İtalyan piyanist ve besteci Ludovico Einaudi'nin İstanbul'daki konserinin biletleri tükendiği için sanatçı ertesi gün bir konser daha verecek. 69 yaşındaki Einaudi, 11 ve 12 Eylül tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu'nda sahne alacak. Einaudi, kariyerini bale, sinema ve tiyatro için bestecilik yaparak geliştirdi ve 'Le Onde' ve 'I giorni' albümleriyle dinleyicilerin beğenisini kazandı.
5 Temmuz 2024

Çağdaş klasik müziğin önemli isimlerinden Ludovico Einaudi, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda konser verdi. Konserde 'Corale', 'Waterways', 'Walk' gibi sevilen şarkılarını çalan Einaudi, performansını 'Experience' şarkısıyla sonlandırdı. Yoğun ilgi nedeniyle sanatçı, ertesi gün aynı mekanda bir konser daha verecek. Einaudi, kariyerinde klasik müzikten pop, rock ve dünya müziğine kadar çeşitli tarzlarda eserler üretti.
12 Eylül 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ekibi, 52’nci İstanbul Müzik Festivali'nde öne çıkan beş konseri Diken okurları için seçti. Festival, 21 Mayıs'ta başlayıp 12 Haziran'a kadar sürecek ve İstanbul'un çeşitli mekanlarında 25 konser sunacak. Önerilen konserler arasında Maria João Pires, Khatia Buniatişivili, Borusan Filarmoni Orkestrası, Budapeşte Festival Orkestrası ve Tekfen Filarmoni Orkestrası yer alıyor. Festivalin bu yılki teması 'Kökler' olarak belirlendi.
25 Mayıs 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali, 21 Mayıs - 12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde, Budapeşte Festival Orkestrası, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Tekfen Filarmoni Orkestrası gibi prestijli orkestralar ve Maria João Pires, Khatia Buniatishvili gibi ünlü solistler sahne alacak. Bu yılın teması 'Kökler' olup, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanacak. Festivalde ayrıca, Cem Mansur'a Onur Ödülü ve Steve Reich'a Yaşam Boyu Başarı Ödülü verilecek.
18 Mayıs 2024

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali, 1-17 Haziran tarihleri arasında klasik müzikseverlerle buluşacak. Festival, Cumhuriyet'in 100. yılına özel projeler, Anadolu'daki kadın figürlerden esinlenen eserler ve günümüz klasik müzik yıldızlarını içeren 25 konser sunacak. Açılış konseri Tekfen Filarmoni Orkestrası ve piyanist Jan Lisiecki ile yapılacak. Festivalde, Fazıl Say'ın 'Dünya Anne' projesi dünya prömiyerini yapacak ve Anne-Sophie Mutter festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alacak.
27 Mayıs 2023

Orkestra arkadaşıyla şakalaşırken kullandığı bir ifade nedeniyle dört gün tutuklu kalan ve dört buçuk aylık bir aranın ardından İzmir'de yılbaşı gecesi konser veren şarkıcı Gülşen, 11 Şubat'ta İstanbul'daki Volkswagen Arena'da sahne alacak. Binlerce İzmirli tarafından coşkuyla karşılanan Gülşen, sahnede olmayı özlediğini belirtti ve İstanbul konseri için biletlerin 14.00'da satışa çıkacağını duyurdu.
12 Ocak 2023

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 23 Nisan konserinde 12 yaşındaki keman sanatçısı Atahan Dinç tarafından yönetildi. Atahan Dinç, konserde İtalyan besteci Antonio Vivaldi'nin 'Mevsimler' eserini hem şef hem de solist olarak yorumladı. Dinç, keman sanatçısı Can Özhan ile 2,5 yıldır çalışıyor ve ikili geçen yıl Andante klasik müzik dergisine kapak olmuştu.
20 Nisan 2023

İstanbul Caz Festivali, 30. yılını 7-19 Temmuz tarihleri arasında kutlayacak ve festivalde 40'a yakın konserde 200'den fazla yerli ve yabancı sanatçı performans sergileyecek. Festival direktörü Harun İzer, festivalde özellikle izlenmesi gereken beş konseri sıraladı. Bu konserler arasında Alfa Mist, Riff Cohen & Okay Temiz, Kovacs, Fatoumata Diawara ve Taşra Üçlemesi Caz Projesi bulunuyor. Festival biletleri çeşitli satış noktalarından ve İKSV ana gişeden temin edilebilir.
17 Haziran 2023

Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say ve solist Serenad Bağcan, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasına destek amacıyla bir konser verecek. Konser, 4 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve elde edilen tüm gelir kampanyaya bağışlanacak. Biletler 1,000 lira olarak belirlenmiş olup, katılamayacak kişiler için 500 lira değerinde katılımsız bilet seçeneği de sunulmaktadır.
28 Şubat 2023

AKP'li Bursa Büyükşehir Belediyesi, halk müziği sanatçısı Hüseyin Turan'ın 61'inci Uluslararası Bursa Festivali kapsamında vereceği konseri, sosyal medya trollerinin baskısı sonucu iptal ettiğini duyurdu. Belediye Başkanı Ali Nur Aktaş, iptal gerekçesi olarak sanatçıların 'toplumun değerlerine saygısızlık yapması' ifadesini kullandı. Ayrıca, Melike Şahin ve Mabel Matiz'in de benzer gerekçelerle konserlerinin iptal edildiği belirtildi. Bu iptaller, sanatçıların LGBTİ+ haklarına ve kadın haklarına dair yaptıkları açıklamalarla ilişkilendiriliyor.
18 Haziran 2023

