ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, önümüzdeki sene düzenlenecek olan ABD başkanlık seçimleri öncesi, gerekirse başkanlığı devralabileceğini belirtti. Mevcut başkan Joe Biden'ın yaşının tartışma konusu olduğu bu dönemde, Harris, Biden'ın iyi durumda olduğunu ifade etti. Harris, Biden'a saldırıldığını çünkü kazanacaklarından korkulduğunu söyledi.
8 Eylül 2023

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile yapacağı canlı münazara öncesinde Trump'ın sürekli yalan söyleyeceğini düşündüğünü belirtti. Harris, Trump'ın geçmişte de benzer şekilde yanlış bilgi ve uydurma istatistikler kullandığını vurguladı. ABD'de 5 Kasım seçimlerine iki aydan az bir süre kala, Harris ve Trump arasındaki bu münazara büyük önem taşıyor.
9 Eylül 2024

Türkiye, cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. ABD medyası, seçim sonuçlarını ve adayların durumunu yakından izliyor. Washington Post, Kemal Kılıçdaroğlu'nun geniş bir koalisyon kurarak Erdoğan'ı zor durumda bıraktığını belirtiyor. The New York Times ve CNN, Erdoğan için seçimlerin zorlu geçeceğini öne sürerken, CNBC ve ABC News, Erdoğan'ın kötüleşen ekonomik koşullar ve deprem müdahalesi nedeniyle halkın öfkesiyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. AP ise, ifade ve toplanma özgürlüğünün bastırılmasına rağmen yüksek seçmen katılımının demokrasiye olan inancı gösterdiğini yazıyor.
14 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'ı ziyaret edip etmeyeceği konusunda spekülasyonlar yapılırken, Beyaz Saray'dan bir açıklama geldi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Biden ile birlikte New York'a seyahat ederken uçakta bu konuya dair soruları yanıtladı. Kirby, Erdoğan'ın ziyaretine dair herhangi bir programın olmadığını belirtti. Daha önce bazı kaynaklar, Türkiye'nin İsrail politikası nedeniyle bu ziyaretin iptal edildiğini iddia etmişti.
25 Nisan 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Amerikan Muhafazakar Birliği'nin yıllık toplantısında yaptığı konuşmada, Joe Biden yönetimini eleştirdi ve kendi başkanlığı döneminde savaş başlatmadığını, Rusya ve Çin'e karşı caydırıcı politikalar uyguladığını belirtti. Trump, Rusya-Ukrayna savaşını çözebileceğini ve bunun bir günden fazla sürmeyeceğini iddia etti. Ayrıca, ABD'nin Afganistan'dan çekilmesini eleştirerek, Taliban'ın ABD'nin bıraktığı silahları sattığını öne sürdü.
5 Mart 2023

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde New York Times/Siena College tarafından yapılan bir ankete göre, eski Başkan Donald Trump, mevcut Başkan Joe Biden'ın 5 puan önünde yer alıyor. 25-28 Şubat tarihleri arasında ulusal düzeyde gerçekleştirilen ankete 980 kayıtlı seçmen katıldı. Ankete göre, seçmenlerin %48'i Trump'a, %43'ü ise Biden'a oy vereceklerini belirtti. 2020 seçimlerinde Biden ve Trump'a oy verenlerin büyük bir kısmı, kasımda aynı adayı destekleyeceklerini ifade etti.
2 Mart 2024

