Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleşen silahlı saldırıda en az iki kişi hayatını kaybetti. Saldırganın neden ateş açtığı konusunda henüz bir bilgi verilmedi. Belçika medyası, kurbanların İsveçli olduğunu belirtiyor. Saldırının, yerel saatle 19:00 civarında, kent merkezindeki D'Ypres bulvarında gerçekleştiği ve saldırganın otomatik bir tüfek kullandığı ve kaçtığı bildirildi.
16 Ekim 2023

Belçika'nın Kortrijk kentinde 14 yaşındaki bir kız çocuğu, 16 yaşındaki erkek arkadaşı tarafından götürüldüğü bir korulukta 10 erkek çocuğun cinsel saldırısına uğradı. Olay iki gün sürdü ve mağdurun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 11 ile 16 yaşları arasındaki yaklaşık 10 çocuk tutuklandı. Soruşturma gizlilik içinde yürütülüyor ve şüphelilerin reşit olmamaları nedeniyle fazla bilgi paylaşılmıyor. Ayrıca, geçen hafta Kortrijk'de benzer bir toplu tecavüz vakası daha yaşanmıştı.
8 Mayıs 2024

İzmir'in Menemen ilçesinde bir düğünde çıkan tartışmanın ardından Metin S. ve Lütfi H. isimli şahıslar pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırı sonucu 16 yaşındaki bir çocuk öldü, yedi kişi yaralandı. Saldırganlardan biri olan ve 13 suç kaydı bulunan Lütfi H., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheli Metin S. ise tutuklandı.
17 Kasım 2023

ABD'nin Virginia eyaletindeki Newport News kentinde bulunan Richneck İlkokulu'nda bir altı yaşındaki çocuk, tartıştığı öğretmenini tabancayla vurarak yaraladı. Öğretmen hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesi olduğu bildirildi. Çocuğun silahı nasıl elde ettiği henüz bilinmiyor. Polis Şefi Steve Drew, çocuğun öğretmenini kazara değil, tartışma sırasında bilinçli olarak vurduğunu belirtti. Soruşturma devam etmektedir.
7 Ocak 2023

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bir kafede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce düzenlenen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, beş kişi yaralandı. Olay, Ünalan Mahallesi Ayazma Caddesi'nde meydana geldi. İstanbul Valiliği, iki grup arasında çıkan tartışmanın silahlı çatışmaya dönüştüğünü ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
23 Mayıs 2024

Şırnak Cumhuriyet Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında çıkan yangında 14 yaşındaki H.T isimli bir çocuk yaşamını yitirdi, üç çocuk ise yaralandı. Yangın, 513. Sokak'ta bulunan binanın kazan dairesinde meydana geldi. Yaralı çocuklar ilk müdahalenin ardından Şanlıurfa'daki bir hastaneye sevk edildi. Şırnak Valiliği, olayla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve süreci yakından takip ettiklerini açıkladı.
12 Kasım 2023

Ankara'nın Mamak ilçesindeki bir kafede meydana gelen silahlı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Olay, İmam Alim Sultan Caddesi'nde gerçekleşti ve akrabalar arasındaki husumet nedeniyle yaşandığı iddia ediliyor. Polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Yaralanan 16 yaşındaki Murat K.'nin hastanedeki tedavisi devam ediyor.
1 Ocak 2023

İstanbul Sancaktepe'de bir sitede çalışan M.A. isimli birey, ailevi ve psikolojik sorunlar nedeniyle üç çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti. Polis ekipleri, ihbar üzerine gittikleri dairede dört kişinin cansız bedeniyle karşılaştı. Sancaktepe Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ve konunun tahkikat altında olduğu belirtildi.
27 Ocak 2023

Britanya'da çalıştığı hastanede yenidoğan bebekleri öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan hemşire Lucy Letby, yedi bebeği öldürmekten ve altı bebeği öldürmeye teşebbüsten suçlu bulundu. Letby'nin, 2015 ve 2016 yılları arasında iki bebeği mama torbalarına insülin doldurarak öldürdüğü anlaşıldı. Ayrıca, birçok bebeğin minik bedenlerine hava enjekte ederek kimi zaman diyaframlarının parçalanmasına neden olduğu ve bir olayda bebeğin boğazından tüpü zorla iterek öldürdüğü belirtildi.
19 Ağustos 2023

Londra'da 31 Ocak'ta bir anne ve iki kızına asitle saldıran 35 yaşındaki Abdül Şükür Ezedi'nin Thames Nehri'ne atlayarak intihar etmiş olabileceği belirtiliyor. Saldırganın son olarak Chelsea Köprüsü'nden aşağı eğilirken güvenlik kamerası görüntülerinde görüldüğü, ancak henüz nehirde bir ceset bulunamadığı bildirildi. Saldırıda ağır yaralanan kadın hala hastanede tedavi görüyor ve konuşamıyor, iki çocuk ise hafif yaralarla taburcu edildi. Saldırganın daha önce cinsel saldırı suçundan mahkum edildiği ve Afganistan'dan sığınma statüsü aldığı kaydedildi.
9 Şubat 2024

