İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partinin lideri Meral Akşener'in onayına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktı. Akşener, altılı masayı terk ettikten sonra İmamoğlu ve Yavaş'ın yardımcı adaylığı formülüyle masaya döndü. Ağıralioğlu'nun, Akşener'in masaya dönüş görüşmeleri sırasında yaptığı açıklama parti içinde rahatsızlık yarattı ve parti disiplinine aykırı bulundu. Parti yöneticileri, bu tür açıklamaların kar zarar hesabının doğru yapılmasını gerektirdiğini belirtti.
16 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti'nin bilgilendirilmediğini ve aday belirleme sürecinin TV'den öğrenildiğini ifade etti. Özlale, aday belirlemenin 12 gün içinde aceleye getirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve CHP'nin bu süreci Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda altılı masanın dağılacağı yönündeki açıklaması Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirmiş ve parti içi genelgeyle uyarıda bulunulmuştu.
3 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gençlere yönelik 'Alevi' başlıklı videosunu eleştirerek, seçim öncesi başlatılan istismar siyasetinin Türkiye'de zemin tutmayacağını belirtti. Kılıçdaroğlu'nun videosu, Alevi kimliğini ve inancını dile getirmesiyle dikkat çekmiş ve çeşitli kesimlerden destek almıştı. Erdoğan, mezhep ve etnik köken tartışmalarını karanlık pazarlıkları gizlemek için açıldığını ve eski Türkiye'nin hastalıklarını kaşıyanların başarılı olamayacağını ifade etti.
22 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kaybetme korkusuyla çok sayıda taahhütte bulunduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, devlet yönetiminin taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini ve kendisinin de devlet terbiyesiyle yetiştiğini belirtti. Ayrıca, Erdoğan'ın seçimler yaklaşırken halkın yararına vaatlerde bulunmasını, daha önce yaşanan krizlerde halkın unutulduğunu ancak seçim zamanı hatırlandığını ima ederek eleştirdi.
21 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Karar TV'de katıldığı programda, iktidarın seçim sürecini sabote edebileceğini ve buna karşı önlemler aldıklarını belirtti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kapatılmasının söz konusu olmadığını, ekonomik sorunlara odaklanmak istediklerini ve devletin partileştiğini iddia etti. Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu'na güvenmediklerini ve her sandıkta temsilcilerinin olacağını, seçim gecesi alınan güvenlik önlemleri ve teknik altyapı hakkında bilgi verdi. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası olası bir iktidar değişikliğinde devletin sağlam temellere oturtulacağını ifade etti.
5 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen 'Geleceği Kur' adlı gençlik festivalinde konuşma yaparken 'Aday olma' diye bağıran lise öğrencisi Ömer Faruk Berber ile görüştü. Sosyal medyada paylaşılan protesto görüntüleri tepki çekti. Gazeteci Özlem Gürses'in bildirdiğine göre, Berber, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde fikrini tekrar dile getirdi ve Kılıçdaroğlu herkesin düşüncelerine saygı gösterilmesi gerektiğini ve protestonun engellenmesini desteklemediğini ifade etti. CHP fotoğraf servisi bu görüşmeye dair fotoğrafları paylaştı.
5 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, milletvekilleri ve parti meclisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesine karar verdi. Bazı vekiller, açıklamada Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklenmesini istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği kamuoyuna duyuruldu.
26 Şubat 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili 'büyük bir dosya' açıklayacağını ifade etti. Gazeteci Fatih Portakal, Özel'in Soylu'nun gizli bir ekibini açığa çıkaracağını iddia etti. Portakal, bu iddiaların belgeli olacağını ve Özel'in dosyayı güvenlik gerekçesiyle üç arkadaşına daha verdiğini söyledi.
12 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bir iftar buluşmasında yanlışlıkla seccadeye bastı ve bu durum AKP'li siyasetçiler tarafından eleştirildi. Kılıçdaroğlu, bu durum için üzgün olduğunu belirtti. HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş ise Kılıçdaroğlu'na destek vererek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmişteki davranışlarını örnek gösterdi ve insan olmanın doğruyu bilmek için yeterli olduğunu ifade etti.
1 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ağır eleştirilerde bulundu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nu 'komada' olmakla ve 'aklını ve siyasi ahlakını taşeronu olduğu mihraklara devretmekle' suçladı. Ayrıca, muhalefetin her şeye karşı olmak anlamına gelmediğini ve devleti ayağa düşürmek için çırpınmanın doğru olmadığını ifade etti. Bahçeli, aynı konuşmasında gazeteci Mustafa Balbay'ı da eleştirerek ona hakaret etti.
28 Şubat 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanı adayı olabilmek için imza toplamaktadır. Ancak, eski CHP milletvekilleri, Türkiye'nin önceliğinin Erdoğan yönetiminden kurtulmak olduğunu belirterek İnce'ye, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesi için çağrıda bulundular. İnce'nin adaylık için gerekli 100 bin imzaya henüz ulaşamadığı belirtiliyor. Eski milletvekilleri, İnce'nin cumhuriyet ve laiklik değerlerine olan bağlılığını vurgulayarak, ondan büyük dayanışmanın bir parçası olmasını ve özveride bulunmasını istiyor.
