Malatya'da, 6 Şubat'taki depremler sonucu ağır hasar gören Özbay Apartmanı çöktü. Olay yerine AFAD, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi ve yapılan incelemelerde enkaz altında kimsenin olmadığı tespit edildi. Çöken binanın yanındaki binada mahsur kalan 4 kişi, ekipler tarafından kurtarılarak tedbir amaçlı hastaneye götürüldü. Vali Hulusi Şahin olay yerinde incelemelerde bulundu ve çökmenin MASKİ ekiplerinin çalışması sırasında meydana geldiğini açıkladı.
25 Nisan 2023

Çin'in Gansu eyaletinde, 8 ila 12 yaşlarındaki beş kız çocuğuna tecavüz ve 8 ile 14 yaşlarındaki 17 kız çocuğuna cinsel taciz suçlarından hüküm giyen eski bir ilkokul müdürü Cang Longci'nin ölüm cezası infaz edildi. Sanığın temyiz başvurusu Gansu Yüksek Mahkemesi tarafından reddedildi ve ceza 7 Kasım'da uygulandı. Suçtan etkilenen öğrencilere psikolojik destek sağlandı ve ilgili okul kapatılarak başka bir okulla birleştirildi.
13 Kasım 2023

Konya'nın Karatay ilçesinde, iki Suriyeli ailenin kaldığı müstakil bir evde yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında evin çatı katı çöktü. Yangın söndürüldükten sonra enkaz kaldırıldığında, Kahramanmaraş depremlerinden sonra Gaziantep'ten Konya'ya gelen yedi kişilik aileye ait cesetlere ulaşıldı. Ayrıca, evde kiracı olarak oturan iki kişi yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.
17 Şubat 2023

Filipinler'de bir konfeksiyon fabrikasında çıkan yangında 15 kişi hayatını kaybetti. İtfaiye ekipleri, yanlış adres verilmesi ve şiddetli yağış nedeniyle trafiğe takılarak olay yerine geç ulaştı. Yangın sırasında fabrikanın en üst katından atlayarak kurtulan 3 kişi hastaneye kaldırıldı. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.
31 Ağustos 2023

İstanbul'un Arnavutköy ve Başakşehir ilçelerinde etkili olan kuvvetli yağış sonucu sel meydana geldi ve iki kişi hayatını kaybetti. Yollarda su birikintileri oluştu ve araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Başakşehir Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalanlar itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İstanbul Valiliği, sel sularına kapılan iki kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.
5 Eylül 2023

İzmir'in Konak ilçesindeki bir kozmetik mağazasında çıkan yangında iki çalışan hayatını kaybetti. Yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 4 saat süren müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Polis, yangınla ilgili soruşturma başlatarak iş yerindeki çalışanların ifadesine başvurdu.
25 Şubat 2023

Çin'de Pingdingşan Meslek Yüksekokulu son sınıf öğrencisi Li Hao, staj yaptığı Henan Qinyi Kültür şirketinde 26 günde 240 saat canlı yayın yapma ve 15 kısa klip yükleme şartıyla anlaşmıştı. Li, beş gün boyunca her gece 9'dan sabah 6'ya kadar canlı yayın yaptıktan sonra 'yorgunluktan' hayatını kaybetti. Babası, oğluna gece vardiyasına geçmesi için baskı yapıldığını iddia ederken, şirket bu iddiayı reddetti ve Li'nin resmi bir çalışan olmadığını, sadece basit bir ortaklık yaptıklarını belirtti. Şirket, aileye 'insani yardım' olarak 5000 yuan teklif etti.
30 Kasım 2023

Karaman'ın merkezine bağlı Aybastı Köyü yakınlarında bir cipin kontrolden çıkarak takla atması sonucunda, içerisinde bulunan mermer ocağı çalışanlarından beş kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Kazayı gören çevredeki vatandaşlar durumu yetkililere bildirdi. Olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri savcılık incelemesinin ardından hastane morguna kaldırıldı, yaralı ise tedavi altına alındı.
3 Nisan 2023

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Sarıkamış Harekatı'nın 108. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen belgesel gösteriminin yapıldığı otel salonunun tavanı çöktü. Olay sonucunda 32 kişi yaralandı. Yaralılar Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kars Valisi Türker Öksüz, olayda hayati tehlikesi olan kimsenin olmadığını ve yaralıların tedavi edildiğini açıkladı.
7 Ocak 2023

