Fenerbahçe ve Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, Hatayspor'un bu sezon maç oynayamayacağını ve Gaziantep FK'nın da ligden çekilmek istemesi durumunda, bu iki kulübün mali yükünü Fenerbahçe'nin sırtlayacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, iki kulübün haklarının korunarak 17 takımla lige devam edilebileceğini ifade etmişti. Ali Koç, önümüzdeki sezonun 20 takımla oynanmasının söz konusu olduğunu da ekledi.
9 Şubat 2023

MKE Ankaragücü, hakem Halil Umut Meler'e saldırı olayını provoke ettiği iddia edilen teknik direktör Emre Belözoğlu ile maç sonrası koridorda konuştuğu görüntüleri yayınladı. Meler, Belözoğlu'nun kendisinden özür dilemediğini söylemiş, Belözoğlu ise bu iddiayı yalanlayarak üç kez özür dilediğini belirtmişti. Kulüp, bu olayların adli yargı ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından incelendiğini ve Belözoğlu'nun olay raporlarında isminin geçmediğini ifade etti. Ayrıca, eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın hakem Meler'e saldırısına ilişkin iddianame kabul edildi ve Koca dahil üç kişi tutuklandı.
20 Aralık 2023

Eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e saldırısının ardından Meler, Emre Belözoğlu'nu olayları provoke etmekle suçlamış ve özür dilemediğini iddia etmişti. Belözoğlu ise Haber Global yayınında bu iddiaları yalanlayarak, olayı duyar duymaz sahaya çıkıp Meler'den üç kez özür dilediğini ve yardımcı hakemle de konuştuğunu belirtti. Ayrıca, saldırıya uğrayan hakemlere destek olduğunu ve saldırganlara tepki gösterdiğini ifade etti. Faruk Koca hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle iddianame kabul edildi ve Koca istifa etti.
20 Aralık 2023

Fenerbahçe, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'un iddialarıyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) soruşturma açılmasını talep etti. Timur'un iddiaları, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiği yönündeydi. Fenerbahçe, Timur'un cezalandırılması için TFF'den harekete geçmesini istedi ve aksi taktirde federasyonun da sorgulanması gerektiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, Galatasaray Sportif Başkan Vekili Erden Timur'u disiplin kuruluna sevk etti. Timur, 17 Ekim'de bir televizyon programında, dönemin Merkez Hakem Kurulu başkanı Lale Orta'nın VAR görüntüsünü Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'a gönderdiğini iddia etmişti. Hem Orta hem de Koç bu iddiayı yalanlamış, Fenerbahçe Timur'un cezalandırılmasını istemişti. TFF, Timur'un 'sportmenliğe aykırı hareketi' ve 'hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında açıklamaları' gerekçeleriyle disipline sevk edildiğini belirtti.
20 Ekim 2023

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın da katıldığı bir toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Kulüpler Birliği Vakfı yönetim kurulları, Türk futbolunun mevcut sorunlarını ele aldı. Toplantı, hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası başlayan tartışmaların ardından gerçekleşti. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Ali Koç, futbolun temel problemleri, hakemlik ve ekonomi konularını kapsamlı bir şekilde tartıştıklarını ve sorunların çözümü için birlikte çalışacaklarını ifade ettiler.
22 Aralık 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, ligdeki şampiyonluk ve kümede kalma mücadelelerinin kritik bir aşamaya gelmesi nedeniyle, hakemlerin 5 haftada en fazla 3 maça atanma kriterini kaldırdığını duyurdu. Bu değişiklik, TFF'nin resmi internet sitesinde yer alan bir açıklama ile kamuoyuna bildirildi. Ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'un Türk hakemlerle ilgili eleştirileri ve yabancı VAR hakemleri getirilmesi gerektiğine dair görüşleri de gündeme geldi.
27 Mart 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç'u sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle PFDK'ya sevk etti. Aynı gerekçeyle Beşiktaş Kulübü asbaşkanları Emre Kocadağ ve Serhan Çetinsaya da kurula sevk edildi. Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci ve Trabzonsporlu Anastasios Bakasetas, kırmızı kart görmeleri nedeniyle disiplin kuruluna gönderildi. Bitexen Giresunspor, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri de çeşitli gerekçelerle PFDK'ya sevk edildi.
3 Mayıs 2023

Fenerbahçe Kulübü'nün Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda düzenlenen 2022 olağan mali genel kurul toplantısında, kulüp başkanı Ali Koç'un konuşması sırasında kongre üyeleri tarafından tepki gösterildi. 'Söylesene Ali Başkan bu ne biçim Fenerbahçe' ve 'Taraftar istifa' şeklinde tezahüratlar yapıldı. Koç'un 'Biz başarısızlığı isteyerek mi yapıyoruz' sorusuna 'Evet' yanıtı gelince gerginlik arttı ve toplantıya ara verildi.
17 Haziran 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığına Prof. Dr. Lale Orta'yı atadığını duyurdu. Lale Orta, Türkiye'nin ilk kadın futbol antrenörü ve hakemi olmasının yanı sıra FIFA kokartlı ilk kadın hakemlerden biridir. TFF, yeni MHK başkanı ve üyelerine görevlerinde başarılar diledi. MHK'nın diğer üyeleri Tolga Özkalfa, Ahmet İbanoğlu, Cemalettin Ali Kunak, Ali Kızılet, Süleyman Abay, Saadettin Güler, Aynur Aysun Akar ve Hamza Mısır olarak açıklandı.
29 Ocak 2023

