Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesisinde üç patlama meydana geldi ve silah sesleri duyuldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayın bir terör saldırısı olduğunu ve şehit ile yaralıların bulunduğunu açıkladı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, medya kuruluşlarını sadece resmi bilgileri yayınlamaları konusunda uyardı ve aksi takdirde yaptırımlar uygulanacağını belirtti. Bu uyarı, medyanın terör olayları karşısındaki sorumluluğuna dikkat çekiyor.
23 Ekim 2024

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısını kınayarak, barış isteyenlerin sesinin bastırılmasına izin vermeyeceklerini belirtti. Ankara'daki TUSAŞ yerleşkesine yapılan saldırıda dört kişi hayatını kaybetti ve 14 kişi yaralandı. Demirtaş, sorunların diyalog ve siyaset yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı ve barış arayışlarını itibarsızlaştırmaya yönelik yaklaşımları kabul etmeyeceklerini ifade etti. TUSAŞ, Türkiye'nin savunma sanayiinde önemli bir rol oynayan bir kurum olarak tanımlandı.
23 Ekim 2024

Gazeteci Tolga Şardan, TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısının istihbarat bilgisinin iki ay öncesinden emniyet ve jandarmaya bildirildiğini yazdı. 23 Ekim'de Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ yerleşkesine düzenlenen saldırıda beş kişi hayatını kaybetmiş, 22 kişi yaralanmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı PKK'nın üstlendiğini duyurmuştu. Şardan, istihbarat birimlerinin bu bilgileri zamanında ilgili birimlere ilettiğini ancak gerekli önlemlerin alınmadığını iddia etti.
1 Kasım 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ'a yapılan ve beş kişinin hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğini ve rehin alma olayının yaşanmadığını belirtti. Kadın teröristin yaralandıktan sonra kendini imha ettiğini, erkek teröristin ise özel harekatın müdahalesi sonrası kendini patlattığını ifade etti. Saldırı sonrası tüm havalimanlarında turuncu alarm verildi ve sosyal medya platformlarına kısıtlama getirildi.
25 Ekim 2024

TUSAŞ'ın Ankara'daki tesislerine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından Türkiye genelindeki tüm havalimanlarında turuncu alarm verildi. Saldırıda beş kişi hayatını kaybederken, 22 kişi yaralandı. Havalimanlarında güvenlik önlemleri artırıldı ve yolculara uçuşlarından en az üç saat önce terminale gelmeleri önerildi. Saldırı sonrası NATO ve diğer yetkililer Türkiye'ye destek mesajları iletti.
24 Ekim 2024

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş.'nin (TUSAŞ) tesislerine yapılan silahlı ve bombalı saldırıda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganlardan birinin PKK terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı. Saldırıda iki terörist etkisiz hale getirilirken, beş kişi şehit oldu ve 22 kişi yaralandı. Bakan Yerlikaya, saldırganlardan birinin kimliğinin 'Rojger' kod adlı Ali Örek olduğunu belirtti ve diğer saldırganın kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade etti. Bakan, terör saldırılarının Türkiye'yi yıldıramayacağını vurguladı.
24 Ekim 2024

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine yapılan terör saldırısının, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik yaptığı çağrıdan kaynaklandığını iddia etti. Yıldız, bu çağrının emperyalist güçleri telaşlandırdığını ve saldırının bu nedenle gerçekleştirildiğini öne sürdü. Saldırıda 5 kişi hayatını kaybederken, 22 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
24 Ekim 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde 15 noktanın hava harekatıyla vurulduğunu duyurdu. Bu harekat, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen bombalı saldırıyı gerçekleştiren iki PKK'lı'nın Suriye'den geldiğini belirtmesi ve 'Bundan sonra PKK'nın Irak ve Suriye'deki tüm tesisleri meşru hedeftir' demesinin ardından gerçekleşti. MSB, hava harekatının, Suriye Kuzeyi'nden halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
7 Ekim 2023

CHP, TUSAŞ'a yapılan terör saldırısının tüm yönleriyle araştırılması için bir önerge sundu ancak bu önerge AKP ve MHP oylarıyla TBMM Genel Kurulu'nda reddedildi. CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, saldırının arkasındaki güçlerin ve saldırının önlenememesi nedeniyle oluşan zafiyetin sorumlularının araştırılması gerektiğini belirtti. Saldırı, TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki yerleşkesine kimliği belirsiz kişiler tarafından düzenlendi ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olayda dört şehit ve 14 yaralı olduğunu açıkladı.
25 Ekim 2024

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde PKK/KCK ve diğer terörist unsurlara yönelik hava harekatında 34 hedefin imha edildiğini açıkladı. Harekatın, Türkiye'nin sınır güvenliğini sağlamak ve terör saldırılarını bertaraf etmek amacıyla yapıldığı belirtildi. Bu gelişme, Türkiye'de terörle mücadele politikalarının bir parçası olarak değerlendirilirken, aynı zamanda iç politikada da tartışmalara yol açtı. Bahçeli'nin Öcalan'a yönelik çağrısı ve sonrasında yaşanan TUSAŞ'a terör saldırısı, konunun iç politikadaki yankılarını artırdı.
25 Ekim 2024

Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesisinin giriş kapısında bir patlama meydana geldi ve ardından silah sesleri duyuldu. Olayın ardından güvenlik nedeniyle personel sığınaklara yönlendirildi. Güvenlik güçleri, itfaiye ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. TUSAŞ, Türkiye'de hava platformlarının tasarımı ve üretimi alanında faaliyet gösteren önemli bir teknoloji merkezidir.
23 Ekim 2024

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan'daki tesisine düzenlenen terör saldırısıyla ilgili soruşturma başlattı. TUSAŞ, Türkiye'nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltmak amacıyla kurulmuş bir şirkettir ve havacılık ile uzay sanayi sistemlerinin geliştirilmesi gibi alanlarda faaliyet göstermektedir. Saldırı, Türkiye'nin savunma sanayii açısından önemli bir kuruma yönelik olduğu için dikkat çekmektedir.
23 Ekim 2024

İstanbul Taksim'de gerçekleşen bombalı saldırı sonucu 6 kişinin ölümü, 81 kişinin yaralanması olayına ilişkin iddianame tamamlandı. İddianamede, bombanın 2,5 saatte bir tekstil atölyesinde hazırlandığı ve saldırının PKK tarafından düzenlendiği iddia edildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ABD'yi suçlarken, PKK saldırıyla ilgisinin olmadığını savundu. 36 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, bazı şüphelilerin ağırlaştırılmış müebbet ve binlerce yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaları talep edildi.
14 Şubat 2023

Ankara İçişleri Bakanlığı'na düzenlenen bombalı saldırı sonrasında Ankara Başsavcılığı soruşturma başlattı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı yapan iki kişinin öldüğünü, iki emniyet mensubunun da hafif yaralandığını bildirdi. Saldırıyla ilgili olarak erişim engeli ve yayın yasağı kararı alındı.
1 Ekim 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonda, çatışma bölgelerindeki IŞİD mensuplarıyla irtibatlı olduğu tespit edilen 17 yabancı uyruklu zanlıdan 14'ü gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, 'yabancı terörist savaşçı' kategorisinde değerlendirilerek işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi Başkanlığı'na teslim edilecekler. ABD'nin Türkiye'de olası misilleme saldırılarına karşı güvenlik uyarısını güncellemesi ve İçişleri Bakanlığı'nın güvenlik tedbirlerini artırdığını açıklaması bu operasyonla aynı döneme denk gelmiştir.
31 Ocak 2023

Irak merkezi yönetimi, Süleymaniye Uluslararası Havalimanı'nda meydana gelen ve Wall Street Journal'ın Demokratik Suriye Güçleri Genel Komutanı Mazlum Kobani'yi hedef aldığını bildirdiği patlamadan Türkiye'yi sorumlu tuttu. ABD'li yetkililer, saldırıda herhangi bir zayiatın olmadığını ve konvoyda üç ABD askerinin de bulunduğunu açıkladı. Irak Cumhurbaşkanlığı, saldırının ülke egemenliğini hedef aldığını ve Türkiye'nin bu eylemler için özür dilemesi gerektiğini belirtti. Türkiye Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili ise Türkiye'nin saldırıyla ilgisi olmadığını ve TSK'nın böyle bir operasyon düzenlemediğini ifade etti.
8 Nisan 2023

İstanbul Çağlayan'daki Adliyesi önünde düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan sivillerden biri olan Dilfiraz Karataş, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Saldırı, öğle saatlerinde meydana geldi ve iki saldırgan güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırıda üçü polis olmak üzere toplam altı kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırganların DHKP/C terör örgütü üyesi olduğunu açıkladı.
6 Şubat 2024

ABD'li yetkililer, Suriye'de Amerikan askerlerinin yakınlarında faaliyet gösteren Türkiye'ye ait bir insansız hava aracının F-16 ile düşürüldüğünü belirtti. Bu olay, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın PKK'nın Irak ve Suriye'deki tesislerinin meşru hedef olduğunu ve üçüncü tarafların PKK/YPG'li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ettiği açıklamasının ardından gerçekleşti. Milli Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, düşürülen insansız hava aracının Türkiye'ye ait olmadığını iddia etti.
5 Ekim 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazan'da düzenlenen BRICS Zirvesi'nde TUSAŞ'a yapılan saldırının Türkiye'nin teröre karşı kararlılığını güçlendirdiğini belirtti. Ankara'daki TUSAŞ yerleşkesine yapılan saldırıda iki terörist öldürülmüş, beş kişi şehit olmuş ve 22 kişi yaralanmıştı. Erdoğan, saldırıya tepki gösteren dost ülkelere teşekkür ederken, daha adil bir dünya için ortak sorunlara çözüm bulmanın önemine değindi. Ayrıca, İsrail'in saldırgan tutumunu eleştirerek, Filistin'e destek çağrısında bulundu.
24 Ekim 2024

13 Kasım'da İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde gerçekleşen ve altı kişinin ölümüne, 81 kişinin yaralanmasına neden olan bombalı saldırının planlayıcısı olduğu iddia edilen Halil Menci, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen bir operasyonla etkisiz hale getirildi. İstanbul başsavcılığı tarafından hazırlanan 154 sayfalık iddianamede olayla ilgili altı kişi maktul, 123 kişi müşteki, 36 kişi şüpheli olarak yer alıyor.
24 Şubat 2023
İşaretlediklerim