Alternatif rock müzik grubu Mor ve Ötesi ve pop şarkıcısı Aleyna Tilki, Ajda Pekkan'ın 'Yaz Yaz Yaz' şarkısını yeniden yorumladı. Şarkının prodüksiyonunu müzik prodüktörü Kaan Arslan gerçekleştirdi. Aleyna Tilki, bu düetin kariyerinde ayrı bir yeri olacağını belirtirken, Mor ve Ötesi üyeleri de Aleyna Tilki ile çalışmanın keyifli olduğunu ifade etti.
28 Temmuz 2023

Ariana Grande ve Dalton Gomez, Los Angeles Yüksek Mahkemesi'nin kararıyla resmen boşandı. Çift, pandemi sırasında yakınlaşmış ve 2021'de evlenmişti ancak ilişkileri uzun sürmedi. Grande, Gomez'e 1,25 milyon dolar tazminat ödeyecek ve ek olarak Los Angeles'daki evin satış tutarının yarısını ve avukatlık masraflarını karşılayacak. Grande'nin yeni bir ilişkiye başladığı ve yeni albümünün başarısı da haberde yer aldı.
20 Mart 2024

YouTube, kullanıcı deneyimini artırmak amacıyla renklere göre içerik sıralama özelliği geliştiriyor. Shiftdelete'nin haberine göre, bu yeni özellikle kullanıcılar, belirli bir renge tıkladıklarında, o renk tonlarına sahip videoları bir arada görebilecekler. İlk etapta kırmızı, yeşil ve mavi renklerine göre düzenlenmiş akışlar sunulacak.
5 Şubat 2024

Video paylaşım platformu TikTok, kullanıcılarına metin paylaşım imkanı sağlayan yeni bir özellik ekledi. Kullanıcılar artık gönderilere ses, konum ve düetlerle yanıt verebilecekler. TikTok, bu yeni özelliklerin metin gönderilerinin video veya fotoğraf gönderileri kadar etkileşim alacağını ve dinamik kalacağını belirtti. Bu ayın başında TikTok, Spotify ve Apple Music uygulamaları gibi müzik akışı hizmeti de başlatmıştı.
25 Temmuz 2023

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, yeni albüm hazırlıkları devam ederken 'ara sıcak' dediği yeni şarkısı 'Kıra Döke'yi yayınladı. Söz ve müziği Aksu'ya ait olan şarkının düzenlemesi Mustafa Ceceli tarafından yapıldı. Aksu, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla yeni şarkısını duyurdu ve 'Kıra Döke'nin insanı yormayan, hafif bir şarkı olduğunu belirtti.
23 Temmuz 2023

TikTok kullanıcısı '@ghostwriter', yapay zeka araçlarını kullanarak Drake ve The Weeknd'in seslerini taklit edip yeni bir şarkı oluşturdu ve bu şarkı çeşitli müzik platformlarında yayınlandı. Şarkı sosyal medyada viral olmasının ardından, şarkıcıların telif haklarını elinde bulunduran Universal'ın başvurusu üzerine Apple Müzik, Spotify, Deezer ve Tidal gibi platformlardan kaldırıldı. Universal Music, sanatçılara zarar verecek faaliyetleri engellemek için müzik platformlarının yasal ve ahlaki sorumluluğu olduğunu belirtti. Ayrıca Universal Music'in de yapay zeka üzerine çalışmalar yaptığı ancak sanatçıların seslerinin izinsiz kullanılmasının itibar kaybına yol açabileceği görüşünde olduğu ifade edildi.
19 Nisan 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yalnız yürüyüşü sırasında çekilmiş bir videoyu paylaştı. Videoda, Ferdi Tayfur'un 'Söyleten Sensin' adlı şarkısı eşlik ediyor. Şarkı sözleri, sitem dolu ifadeler içeriyor ve Bahçeli'nin bu şarkıyı seçmesi, muhtemelen siyasi bir mesaj taşıyor.
24 Nisan 2024

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin eski partneri ve TV sunucusu Andrea Giambruno, kadın meslektaşlarına tacize varan sözler söylediği için işinden oldu. Giambruno'nun bu tür yorumları bir TV programında yayınlandıktan sonra Meloni, Giambruno ile olan ilişkisini sonlandırmıştı. Giambruno, 'Diario del giorno' adlı programdaki sunuculuk görevinden alındı ancak programın yapımcılığını üstlenen MFE medya grubuna 'sahne arkası koordinatörü' olarak çalışmaya devam edeceği belirtildi.
25 Ekim 2023

Türk rock müziğinin tanınmış isimlerinden Teoman, basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, emeklilik hayatı yaşadığını ve 'tembellik kariyeri' yapmayı planladığını belirtti. İki gün önce yedi şarkıdan oluşan bir cover albümü çıkardığını ve yaz sonunda yeni bir albüm daha yayınlayacağını ifade etti. Ayrıca, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunda yapılan esprilere olumlu yaklaştığını ve bu durumdan hoşlandığını dile getirdi.
6 Haziran 2023

İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta düzenlenen konserde Duman grubu, 11 yıl aradan sonra çıkardıkları yeni albümlerinden iki şarkıyı tanıttı. Konser alanı yoğun duman ve neon ışıklarla kaplıydı, yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Katılımcılar, yeni şarkıları ezbere söyleyerek coşkulu anlar yaşadı. Konserin sonunda grup, seyircilerin yoğun isteği üzerine sahneye geri dönerek 'Kufi' şarkısını bir kez daha seslendirdi.
30 Haziran 2024

Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı, Greta Gerwig'in yönettiği 'Barbie' filminin ilk uzun fragmanı yayınlandı. Film, 21 Temmuz'da sinemalarda gösterime girecek. Senaryosu Gerwig ve Noah Baumbach tarafından kaleme alınan film, Barbie'nin mükemmel kadın imajına uymayan bir karakter olarak fantastik dünyasından dışlanmasını ve gerçek dünyada kendine yer bulma çabasını konu alıyor.
26 Mayıs 2023

Kaos GL, cinsel ayrımcılığa ve nefret suçlarına karşı hazırladığı bir videoyu, hakaret ve ölüm tehditleri aldıkları gerekçesiyle yayından kaldırdı. Video, Marmaray vagonunda geçen ve el ele tutuşmuş iki genç kızın hikayesini anlatıyordu. Video, yayınlandıktan sonra iktidara yakın bazı gazeteler ve kişiler tarafından hedef alındı ve Marmaray tarafından suç duyurusunda bulunulduğu belirtildi. Kaos GL, videoyu kaldırma kararını, filmi çeken şirket ve filmde yer alan oyunculara gelen hakaret ve ölüm tehditlerini gerekçe göstererek duyurdu.
26 Eylül 2023

Nike, yeni reklam filminde Bijî grubunun 'Gold' adlı şarkısını kullandı. Reklam filminde farklı spor dallarından sporcular yer alıyor ve şarkının nakaratında 'Kürt anne' ve 'Kürdistan' ifadeleri dikkat çekiyor. Şarkı, 28 Haziran 2023'te DJ Conducta işbirliğiyle yayınlandı ve YouTube ile TikTok'ta yüz binlerce kez görüntülendi.
6 Temmuz 2024

Fransız elektronik müzik ikilisi Daft Punk, 2013 yılında yayımlanan ve büyük beğeni toplayan son stüdyo albümü Random Access Memories'in 10. yıl dönümünü, albüme dokuz yeni şarkı ekleyerek kutlamaya hazırlanıyor. Yenilenmiş albümün tamamı 12 Mayıs'ta dinlenebilecek, ancak şarkılardan 'Fragments of Time'ın yapım süreci ve ham hali şimdiden ikilinin web sitesinde yer alıyor. Daft Punk, 2021 yılında müziğe devam edeceklerini ancak ikili olarak yollarını ayırdıklarını duyurmuştu.
23 Mart 2023

AKP İstanbul İl Teşkilatı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da yer aldığı ve Togg markasını içeren bir videoyu Twitter üzerinden paylaştı. Videoda Kenan Doğulu'nun 'Yaparım Bilirsin' şarkısı kullanıldı. Doğulu, Instagram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şarkısının izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan sosyal medya üzerinden haberdar olduğunu belirtti. Şarkının kullanımı için kendisinden herhangi bir yazılı veya sözlü izin alınmadığını ifade etti.
28 Mart 2023

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filmi, Warner Bros.'un şimdiye kadarki en başarılı filmi oldu. Film, başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve sekizinci Harry Potter filmi 'Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2'yi geride bırakarak bu başarıya ulaştı. Barbie'nin 1 milyar 342 milyon dolar hasılatla Warner Bros. tarihine geçmesi bekleniyor. Film ayrıca, Gerwig'e 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' unvanını kazandırdı.
29 Ağustos 2023

Gişe rekorları kıran Barbie filmi, 1 Temmuz'da BluTV'de izleyicilerle buluşacak. Greta Gerwig'in yönettiği ve Margot Robbie ile Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı film, Barbie'nin fantastik dünyasından gerçek dünyaya yaptığı yolculuğu konu alıyor. Film, 2023'ün en çok gişe hasılatı elde eden yapımı olmuştu ve dünya genelinde büyük ilgi gördü.
25 Haziran 2024

MFÖ grubunun üyesi olan müzisyen ve oyuncu Özkan Uğur, 69 yaşında hayatını kaybetti. Sanat ve siyaset dünyasından birçok kişi, sosyal medya üzerinden taziye mesajları yayınladı. Erkan Oğur, Özkan Uğur için MFÖ'nün ünlü şarkısı 'Güllerin İçinden'i sazıyla çalıp Instagram hesabından paylaştı ve 'Özkan Uğur güllerin içinden geldi, güllerin içine gitti' sözleriyle anısını onurlandırdı.
9 Temmuz 2023

Yönetmen Todd Phillips, Joker'in devam filmi olan 'Folie à Deux' isimli yapımın çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Başrol oyuncuları Lady Gaga ve Joaquin Phoenix'e teşekkür eden Phillips, şimdi kurgu aşamasına geçeceğini belirtti. Film, 4 Ekim 2024'te vizyona girecek. İlk Joker filmi 2019 yılında gösterime girmiş ve hem eleştirmenlerden iyi notlar almış hem de 1 milyar dolarlık hasılata ulaşarak büyük bir ticari başarı elde etmişti.
6 Nisan 2023

ABD Başkanı Joe Biden, Sanat ve Beşeri Bilimler Komitesi'ne yeni danışmanlar atadı. Komitenin eş başkanlığını ünlü şarkıcı Lady Gaga ve prodüktör Bruce Cohen yapacak. Komitede ayrıca aktör George Clooney, oyuncu Jennifer Garner ve müzisyen Jon Batiste gibi ünlü isimler yer alacak. Eski başkan Donald Trump döneminde etkisiz kalan komite, Biden tarafından yeniden canlandırıldı.
14 Nisan 2023
İşaretlediklerim