Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde yürütülen bir soruşturma kapsamında, İYİ Partili Belediye Başkanı Ünal Çetin ve dört kişi daha yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alındı. Operasyon, belediye imar müdürü, kamu çalışanı ve iki müteahhit ile birlikte tutuklu bir müteahhidi de kapsıyor. İYİ Parti, gözaltıların zamanlamasını eleştirerek, seçimlere yakın Millet İttifakı belediyelerine yönelik operasyonları siyasi bir adım olarak nitelendirdi ve soruşturmanın takipçisi olacaklarını belirtti.
31 Ocak 2023

CHP İstanbul İl Başkanlığı binası yakınlarında 6 Nisan'da havaya ateş açan ve kaçan Emre D., Sultangazi'de yakalandı ve hakimlikçe tutuklandı. Olayla ilgili soruşturmada dört şüpheli daha gözaltına alınmış, ifadelerinin ardından üçü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, biri ise serbest kalmıştı. Şüphelilerin sosyal medya üzerinden yaptıkları canlı yayında havaya ateş ettikleri ve diğer şüphelilerin güldüğü görüntüler savcılık tarafından elde edilmişti.
18 Nisan 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında, polis İstanbul'da firari şüphelileri arıyordu. Şüphelilerden Doğukan Çep, Beykoz'da bir otelde tespit edilerek gözaltına alındı. Daha önce 35 yıl dört ay hapis cezası almış olan Çep, dört yıldır yakalanamamıştı. Soruşturma kapsamında şu ana kadar aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisinin de olduğu 10 kişi tutuklanmıştı.
5 Ocak 2023

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü, Kadıköy'de hasta tutukluların serbest bırakılması talebiyle düzenlenmek istenen bir yürüyüş sırasında polis müdahalesine tepki gösterince bir polis amiri tarafından tokatlandı. Bu olayın ardından Encü'nün avukatları, polis memuru C.S. hakkında işkence suçlamasıyla tutuklanması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Olay anını görüntüleyen bir muhabir de kısa süreliğine gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.
10 Ocak 2023

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde, haşemayla site havuzuna girmesine izin verilmeyen Meral Algün'ün şikayeti üzerine site yöneticisi ve görevlisi gözaltına alındı. A.K. ve S.D., 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' ve 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2024

31 Mart yerel seçimlerde Aydın'ın Kuşadası ilçesinden İYİ Parti adına belediye meclis üyesi seçilen Y.D., basit adam yaralama suçlaması nedeniyle 2,5 aylık hapis cezasının infazının kesinleşmesi üzerine tutuklandı. Y.D., mazbatasını almadan Söke cezaevine teslim oldu. Bu olay, yerel siyaset ve hukukun kesişim noktasında önemli bir gelişme olarak kaydedildi.
6 Nisan 2024

Dilan ve Engin Polat çifti, daha önce 'kara para aklama' ve diğer suçlamalarla gündeme gelmişti. Şimdi ise Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanması olayına ilişkin 'silahlı saldırıya azmettirme' suçlamasıyla tutuklandılar. Küçükçekmece Adalet Sarayı'nda ifade verdikten sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilen çift, hakimlik kararıyla tutuklanma talebiyle gözaltına alındı. Daha önce mal varlıklarına el konulmuş ve 24 kişiyle birlikte gözaltına alınmışlardı.
14 Kasım 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayet soruşturması kapsamında şimdiye kadar 19 kişi tutuklanmış, aralarında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisinin de bulunduğu isimler yer almıştı. AA'nın haberine göre, soruşturma kapsamında gözaltına alınan A.A. isimli şahıs da tutuklandı ve böylece tutuklu sayısı 21'e yükseldi.
20 Şubat 2023

Kırklareli'nde, İçişleri Bakanlığı tarafından 'rüşvet ve usulsüzlük' iddiaları nedeniyle görevinden uzaklaştırılan CHP'li Kıyıköy Belediye Başkanı Ender Sevinç, 'rüşvet almak' suçundan beş yıl altı ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanıklardan Tolga Ö. 'rüşvette aracılık etme' suçundan dört yıl iki ay, Yunis D. ve Hasan G. 'rüşvet vermek' suçundan üç yıl dört ay hapis cezasına çarptırıldı. İl Genel Meclis Üyesi Cem T. ve diğer bazı sanıklar ise beraat etti.
22 Eylül 2023

Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayet soruşturması kapsamında, suikastı organize etmekle suçlanan Tolga Demirbaş, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındı. Ancak Demirbaş'ın bu evde yakalanmasına dair polis tutanağı kaybolduğu için savcılar dosyaya Kılavuz'u dahil edemedi. Bu durum, cinayetin siyasi bağlantılarına dair soruşturmayı etkileyebilir ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun iktidara gelmesi halinde cinayetin hesabını soracağına dair sözleri de gündemde.
23 Mart 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisi dahil 10 kişi tutuklandı. MHP, cinayetle ilgili uzun süre sessiz kaldı ve taziye mesajı yayımlamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, Bahçeli'nin mafya ile ilişkilendirilen kişilerle fotoğraf çektirmeye devam etmesi durumunda yanındaki gençlerin de bu yola teşvik edileceğini belirtti ve Bahçeli'yi sessizliğini bozmaya çağırdı.
6 Ocak 2023

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'de bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişime engellenmesini eleştirdiği için tutuklanmıştı. Gece yarısı kimseye haber verilmeden tahliye edilmesi üzerine annesi, bu duruma tepki göstererek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dilruba'yı cezaevinde ziyaret etmiş ve CHP konserine davet etmişti. Dilruba'nın 'cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırılmış, ancak 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla tutukluluğu devam etmişti.
30 Ağustos 2024

17 Ağustos 1999 depremini soruşturan savcılardan Ali Özgündüz, Kahramanmaraş depremleri sonrasında yıkılan binalardan numune alınması ve projeye aykırılıkların tespit edilmesinin önemine dikkat çekti. Yedi ilde soruşturma başlatıldı ve bir müteahhit gözaltına alındı. Özgündüz ve tutuklu Şehir Plancısı Tayfun Kahraman, enkazların delil toplanmadan kaldırılmaması gerektiğini ve sorumluların tespiti için etkin soruşturmalar yapılması gerektiğini belirtti. Ankara Barosu da delil tespiti yapılmadan enkaz kaldırılamayacağını ifade etti.
10 Şubat 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı partiden ihraç etti. Özcan, geçtiğimiz yıl bir kadın meclis üyesiyle olan diyalogu sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti. Özcan'ın avukatı Kübra Özcan, ihraç kararına karşı yargı yoluna başvuracaklarını bildirdi. Tanju Özcan, ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamış, ancak daha sonra bu kararından vazgeçmişti.
26 Temmuz 2023

Yeşil Sol Parti'nin Kocaeli 13'üncü sıra milletvekili adayı Ayten Dönmez, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından 'PKK'ya katıldığı ve yurt içine illegal yollarla geri döndüğü' iddiasıyla gözaltına alındı. Polis, sorgusunda Dönmez'in 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet' suçlarından kaydının olduğunu belirtti. Dönmez, iddiaları reddetti ve savcılık ifadesinin ardından tutuklanarak Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.
26 Nisan 2023

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın durumunu gelecek hafta karara bağlayacak. Özcan, partiden kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti ve partiden ihraç edilmesinden bir gün önce istifa edeceğini açıklamıştı ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişti. Özcan'ın sağlık sorununu gerekçe göstererek savunma yapmak üzere YDK'ye gelememesi nedeniyle karar ertelendi.
20 Temmuz 2023

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde Mesut D. isimli bir adam, yerel yönetimle yaşadığı yol yapım anlaşmazlığı sonucu eşi ve çocuğuyla birlikte belediye binası önünde kendini ateşe verdi. Polis ve zabıtanın müdahale etmemesi ve itfaiyenin çağrılmaması eleştirildi. Olay sonucunda Mesut D. ve eşinde ikinci derece yanıklar tespit edildi ve bir polis memuru ile bir zabıta hafif yaralandı. Yahyalı Belediye Başkanı ve belediye, Mesut D.'nin akli dengesinin bozuk olduğunu iddia ederek olayla ilgili sorumluluklarını reddetti.
28 Mart 2023

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, İzmir'den Osmaniye'ye gönderilen HDP'nin yardım TIR'ına polis tarafından 'valilik izni olmadığı' gerekçesiyle el konulduğunu ve HDP Osmaniye İl Eşbaşkanı Celal Eker'in darp edilerek gözaltına alındığını belirtti. Ayrıca TIR şoförü ve iki gönüllü de gözaltına alındı. HDP Koordinasyon Merkezi, Osmaniye'de HDP seçmeninin bulunduğu mahallelere yeterince yardım dağıtılmadığı için TIR'ın gönderildiğini ifade etti. Peköz, Twitter üzerinden iktidarı yardım engellemekle suçlayarak tepki gösterdi.
12 Şubat 2023

Gazeteci Sinan Aygül, Tatvan Belediyesi ile ilgili usulsüzlük iddialarını sosyal medyada dile getirdikten sonra Belediye Başkanı Mehmet Emin Geylani'nin korumaları tarafından saldırıya uğradı. Saldırı sonrası korumalar gözaltına alındı ve 'silahla kasten yaralama' suçundan tutuklandı. Bitlis Valiliği, saldırıya karışan kişilerin görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
18 Haziran 2023
İşaretlediklerim