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden'ın Parkinson hastalığına sahip olduğu iddialarını yalanladı. New York Times, Parkinson uzmanı Dr. Kevin Cannard’ın Beyaz Saray’ı sekiz ayda sekiz kez ziyaret ettiğini bildirmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, Biden'ın Parkinson tedavisi görmediğini ve ilaç kullanmadığını belirtti. Jean-Pierre, Dr. Cannard’ın ziyaretlerinin içeriği hakkında güvenlik nedeniyle bilgi veremeyeceğini söyledi.
9 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, seçim kampanyası sırasında yaptığı bir konuşmada, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçmişteki sözlerini abartarak aktardı ve 14 Mayıs seçimlerinin bir darbe girişimi olduğunu iddia etti. Soylu, Biden'ın 'Türkiye'yi Gezi, 17-25 Aralık, 6-8 Ekim ve 15 Temmuz'da yenemedik, şimdi 14 Mayıs'ta yeneceğiz' dediğini öne sürdü. Biden'ın aslında 2020 ABD başkanlık seçimleri sırasında Türkiye'deki muhalif liderleri desteklemenin öneminden bahsettiği ve Erdoğan'a farklı bir yaklaşım uygulanması gerektiğini ifade ettiği belirtildi.
29 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, Afrika turu kapsamında Kenya'da bulunduğu sırada Associated Press'e verdiği röportajda, eşi Joe Biden'ın 2024 başkanlık seçimlerine aday olacağına dair sinyaller verdi. Jill Biden, Joe Biden'ın adaylık konusundaki ısrarına atıfta bulunarak, eşinin başladığı işi bitirmediğini ve önemli olanın bu olduğunu belirtti. Ayrıca, geçen ay kanser riski taşıyan lezyonlar nedeniyle ameliyat geçiren Jill Biden, sağlıklı olduğunu açıkladı.
26 Şubat 2023

CNN tarafından yapılan bir ankete göre, Joe Biden 2024 Demokrat başkan adayları arasında önde gelse de, Amerikalı seçmenlerin çoğunluğu Biden'ın yeniden seçilmesini ülke için olumsuz bir durum olarak değerlendiriyor. Ankete katılanların yalnızca yüzde 33'ü Biden'ın zaferini olumlu bir adım olarak görürken, yüzde 66'sı bunun bir gerileme veya felaket olacağını düşünüyor. Biden'ın başkan olarak güven oyu oranı yüzde 40'ta kalırken, Demokrat ve Demokrat eğilimli seçmenlerin yüzde 60'ı Biden'ı, yüzde 20'si Robert F. Kennedy'yi ve yüzde 8'i Marianne Williamson'ı aday olarak görmek istiyor.
27 Mayıs 2023

ABD Başkanı Joe Biden, 2024 başkanlık seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Biden, hem partisinin hem de ülkenin çıkarları için bu kararı aldığını belirtti. Bu gelişme, ABD'deki siyasi dengeleri ve Demokrat Parti'nin stratejilerini önemli ölçüde etkileyebilir.
21 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Maryland'de düzenlenen Amerikan Muhafazakar Birliği'nin Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı'nda yaptığı konuşmada, görevde olması halinde İsrail'e saldırıların ve Ukrayna'da savaşın olmayacağını savundu. Trump, Joe Biden'ın başkanlığında ABD'nin sınırlarının, orta sınıfın ve güvenliğin zarar göreceğini öne sürdü ve Biden'ın yeniden seçilmesi durumunda durumun daha da kötüleşeceğini iddia etti. Ayrıca, görev süresi boyunca hiç savaş çıkmadığını ve İran'ın ekonomik olarak zayıfladığını belirtti.
25 Şubat 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla 2024 seçimleri için yeniden başkan adayı olduğunu duyurdu. Biden, demokrasi ve temel özgürlükler için duruş sergilemenin önemini vurgulayarak destekçilerine 'işimizi bitirelim' çağrısında bulundu. Biden'ın adaylığını resmi olarak ilan etmesi son iki haftadır bekleniyordu. Kasım 2024'te 82 yaşında olacak Biden, ABD tarihinde görevde bulunan en yaşlı başkan unvanını da taşıyor.
25 Nisan 2023

