2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubu ilk maçında Türkiye, Gürcistan'ı 3-1 yendi. Mert Müldür'ün 25. dakikada attığı golle öne geçen Türkiye, Gürcistan'ın 32. dakikada eşitliği sağlamasına rağmen, Arda Güler'in 65. dakikadaki ve Kerem Aktürkoğlu'nun 90+7. dakikadaki golleriyle galibiyete ulaştı. Türkiye, gruptaki ikinci maçında 22 Haziran'da Portekiz ile karşılaşacak.
18 Haziran 2024

A Milli Futbol Takımı'nın Almanya ve Galler ile oynayacağı maçlar öncesinde Cengiz Ünder ve Hakan Çalhanoğlu aday kadrodan çıkarıldı. Cengiz Ünder, yeni teknik heyetin çalışmalarını deneyimlemek için dört günlük bir kampa katıldıktan sonra planlama gereği kadrodan ayrıldı. Hakan Çalhanoğlu ise üst solunum yolu enfeksiyonu ve yakın zamanda doğum yapacak eşi nedeniyle kadrodan çıkarıldı.
16 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takım’ın EURO 2024 kadrosunu duyurdu. Türkiye, F Grubu'nda Gürcistan, Portekiz ve Çekya ile karşılaşacak. Kadroda sakatlıklar nedeniyle Ozan Kabak, Çağlar Söyüncü ve Enes Ünal yer almazken, kaleciler Altay Bayındır, Mert Günok ve Uğurcan Çakır gibi isimler bulunuyor. Türkiye, turnuva öncesi son hazırlık maçını Polonya ile yapacak.
8 Haziran 2024

Fenerbahçe ve Türkiye A Milli Futbol Takımı oyuncusu Arda Güler, prestijli Golden Boy ödülüne aday gösterildi. Golden Boy ödülü, Avrupa'daki 21 yaş altı genç futbolculara verilen ve 2003 yılında Tuttosport tarafından başlatılan bir ödüldür. Arda Güler, aynı zamanda Avrupa kulüplerinin transfer listesinde yer almakta ve UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Galler karşısında Türkiye adına gol atan isimlerden biri olmuştur.
20 Haziran 2023

A Milli Futbol Takımı oyuncusu Arda Güler, Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2024) veda etmesi hakkında üzüntüsünü dile getirdi. Türkiye, Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvadan elendi. Güler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, takım olarak daha ileri gitmeyi çok istediklerini ve halkın desteği için teşekkür ettiklerini belirtti. EURO 2024'te yarı final takvimi de netleşti.
7 Temmuz 2024

Uğur Meleke, Fenerbahçe'nin Kasımpaşa'ya karşı oynadığı maçta, ön libero pozisyonunda iki oyuncuyla sahaya çıkmasını eleştirdi. Meleke, Fenerbahçe'nin bu stratejisinin ve İsmail Krunic'in sürekli ilk 11'de yer almasının takımın performansını olumsuz etkilediğini belirtti. Ayrıca, Lincoln'ün takımdan ayrılmasını ve Szymanski ile Zajc'ın yedek kalmasını da eleştiren Meleke, Fenerbahçe'nin bu taktiklerle başarılı olamayacağını vurguladı.
25 Şubat 2024

İlber Ortaylı, Avusturya karşısında galip gelen Türk futbolcu Merih Demiral'ın 'Bozkurt' işareti yapmasının ardından Almanya İçişleri Bakanı'nın eleştirilerine yanıt verdi. Ortaylı, Almanya'nın Türkiye'ye yönelik eleştirilerini provokatif bulduğunu ve Almanya'nın kendi iç sorunlarına odaklanması gerektiğini belirtti. Ayrıca, uluslararası müsabakalarda ev sahibi ülkenin misafirlerin davranışlarına fazla müdahale etmemesi gerektiğini vurguladı.
7 Temmuz 2024

Elif Çongur, Arda Turan ve Emre Belözoğlu'nun hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerlerindeki tartışmalı davranışlarını eleştiriyor. Yazıda, bu iki ismin saha içi ve dışı hareketleri, kibirli tavırları ve spor ahlakına aykırı davranışları nedeniyle sevilmediğini ve taraftarlar tarafından tepki gördüğünü belirtiyor. Ayrıca, spor tarihimizdeki büyük isimleri yok sayan açıklamaları ve şahsiyetlerine yönelik eleştiriler de dile getiriliyor.
7 Mart 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F grubunun ilk maçı olan Türkiye - Gürcistan karşılaşmasının ilk 11'leri açıklandı. Maç, Dortmund BVB Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak. Türkiye'nin ilk 11'inde Mert Günok, Mert Müldür, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Orkun Kökçü, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, Kenan Yıldız ve Barış Alper Yılmaz yer alıyor.
18 Haziran 2024

Türkiye, Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Orkun'un iyi yönetimi ve Arda'nın etkili oyunuyla takım, genç ve oluşum sürecinde olmasına rağmen kendine güvenini artırdı. Maçın son dakikalarında Mert'in müthiş kurtarışıyla Türkiye galibiyeti korudu. Montella ve 'Bizim Çocuklar' inanılmaz bir başarıya imza attı.
3 Temmuz 2024

