18 şüpheliden 13'ü tutuklandı, beşi adli kontrolle serbest bırakıldı.
7 Haziran 2024
İşaretlediklerim