Aydın'daki KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesi sonucu bir öğrenci hayatını kaybetti. Aydın Valisi Yakup Canbolat, asansörün birinci kattayken kaymaya başladığını ve bir öğrencinin panikle dışarı çıkmak isterken sıkışarak öldüğünü belirtti. Ancak öğrenciler, asansörün bakımsız olduğunu ve yedi kat aşağı düştüğünü iddia ediyorlar. Olayın ardından öğrenciler yurdun dışında eylem yaptı ve polis ve jandarma müdahale etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt müdürünün açığa alındığını duyurdu.
26 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün turuncu kod uyarısı verdiği Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde şiddetli yağışlar meydana geldi. Yağışlar nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi ve alt katlarda oturan vatandaşlara üst katlara çıkma çağrısı yapıldı. 2021 yılında sel felaketinin yaşandığı bölgede, İnebolu Çayı'nın taşma tehlikesine karşı önlemler alındı ve hasar oluşan caddelerde ulaşım tek şeritten sağlanmaya başlandı. AFAD ve UMKE ekipleri olası olumsuzluklara karşı bölgeye sevk edildi.
5 Haziran 2023

Tayland'ın orta bölgesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında büyük bir patlama meydana geldi ve 22 işçi yaşamını yitirdi. Suphan Buri kentinde gerçekleşen patlamanın etkisiyle enkaz 100 metre mesafeye yayıldı. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken, hayatta kalanlara henüz rastlanmadı. Fabrikanın yasal mevzuata uygunluğu ve patlamanın ihmalden kaynaklanıp kaynaklanmadığı soruşturuluyor. Aynı fabrikada daha önce Kasım 2022'de de bir patlama olmuş ve bir kişi ölmüştü.
17 Ocak 2024

İzmir'in Konak ilçesinde bir inşaat çalışması sırasında iş makinesinin bitişik apartmanın duvarına zarar vermesi sonucu duvar yıkıldı ve molozlar evin içine girdi. Ev sahibi Türkan Nur Akgün büyük panik yaşadı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Akgün, daha önce de iş makinelerinin dikkatsiz çalışması nedeniyle su borusunun patladığını ve evinin su bastığını belirtti. İnşaat firması ekipleri, yıkılan duvarın onarımı için çalışma başlattı.
26 Ocak 2023

Aydın'ın Söke ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmana yıldırım düşmesi sonucu boş bir dairede yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına aldı. Yangın nedeniyle evde maddi hasar oluştu. Ayrıca, Kuşadası ilçesinde su birikintileri trafikte aksamalara yol açtı.
27 Nisan 2023

Güney Afrika'nın en büyük şehri Johannesburg'da çok katlı bir binada çıkan yangında 73 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı. Yangının çıkış sebebi henüz bilinmiyor. Yangının çıktığı binanın daha önce yetkili makamlara 'terk edilmiş' olarak bildirildiği ve ülkede yasa dışı bulunan kişilerin bu binada yaşadığı öne sürüldü.
31 Ağustos 2023

İstanbul'un Şile ilçesinde yaşanan şiddetli fırtına ve sağanak yağış sonucu dere taşmış ve birçok iş yeri su altında kalmıştır. Meydana gelen su baskını ve fırtına nedeniyle ağaçlar ve aydınlatma direkleri devrilmiştir. Bu olumsuz hava koşulları sebebiyle Şile'de ilk ve orta dereceli okullar 20 Kasım Pazartesi günü için tatil edilmiştir. Ayrıca, kamuda çalışan hamile, engelli ve kronik hastalığı olan personel için idari izin uygulanacaktır.
19 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarına katılan Zonguldaklı madenciler, Hatay'ın Hassa ilçesinde Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'nda konakladı. Okulu terk ederken öğrencilere ve öğretmene tahtaya yazdıkları mesajla güvenli binalar inşa etmeleri için ilham vermeye çalıştılar ve gelecekteki mühendislerden sağlam yapılar beklediklerini ifade ettiler. Ayrıca, su ve elektrik sıkıntısı nedeniyle okulu temiz bırakamadıkları için özür dilediler.
13 Şubat 2023

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde, Mehmet Ali Topcu isimli 19 yaşındaki genç, evinin balkonunda otururken başına isabet eden av tüfeğinden çıkan saçma sonucu yaşamını yitirdi. Olayı fark edenlerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, Topcu'nun öldüğünü tespit etti. Jandarma ekipleri olay yerinde ve çevresinde geniş çaplı inceleme yaptı. Topcu'nun cesedi, daha fazla inceleme için Kastamonu Adli Tıp Kurumuna gönderildi.
5 Temmuz 2023

Erzincan'da İnönü Mahallesi'nde bir apartmanın çatı katında dolapların arkasına sıkışan bir tilki, bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen Erzincan Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Kurtarılan tilki, hayvan barınağında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra doğaya bırakılacak.
6 Kasım 2023

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Mehmet Harmancı isimli çiftçi, Karapınar Atış Test Değerlendirme Grup Komutanlığı sınırları içinde bulduğu mühimmatı yaylaya götürdü. Mühimmat, evden alınıp kamyonete yüklenirken patladı ve Mehmet Harmancı olay yerinde hayatını kaybetti. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve çevrede güvenlik önlemleri alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
1 Temmuz 2023
İşaretlediklerim