Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski gençlik ve spor bakanı olan Akif Çağatay Kılıç'ı başdanışmanlık görevine atadı ve aynı zamanda büyükelçilik unvanı verdi. Bu atama ve unvan verilmesi Resmi Gazete'de yayımlanarak resmileşti. Kılıç daha önce AKP'de dört dönem milletvekilliği ve bir dönem gençlik ve spor bakanlığı yapmıştı.
6 Haziran 2023

Gençlik ve Spor Bakanı ve AKP İzmir 1. bölge birinci sıra adayı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda düzenlenen bir spor şöleninde konuşma yaptı. Konuşmasının sonunda 'Bu ülkenin evlatlarına her türlü imkanı sağlamaktan asla çekinmeyeceğiz' ifadesini kullandıktan sonra yurttaşlar tarafından yuhalandı. Olay, BirGün Gazetesi tarafından aktarıldı ve sosyal medyada paylaşıldı.
9 Mayıs 2023

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi rektörlüğü döneminde beraber çalıştığı iki isim, eğitim bakan yardımcısı olarak atandı. Resmi Gazete'de yayınlanan atama kararına göre, bakanlığa dört yeni bakan yardımcısı atandı. Yusuf Tekin'in rektör danışmanı olarak görev yaptığı Ömer Faruk Yelkenci ve üniversitenin eski genel sekreteri Kemal Şamlıoğlu bu atamalar arasında yer alıyor. Diğer atanan isimler ise Celile Eren Ökten ve mevcut bakan yardımcısı Nazif Yılmaz.
22 Haziran 2023

Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan dört bakan yardımcısı, eski mesai arkadaşıdır. Abdullah Erdem Cantimur, İsmail İlhan Hatipoğlu, Osman Çelik ve Zekeriya Kaya'nın atamaları Resmi Gazete'de yayınlandı. Cantimur daha önce Şimşek'in yardımcısı olarak görev yapmış, Hatipoğlu çeşitli görevlerde bulunmuş, Çelik Hazine müsteşarı olarak atanmış ve Kaya ise çeşitli denetim ve yönetim görevlerinde bulunmuştur. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Şimşek'in bu isimlerle çalışmak isteğine onay verdiği belirtiliyor.
22 Haziran 2023

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde (AKP) genel başkanvekilliği, genel başkan yardımcılığı ve danışmanlık pozisyonlarına yeni atamalar yapıldı. Efkan Ala genel başkanvekili olarak atandı. Zafer Sırakaya Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Mehmet Ali Zengin ise İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Yusuf Ziya Yılmaz yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan danışmanı, Betül Sayan ve Kasım Gülpınar ise genel başkan danışmanı olarak atandılar.
20 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in tercih ettiği dört bakan yardımcısının atamasını onayladı. Bu atamalar, özellikle ekonomi yönetimindeki koordinasyon ve çalışmaların önemini gözler önüne seriyor. Piyasalar tarafından da yakından takip edilen bu atamaların, bakan yardımcılığı pozisyonlarının önemini vurguladığı ve kısa sürede Resmi Gazete'de yayımlanabileceği ifade ediliyor.
21 Haziran 2023

AKP MKYK üyesi ve eski İstanbul il başkanı Bayram Şenocak'ın kardeşi Bünyamin Şenocak, Türk Telekom'un müşteri deneyimi şirketi AssisTT'de idari işler genel müdür yardımcılığına terfi etti. Daha önce 2021'de aynı şirkette İdari İşler Direktörü olarak işe başlayan Bünyamin Şenocak, Ocak 2023'e kadar bu pozisyonda görev yaptıktan sonra terfi aldı. Bu terfiyle birlikte, insan kaynakları ve idari işler genel müdür yardımcılığı görevini yürüten Ömer Faruk Tüfekçi insan kaynakları genel müdür yardımcısı olarak atandı ve idari işler direktörlüğüne Faruk Çakmak getirildi.
15 Nisan 2023

Kamerun Futbol Federasyonu Başkanı ve eski futbolcu Samuel Eto’o hakkında şike soruşturması başlatıldı. Soruşturma, Eto’o'nun ikinci ligdeki Victoria United'ın başkanına yakın bir isimle yaptığı görüşme sonrası açıldı. Polise göre görüşmede Eto’o, Victoria United'ı bir üst lige çıkartma sözü verirken lig maçlarını buna göre ayarlayacağını dile getirmiş. Eto’o ve Victoria United iddiaları reddediyor.
30 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dışişleri bakan yardımcılığına Ayşe Berris Ekinci, Nuh Yılmaz ve Burhanettin Duran'ı atadı. Atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Burhanettin Duran, daha önce Siyaset, Ekonomi ve Toplumsal Araştırmalar (SETA) Genel Koordinatörü olarak görev yapıyordu.
17 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'de yayımlanan kararlarla birçok kuruma yeni atamalar gerçekleştirdi. Bu atamalar arasında Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığına Hasan Kaymak'ın getirilmesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'ne Birol Güven'in atanması gibi önemli pozisyonlar bulunmaktadır. Ayrıca, TCDD Genel Müdürlüğü'ne Veysi Kurt, Adalet Bakanlığı Bakan yardımcılığına Hursit Yıldırım gibi diğer önemli atamalar da yapıldı.
23 Şubat 2024