ENKA Sanat, 17 Ekim'de başlayacak olan yeni sezonunu geniş bir yelpazeyle açıyor. Program, caz ve klasik müzik konserlerinden oluşuyor ve birçok ünlü sanatçıyı ağırlayacak. Yeni sezon, Ceylan Ertem, Coşkun Karademir ve Cenk Erdoğan'dan oluşan 'Yekpâre Trio' konseriyle başlayacak. Ayrıca, Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlamak için özel etkinlikler düzenlenecek. Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say, Atatürk Haftası'nda ENKA Oditoryumu'na konuk olacak. Borusan Quartet, sezon konserlerinin Avrupa yakası ayağı için ENKA Oditoryumu'nda iki konser verecek.
16 Ekim 2023

Sosyal medyada piyano çalarken dikkat çeken 19 yaşındaki kurye Muharrem Can İncir, hiçbir eğitim almadan piyano çalmayı öğrendi ve bu yeteneğiyle ünlü piyanist Gülsin Onay'ın dikkatini çekti. Onay, İncir'i kendi konserine davet etti ve birlikte çalıştıklarını sosyal medyadan duyurdu. İncir, Onay'ın konserinde 'River Flows in You' adlı eseri çalarak izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ayrıca şarkıcı Gülben Ergen, İncir'e evinde piyano hediye etti ve bir yıllık piyano eğitimi için destek sözü verdi.
13 Ocak 2023

Piyanist Fazıl Say ve şarkıcı Cem Adrian, 24 Aralık Cuma akşamı Volkswagen Arena'da aynı sahneyi paylaşacak. Bu, ikilinin neredeyse 20 yıl sonra birlikte sahne alacağı ilk etkinlik olacak. Konserin bir bölümünde Say, kendi eserlerinin yanı sıra farklı bestecilerin eserlerini solo çalacak. Ardından Say ve Adrian, sevilen eserlerin yanı sıra izleyicilere sürpriz bir repertuvar sunacak.
3 Kasım 2023

İngiliz rock grubu Deep Purple, '1 More Time' dünya turnesi kapsamında İstanbul'da KüçükÇiftlik Park'ta konser verdi. Konserde, grubun klavyecisi Don Airey, Mozart’ın Türk Marşı ile İstiklal Marşı’nı içeren bir solo performans sergiledi ve büyük alkış aldı. Yaklaşık bir buçuk saat süren konser, 'Black Night' şarkısıyla sona erdi. Grubun vokalisti Ian Gillan, İstanbul'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
26 Haziran 2024

İtalyan Kültür Merkezi, Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Atatürk'ün en ünlü heykellerine imza atan İtalyan heykeltıraş Pietro Canonica'nın çalışmalarına odaklanan bir çalıştay düzenliyor. Canonica, Cumhuriyet'in ilk yıllarında Türkiye'ye davet edilerek bugün önemli birer simge olan anıt ve heykelleri yapmıştır. Çalıştay, 3 Kasım'da İtalyan Kültür Merkezi'nde yer alan Casa di Italia Tiyatrosu'nda gerçekleşecek ve ücretsiz olarak herkesin katılımına açık olacak.
30 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 18-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği tüm konserleri, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları nedeniyle ertelediğini duyurdu. İsrail'in saldırıları, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufan' operasyonunun ardından başlamıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu.
18 Ekim 2023

Sanatçı Bülent Ortaçgil, 26 Haziran’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sanat hayatının 50’nci yılını kutlamak için sahneye çıkacak. 'Kadın sesi değmiş şarkılar' temasıyla düzenlenecek konserde, Zühal Olcay, Ceylan Ertem, Jehan Barbur, Melike Şahin ve Sena Şener gibi ünlü müzisyenler Ortaçgil'in sevilen şarkılarını seslendirecek. Konser, sanatçının uzun ve başarılı kariyerine bir saygı duruşu niteliğinde olacak.
24 Haziran 2024

16 yaşındaki Türk piyanist Can Saraç, İtalya'da düzenlenen ve 16 ila 30 yaş arası piyanistlerin katıldığı Piano Akademi Eppan'da 'Arturo Benedetti Michelangeli' ödülünü kazanarak birinci oldu. Türkiye'den yarışmaya katılan tek isim olan Saraç, finalde 5 bin avro para ödülünün de sahibi oldu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda başladığı eğitimine Münih Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi'nde devam eden Saraç, Twitter hesabından yaptığı açıklamada öğretmenlerine, ailesine ve dinleyicilerine verdiği sözü tuttuğunu ve Cumhuriyetin 100'üncü yılını başarılarla kutlamaya devam ettiğini ifade etti.
6 Kasım 2023

Türkücü Yavuz Bingöl, Şanlıurfa'da düzenlenen bir konserinde seyirci sayısının az olması nedeniyle sahneden indi ve konserini iptal etti. Bingöl, sahneden inerken dinleyicilerden özür diledi. Daha sonra Instagram hesabından bir açıklama yapan Bingöl, konserin bayram sonrasına ertelendiğini belirtti, ancak iptal etme gerekçesini açıklamadı.
25 Haziran 2023

Cem Adrian'ın 6 Ağustos'ta Yozgat Sarıkaya'da vereceği konser, Sarıkaya Belediyesi tarafından iptal edildi. İptal kararı, Ankara'nın AKP'li eski belediye Başkanı Melih Gökçek'in konser afişini paylaşıp, konserin gerçekleşmeyeceğini ima eden bir tweet atmasının ardından geldi. Konserin iptal edilmesinin ardından Cem Adrian, Twitter hesabından 'Elbet bir gün buluşacağız' şarkısını paylaştı.
27 Temmuz 2023
İşaretlediklerim