Antalya'nın Sarısı mevkisinde bulunan Tünektepe Teleferik Tesisi, 12 Nisan'da meydana gelen ve bir kişinin ölümüne neden olan kazanın ardından soruşturma başlatılması üzerine girişlere kapatıldı. Soruşturma kapsamında, aralarında CHP'nin Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu beş kişi tutuklandı. Bölgeye sivil vatandaşların girişi yasaklanırken, tesis polis tarafından güvenlik şeridi ile çevrildi.
15 Nisan 2024

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesinde Beylikdüzü istikametinde ilerleyen bir metrobüs, Sefaköy mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kaza yaptı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada bazı yolcuların yaralandığı bildirildi ve metrobüs yolunda iki yönde de seferler durduruldu.
29 Ağustos 2024

İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Seçil Erzan'ı taşıyan cezaevi aracı Büyükçekmece'de kaza yaptı. Olay yerine çağrılan midibüsle Seçil Erzan adliyeye sevk edildi. Kazanın detayları ve olası yaralanmalar hakkında henüz bilgi verilmedi. Olayla ilgili güncellemeler bekleniyor.
24 Mayıs 2024

Gaziantep'te polisler, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nun Küllü Mahallesi yakınlarında bir dinlenme tesisinde durdurdukları yakıt tankerinde Afgan uyruklu 52 düzensiz göçmeni buldu. Göçmenlerden ikisi ölü, yedisi yarı baygın haldeydi. Hayati tehlikeleri olan yedi göçmen hastaneye kaldırılırken, diğer göçmenler Yeşilvadi Şehit Ersan Gürpınar Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Tankerin sürücüsü gözaltına alındı.
30 Mart 2024

Bir trafik kazası sonrasında, yaralılardan biri cep telefonunu bir başkasına vererek yardım istedi. Kazazedelerden biri, 112 yerine annesini ve özel şoförünü aramak için arkadaşının telefonunu kullandı. Anne, yaralıları alıp olay yerinden ayrıldı. Kazaya karışan gençlerden birinin elinde, yaralılardan birine ait olan ve yardım istenirken kullanılan telefon bulundu. Bu telefon, daha sonra bir güvenlik görevlisine teslim edildi ve firardan sonra bir araçta bulundu. Bir diğer telefon ise hala kayıp.
14 Mart 2024

Kapadokya'da turistlere yönelik tur için havalanan bir sıcak hava balonu, inişe geçtiği sırada park halindeki bir otomobile çarptı. Olay, Nevşehir'in Göreme beldesinde Aşk Vadisi yakınlarında meydana geldi. Pilotun tekrar ateşleme yaparak balonu yükseltmesiyle, balon farklı bir noktaya güvenli bir şekilde indi. Kaza anı çevredeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.
21 Eylül 2024

Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden oldu. Kaza sonrası Tok ve oğlu önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçtı. Bu süreçte, yaralılardan birinin telefonunun çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiayı reddetse de, ailesinin şoförü yaralıya ait olduğu belirtilen telefonu emniyete teslim etti.
8 Mart 2024

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın aracını yenilemesiyle ilgili iddialar Ankara Emniyeti OSM Şubesi tarafından inceleniyor. Kocaman'ın aracını Ayhan Bora Kaplan aracılığıyla yenilediği öne sürülmüş ve bu konudaki haberlere erişim engeli getirilmişti. İddialara göre, Kocaman'ın koruması Mevlüt Özdemir, araç alım ve satım işlemlerini yürütmüş. Ayrıca, MAS Grup adlı otomotiv firmasının sahibi Murat Arslan'ın ifadesinde, Kocaman'ın korumasının Arslan'ın firmasından iki kez lüks araç satın aldığı belirtiliyor.
7 Haziran 2024

Aydın'ın Nazilli ilçesinde polis ekipleri, kasksız motosiklet sürücülerine ceza kesmek yerine kask dağıttı. Nazilli Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından Belediye Meydanı'nda yapılan kontrollerde, İlçe Emniyet Müdürü Şafak Yıldırım kasksız sürücülere kask dağıtarak bilgilendirme broşürleri verdi. Yıldırım, Nazilli'de trafik kazalarının büyük çoğunluğunun motosiklet kaynaklı olduğunu belirterek, bu uygulamanın farkındalık yaratmayı amaçladığını söyledi. Bundan sonraki kontrollerde kurallara uymayan sürücülere ceza kesileceği de vurgulandı.
13 Ağustos 2024

Yaklaşık bir yıl önce kaybolan ekonomist Korhan Berzeg'in kemikleri, Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulundu. Berzeg, evinden köpeği ile sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Arama çalışmaları sonucunda kemiklerine ulaşılan Berzeg'in ölüm nedeni henüz kesinleşmemiş olup, bölgede sık görülen sırtlanların saldırısına uğramış olabileceği üzerinde duruluyor. Adli tıp raporu ölüm nedenini netleştirecek.
1 Mayıs 2024