24 Mart 2023

Sözcü yazarı Saygı Öztürk'ün iddiasına göre, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile görüşmek istemiş, ancak CHP Genel Merkezi bu görüşmeye onay vermemiştir. Bu iddia, CHP'nin daha önceki açıklamasıyla çelişiyor; çünkü CHP, belediye başkanlarının Akşener ile görüşme talebine olumlu yaklaştığını belirtmişti. İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Öztürk'ün yazısını destekleyici bir tweet atmıştır.
5 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk'te katıldığı programda, millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının açıklandığı sırada yüz ifadesinin yanlış anlaşıldığını, mutsuz olmadığını belirtti. Akşener, İYİ Partili Koray Aydın'ın 'Beşli Çete' olarak bilinen şirketlerden birinin patronuyla görüşüp görüşmediği sorusuna bilgisi olmadığını söyledi. Ayrıca, altılı masadan ayrılışını ve geri dönüş sürecini, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş ile olan görüşmelerini detaylandırdı. HDP'nin Kılıçdaroğlu'na açık görüşme teklifine ilişkin de kendi görüşlerini ifade etti.
7 Mart 2023

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında 'büyük bir dosya' açıklayacaklarını bildirdi. Özel, bu dosyanın Soylu'nun cevap vermek zorunda kalacağı ve kimyasının bozulacağı bir içerik taşıdığını ifade etti. Ayrıca, herhangi bir risk durumunda dosyanın açıklanması için gerekli önlemlerin alındığını ve dosyanın kopyalarının diğer parti üyelerine de verildiğini belirtti.
11 Ocak 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesinin ardından, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İnce'ye sosyal medya üzerinden bir davet yolladı. Kılıçdaroğlu, Barış Manço'nun 'Halil İbrahim Sofrası' şarkısını paylaşarak, eski kırgınlıkları bir kenara bırakma ve birlikte hareket etme çağrısında bulundu. İki siyasetçi daha önce görüşmüş ancak İnce'nin adaylıktan çekilmesi konusunda bir anlaşmaya varılamamıştı.
11 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski danışmanı Perinaz Mahpeyker Yaman'ın geçmişte Atatürk'ü, laikliği ve kendisini hedef alan sosyal medya paylaşımlarını bilseydi onu danışman olarak atamayacağını ifade etti. Kılıçdaroğlu, Yaman'ın atamasının bir arkadaşının tavsiyesi üzerine gerçekleştiğini ve seçim sürecinde olduğu için detaylı bir inceleme yapma fırsatı bulamadığını belirtti. Kılıçdaroğlu, seçimden sonra tüm danışmanlarının görevine son verildiğini de ekledi.
3 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyası sırasında Kemal Kılıçdaroğlu hakkında montajlanmış sahte videoları mitinglerde izletti. Bu videoların seçmen üzerinde etkili olduğu belirtilirken, Kılıçdaroğlu ikinci tur kampanyasında Erdoğan'ın döneminde yaşanan gerçek olayları gündeme getirerek yanıt verdi. Bu olaylar arasında PKK'lıların karşılanması, Hizbullah cinayetleri, Fethullah Gülen ile ilişkiler ve uyuşturucu baronlarının faaliyetleri yer aldı. Kılıçdaroğlu, seçmenlere 'Vatanını seven sandığa gelsin' çağrısı yaptı.
19 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine yönelik 'sefil, haysiyet fukarası, namert, yüzsüz' gibi ifadeler kullanması üzerine açtığı hakaret davasını kazandı. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, kazanılan davayı sosyal medya üzerinden duyurdu. Ayrıca, Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na karşı açtığı 500.000 liralık karşı davada mahkeme, Kılıçdaroğlu aleyhine 35.000 lira tazminata hükmetti. Kılıçdaroğlu'nun avukatı, bu kararı istinafa götüreceklerini ve mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
26 Aralık 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, muhalefetin oluşturduğu altılı masa toplantısında, cumhurbaşkanı adayının halkın tercihlerini yansıtacak şekilde anketlerle belirlenmesini önerdi. Bu öneri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının kesinleştiği iddialarına karşı bir duruş olarak yorumlandı. İYİ Parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıkan sesler olduğu ve bu bağlamda İYİ Partili Cihan Paçacı'nın partideki görevinden istifa ettiği belirtildi.
27 Ocak 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'ye seçimlerle ilgili bir teklif yaptığı ancak anlaşma sağlanamadığı iddia edildi. İnce, Kılıçdaroğlu'nun kendisine herhangi bir teklif getirmediğini Twitter üzerinden açıkladı. CHP'li eski bakan Fikri Sağlar ve Grup Başkanvekili Engin Altay, İnce ile görüşmeler yapıldığını ve önerilerin kabul edilmediğini belirtti. İnce ise son açıklamasında CHP ile ilgili konuştuğunu ve kendisine teklif gelmediğini ifade etti. Bu tartışmalar, 14 Mayıs'taki seçimler öncesinde muhalefetin oylarının bölünme endişesi çerçevesinde gerçekleşiyor.
6 Nisan 2023
İşaretlediklerim