İtalya'nın Milano şehrinde, gece yarısından sonra pizza ve dondurma satışı yapılması yasaklanacak. Bu yasak tasarısı, parlamentodan geçerse mayıs ayında yürürlüğe girecek ve mayıs-kasım ayları arasında uygulanacak. Yasak, hafta içi 00:30 ve hafta sonları 01:30 sonrası için geçerli olacak. Belediye Başkan Yardımcısı Marco Granelli, yasağın amacının sosyal hayat ile şehir sakinlerinin huzuru arasında denge sağlamak olduğunu belirtti.
24 Nisan 2024

İtalya, yavru köpeklerle yapılan yoga derslerini hayvan ve insan sağlığına aykırı olduğu gerekçesiyle yasakladı. Bu tür dersler, yavru köpeklerin yoga sınıflarında özgürce dolaşmalarını ve bazen pozlara dahil edilmelerini içeriyordu. Uzmanlar, bu pratiklerin hayvanlar için fiziksel ve zihinsel olarak stresli olduğunu ve insanların duygusal kararlarla köpek sahiplenmelerine yol açabileceğini belirtiyor. Ayrıca, yavru köpeklerin güvenli taşınmadığı ve yeterince su verilmediği eleştirileri de mevcut.
3 Mayıs 2024

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, eşcinsel çiftlerin kutsanmasına ilişkin aldığı kararın ardından gelen tepkilere yanıt verdi. Papa, başkalarını sömüren iş insanlarını kutsamanın kimseyi şok etmediğini, ancak bir eşcinseli kutsadığında büyük tepkilerle karşılaştığını belirterek, bu durumu ikiyüzlülük olarak nitelendirdi. Afrika'daki piskoposlar ve İnanç Doktrini Departmanı'nın önceki başkanı Kardinal Gerhard Ludwig Müller gibi muhafazakar isimler, Papa'nın bu kararına karşı çıktı. Papa, eşcinsel evlilikleri değil, birbirini seven iki kişiyi kutsamaktan bahsettiğini vurguladı.
8 Şubat 2024

Britanya Savunma Bakanı Grant Shapps, kara kuvvetleri personelinin artık sakal ve bıyık bırakabileceğini duyurdu. Bu karar, bir ankete dayanarak yüzde 54 oranında erkeklerin sakal ve bıyık bıraktığını gösteren verilere ve aylar süren değerlendirmeler sonucunda alındı. Ordu sözcüsü, bu değişiklikle gençlerin orduya katılma oranlarında bir artış beklediklerini ifade etti. Kraliyet Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri personeli zaten 2019'dan beri sakal ve bıyık bırakabiliyordu, ayrıca Müslüman ve Sih askerlere de belirli koşullar altında sakal uzatma izni veriliyordu.
29 Mart 2024

Everest'e tırmanış yapan dağcıların, dağın zirvesine ve ara kamplarına dışkı bırakması sonucunda oluşan kirlilik sorunu nedeniyle yeni bir düzenleme getirildi. Yetkililer, dağda yaklaşık üç ton insan dışkısı olduğunu ve bu durumun hem çevre kirliliğine hem de dağcıların sağlığına zarar verdiğini belirtti. Artık dağcılardan, yanlarında dışkı torbası taşımaları ve bu torbaları ana kampa geri getirmeleri isteniyor. Bu uygulama, Everest ve yakınındaki Lhotse dağı için geçerli olacak ve başarılı olması durumunda diğer yüksek dağlara da yaygınlaştırılacak.
8 Şubat 2024

Japonya'nın Osaka Tennoji Hayvanat Bahçesi'nde, Meksika'dan 'erkek' olarak getirilen ve Gen-chan adı verilen su aygırının, yedi yıl sonra dişi olduğu ortaya çıktı. Su aygırı beş yaşında iken Africam Safari hayvan parkından erkek belgesiyle transfer edilmiş. Hayvan büyüdükçe ve erkek üreme organları tespit edilemediği için hayvan bakıcıları şüphelenmeye başlamış. Hayvanat bahçesi yönetimi, bu tür hataların tekrarlanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtti.
24 Nisan 2024

Kolombiya kongresi, boğa güreşini yasaklayan ve boğa güreşi arenalarının rekreasyon, spor ve kültür alanı olarak kullanılmasını öngören tasarıyı 93'e karşı 2 oyla kabul etti. Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, bu kararı destekleyerek hayvanların ölmesinden keyif alanların sonunda insanların ölmesinden de keyif alacağını belirtti. Tasarı, cumhurbaşkanının onayının ardından 2027'de yürürlüğe girecek. Ancak, geçimini boğa güreşlerinden sağlayan binlerce kişi bu yasa tasarısına tepkili ve hükümetin bu kişiler için istihdam sağlaması talep ediliyor.
30 Mayıs 2024
İşaretlediklerim