Harran Ören Yeri'nde yapılan kazı çalışmalarında 5. yüzyıla ait büyük bir kilise bulundu. Kilisenin bazilika planlı olduğu ve akantüs yapraklı sütun başlıkları gibi detaylara sahip olduğu belirtildi. Kazı çalışmalarında kilisenin kuzey nefi ve revak sütunları ortaya çıkarıldı. Kilisenin Moğollar tarafından yakılıp yıkıldığı ve sonrasında bir depremle hasar gördüğü tespit edildi.
2 Temmuz 2024

Kolorektal cerrah Karen Zaghiyan, tuvalette beş dakikadan fazla oturmanın sağlık için zararlı olduğunu belirtiyor. Bu alışkanlığın, özellikle dışkılama sonrası veya beklerken sosyal medya gibi aktivitelerle zaman geçirilmesi durumunda, hemoroid gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade ediyor. Zaghiyan, bağırsak hareketinin beş dakika içinde tamamlanamaması halinde, kalkıp daha sonra tekrar denemenin daha sağlıklı olacağını öneriyor.
3 Mart 2024

Tokyo'daki Yasukuni Tapınağı'nın girişindeki taş sütuna Çince 'tuvalet' yazıldı. Olay, tapınakta görevli bir personelin grafitiyi fark etmesiyle polise bildirildi. Tapınak görevlileri, bu tür eylemlerin tapınağın itibarını zedelediğini belirtti. Yasukuni Tapınağı, Japonya'nın militarist geçmişinin bir simgesi olarak görülüyor ve komşu ülkeler tarafından eleştiriliyor.
19 Ağustos 2024

Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki Laodikeia Antik Kenti'nde yapılan kazı çalışmalarında 2100 yıllık Hygieia heykeli başı bulundu. Bu keşif, Kazılar ve Araştırmalar Dairesi başkanlığı tarafından sosyal medya platformu X üzerinden duyuruldu. Laodikeia Antik Kenti, milattan önce 3. yüzyıl ortalarında Seleukoslar Kralı II. Antiokhos Teos tarafından eşi kraliçe Laodike adına kurulmuş olup, İmparator Tiberius döneminde Frigya'nın en görkemli ve zengin kentlerinden biriydi. Hygieia, Yunan ve Roma mitolojisinde sağlık ve temizlik tanrıçası olarak biliniyor.
21 Mayıs 2024
İşaretlediklerim