17:00'da kapanan sandıklardan gelen ilk verilere göre, Anadolu Ajansı ve ANKA Haber Ajansı'nın açıkladığı oranlara göre Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı seçiminde önde görünüyor. Anadolu Ajansı'nın yüzde 59,34 sandık açıldığında Kılıçdaroğlu yüzde 48,07 oy alırken, ANKA'nın yüzde 60,05 sandık açıldığında ise Kılıçdaroğlu yüzde 50,11 oy oranına sahip. Diğer adaylar Tayyip Erdoğan, Sinan Oğan ve Muharrem İnce ise sırasıyla daha düşük oy oranlarına sahip.
14 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV'de İpek Özbey'in sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, partinin değişime her zaman açık olduğunu ve parti içi tartışmaların CHP'yi güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, demokrasiden yana olanların birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade etti. Ekrem İmamoğlu'nun aday olacağını doğrulayan Kılıçdaroğlu, CHP seçmeninin yılgınlığını reddetti.
12 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen bir mitingde, seçmenlerin Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sandıkta olumsuz yanıt vereceğini ifade etti. Erdoğan, ayrıca HDP'nin tutuklu eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ı terörle ilişkilendirerek eleştirdi ve muhalefetin Demirtaş'ı serbest bırakma niyetini kınadı.
2 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hürriyet gazetesinin yazarlarına verdiği röportajda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na kızgın olmadığını ve İmamoğlu'nun CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimlerinde 2019 seçimlerinden daha iyi bir sonuç alacaklarını iddia etti. Ayrıca, PKK/PYD/YPG, FETÖ ve İŞİD'in terör örgütü olduğunu bir kez daha vurguladı. Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının AK Parti'nin oyunun yüzde 49'lardan 35'lere düştüğünü gösterdiğini ve iktidarın kamu kaynaklarını fütursuzca kullandığını ifade etti.
23 Temmuz 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüde son kez konuştuğunu belirttikten sonra, cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde genel başkanlık görevini sürdüreceğini ifade etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmeyerek altılı masayı terk etmesi ve İstanbul ile Ankara büyükşehir belediye başkanlarını adaylığa çağırması sonrasında yaşanan kriz, Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olarak, İmamoğlu ve Yavaş'ın ise cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak gösterileceği bir formülle aşıldı.
7 Mart 2023

Aksoy Araştırma'nın 26 ilde 1067 kişiyle yaptığı ankete göre, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 47,9, Tayyip Erdoğan yüzde 38,4 oy alıyor. İkinci turda ise Kılıçdaroğlu'nun yüzde 57,4 ile kazanacağı öngörülüyor. Partilerin oy dağılımında AKP yüzde 31,1, CHP yüzde 30,6 ve İYİ Parti yüzde 11,4 oranında. Araştırma sonuçlarına göre, ekonomiye dair olumlu görüşlerin artması ve muhalefetin seçimi kazanacağına olan inanç artışı, oy verme davranışlarını etkileyebilir. Ancak anketin metodolojisi ve finansmanı hakkında bilgi verilmediği için güvenilirliği konusunda soru işaretleri bulunuyor.
18 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarına dair yaptığı açıklamada, henüz sayılmamış yaklaşık 10 milyon oyun olduğunu ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun eldeki verilere göre yüzde 49 oy oranıyla önde olduğunu belirtti. İmamoğlu, Anadolu Ajansı'nın dezenformasyon yaptığını ve Erdoğan'ın oylarının düşmeye başladığını ifade etti. Mansur Yavaş ise Diyarbakır'da verilerin girilmesinin beklenmesi gerektiğini ve son oy sayılana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
14 Mayıs 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı sandıklarda AKP tarafından yapılan çok sayıda itiraz nedeniyle seçim sonuçlarının sisteme girilemediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranının %50'nin altına düşmesi durumunda 28 Mayıs'ta ikinci tura gidileceği ifade edildi. CHP, ıslak imzalı tutanaklara dayanarak Kılıçdaroğlu'nun oy oranının %49 olduğunu iddia ediyor. Kılıçdaroğlu, YSK'yı sorumluluk almaya çağırarak, seçim sonuçlarının kesinleşene kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.
15 Mayıs 2023

Avrasya Araştırma tarafından yapılan bir ankete göre, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi ilk turda yüzde 53,5 oy oranıyla kazanıyor. İkinci turda ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a karşı yüzde 57'lik bir oy oranıyla önde. Anket, 12-17 Mart tarihleri arasında 2 bin 560 kişiyle CATI yöntemiyle gerçekleştirilmiş. Ancak anketin güvenilirliği konusunda, örneklem belirleme yöntemi, hata payı ve kararsızların dağılımı gibi bilgilerin eksikliği eleştirilere neden olmuş.
22 Mart 2023