Britanya Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) personeliyle yapılan bir araştırma, kadın cerrahların meslektaşları tarafından cinsel saldırıya uğradığını ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, çoğunlukla kadın stajyerler kıdemli erkek cerrahlar tarafından tacize uğradı. Araştırmanın bulgularına göre kadınların %63'ü meslektaşlarının cinsel tacizine uğradı, %30'u cinsel saldırıya uğradı ve %11'i kariyer fırsatlarıyla ilgili olarak kendilerine yönelik zorla fiziksel temas kurulduğunu belirtti.
12 Eylül 2023

ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Farmington şehrinde bir silahlı saldırı meydana geldi. Saldırı sonucunda en az üç kişi hayatını kaybetti ve iki polis memuru yaralandı. Yaralı polislerin durumu stabil olup, saldırgan polis tarafından etkisiz hale getirildi. Olay nedeniyle şehirdeki okulların giriş ve çıkışları geçici olarak durduruldu ve öğrenciler ile okul çalışanları zarar görmedi.
16 Mayıs 2023

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde 67 yaşındaki bir saldırgan, iki ayrı yerde toplam yedi kişiyi öldürdü. İlk saldırı Half Moon Bay kentinde bir çiftlikte gerçekleşti ve dört kişi öldü, beş kişi yaralandı. Saldırgan daha sonra çiftliğin yakınında üç kişiyi daha öldürdü. Saldırgan Zhao Chunli, polis tarafından bir otoparkta aracın içinde yakalandı ve saldırıda kullanılan silah araçta bulundu. Polis, saldırganın çiftlik çalışanı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor ve sorgusunun ardından daha fazla bilgi verilecek.
24 Ocak 2023

Britanya'da bir hastanenin yeni doğan ünitesindeki yedi bebeği öldürmekle suçlanan hemşire Lucy Letby, müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 33 yaşındaki Letby, 2015-16 yıllarında yedi bebeği öldürmek, altı bebeğin ise ölümüne teşebbüs etmekten suçlu bulunmuştu. Letby'nin erken tahliyesinin de önü mahkeme kararıyla kapandı. Britanya Başbakanı Rishi Sunak, bu gibi bir durumun tekrar yaşanmaması için mahkumların duruşmaya getirilmesini sağlamaya yönelik yasal düzenlemeler üzerinde çalıştıklarını duyurdu.
21 Ağustos 2023

ABD'nin Maryland eyaletine bağlı Baltimore şehrinde bir etkinlik sırasında kalabalığa ateş açılması sonucu iki kişi hayatını kaybetti, 28 kişi yaralandı. Yaralılardan dokuzu hastaneye kaldırıldı ve üçünün durumu ciddi. Saldırının gerçekleştiği etkinlik 'Brooklyn Günü' olarak adlandırılıyor. Saldırgan veya saldırganların kimliği ve saldırının nedeni hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
2 Temmuz 2023

Kilis'te 4 Nisan'da kaybolan Suriyeli dokuz yaşındaki Gina Mercimek, evinin bulunduğu sokaktaki bir evin su kuyusunda öldürülmüş halde bulundu. İtfaiye ekibinin kuyudaki suyu tahliye etmesiyle çocuğun cesedi ve boynuna bağlanmış bir briket ortaya çıktı. Olayla ilgili şüpheli H.B. ve bir kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma devam etmektedir.
6 Nisan 2023

Diyarbakır Barosu, Nevruz kutlamaları sırasında 14 yaşındaki Y.D. isimli çocuğun polisler tarafından dövülüp bataklığa atıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Sosyal medyada çocuğun öldüğü iddiaları yer alırken, Diyarbakır Valiliği Y.D.'nin hastaneden taburcu edildiğini ve ölüm iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. İlgili beş polis gözaltına alındı ve üçü 'kasten yaralama' suçundan tutuklandı.
27 Mart 2023

Britanya İçişleri Bakanlığı, zombi bıçaklar ve palaların 23 Eylül'e kadar polise teslim edilmesi gerektiğini duyurdu. Bu tür silahları teslim etmeyenler hapis cezası ile karşı karşıya kalacak. Bakanlık, gelecekte daha fazla bıçak türüne yasak getirilmesi ve bıçaklı suçlara yönelik cezaların artırılması planlarını açıkladı. Bu karar, ülkede bıçaklı suçları azaltma hedefi doğrultusunda alındı.
19 Ağustos 2024

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022'de güvenlik birimlerine gelen veya getirilen çocuklara ilişkin istatistikleri yayınladı. Buna göre, çocukların karıştığı olay sayısı bir önceki yıla göre yüzde 20,5 artarak 601 bin 754'e çıktı. Bu olaylarda çocukların 259 bin 106'sı mağdur olarak, 206 bin 853'ü 'suça sürüklenme' sebebiyle, 100 bin 490'ı bilgisine başvurma amacıyla, 16 bin 499'u kayıp olması sebebiyle, 12 bin 684'ü 'kabahat işlediği' iddiasıyla, 6 bin 122'si diğer nedenlerden dolayı güvenlik birimlerine geldi veya getirildi.
2 Ağustos 2023

Mersin'in Mut ilçesinde bir baba, yedi yaşındaki oğlunu bıçakla öldürdü ve ardından intihar girişiminde bulundu. Olayı fark eden komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri çocuğun hayatını kaybettiğini belirledi. İntihar girişiminde bulunan baba ise ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ve hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi.
7 Eylül 2023
İşaretlediklerim