İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem, partiden istifa eden Yavuz Ağıralioğlu'nun ardından bir açıklama yaptı. Erdem, seçimlerde isimlerin önemli olmadığını ve tek adam rejiminin değişmesi için çalışmayanların tarih önünde hesap vereceğini belirtti. Ağıralioğlu, istifasından önce Millet İttifakı ve özellikle CHP ile HDP'yi sert sözlerle eleştirmişti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ağıralioğlu'nun istifa kararını kendisiyle görüşmeden duyurmasının ardından onunla olan randevusunu iptal etti.
29 Mart 2023

İYİ Parti İzmir milletvekili Aytun Çıray, partisinin milletvekili listelerine tepki göstererek adaylıktan çekildi ve sonrasında İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. İstifa mektubunda, kendisine ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a parti içinde operasyon yapıldığını iddia etti. Çıray, Türkiye'nin içinde bulunduğu durumdan çıkışın özgürlükçü bir parti kurmak olduğunu belirtti ve İYİ Parti'nin kuruluş amaçlarından saparak demokrasi ve gençlerin geleceğine zarar verdiğini ifade etti.
6 Haziran 2023

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, FOX TV'de yaptığı açıklamada, eski bakan Mehmet Şimşek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu alamadığını iddia etti. Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 10 yılda 300 milyar dolarlık yatırım hedefini 'kötümser' olarak nitelendirerek, kendi hedeflerinin 500 milyar dolar olduğunu belirtti. Ayrıca, Merkez Bankası'nın 128 milyar dolarlık satışlarının aslında 250 milyar doları aştığını ve iktidara gelmeleri durumunda Varlık Fonu'nu kapatacaklarını ve Konut Finansmanı Kurumu'nu kuracaklarını söyledi. Mehmet Şimşek'in ise Erdoğan'ın daveti üzerine AKP genel merkezini ziyaret ettiği ancak aktif siyasete dönmeyi düşünmediğini belirtti.
17 Nisan 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu öncesinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, genç seçmenlerden destek talebinde bulundu. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bazı evlerde televizyonlarda yer bulamadıklarını belirterek gençlerden büyüklerine bugünlerin nasıl zarar gördüğünü anlatmalarını istedi. Babacan, gençlerin ayrımcılığı istemediklerini, adalet, hak ve fırsat eşitliğinin önemini vurgulamalarını ve Türkiye'den vazgeçmediklerini ifade etmelerini önerdi.
18 Mayıs 2023

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TV5 yayınında yaptığı açıklamada, cumhur ve millet ittifaklarının mevcut Meclis aritmetiği nedeniyle tek başlarına anayasa değişikliği yapamayacaklarını belirtti. Babacan, cumhur ittifakının anayasa değişikliği konusunda iş birliği teklif etmesi halinde DEVA Partisi'nin çalışmaya hazır olduğunu ifade etti. Ayrıca, millet ittifakı tarafından hazırlanan anayasa değişikliği metninin önemli bir referans olduğunu ve iktidar tarafından ciddi bir eleştiri almadığını söyledi. Babacan, yeni anayasa yapımının şu an için gerçekçi olmadığını, ancak mevcut anayasa üzerinde değişikliklerin mümkün olduğunu dile getirdi.
20 Mayıs 2023

DEVA Partisi, Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde yüzde 33,65 oy oranıyla seçimleri önde tamamlarken, Demokrat Parti Antalya'nın Kumluca ve Gümüşhane'nin Şiran ilçelerinde sırasıyla yüzde 42,63 ve yüzde 39,41 oy oranlarıyla birinci oldu. DEVA Partisi'nin en yakın rakibi AKP olurken, Demokrat Parti'nin Kumluca'daki en yakın rakibi de AKP, Şiran'daki ise MHP oldu.
1 Nisan 2024

Sedat Ergin, Kuzey ve Doğu Suriye Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi'nin uluslararası camiada giderek daha fazla tanındığını belirtiyor. Bu yönetim, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) siyasi kanadı olarak Fırat’ın doğusunda geniş bir coğrafyada etkin. SDG, ABD'nin DEAŞ'a karşı kurduğu uluslararası koalisyonun sahadaki başat müttefiki olarak öne çıkıyor. Özerk Yönetim, idari anlamda kurumsal bir yapılanma sergiliyor ve yerel seçimler gerçekleştirdiğinde kendi kendini idare etme yolunda önemli bir adım atmış olacak.
5 Haziran 2024
İşaretlediklerim