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan ile konuşan bir AKP'li, HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarması halinde seçimlerin ikinci tura kalacağını, aksi takdirde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilk turda kazanacağını savundu. AKP'li, muhalefetin muhtemel adayları hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ise partisinin kendi adayını çıkaracağını ve ittifaklarla herhangi bir ortaklıkları olmadığını belirtti.
8 Ocak 2023

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti'nin altılı masadan ayrılmasının ardından AKP kulislerinde seçimlerin lehlerine döndüğü yönünde bir algının oluştuğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İYİ Parti'nin ayrılmasına ilişkin yorum yaparak, kendi planlarının belli olduğunu ifade etti. Selvi, AKP kulislerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüksek oy oranıyla seçileceği ve seçimin ilk turda sonuçlanacağı beklentisinin hakim olduğunu yazdı.
5 Mart 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yenilgiye uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonrası kamuoyuna açık özeleştiri yapmamalarının bir eksiklik olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, seçim sonrası üzerlerinde ağır bir baskı oluştuğunu ve bu durumun hala devam ettiğini ifade etti. Ayrıca, kararsız muhafazakârların 'ulusalcılar iktidara gelirse yeniden eski günlere dönebiliriz korkusu'yla oylarını Erdoğan'a verdiklerini söyledi.
30 Ağustos 2023

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar mensuplarının kendisine yönelik tehditvari açıklamalarına Twitter üzerinden paylaştığı bir video ile yanıt verdi. Türkiye'nin 14 Mayıs Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer iktidar temsilcileri muhalefetin olası zaferini hedef alan açıklamalarda bulundular. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu Kandil destekli olmakla itham ederken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP Başkan Vekili Binali Yıldırım seçimleri 'darbe girişimi' ve 'işgal' ile ilişkilendirdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise şiddet içeren bir dil kullanırken, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş bu tür açıklamalardan uzak durulması gerektiğini belirtti.
12 Mayıs 2023

AKP'li Ali İhsan Yavuz, partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada, kendilerine yansıyan verilere göre hem cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimlerinde açık ara önde olduklarını öne sürdü. 2019 İstanbul seçimlerindeki ünlü sözüyle sosyal medyada alay konusu olan Yavuz, salı günü saat 15:00'e kadar seçimlerle ilgili itirazlarını yapmaya hazırlandıklarını belirtti.
14 Mayıs 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 seçimlerinde aday olup olmayacağı konusunda Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) güvenmediklerini ve bu konuya kilitlenmeyeceklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğini sağlamak ve Türkiye'yi demokrasi eksenine getirmek istediklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik davalar ve olası görevden alınma durumunda CHP'nin tepkisinin ne olacağı sorusuna net bir yanıt vermekten kaçındı ve bu durumun ciddi sonuçlar doğuracağını ima etti.
23 Ocak 2023

Saadet Partisi genel merkezinde yapılan toplantı sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak duyuruldu. Ankara ve İstanbul büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun cumhurbaşkanı yardımcılığını üstleneceği belirtildi. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, seçimi birinci turda kazanmak için çalışacaklarını ifade ederek Kılıçdaroğlu'nu görüşmeye davet etti. TİP Genel Başkanı Erkan Baş da Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederek başarılar diledi.
6 Mart 2023

AKP, 2023 seçimleri için hazırlıklarını sürdürürken, ekonomik göstergeler ve politik vaatler üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sunulan 17 maddelik seçim beyannamesi taslağının kısaltılmasını talep etti ve daha anlaşılır, somut öneriler içeren bir metin beklediğini ifade etti. Beyannamede ekonomi başta olmak üzere tarım, kadınlar, güvenlik, eğitim ve gençlik gibi konuların öne çıkması beklenmektedir.
13 Ocak 2023

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yapılan toplantıda, milletvekilleri ve parti meclisi, cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verilmesine karar verdi. Bazı vekiller, açıklamada Kılıçdaroğlu'nun aday olduğuna dair bir ifade eklenmesini istedi, ancak Kılıçdaroğlu bu teklifi kabul etmedi. Toplantı sonrasında Kılıçdaroğlu'na tam yetki verildiği kamuoyuna duyuruldu.
26 Şubat 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlerde yarışacak bazı belediye başkanı adaylarını açıkladı. Açıklanan adaylar arasında Artvin için Mehmet Kocatepe ve Aydın için Mustafa Savaş yer alıyor. Haberde daha fazla ayrıntıya yer verilmemiş ve 'ayrıntılar geliyor' ifadesi kullanılmış.
7 Ocak 2024

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin ortak aday çıkarması gerektiğini ve bu sayede Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yüzde 60-70 gibi yüksek bir oy oranıyla zafer elde edilebileceğini belirtti. TİP, Hatay'da toplanan parti meclisinde bazı şehirlerde seçimlere ittifak çatısı altında kendi amblemiyle katılma kararı aldı. Ayrıca, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının desteklenmesi yönünde değerlendirmeler yapıldı.
13 Mart 2023
İşaretlediklerim