İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in görüşmesinin ardından Akşener'in Millet İttifakı toplantısına katılma kararı aldığını duyurdu. Daha önce Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek ittifak toplantısını terk eden Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırmıştı. Bu durum ittifakta krize yol açmış, ancak Kılıçdaroğlu'nun ortak aday, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle kriz aşılmıştır.
6 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti'nin yerel seçimlerde ittifak kurmama kararına saygıyla yaklaştıklarını belirtti. Ayrıca, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in genel başkan adaylığını açıklaması konusunda, CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı olduğunu ve bu durumun demokrasiyi temsil ettiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, kendisi hakkında 'kamu görevlisine hakaret' iddiasıyla açılan davaya ilişkin olarak da haksızlığa boyun eğmeyeceğini ve yolsuzlukları takip etmeye devam edeceğini belirtti.
14 Eylül 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in altılı masadan ayrılması ve muhalefetin cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanma şansını riske attığı belirtiliyor. Yöneylem Araştırma koordinatörü Derya Kömürcü, bu durumun Cumhurbaşkanı Erdoğan için olumlu olduğunu ifade ediyor. Araştırmacı İbrahim Uslu ise Akşener'in daha önce masadan kalkmanın siyasi maliyetinin ağır olacağını söylediğini hatırlatıyor ve İYİ Parti'nin bu kararı bilerek aldığını belirtiyor. Akşener'in Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanlarına adaylık çağrısı yapması, siyasi bir suikast olarak değerlendiriliyor ve İYİ Parti'nin merkez parti olma iddiasından vazgeçtiği yorumları yapılıyor.
3 Mart 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin büyükşehir belediye başkanları ile yaptığı toplantıda, kendisinden aday olmasını beklediklerini ifade eden belediye başkanlarına 'O konuda bir sıkıntı olmayacak' yanıtını verdi. Bu gelişme, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılabilmesi için 10 Mart'ta yetkisini kullanacağını açıklamasının ardından geldi. Muhalefetin adayı henüz belli olmazken, altılı masa toplantısında Kılıçdaroğlu'nun adaylığını liderlere bildireceği öngörülüyordu. Ancak Kılıçdaroğlu, altılı masa toplantısı öncesinde böyle bir açıklama yapılmasını doğru bulmadı.
27 Ocak 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel idare kurulu toplantısında daha önce cumhurbaşkanı adayı olmayacağını açıkladığı kararını 'resetlediğini' belirtti. Altılı masa toplantısında ortak aday konusunda bir uzlaşı sağlanamamasının ardından, Akşener'in bu açıklaması, adaylık sürecinde yeni bir döneme işaret ediyor. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarına çağrı yapacağını ve olumlu yanıt almazsa kendisinin bir şey söylemeyeceğini ifade etti.
4 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığı konusunda İYİ Parti'nin bilgilendirilmediğini ve aday belirleme sürecinin TV'den öğrenildiğini ifade etti. Özlale, aday belirlemenin 12 gün içinde aceleye getirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve CHP'nin bu süreci Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını onaylatmak için kurduğu iddialarına karşı İYİ Parti'nin onay makamı olmadığını vurguladı. Ayrıca, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun aday gösterilmemesi durumunda altılı masanın dağılacağı yönündeki açıklaması Kılıçdaroğlu'nu sinirlendirmiş ve parti içi genelgeyle uyarıda bulunulmuştu.
3 Şubat 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında Karabük'ün Safranbolu ilçe belediye başkan adayı olarak şarkıcı Hakan Peker'i açıkladı. Peker, kürsüye 'milli şuuru yüksek, vatan sevdalısı' diye çağrıldı.
11 Ekim 2023

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, daha önce yaptığı açıklamada adaylıktan çekileceğini duyurmuştu. İnce, Türkiye'ye üçüncü bir seçenek sunma çabasının başarısız olduğunu ve seçim sonrası olası suçlamaların önüne geçmek için bu kararı aldığını belirtti. Resmi işlemlerin tamamlanması için Yüksek Seçim Kurulu'na gerekli evraklar teslim edildi ve İnce'nin adaylıktan çekilmesi resmileşti.
12 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni feshederek 14 Mayıs'ta yapılacak erken seçim tarihini açıkladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), seçim hazırlıkları kapsamında 40'tan fazla genelgeyi hazırda bekletiyor ve deprem bölgesindeki teknik altyapıyı incelemek için bir heyet gönderdi. Seçimlerde sandık kurulacak okulların durumu ilgili bakanlıklar tarafından belirlenecek. Ayrıca, seçime girebilecek partilerin listesi kısa sürede açıklanacak ve bu listeye Yeşil Sol Parti ile Yeniden Refah Partisi'nin dahil olabileceği belirtiliyor.
10 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ortak cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sürecinde yaşanan anlaşmazlıklar sonucu altılı masa toplantısından ayrıldığını açıkladı. Akşener, İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanlarını göreve çağırdı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, partilerinin milletin sesini dinleyen bir parti olduğunu ve İYİ Parti'nin masaya 'milleti duyun' teklifini sunduğunu ifade etti.
3 Mart 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Diyarbakır'da düzenlenen partisinin ikinci olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'de artık AK Partililer ve diğerleri olarak bir ayrım olduğunu ve devletin zorbaların eline geçtiğini belirtti. Akşener, devletin vatandaşına korku saçmak yerine güven vermesi gerektiğini ve İYİ Parti'nin cumhuriyeti sahiplenme, silahlara veda etme ve musibetlere karşı birlik olma konularında var olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin mevcut sisteminin değiştirilmesi gerektiğini ve bunun için herkesle birlikte çalışacaklarını söyledi.
21 Ocak 2023