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yusuf Arıncı görevden alındı ve yerine üye Salih Tanrıkulu atandı. Ayrıca Uşak, Düzce, Sinop ve Tunceli illerinin milli eğitim müdürleri değiştirildi. Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener de görevden alındı. Yeni atamalarla birlikte Düzce, Tunceli, Uşak ve Sinop illerine yeni milli eğitim müdürleri atandı.
7 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bir dizi büyükelçi ataması Resmi Gazete'de yayımlandı. AKP'nin eski genel başkan yardımcılarından ve mevcut Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Fatma Seniha Nükhet Hotar, Akdeniz için Birlik nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Özel Temsilcisi olarak atandı. Ayrıca, Tunus, Kuzey Makedonya, Slovak Cumhuriyeti, Portekiz, İslam İşbirliği Teşkilatı, Cibuti, Suudi Arabistan, Dominik Cumhuriyeti, Somali, Çad ve Gambiya nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliklerine yeni atamalar yapıldı.
16 Şubat 2024

19 Mayıs bayramı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerle bir program düzenledi. Programda milli sporculardan oluşan bir heyet, Erdoğan ile sohbet etti. Can Ataklı, bu programın önceden kaydedildiğini ve montajlandığını iddia etti. Ayrıca, Erdoğan ile bir sporcunun diyaloğunun, Atatürk ve güreşçi Mehmet Çoban arasında geçen bir konuşmaya benzer olduğunu belirtti.
21 Mayıs 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Van, Batman, Kayseri ve Mersin il emniyet müdürlerinin değişikliğine karar verildi. Bu karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan'ın yerine Kayseri İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk getirildi. Ayrıca, Kayseri, Van ve Batman il emniyet müdürlüklerine yeni atamalar yapıldı.
2 Mart 2024

Eski milli okçu Metin Gazoz'un oğlu Mete Gazoz, babasından aldığı ilk spor eğitiminin üzerine koyarak, okçulukta büyük başarılar elde etti. 2016 Rio Olimpiyatları'nda genç yaşına rağmen dikkat çeken Mete, sonrasında Avrupa ikinciliği ve Dünya Kupası başarılarıyla dünya sıralamasında dördüncü sıraya kadar yükseldi. Olimpiyat Şampiyonu olmasıyla birlikte, Mete Gazoz gençler ve çocuklar için bir idol haline geldi ve okçuluğun Türkiye'deki yüzü olarak gençlere ilham vermeye devam ediyor.
31 Mart 2024

Türkiye'nin ilk astronotu olarak bilinen Alper Gezeravcı, Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğine atandı. Atama, cumhurbaşkanı kararıyla gerçekleşti ve Gezeravcı dışında Alper Güzel, Mustafa Arif Karabeyoğlu, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan da yönetim kuruluna dahil edildi. Ayrıca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı'nın görevden alındığı bilgisi de paylaşıldı.
13 Şubat 2024

Yağız Kaan Erdoğmuş, 12 yaşında Grenke Açık Satranç Turnuvası'nda elde ettiği başarıyla büyük usta (GM) ünvanını kazanarak satranç tarihinde bu başarıya ulaşan dördüncü en genç isim oldu. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğmuş aynı zamanda Uluslararası Satranç Federasyonu (FIDE) sıralamasında aktif satranç sporcuları arasında dünyanın en genç GM'si unvanına sahip oldu. Bu başarıyla birlikte, Türkiye'deki büyük usta sayısı 16'ya yükseldi.
2 Nisan 2024

Türkiye Satranç Federasyonu, 16 yaşındaki Ediz Gürel'in Türkiye'nin en genç büyük ustası (GM) olduğunu duyurdu. Ediz Gürel, Prag Satranç Festivali'nde gösterdiği üstün performans ile son GM normunu tamamlayarak bu unvanı kazandı. Bu başarıyla birlikte, Gürel aynı zamanda Türkiye'nin en genç GM unvanı alan sporcusu oldu.
7 Mart 2024

Grandmaster (GM) Ediz Gürel, Sharjah Ustalar Uluslararası Satranç Şampiyonası'ndaki performansıyla Türkiye'den canlı rating sisteminde 2600 Elo barajına ulaşan en genç sporcu oldu. Dünya 20 yaş altı sıralamasında en kuvvetli 20 sporcu listesinde yer alan Gürel, bu başarıyı Sharjah Masters turnuvasında gösterdiği performansla elde etti. Türkiye Satranç Federasyonu, Gürel'in güncel Elo puanının 2597 olduğunu belirtti.
23 Mayıs 2024
İşaretlediklerim