İstanbul Bayrampaşa'da, ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılan 19 yaşındaki Muhammed Nuh Kasadar'ın cesedi, polisin yaptığı araştırmalar sonucunda bir evin dondurucusunda bulundu. Kasadar'ın son görüştüğü kişi olan H.Ö., polis tarafından gözaltına alındı. H.Ö.'nün ifadesinde, Kasadar'ı bir tartışma sonucu boğarak öldürdüğünü ve cesedini dondurucuya sakladığını iddia ettiği öğrenildi. Polis, yapılan inceleme sonucunda Kasadar'ın cesedini buldu ve olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.
12 Temmuz 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle Türk bayraklı Kafkametler adlı geminin batması sonucu kaybolan 12 kişilik Türk mürettebatın beşi ölü olarak bulunmuş, geri kalan yedi kişiye ise hala ulaşılamamıştır. Arama kurtarma çalışmaları 13. gününde devam etmektedir. Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer ekipler karadan ve denizden arama faaliyetlerini sürdürmektedir. TCG Akın arama ve kurtarma gemisi de çalışmalara destek vermektedir.
1 Aralık 2023

ABD'de Maryland Üniversitesi hastanesinde genetiği değiştirilmiş domuz kalbi nakledilen 58 yaşındaki Lawrence Faucette, bir ayı geride bıraktı. Faucette, domuz kalbi nakledilen ikinci kişi oldu. Bu deneysel ameliyat, geleneksel kalp nakline uygun olmayan Faucette'in ömrünü uzatmak için son umut olarak görülüyordu. Şu ana kadar doktorlar, Faucette'in yeni kalbinin iyi çalıştığını ve vücudunun herhangi bir ret belirtisi göstermediğini belirtiyorlar. ABD'de her yıl 6 binden fazla kişi organ nakli olmadan hayatını kaybediyor ve bilim insanları, hayvanların donör olarak kullanılmasının bir gün organ bağışlarındaki büyük sıkıntıyı telafi edebileceğini umuyor.
25 Ekim 2023

Eylem Tok'un, bir trafik kazası sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan oğlunu önce Mısır'a, sonra ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı. Bu kaçış sürecinde, yaralılardan birinin telefonunun da çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiaları reddetse de, kayıp telefon Tok ailesinin şoförü tarafından Eyüpsultan Asayiş Büro'ya teslim edildi. Şoför, telefonu araçta bulduğunu belirtti.
8 Mart 2024

Düzce'de 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye Rafting Şampiyonası öncesinde antrenman yapan Buse Bursalı, Cansu Öztürk, Feyza Ekin Beşikçi ve Dursiye Gedikoğlu isimli dört kadın sporcu, Melen Çayı'nda yönlerini şaşırarak kayboldu. Durumun AFAD'a bildirilmesi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmaları sonucunda, sporcular Sakarya sınırlarında Melen Barajı yakınlarında sağ salim bulundu ve sağlık kontrollerinin ardından kamp alanına götürülecekler.
4 Mayıs 2023

ABD'nin Colorado eyaletinde bir çift, kiraladıkları evin açık alanındaki jakuzideyken dağ aslanının saldırısına maruz kaldı. Adamın başı ve kulağı hafif şekilde yaralandı. Çiftin çığlık atması, su sıçratması ve el feneriyle hayvanı aydınlatması sonucu aslan uzaklaştı. Colorado Doğal Yaşam Parkı yetkilileri, çiftin tepkisinin doğru olduğunu ve ciddi bir yaralanma olmadığını belirtti. Colorado'da son bir yılda ilk kez aslan saldırısı bildirildi ve 1990'dan beri toplam 24 saldırı kaydedildi, bunlardan üçü ölümle sonuçlandı.
22 Mart 2023

Antalya'da gezi için Gündoğmuş'a giden 30 kişilik yabancı turist kafilesi, Eğrigöl yaylası bölgesindeki Geyikdağ'ına çıktı. Gidiş rotalarını kaybeden turistlerden beşi bölgedeki kuyuya düştü. Arkadaşlarının 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bilgi vermesi üzerine bölgeye AFAD, Jandarma ve Orman işçileri sevk edildi. Kuyuya düşen turistlerden biri hayatını kaybetti, diğer dört turistin sağlık durumları iyi.
29 Ekim 2023

Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım'da fırtına nedeniyle batan Türk bayraklı Kafkametler adlı geminin 12 kişilik mürettebatından beşinin cesedine ulaşılmış, geri kalan yedi kişi ise hala bulunamamıştır. Arama kurtarma çalışmaları karada ve denizde 17'nci gününe girmiştir. 'Nene Hatun Acil Durum Müdahale Gemisi' arama çalışmalarına destek için bölgeye ulaşmış, Deniz Üs Komutanlığı ve Sahil Güvenlik ekipleri de arama faaliyetlerine devam etmektedir.
5 Aralık 2023

Turistlere Titanik enkazını göstermek için dalış yapan ve kişi başı 250 bin dolar ücret alan OceanGate şirketine ait bir turist denizaltısı kayboldu. Pazar günü dalış yapan denizaltının oksijeninin bugün öğlen saatlerinde tükendiği tahmin ediliyor. Denizaltı, kaybolduğunda 96 saatlik oksijen rezervine sahipti. OceanGate şirketi, denizaltının geliştirilmesi sırasında güvenlik endişeleri nedeniyle defalarca uyarılmıştı.
22 Haziran 2023

