ABD Başkanı Joe Biden, seçim yarışından çekilmeyeceğini ve Donald Trump'ı yeneceğini belirtti. Biden, Wisconsin'deki seçim kampanyasında yaptığı konuşmada, Trump'la yaptığı münazara sonrası eleştirilerle karşılaştı. Biden'ın yaşı ve zihinsel sağlığı hakkında endişeler dile getirilirken, Biden bu eleştirileri reddetti ve seçimleri kazanacağına olan inancını yineledi.
6 Temmuz 2024

ABD'de 28 Haziran'daki başkanlık münazarasında Joe Biden'ın zayıf performansı, Demokrat Parti içinde paniğe yol açtı. CNN anketine göre izleyicilerin yüzde 67'si Trump'ın münazarayı kazandığını belirtti. New York Times ve The Atlantic gibi prestijli yayınlar, Biden'ın seçimlerden çekilmesi gerektiğini savunuyor. Biden kampı ise umutlu ve destekçileri arasında Kamala Harris ve Barack Obama bulunuyor.
3 Temmuz 2024

ABD'de 5 Kasım'daki başkanlık seçimleri için geri sayım başladı ve Demokrat Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump arasındaki canlı yayın tartışmalarının tarihleri belirlendi. Biden ve Trump, 27 Haziran'da CNN kanalında, 10 Eylül'de ise ABC kanalında karşı karşıya gelecek. Biden, CNN'den aldığı daveti kabul ettiğini X hesabından duyururken, Trump da Truth Social platformunda bu tartışmalara katılacağını belirtti. Anketlere göre, Biden şu anda Trump'ın 5 puan gerisinde bulunuyor.
15 Mayıs 2024

ABD'de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi mevcut Demokrat Başkan Joe Biden ile eski Cumhuriyetçi başkan Donald Trump arasında ilk münazara gerçekleşti. Biden'ın performansı, özellikle sağlık sorunları ve yaşının etkisiyle, Demokrat Parti delegeleri ve seçmenleri için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Trump da mükemmel bir performans sergilememesine rağmen, Biden'ın kötü performansı nedeniyle münazaranın kazananı olarak görüldü. Bu durum, Demokratlar arasında büyük bir panik yarattı.
29 Haziran 2024

ABD Başkanı Joe Biden’ın başkanlık yarışından çekilebileceği iddia edildi. CNN’de yapılan münazarada Biden’ın performansı beğenilmemiş ve sağlık sorunları olduğu düşünülmüştü. Demokratlar arasında Biden’ın çekilmesi yönünde baskılar artarken, Biden’ın bu hafta sonu kampanyasını bitirebileceği öne sürüldü. Yapılan bir ankette, Biden’ın çekilmesi halinde Demokratların yüzde 79’unun Kamala Harris’i başkan adayı olarak desteklediği ortaya çıktı.
19 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekileceğine dair çıkan haberlerin ardından Demokrat valilere adaylıktan vazgeçmeyeceğini söyledi. Biden, Trump karşısında kötü performans sergilediği münazara sonrası oy oranlarının düşmesine rağmen, kampanyasına devam edeceğini belirtti. Biden'ın çekilmesi durumunda aday olması beklenen Demokrat valiler Gavin Newsom ve Gretchen Whitmer, Biden'a desteklerini açıkladılar.
4 Temmuz 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın Florida’daki konutunun yakınlarında silah sesleri duyuldu ve bir şüpheli yakalandı. FBI, olayın suikast girişimi gibi göründüğünü belirtti. Trump’ın kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, Trump’ın güvende olduğunu açıkladı. Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden ve yardımcısı Kamala Harris’in olayla ilgili bilgilendirildiğini duyurdu.
16 Eylül 2024

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Pennsylvania'daki mitingi sırasında suikast girişimine uğradı ve kulağından yaralandı. Saldırıda bir izleyici hayatını kaybederken, iki kişi ağır yaralandı. Saldırgan olay yerinde öldürüldü ve FBI, saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. ABD Başkanı Joe Biden, Trump'la telefonda görüştü ve olayın ardından yaptığı açıklamada, ABD'de siyasal şiddete yer olmadığını vurguladı.
14 Temmuz 2024

ABD'de yapılan başkanlık seçimleri ön seçimlerinde, mevcut başkan Joe Biden ve eski başkan Donald Trump, kendi partilerinde önemli zaferler elde etti. Cumhuriyetçi Parti'den başkan adayı olmak için yarışan Nikki Haley, Vermont'taki seçim sonuçlarının ardından yarıştan çekildiğini duyurdu. Bu gelişmeyle birlikte, Cumhuriyetçilerin başkan adayı olarak Donald Trump'ın önü açılmış oldu. Ön seçimlerde Biden, hemen hemen tüm eyaletlerde zafer kazanırken, Trump 14 eyalette galip geldi. Son anketler, Biden'ın Trump karşısında 5 puan geride olduğunu gösteriyor.
6 Mart 2024

ABD'de yapılan anketlere göre, Demokrat Parti adayı Kamala Harris ve eski ABD Başkanı Donald Trump başkanlık yarışında başa baş gidiyor. Özellikle salıncak eyaletlerdeki oyların seçimin sonucunu belirleyeceği öngörülüyor. Pensilvanya'da yapılan bir ankette, Harris ve Trump'ın istatistiksel olarak eşit olduğu görüldü. Harris'in canlı yayın tartışmasında daha başarılı bulunduğu, ancak genel olarak belirleyici bir üstünlük kazanamadığı belirtildi.
19 Eylül 2024

