İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda, 25 Kasım Cumartesi günü saat 12.00'den itibaren ikinci bir duyuruya kadar M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nın Şişhane ve Taksim istasyonları ile F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattı işletmeye kapatıldı. Bu süre zarfında, metro araçları Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edecek.
25 Kasım 2023

1990 yılından bu yana kapalı olan ve Yıldırım Bayezid tarafından yaptırılan 633 yıllık Anadolu Hisarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kültür varlıklarını koruma ve yenileme projesi kapsamında restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla müze ve kültür alanı olarak halka açıldı. Açılışa özel olarak İsmail Hakkı Demircioğlu ve Erkan Oğur'un verdiği konserle 'Hisar Konserleri' başlatıldı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, açılışı ve konseri sosyal medya hesabından duyurdu.
7 Mayıs 2023

İstanbul Valiliği, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla İstanbul'da uygulanacak ulaşım kısıtlamalarını duyurdu. Taksim Meydanı ve çevresine ulaşım sağlayan birçok metro, tramvay ve otobüs hattı geçici olarak hizmet dışı bırakılacak. Ayrıca, Avrupa yakasından Anadolu yakasına yolcu ve araç taşınacak, ancak Anadolu yakasından Avrupa yakasına bazı iskelelerden yolcu ve araç taşınmayacak. Güvenlik önlemleri kapsamında, çöp konteynırları kaldırılacak ve muhtemel yürüyüş güzergahları temizlenecek.
30 Nisan 2024

İstanbul'da Taksim Meydanı, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde olası izinsiz gösteriler nedeniyle bariyerlerle çevrilerek kapatıldı. Metro İstanbul, Taksim istasyonuna seferlerin 'ikinci bir duyuruya kadar' durdurulduğunu duyurdu. Meydanın kapatılması, saat 12.00'den itibaren başladı ve bu durum sosyal medyada paylaşılan fotoğraflarla da belgelendi.
25 Kasım 2023

İstanbul Valiliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bazı önlemler alarak, M2 Yenikapı-Hacıosman metro hattının Taksim ve Şişhane istasyonlarının İstiklal Caddesi girişlerini ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler Hattını geçici olarak işletmeye kapattı. Bu karar, 8 Mart Cuma günü saat 14:00 itibarıyla yürürlüğe girdi ve ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacak. Metro İstanbul, bu durumu sosyal medya hesabından duyurdu ve araçların Taksim istasyonunda durmadan seferlerine devam edeceğini bildirdi.
8 Mart 2024

İstanbul Valiliği'nin kararıyla, Hrant Dink'in öldürülmesinin 16. yıl dönümünde düzenlenecek anma etkinlikleri sebebiyle, Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'ndaki Osmanbey istasyonu saat 13:00 itibarıyla geçici olarak hizmet dışı bırakıldı. Bu süre zarfında metro araçları Osmanbey istasyonunda durmayacak. Ayrıca anma programları nedeniyle Şişli'de bazı yolların trafiğe kapatılacağı da önceden duyurulmuştu.
19 Ocak 2023

Bayram sonrası ilk iş gününde Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksi, önceki kapanışa göre yüzde 2,79 yükselerek 5920 puana ulaştı ve gün içinde 6002 seviyesini gördü. Bayram öncesi 5759 puanla kapanan endeks, haftaya rekor bir başlangıç yaptı. Ancak uzmanlar, döviz kurlarındaki yükselişe işaret ederek dolar bazında rekorun henüz kırılmadığını ifade ediyorlar.
3 Temmuz 2023

Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Çankaya’da düzenlenecek etkinlikler nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Trafik kapanışları saat 21.00’de başlayacak, ancak ihtiyaç halinde saat 18.00’den itibaren uygulanabilecek. Kapatılacak yollar arasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Akdeniz Caddesi ve 83’üncü Sokak bulunuyor.
18 Mayıs 2024

İstanbul Modern, çağdaş sanatçı Olafur Eliasson'un Türkiye'deki ilk sergisini düzenlemeye hazırlanıyor. Eczacıbaşı Topluluğu ve VitrA'nın ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan sergi, sanatçının 40'a yakın yeni ve eski yapıtını içerecek. Sergi, 7 Haziran 2024'te açılacak ve 9 Şubat 2025'e kadar ziyaret edilebilecek. Eliasson'un sanat ve mimarlık üzerine kurduğu çalışmaları, sürdürülebilirlik ve küresel ısınma gibi konulara odaklanıyor.
13 Mayıs 2024