TFF Merkez Hakem Kurulu Başkanı Sabri Çelik, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin çağrısı üzerine Riva'ya giderek istifasını sundu. Bu görüşmenin ardından diğer MHK üyeleri de istifa etti. TFF ve MHK, son dönemde hakem hataları nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Son on yılda MHK başkanlığı sekiz kez değişirken, bu göreve altı farklı isim getirildi.
28 Ocak 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kamuoyunda tartışma konusu olan bazı iddialara yanıt verdi. İzmir bölgesi hakemlerine ayrıcalık tanındığı, Hakan Ceylan'ın özel hayatı, Tolga Özkalfa'nın uluslararası hakemlik avantajı, FIFA'ya sahte sağlık raporu verildiği, TFF Başkanı'nın hakemlerle görüşmesi, yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın istifası, Serdar Tatlı'nın mektubu, İsmail Kartal'ın disiplin kuruluna sevki, Lale Orta'nın VAR görüntülerini paylaşması, Darıca Gençlerbirliği'nin müsabaka sonuçlarını etkileme teşebbüsü, Bucaspor 1928 Kulübü'nün iddiaları, Tuzlaspor ve kara para aklama/bahis oynatma iddiaları, Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonu Kanunu'nun FIFA ve UEFA ile görüşülmesi gibi konulara açıklık getirildi.
9 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi maçı için hakem Atilla Karaoğlan'ı görevlendirdi. Karaoğlan, daha önce 25 Aralık 2022'de Gaziantep FK ile Beşiktaş arasındaki maçta verdiği kararlar nedeniyle eleştirilmiş ve 'önemli hakem hatası' yapmakla suçlanarak bir süre maçlara atanmamıştı. Karaoğlan, bu atamayla yaklaşık iki ay sonra tekrar bir maç yönetmiş oldu.
7 Aralık 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, şiddeti teşvik eden spor programlarına karşı yaptırım uygulanacağını duyurdu. Bu açıklama, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın bir maç sonrası hakem Halil Umut Meler'e saldırmasının ardından geldi. Şahin, spor programlarının ve futbol yorumcularının yanlış bilgilendirme ve şiddet ortamına sevk etme eğilimlerini eleştirdi ve bu tür yayınları titizlikle takip ettiklerini belirtti. Saldırı sonrası Faruk Koca dahil üç kişi tutuklandı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) maçları süresiz olarak erteledi.
12 Aralık 2023

Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının 'hükümet istifa' sloganları atması sonrasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin maçların seyircisiz oynanması yönündeki çağrısına ve Beşiktaş üyeliğinden istifasına tanık olundu. Birçok futbol kulübü siyasetin stadyumlarda yapılmaması gerektiğini savunurken, Kayseri İl Güvenlik Kurulu, Kayserispor-Fenerbahçe maçına Fenerbahçe taraftarlarının alınmayacağını duyurdu. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi hakemi avukat Emin Özkurt, bu tür bir yaptırımın anayasaya ve spor hukukuna aykırı olduğunu, FIFA nezdinde soruşturma başlatılabileceğini ifade etti.
28 Şubat 2023

TFF Hukuk Müşavirliği, Adana Demirspor-Fenerbahçe maçında hakem kararlarına yönelik eleştirileri nedeniyle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, bazı yöneticiler ve teknik direktör Jorge Jesus'u PFDK'ya sevk etti. Maçta Fenerbahçe aleyhine verilen kararlar ve iptal edilen goller, kulüp yöneticileri tarafından sert bir dille eleştirildi. Fenerbahçe yönetimi, federasyonla görüşmeler yaparak yabancı VAR hakemleri getirilmesini talep etti.
3 Şubat 2023

Spor yorumcusu Ahmet Çakar, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi tarafından yapılan suç duyurusu sonrasında savcılıkta ifade verdi. Büyükekşi, Çakar'ın kendisi hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 'Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet ve 'hakaret' suçlamalarıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Çakar, İstanbul Adliyesi'nde avukatı eşliğinde ifade verdikten sonra, Türk yargısına güvendiğini belirterek durumu gazetecilere açıkladı.
4 Ocak 2024

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF), Süper Kupa finalini Suudi Arabistan'da oynamaya karar vermesi ve Suudi yönetiminin Türk kulüplerinin Atatürk ve milliyetçi slogan içeren pankartlarına itiraz etmesi sonucu iki kulübün maça çıkmama kararı alması üzerine TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin istifası istendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, asıl sorumlunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirterek, TFF Başkanı'nın istifasının gerçek sorumluyu göz ardı etmek anlamına geleceğini ifade etti. Hukukçu Kerem Altıparmak da benzer bir açıklama yaparak, krizin hesabının hükümet medyası tarafından TFF'ye kesileceğini öne sürdü.
29 Aralık 2023

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar, Adana Demirspor ile oynanan maçın hakemi Ali Palabıyık ve ekibi hakkında Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği tarafından suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti. Dündar, Palabıyık'ın Fenerbahçe camiasından özür dilemesi ve hakemliği bırakması gerektiğini ifade etti. Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi Selahattin Baki ise Palabıyık'ın maça Fenerbahçe'ye operasyon yapmak için görevlendirildiğini iddia etti.
4 Şubat 2023

Hakem Halil Umut Meler, MKE Ankaragücü teknik direktörü Emre Belözoğlu'nun kendisine yapılan saldırıyı planladığını ve provokasyon yaptığını belirtti. Eski Ankaragücü başkanı Faruk Koca, bir maç sonrası Meler'e fiziksel saldırıda bulunmuş ve Meler hastaneye kaldırılmıştı. Koca ve iki saldırgan tutuklanmış, Koca hakkında 13 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştır. Meler, saldırıyı düzenleyen ve tahrik eden kişileri asla affetmeyeceğini ve Riyad'daki Süper Kupa finalini yönetmeye psikolojik olarak hazır olmadığını ifade etti.
20 Aralık 2023
İşaretlediklerim