A Milli Futbol Takımı’nın UEFA Uluslar B Ligi dördüncü grupta Galler ve İzlanda ile oynayacağı maçlar için aday kadrosu açıklandı. Kadroda yer alan oyuncular, 2 Eylül’de Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva’daki tesislerinde toplanacak ve ilk antrenmanlarını aynı gün yapacak. Teknik direktör Vincenzo Montella tarafından belirlenen kadroda, Altay Bayındır, Hakan Çalhanoğlu ve Arda Güler gibi isimler bulunuyor.
30 Ağustos 2024

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti. Maçta Türkiye'nin tek golünü atan oyuncu, takımın çabalarına rağmen galibiyeti getiremedi. Bu sonuçla Türkiye, turnuvadan elenmiş oldu ve Hollanda yarı finale yükseldi. Maç sonrası teknik direktör ve oyuncular, performansları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
6 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yola devam edeceklerini belirtti. Ermenistan ile alınan beraberlikten dolayı üzgün olduklarını ifade eden Büyükekşi, bu durumun 2024 Avrupa Şampiyonası için büyük bir avantaj sağlayacağını ancak hedeflerinin değişmediğini söyledi. Ayrıca, Kuntz ile yolların ayrılacağı iddialarını da yalanladı.
11 Eylül 2023

Real Madrid ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen 18 yaşındaki Arda Güler, Golden Boy ödülünde finale kaldı. Golden Boy, Avrupa'daki genç oyunculara verilen bir ödül olup, 2003'te İtalyan spor gazetesi Tuttosport tarafından başlatıldı. Üst düzey futbol oynayan 21 yaş altı sporcuların aday gösterildiği bu ödül için finale kalan 25 kişilik liste yayınlandı ve Güler bu listede yer alıyor.
13 Ekim 2023

Türkiye A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu ilk maçında Ermenistan'ı deplasmanda 2-1 yendi. Ermenistan, maçın 10. dakikasında Ozan Kabak'ın kendi kalesine attığı golle öne geçti. Türkiye, 35. dakikada Orkun Kökçü'nün golüyle beraberliği sağladı ve 64. dakikada Kerem Aktürkoğlu'nun golüyle öne geçerek maçı kazandı. Türkiye, gruptaki bir sonraki maçını salı günü Hırvatistan ile oynayacak.
25 Mart 2023

Türkiye, Gürcistan karşısında geride tamamlayabileceği bir maçta üç puanı almayı başardı. Savunma hattında oynayan Abdülkerim Bardakcı ve Samet Akaydın kritik dokunuşlarıyla galibiyette önemli rol oynadı. Teknik direktör Montella'nın taktiksel değişiklikleri ve Arda Güler'in skoru 2-1'e getiren golü, galibiyetin anahtar unsurları oldu. Türkiye, bir sonraki maçında Portekiz ile karşılaşacak ve geçiş oyunu oynaması bekleniyor.
19 Haziran 2024

Türkiye’nin olimpik standartlardaki tek parkuru olan Meriç Nehri’nde düzenlenen Gençler Türkiye Kürek Kupası sona erdi. Organizasyonun son gününde masterler, genç erkekler ve kadınlar kategorilerinde 227 sporcu yarıştı. Fenerbahçe, 19 yaş altı erkekler ve 17 yaş altı kadınlar kategorisinde birinci olurken, Galatasaray 19 yaş altı kadınlar ve 17 yaş altı erkekler kategorilerinde birinci oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Edirne Vali Yardımcısı Sıdkı Zehin, Türkiye Kürek Federasyonu Genel Sekreteri Uğur Kılıç ve TED Edirne Koleji Kürek Kulübü Başkanı Nesim İba verdi.
14 Temmuz 2024

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, EURO 2024'te görev yapan bir hakem hakkında spekülasyonlara değindi ve bu hakemin ikinci maçına çıkacağını belirtti. Büyükekşi, Gürcistan ile oynanan ve Türkiye'nin 3-1 kazandığı maç hakkında da konuştu ve Gürcistan milli marşının ıslıklanmasının Türkiye'ye yakışmadığını ifade etti. Ayrıca, TFF'deki başkanlık seçimiyle ilgili kulüplerin erken seçim taleplerine yanıt verdi ve mevcut yönetimin sorumluluklarını vurguladı.
19 Haziran 2024

Ali Gültiken, Beşiktaş'ın Konyaspor ile oynadığı maçta gösterdiği performansı ve takımın gelecekte başarılı olabileceğine dair ipuçlarını ele aldı. Yazısında, Semih'in golcülüğü ve kendine olan güveninin takımın başarısında önemli bir rol oynadığını, Rashica ve Cenk Tosun gibi diğer oyuncuların da maçın kazanılmasında etkili olduğunu belirtti. Gültiken, Beşiktaş'ın bu maçtaki performansıyla 'bu takım olacak' duygusunu taraftarlarına gösterdiğini ifade etti.
20 Şubat 2024

EURO 2024 F Grubu'ndaki son maçında Türkiye, Çekya'yı 2-1 mağlup ederek turnuvada son 16'ya kalmayı başardı. Maçta Türkiye'nin golleri etkili bir performans sergileyen oyuncular tarafından atıldı. Bu galibiyetle birlikte Türkiye, turnuvada bir üst tura yükselerek önemli bir başarı elde etti.
26 Haziran 2024
İşaretlediklerim