Brezilya'da, Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes'in talimatıyla, eski devlet başkanı Jair Bolsonaro'nun ekibine, 30 Ekim 2022'deki seçim sonuçlarını kabul etmeyerek Luiz Inacio Lula da Silva hükümetine darbe girişiminde bulunmak ve organize suç örgütü kurmak suçlamalarıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda, eski bakanlar ve üst düzey askerler de dahil olmak üzere birkaç kişi gözaltına alındı. Bolsonaro'nun pasaportunu teslim etmesi istendi ve kendisi daha önce 8 Ocak'taki kongre baskınında kışkırtıcılık suçlamasını reddetmişti.
9 Şubat 2024

ABD'de ABC News/Ipsos tarafından yapılan bir ankette, seçmenlerin büyük bir çoğunluğu, 81 yaşındaki Başkan Joe Biden'ı bir dönem daha başkanlık yapacak kadar yaşlı bulduğunu ifade etti. Ankete katılanların yüzde 86'sı Biden'ın ikinci dönem için 'çok yaşlı' olduğu görüşünde. Aynı ankette, seçmenlerin yüzde 59'u eski Başkan Donald Trump'ın da ikinci bir dönem için çok yaşlı olduğunu belirtti.
12 Şubat 2024

ABD başkan adayı Donald Trump, Pennsylvania'daki bir miting sırasında 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks tarafından yarı otomatik tüfekle hedef alındı. Trump'ı sıyıran kurşunun fotoğrafı The New York Times foto muhabiri Dough Mills tarafından paylaşıldı. Trump sağ kulağından yaralanırken, arkasındaki izleyicilerden biri öldü ve ikisi ağır yaralandı. Suikast girişimi, Cumhuriyetçi Parti'nin Trump'ın adaylığını resmileştireceği kurultaydan bir gün önce gerçekleşti ve dünya liderleri tarafından kınandı.
14 Temmuz 2024

ABD Başkanı Joe Biden’ın yapay zeka tarafından oluşturulmuş sesiyle seçmenleri arayan Steven Kramer adlı kişiye 6 milyon dolar ceza verildi. Kramer, sahte kimlik oluşturmak ve seçmenleri kandırmakla suçlandı. Federal İletişim Komisyonu, Kramer’e 6 milyon dolar ceza verirken, aramaları yaptığı Lingo Telecom adlı şirkete de 2 milyon dolar ceza verdi. Kramer’in ayrıca 23 Ocak’taki New Hampshire ön seçimleri öncesi binlerce seçmene yapay zekayla üretilmiş, Biden’ı taklit eden otomatik aramalar nedeniyle 13 suçtan yargılanması istendi.
24 Mayıs 2024

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump, Joe Biden’ın yerine aday olacağı konuşulan Kamala Harris hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, Harris’i yenmenin Biden’ı yenmekten daha kolay olacağını belirtti. Joe Biden, X hesabından yaptığı açıklamada başkan adaylığından çekildiğini duyurmuş ve yardımcısı Kamala Harris’i başkan adayı olarak önermişti. Biden, özellikle Trump’la ilk münazaraya çıktığı günden beri yoğun bir çekil baskısı altındaydı.
21 Temmuz 2024

ABD'nin Georgia eyaletinin Winder şehrindeki Apalachee Lisesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Georgia Soruşturma Bürosu, saldırıda dört kişinin öldüğünü ve en az dokuz kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırganın 14 yaşında bir erkek çocuğu olduğu tahmin ediliyor ve gözaltına alındı. ABD Başkanı Joe Biden da olayla ilgili bilgilendirildi.
4 Eylül 2024

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile yapacağı canlı münazara öncesinde Trump'ın sürekli yalan söyleyeceğini düşündüğünü belirtti. Harris, Trump'ın geçmişte de benzer şekilde yanlış bilgi ve uydurma istatistikler kullandığını vurguladı. ABD'de 5 Kasım seçimlerine iki aydan az bir süre kala, Harris ve Trump arasındaki bu münazara büyük önem taşıyor.
9 Eylül 2024

ABD Başkanı Joe Biden, başkanlık seçimlerinden çekildiğini duyurdu ve yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak önerdi. Harris, Biden'ın desteğini almaktan onur duyduğunu belirterek, Trump'ı yenmek için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Harris, Demokrat Parti'yi ve ulusu birleştirerek Trump'ın aşırı 2025 Projesi gündemini yenmeyi hedeflediğini ifade etti.
21 Temmuz 2024

ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump, geçen ay seçim kampanyası için 138,7 milyon dolar bağış topladı ve toplam bağış miktarını 327 milyon dolara çıkardı. Demokrat Parti'nin adayı Kamala Harris ise adaylığı açıklandıktan sonra 24 saat içinde 81 milyon dolar bağış toplayarak rekor kırdı ve ilk haftada 200 milyon doları aştı. Trump ve Harris'in başkanlık münazarası 11 Eylül'de gerçekleşecek.
2 Ağustos 2024

ABD'de gerçekleşen Süper Salı sonuçları, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın politik arenaya geri dönüş yapma ihtimalini güçlendirdi. Bu durum, küresel siyasette önemli etkilere sahip olabilir. Özellikle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu gibi dünya liderleri, Trump'ın olası dönüşünü kendi politik stratejileri açısından değerlendiriyor. Trump'ın geri dönüşü, ABD'nin iç ve dış politikasında önemli değişikliklere yol açabilir.
9 Mart 2024
İşaretlediklerim