İstanbul Modern, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için yaz tatilinde sanat dolu bir program sunuyor. 9 Temmuz ile 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yaz Sanat Okulu, sabah ve öğle atölyelerinden oluşuyor. Atölyeler, çocukların sanat tarihinden örnekleri keşfetmelerini ve kendi sanat çalışmalarını üretmelerini sağlıyor. Program, pazartesi hariç hafta içi her gün düzenleniyor ve sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara katılım belgesi veriliyor.
2 Temmuz 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri sebebiyle Beyoğlu ve Maltepe'de trafiğe kapatılacak yolları ve alternatif güzergahları duyurdu. Beyoğlu'nda Sıraselviler Caddesi ve çevresindeki bazı yollar, Maltepe'de ise Turgut Özal Bulvarı ve bağlantılı sokaklar trafiğe kapatılacak. Kapatılan yollara alternatif olarak Beyoğlu'nda Refik Saydam Caddesi ve diğer bazı caddeler, Maltepe'de ise D-100 kara yolu ve Bağdat Caddesi kullanılabilecek.
30 Nisan 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı, Sultan 1. Mahmud döneminde inşa edilen Taksim Maksemi’ni restore ederek Cumhuriyet Müzesi olarak açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Taksim’e yeni bir buluşma noktası kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti. Müze, Atatürk’ün kişisel eşyalarını içeren bir koleksiyona da ev sahipliği yapacak. Müze, pazartesi hariç her gün 10.00-19.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.
8 Haziran 2024

İstanbul'da 22’nci Onur Yürüyüşü, Taksim ve İstiklal Caddesi'nde yasaklanmasının ardından Kadıköy'deki Bağdat Caddesi'nde düzenlendi. Yürüyüş, 32’nci Onur Haftası'nın son etkinliği olarak gerçekleştirildi. Etkinlikte, çeşitli toplumsal ve siyasi olaylara dikkat çekildi ve kaybedilen yol arkadaşları anıldı. Yürüyüş, yasaklara rağmen büyük bir katılımla gerçekleşti.
30 Haziran 2024

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tatilinde Türkiye genelindeki havalimanlarında 8 milyon yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. 14-23 Haziran tarihleri arasında İstanbul Havalimanı'nda 2 milyon 434 bin 107 yolcuya hizmet verildi ve 23 Haziran'da 2024'ün en yüksek yolcu sayısına ulaşıldı. Diğer büyük havalimanları arasında Antalya, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Muğla Milas-Bodrum ve Muğla Dalaman Havalimanları da yer aldı.
25 Haziran 2024

İstanbul Valiliği, bayram ve eğitim yılının sona ermesinin aynı döneme rastlaması nedeniyle ağır tonajlı araçlara kısıtlama getirdi. İçişleri Bakanlığı’nın 'Kurban Bayramı Trafik Tedbirleri Talimatı' gereğince alınan karara göre, 14 Haziran 2024 Cuma saat 06:00’dan 16 Haziran 2024 Pazar saat 05:00’e kadar ağır tonajlı araçların şehirden çıkışlarına kısıtlama uygulanacak. Bozulabilir gıdalar, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık ve akaryakıt taşıyan araçlar bu kısıtlamadan muaf tutulacak.
13 Haziran 2024

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde bugün ve Kurban Bayramı'nın ikinci günü için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. İstanbul'un Anadolu Yakası, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Bayramın ilk günü bölge genelinin parçalı ve az bulutlu olacağı, ikinci gün ise İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların olabileceği belirtildi.
27 Haziran 2023

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim-25 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalde Türkiye'den 11, yurtdışından ise 9 olmak üzere toplam 20 tiyatro, performans ve dans gösterisi sahnelenecek. Festival programı, belgesel tiyatrodan klasik sahnelemelere, çağdaş danstan mask tiyatrosuna, kukla sinemasından mekâna özgü eserlere, dans tiyatrosundan performatif enstalasyonlara uzanan geniş bir yelpazede eserler sunuyor. Festivalin yerli yapımlarında genç kuşak yazarlar, yönetmenler ve oyuncular ile özgün ve yeni metinler öne çıkarken, deneyimli oyuncular da izleyicilerle buluşacak.
31 Ağustos 2023

Kültür ve Turizm Bakanlığı, müzeler haftası kapsamında Ayasofya Tarih ve Deneyim Müzesi ile Efes Deneyim Müzesi'nde ziyaretçilere yüzde 50 indirim yapılacağını duyurdu. Ayasofya Müzesi, 18 Mayıs'ta saat 21.00'e kadar açık olacak ve 18-26 Mayıs tarihleri arasında indirimli giriş sağlayacak. Efes Deneyim Müzesi de aynı tarihlerde yüzde 50 indirimli olarak 08.00-23.30 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
17 Mayıs 2024

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de raylı sistemlerde ulaşım ücretsiz sağlanacak. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, bu şehirlerde Başkentray, Marmaray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy metro hatlarındaki seferler bu özel günlerde ücretsiz olacak. Ayrıca, 1 Mayıs'ta İstanbul'da toplu ulaşıma kısıtlamalar uygulanacak.
30 Nisan 2024

Bayram tatilinin sekiz gününde Türkiye genelinde 4 bin 998 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda toplam 66 kişi hayatını kaybederken, 8 bin 352 kişi yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kazalara ilişkin son verileri sosyal medya hesabından paylaştı. Dönüş trafiğinin yoğunlaştığı son günlerde 382 bin 467 araç denetlenirken, 25 bin 215 araca hız ve radar cezası uygulandı.
14 Nisan 2024
İşaretlediklerim