Millet İttifakı'nın yarın yapılacak son toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının ilan edilmesi bekleniyor. İYİ Parti lideri Meral Akşener'in toplantıya katılımı belirsizken, Kılıçdaroğlu'nun Saadet Partisi Genel Merkezi çıkışında ve CHP Genel Merkezi'ne gelişinde partililer tarafından karşılanacağı planlanıyor. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi de partililere cumhurbaşkanı adayı ve yardımcılarının açıklanacağı mesajını göndererek Saadet Partisi Genel Merkezi'ne davet etti.
5 Mart 2023

Gelecek Partisi, 14 Mayıs seçimlerine doğru giderken, genel başkan yardımcıları da dahil olmak üzere bazı yöneticilerin görevlerini devretmeleri bekleniyor. Parti, CHP listeleri üzerinden ve Millet İttifakı ile seçimlere katılacak. Parti içindeki bazı gruplar, yasama ve yürütmede görev alacak isimlerin parti yönetimindeki görevlerini bırakmalarını talep ederken, başka bir grup bu değişikliklerin seçimler öncesinde dile getirilmesine karşı çıkıyor. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, her iki tarafı dinledikten sonra değişikliğin seçimlerden önce gerçekleşmeyeceğini belirtti ve seçim sonrası değerlendirme yapılacağını ifade etti.
14 Nisan 2023

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlenen Merkez Yönetim Kurulu toplantısında konuştu. Öztrak, toplantıda enflasyon, hayat pahalılığı, ekonomide yavaşlama ve işsizlik gibi konuları ele aldıklarını ve hükümetin baskıcı uygulamalarına karşı yapılacakları konuştuklarını belirtti. Ayrıca, yerel seçimlere hızla hazırlanacaklarını ve eksiklikleri gidereceklerini ifade etti. Partinin iç işleri hakkında kamuoyu önünde konuşmayı doğru bulmadıklarını da ekledi.
7 Ağustos 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, anayasada belirtilen iki yolla erken seçim yapılmasına hazır olduklarını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde üçüncü kez aday olup olamayacağı tartışmaları devam ederken, Bahçeli muhalefeti adaylarını açıklamaya çağırdı ve erken seçim için gerekli olan 360 milletvekilinin oyu ya da cumhurbaşkanının kararı gerektiğini belirtti.
3 Ocak 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Karar TV'de yaptığı açıklamada, muhalefetin hata yapmaması durumunda Türkiye'deki seçimlerin yüzde 60'a 40 gibi sonuçlanabileceğini belirtti. Ayrıca, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabısıyla basmasını eleştirenleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD büyükelçisinin Kılıçdaroğlu ziyaretine gösterdiği tepkiyi değerlendirdi. Davutoğlu, Erdoğan'ın bu tepkisinin Türkiye'nin 20 yılda geriye gittiğini gösterdiğini ifade etti.
5 Nisan 2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 3'üncü olağan kurultayının 24-25 Haziran tarihlerinde yapılmasına karar verdiğini duyurdu. Akşener, parti teşkilatına kurultay hazırlıklarına başlanması yönünde talimat verdi. Genel Sekreterliğe iletilen yazıda, genel başkan, genel idare kurulu, merkez disiplin kurulu seçimleri ve tüzük değişikliğini içeren kurultayın tarihini belirledi.
22 Mayıs 2023

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlere CHP listelerinden girmenin en son tercihi olduğunu ifade etti. Davutoğlu, seçim dönemi millet ittifakı listeleri hazırlanırken İYİ Parti'ye teklif götürdüğünü ve 'sağ seçmenin CHP'ye oy vermemesi için birlikte olalım' dediğini belirtti. Üçlü DEVA-Gelecek-Saadet ittifakı olmayınca İYİ Parti'yle ve Saadet Partisi'yle tekrar görüştüğünü, ancak sonuç alamadığını söyledi.
1 Ağustos 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçimlere kısa bir süre kala altılı masanın henüz bir aday açıklamamasını eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın etrafında birleşme çağrısında bulundu. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise Bahçeli'nin bu çağrısına, onların defterlerinde yeni bir sayfa kalmadığını ve adalet ile güveni bitirdiklerini belirterek sert bir dille yanıt verdi. Erdem ayrıca, altılı masanın aday belirleme sürecine başladığını ve büyük bir organizasyonla açıklanacağını ifade etti.
21 Ocak 2023
İşaretlediklerim