Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin 21 şüpheli bebek ölümüne neden olduğu iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, bebek ölümleriyle ilgili bakanlığa bilgi verilmediğini ve dosyaların gizli olduğunu belirtti. Çetenin, bebeklerin bakımını manipüle ederek denetim ekiplerini yanılttığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi ve bakanlık, sağlık sistemindeki suistimalleri önlemek için çalışmalarını sürdürüyor.
22 Ekim 2024

İstanbul merkezli bir sağlık çetesi, 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanıyor. İddianamede, bazı hemşirelerin etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediği belirtiliyor. Dr. Fırat Sarı'nın örgüt elebaşı olduğu iddia edilirken, hemşire Hakan Doğukan Taşçı, Sarı'nın kendisini işini yapmaktan alıkoyduğunu ifade etti. Soruşturma kapsamında 47 şüpheliden 22'si tutuklanmış ve 10 hastanenin ruhsatı iptal edilmiştir.
20 Ekim 2024

İstanbul'da 21 bebek ölümünden sorumlu tutulan 'Yenidoğan çetesi' ile bağlantılı olduğu iddia edilen iki hastanenin kapatıldığı ortaya çıktı. Bağcılar Özel Şafak Hastanesi eylül ayında, Medilife Sağlık Hizmetleri Hastanesi ise mayıs ayından beri faaliyet göstermiyor. Bu gelişme, çeteyle ilgili soruşturmanın derinleşmesine neden oldu ve sağlık sektöründe güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiği tartışmalarını gündeme getirdi.
18 Ekim 2024

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da katıldığı bir etkinlikte Yenidoğan çetesi soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, soruşturmaya karışanların en ağır şekilde yargılanması gerektiğini belirterek, bu kişilerin hastanelerine ve mal varlıklarına kamu adına el konulmasını teklif etti. Özel, bu tür olayların bir daha yaşanmaması için caydırıcı tedbirler alınması gerektiğini vurguladı.
20 Ekim 2024

Yenidoğan çetesi soruşturması kapsamında ruhsatı iptal edilen Özel Reyap Hastanesi'ne daha önce Sağlık Bakanlığı tarafından 'bebek dostu hastane' unvanı verildiği ortaya çıktı. Bu unvan, anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirme yapan hastanelere veriliyor. Soruşturma, bebek ölümlerinden sorumlu tutulan hastanelerin kapatılmasıyla sonuçlandı. Olay, sağlık sisteminin denetim eksiklikleri ve politik sorumluluklar üzerine eleştirileri de beraberinde getirdi.
21 Ekim 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım nedeniyle soruşturma ile karşı karşıya kaldı. Özdağ, Adalet Bakanlığı'nın 'Suriye Aile Hukuku' isimli kitabı aile mahkemelerine gönderdiğini ve Suriyelilerle ilgili kararlarda bu kitabın esas alındığını iddia etti. Adalet Bakanlığı bu iddiayı yalanladı ve Ankara başsavcılığı, Özdağ'ın paylaşımı hakkında soruşturma başlattı.
16 Ağustos 2024

Türkiye Büyük Millet Meclisi, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin neden olduğu iddia edilen bebek ölümlerini araştırmak üzere bir komisyon kurdu. Gazeteci Emrullah Erdinç'in ortaya çıkardığı skandalda, bazı özel sağlık kuruluşlarının bebek ölümlerine karıştığı ve haksız kazanç sağladığı iddia ediliyor. Soruşturma kapsamında 47 şüpheli bulunurken, 22 kişi tutuklandı ve bazı hastanelerin ruhsatları iptal edildi. Meclis, bu olayların tüm yönleriyle araştırılması ve gerekli tedbirlerin alınması için harekete geçti.
22 Ekim 2024

İstanbul merkezli bir sağlık çetesi, SGK'yı dolandırarak 1 milyar lira haksız kazanç elde etmekle suçlanıyor. Çetenin, 12 bebeğin ölümüne neden olduğu iddia ediliyor. Soruşturmayı yürüten savcı, çete üyeleri tarafından ölümle tehdit edildi ve bu tehditler savcının odasına yerleştirilen kamera ile kaydedildi. Dokuz kişi gözaltına alınırken, savcının kişisel bilgilerine erişim sağlayan üç jandarma personeli hakkında da soruşturma başlatıldı.
11 Ekim 2024

İstanbul Tabip Odası, 'Yenidoğan çetesi' olarak adlandırılan ve 21 şüpheli bebek ölümüne neden olmakla suçlanan sağlık çetesi hakkında açıklama yaptı. Oda, sağlık sisteminin kamusal olarak herkese eşit, ücretsiz ve nitelikli hizmet sunacak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. Olayın, sağlık sisteminin iflas ettiğini gösterdiğini belirten Tabip Odası, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için sağlık politikalarının gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, olayın hukuki ve idari boyutlarının yanı sıra sağlık sisteminin ticari bir yapıya dönüşmesinin de eleştirilmesi gerektiği belirtildi.
18 Ekim 2024