ABD Anayasa Mahkemesi, eski başkan Donald Trump'ın 2020 seçimlerine müdahalesine ilişkin suçlamalarına karşı başkanlık dokunulmazlığını genişleten bir karar aldı. Karar, başkanların görev kapsamındaki faaliyetlerinde tam dokunulmazlık sağlayacak, ancak görev dışı faaliyetler için geçerli olmayacak. Bu karar, Trump'ın 2024 başkanlık seçimleri öncesinde davalarını karmaşıklaştırarak mahkemelerini erteleyecek ve kendisine yönelik suçların kapsamını daraltacak. Başkan Biden, karara tepki göstererek, başkanların gücünün sınırlandırılamayacağı konusunda uyarıda bulundu.
2 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, Yüksek Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden seçilmesini tebrik etti. Anadolu Ajansı verilerine göre Erdoğan, oyların yüzde 52,16'sını alarak seçimi kazandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun seçim öncesinde yaptığı, Biden'ın yüzünün 'mosmor olacağı' yönündeki açıklamasına karşın, Biden Twitter üzerinden tebrik mesajı yayınladı ve NATO müttefikleri olarak birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini ifade etti.
29 Mayıs 2023

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump ile Demokratların adayı Kamala Harris, 10 Eylül'de ABC News'de yapılacak münazarada karşı karşıya gelecek. Trump, daha önce düzenlediği basın toplantısında Harris ile üç farklı kanalda canlı yayın tartışması önerisinde bulunmuştu. ABC News, Harris'in 10 Eylül'deki canlı yayın teklifini kabul ettiğini duyurdu. Harris'in Fox News ve NBC News'teki tartışmalara katılıp katılmayacağı ise henüz belirsiz.
8 Ağustos 2024

Donald Trump, Güney Carolina'da yüzde 60 oy alarak dört eyalette zafer kazandı ve gelecek hafta 16 eyalette daha benzer bir başarı bekleniyor. Partisi tarafından desteklenen Trump, karşılaştığı davalardan güç kazanıyor gibi görünüyor. Öte yandan, mevcut başkan Joe Biden, politikaları, yaşlılığı ve sıkça yaptığı gaflar nedeniyle kendi seçmen kitlesinden bile tam destek göremiyor. Trump'ın Ocak ayında yeniden ABD'nin başkanı olması ve daha güçlü iddialarla geri dönmesi olası görünüyor.
28 Şubat 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD Başkanı Joe Biden ile yapmayı planladığı Beyaz Saray ziyareti, program uyumsuzlukları nedeniyle iptal edildi. Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ziyaretin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. İki liderin Temmuz'da Washington'da düzenlenecek NATO zirvesinde bir araya gelmesi bekleniyor. Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyareti, özellikle Biden'ın göreve başlamasından bu yana gerçekleşmediği için dikkat çekici.
28 Nisan 2024

ABD Başkanı Joe Biden, konutunda ve kişisel ofisinde bulunan gizli belgelerle ilgili olarak pişmanlık duymadığını ve avukatlarının talimatlarına uyduğunu ifade etti. Kaliforniya'daki doğal afet bölgelerini ziyaret ederken gazetecilerin bu konudaki sorularına maruz kalan Biden, Amerikan halkının neden afetle ilgili sorular sormadığını anlamadığını belirterek tepki gösterdi. Ayrıca, bulunan belgelerin hemen Ulusal Arşivlere ve Adalet Bakanlığı'na teslim edildiğini ve konunun çözümü için ilgili birimlerle işbirliği yapıldığını kaydetti.
20 Ocak 2023

Donald Trump, 2024 ABD Başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağını duyurduktan sonra, önemli eyaletlerden New Hampshire ve Güney Carolina'da kampanya çalışmalarına başladı. Bu eyaletler, aday belirleme sürecinde kilit rol oynuyor ve seçimler erken başlıyor. Trump, kampanya konuşmalarında mevcut başkan Joe Biden'ın politikalarını eleştirerek, derin devletle mücadele, FBI gibi kurumları yeniden yapılandırma ve 'bataklık' olarak adlandırdığı Washington düzenine karşı çıkma niyetini ifade etti. Ayrıca, partisindeki 'RINO' olarak adlandırılan siyasetçilere karşı mücadele edeceğini belirtti.
29 Ocak 2023
İşaretlediklerim