İstanbul’un Kadıköy ilçesinde 26 yaşındaki Muhammed Peksoy, Caddebostan Sahil Yolu’ndaki halk plajında denize girdikten sonra boğularak hayatını kaybetti. Peksoy’un suda çırpındığını gören arkadaşı, durumu polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen sağlık ve deniz polisine bağlı dalgıç ekipleri tarafından sudan çıkarılan Peksoy, hastaneye kaldırıldı ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
28 Temmuz 2024

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk iki gününde meydana gelen trafik kazalarında 12 kişinin öldüğünü, 1966 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Bu süre zarfında 572 trafik kazası gerçekleşti ve 408,796 araç denetlendi. Denetimlerde, 19,488 araca hız ve radar cezası uygulanırken, 33,145 araca ise diğer işlemler yapıldı. Emniyet ve jandarma trafik ekipleri, vatandaşların güvenliği için denetimleri sürdürüyor.
8 Nisan 2024

Eylem Tok'un, bir trafik kazası sonucu bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olan oğlunu önce Mısır'a, sonra ABD'ye kaçırdığı ortaya çıktı. Bu kaçış sürecinde, yaralılardan birinin telefonunun da çalındığı iddia edildi. Tok bu iddiaları reddetse de, kayıp telefon Tok ailesinin şoförü tarafından Eyüpsultan Asayiş Büro'ya teslim edildi. Şoför, telefonu araçta bulduğunu belirtti.
8 Mart 2024

Gaziantep’te saç ekimi için özel bir hastaneye başvuran 46 yaşındaki Yasin Dibo, operasyon sonrası hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve cenazesi otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Türkiye, saç ekimi turizminden büyük gelir beklerken, 2019 yılında 500 bin kişinin saç ekimi için Türkiye'ye geldiği ve 1.5 milyar dolar ciro elde edildiği belirtildi.
13 Haziran 2024

Türkiye'de şehirler arası yolculuklarda ölümlü otobüs kazaları artıyor. Uzmanlar, bu kazaların en temel nedenlerinden birinin 'yol hipnozu' olduğunu belirtiyor. Kara Yolları Trafik ve Yol Güvenliği Derneği Genel Başkanı Vedat Şahin, şoförlerin yorgun olmaması gerektiğini ve tatlı yiyeceklerden kaçınmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, otobüs şirketlerinin şoförlerin eğitimine ve dinlenme sürelerine dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.
12 Ağustos 2024

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, makam aracıyla Antalya'nın Alanya ilçesinde Danimarka uyruklu Rami Ali Surul'a çarptı. Surul, kaza yerinde hayatını kaybetti. Doğan, sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Nizip Belediyesi, Surul'un aşırı alkollü olduğunu ve yola kontrolsüz atladığını iddia etti.
26 Haziran 2024

Maddi hasarlı trafik kazalarında sürücülerin tutması gereken kaza tespit tutanakları artık e-Devlet üzerinden oluşturulabilecek. Sürücüler, e-Devlet'te 'kaza tespit' araması yaparak ilgili sekmeye ulaşabilir ve tutanak işlemlerini gerçekleştirebilir. Bu yeni özellik sayesinde sürücüler, araç ve sürücü bilgilerini, kazanın konumunu tutanağa ekleyebilir ve daha önce tutulan tüm tutanaklara mobil uygulamadan erişebilir. Bu hizmetten faydalanmak için e-Devlet uygulamasının güncellenmesi gerekmektedir.
23 Mayıs 2024

Fransa'da Dünya Superbike Şampiyonası'nın ikinci antrenman turunda kaza geçiren motosiklet yarışçısı Toprak Razgatlıoğlu hastaneye kaldırıldı. Kaza sonrası kırmızı bayrak açıldı ve Razgatlıoğlu omuz ve boynuna aldığı darbelerden dolayı kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. Yarışçının ambulansa yürüyerek gittiği öğrenildi.
6 Eylül 2024

Balıkesir'in Gönen ilçesinde, ormanlık bir alanda bulunan kemik parçalarının, yaklaşık bir yıldır kayıp olan ekonomist Korhan Berzeg'e ait olduğu doğrulandı. Berzeg, 17 Haziran 2023 tarihinde evinden sabah yürüyüşüne çıktıktan sonra bir daha haber alınamamıştı. Kemikler, İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda yapılan DNA testleri sonucunda Berzeg'e ait olduğu kesinleşti. DNA örnekleri, Berzeg'in eşi ve İngiltere'de yaşayan kızı Nisa Berzeg'den alınan örneklerle eşleşti.
27 Nisan 2024

Fransa'da yapılan bir araştırmaya göre, 2022 ve 2023 yıllarında ölümle sonuçlanan trafik kazalarının yüzde 84'üne erkek sürücüler neden oldu. Ayrıca, alkollü araç kullanımı sonucu meydana gelen kazaların yüzde 93'ünde de erkek sürücüler yer aldı. Kurbanlar ve Vatandaşlar Derneği, bu veriler ışığında yol güvenliğini artırmak amacıyla 'Kadın Gibi Sür' kampanyasını başlattı. Kampanya, sürücülere daha dikkatli ve sorumlu olmaları çağrısında bulunuyor.
14 Mayıs 2024
İşaretlediklerim