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen heyelanda toprak altında kalan dokuz işçiden üçünün daha cansız bedenine ulaşıldı. Şimdiye kadar sekiz işçinin cenazesine ulaşılırken, bir işçinin bedeni henüz bulunamadı. Cenazelerin kimlikleri yapılacak DNA testlerinden sonra belirlenecek. Olayla ilgili olarak maden sahası müdürü asli kusurlu bulunarak tutuklandı.
6 Haziran 2024

ABD'nin New York kentindeki Gilgo Beach seri cinayetlerinin kurbanlarından birinin kimliği, 27 yıl sonra tespit edildi. 1996'da kaybolan 34 yaşındaki Karen Vergata'nın DNA testi sonucu kimlik tespiti yapıldı. Cinayetler kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan Rex Heuermann ile Vergata'nın öldürülmesi arasında bir bağlantı kurulmadı. Soruşturma devam ediyor ve herhangi bir kişiye yönelik suçlama bulunmuyor.
5 Ağustos 2023

İstanbul'da ormanlık alanda bulunan bir erkek cesedinin, kayıp olarak aranan Semih Sevim'e ait olduğu tespit edildi. Sevim'in eski kız arkadaşı Seçil Çiftçi, sorgusunda Sevim'i öldürdüğünü ve babasıyla birlikte cesedi ormana gömdüklerini itiraf etti. Çiftçi ve babası tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16 Ocak 2023

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremde Dulkadiroğlu ilçesindeki Boğaziçi Apartmanı'nın enkazında mahsur kalan Mehmet Çabuk, üç gün sonra arama kurtarma köpeği Çakıl'ın yardımıyla bulunarak kurtarıldı. 12 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından hastanede tedavi gören Çabuk, köpek korkusunu yendiğini ve Çakıl'ı çok sevdiğini ifade etti. Çabuk, enkaz altında yaşadıklarını anlatarak, ilk başta hırsız sandığı seslerin aslında deprem olduğunu fark ettiğini ve üç gün boyunca yardım beklediğini anlattı.
2 Mart 2023

Atlas Okyanusu'ndaki Titanik enkazına turistik seferler düzenleyen OceanGate şirketine ait bir denizaltı kayboldu. Şirketin, denizaltının geliştirilme sürecinde güvenlikle ilgili defalarca uyarıldığı belgeler ortaya çıktı. Şirketin eski denizcilik operasyonları direktörü David Lochridge, 2018'de mahkemeye sunduğu raporda denizaltının daha fazla test edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Deniz Teknolojisi Topluluğu da şirketi denizaltı prototipini uzman bir üçüncü tarafça denetlenen testlere tabi tutması konusunda uyardı.
21 Haziran 2023

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeninde 13 Şubat'ta meydana gelen toprak kayması sonucu dokuz işçi toprak altında mahsur kalmıştı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın saniyede 10 metre hızla yayıldığı kazada, işçilerden birinin daha cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, ulaşılan cesedin Adnan Keklik'e ait olduğunu açıkladı. Kazayla ilgili soruşturma devam ederken, bir mühendisin daha tutuklandığı ve ihmaller zincirinin olduğu belirtiliyor.
19 Nisan 2024

İtalya'nın Calabria bölgesi açıklarında bir göçmen teknesi fırtına nedeniyle kayaya çarparak battı ve en az 62 kişi yaşamını yitirdi. Teknenin Türkiye'nin Ege kıyılarından hareket ettiği ve Yunanistan üzerinden İtalya'ya ulaştığı tahmin ediliyor. Şu ana kadar yaklaşık 80 kişi kurtarıldı veya kendi imkanlarıyla kıyıya ulaştı. İtalyan makamları, olayla ilgili insan kaçakçılığı şüphesiyle bir kişiyi gözaltına aldı.
27 Şubat 2023

ABD'nin Florida eyaletinde, ağzında bir kadının gövdesinin alt kısmını taşıyan bir timsah öldürüldü. Timsahın taşıdığı insan kalıntısının 41 yaşındaki Sabrina Peckham'a ait olduğu belirlendi. Peckham'ın ölüm nedeni hala belirlenmeye çalışılıyor. Peckham'ın bir evsiz olduğu ve civardaki ormanlık alanda evsizlerin kurduğu bir kampta yaşadığı öğrenildi.
25 Eylül 2023

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde, falezlerle denizin birleştiği kayalık alanda bir kadın cesedi bulundu. Durumu fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaklaşık 20 metre yüksekliğindeki falezlerden halat yardımıyla aşağı inerek cesedi buldu. Ceset, kimlik tespiti ve ölüm nedeninin belirlenmesi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.
30 Ekim 2023

Peru'nun kuzeyindeki Cajamarca bölgesinde arkeolojik kazılar sonucunda, Hispanik öncesi döneme ait bir yerleşim yeri keşfedildi. Yerleşim yerinin Wari kültürüne ait olduğu ve MÖ 7'nci ila 13'üncü yüzyıllara dayandığı belirtildi. Keşfedilen 24 hektarlık alanda ayrıntılı yer altı inşaatına sahip iki mezar odası da bulundu. Kazılarda parçalanmış çanak, çömlek, çeşitli hediyeler, tören kapları, seramikten yapılmış nefesli müzik aleti, muhtelif silahlar ve farklı gelenekleri yansıtan izler bulundu.
4 Eylül 2023

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 19 Kasım'da fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle batan kuru yük gemisinin kaybolan mürettebatından bir kişinin daha cansız bedeni bulundu. Şu ana kadar toplam üç mürettebatın cesedine ulaşılmış durumda. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından geri kalan dokuz kişiyi bulmak için arama kurtarma çalışmaları sürdürülmekte.
24 Kasım 2023
İşaretlediklerim