Türkiye'de yenidoğanlarda ulusal tarama programının başlatılmasına öncülük eden Prof. Dr. İmran Özalp, Kars'ta bir ailenin bebeğinden topuk kanı alınmasını reddetmesi üzerine mahkemenin aileyi haklı bulmasını eleştirdi. Özalp, topuk kanı taramasının her bebeğe gecikmeden uygulanması gerektiğini belirtti. Sağlık Bakanlığı, mahkeme kararının hatalı olduğunu değerlendirerek istinaf yoluna başvurdu. Özalp, koruyucu hekimliğin önemine dikkat çekerek, tarama programlarının hastalıkların erken teşhisinde kritik rol oynadığını vurguladı.
23 Ağustos 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 'yenidoğan çetesi' nedeniyle eleştirilen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na destek verdi. Bahçeli, bakanın istifasını istemenin mantıksız olduğunu belirterek, ekonomi yönetimine de güven duyduklarını ifade etti. Ayrıca, enflasyonla mücadeleye devam edeceklerini ve vatandaşların ekonomik refahını artırmayı hedeflediklerini söyledi. Bahçeli, yenidoğan bebeklerin ölümüne neden olan kişileri sert bir dille eleştirdi.
22 Ekim 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Suriyelilere yönelik dört iddia ortaya attı. İddialar arasında Fenerbahçe yardım TIR'ının yağmalanması, Samandağ'da yağmalama yapılması, bir Suriyelinin AFAD görevlisinin telefonunu çalması ve bir kız KYK yurduna Suriyelilerin yerleştirilmesi bulunuyordu. Fenerbahçe Kulübü, resmi kurumlar ve bireyler tarafından yapılan açıklamalarla bu iddiaların asılsız olduğu ortaya konuldu. Özdağ, telefon çalma iddiası çürütüldükten sonra tweet'ini sildi ancak özür dilemedi.
11 Şubat 2023

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile yaşanan polemikte, Özdağ'ın babası Muzaffer Özdağ'ı da eleştirerek, 12 Mart 1971 askeri muhtırasından bir gün önce Alparslan Türkeş'i yalnız bırakıp istifa etmekle suçladı. Yalçın, ayrıca Devlet Bahçeli'nin 'ajan' olarak anıldığı iddialarını yalanladı ve Ümit Özdağ'ı 'meşrebi bulanık bir istihbaratçı artığı' olarak nitelendirdi. Özdağ'ın geçmişte MHP'den ayrılmasını ve FETÖ ile ilişkilerini sorgulayan sorular yöneltti.
11 Ocak 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın konuşması sırasında bir Suriyeli'nin AFAD görevlisinin telefonunu çaldığını iddia etmişti. Ancak iddia edilen kişi Türk olduğunu ve gönüllü arama kurtarma ekibinde yer aldığını açıklamıştı. Bu gelişme üzerine genç, Özdağ hakkında dava açacağını belirtmiş ve Özdağ iddiasını geri çekmiş ancak özür dilememişti. Şanlıurfa başsavcılığı, bu olay üzerine Özdağ hakkında 'iftira' suçundan soruşturma başlatmıştır.
11 Şubat 2023

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'a verdiği yanıtta 'çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi' ifadesini kullanmış ve bu ifade sosyal medyada tepki çekmişti. Uysal, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada bu ifadesi için kamuoyundan özür dilediğini belirtti. Uysal'ın bu ifadesi, Özdağ'ın Altılı Masa ve bazı siyasi figürlerle ilgili eleştirilerine yanıt olarak kullanılmıştı.
1 Şubat 2023

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın altılı masa eleştirilerine Twitter üzerinden sert bir dille yanıt verdi. Uysal, Özdağ için 'çocukluğunda tecavüze uğramış çocuk psikolojisi' ifadesini kullanarak, 'bir darbecinin çocuğu olma' travmasıyla hareket ettiğini öne sürdü. Bu ifadeler sosyal medyada büyük tepki topladı ve Uysal, paylaşımını kısa sürede sildi. Özdağ ise Uysal'ın tweetini alıntılayarak tepkisini dile getirdi ve sosyal medya kullanıcıları da Uysal'ın ifadelerini eleştirdi.
1 Şubat 2023

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, özel sağlık kurumlarına yönelik yapısal reformların bakanlığın gündeminde olduğunu belirtti. Bu açıklama, İstanbul merkezli bir sağlık çetesinin ortaya çıkarılması ve 21 şüpheli bebek ölümüne neden oldukları iddiasıyla suçlanmalarının ardından geldi. Çetenin işbirliği yaptığı 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi. Bakan, sağlık sisteminin suistimal edilmesine karşı sıkı denetimlerin devam edeceğini ve reformların yapılacağını vurguladı.
20 Ekim 2024

İstanbul ve Tekirdağ'da düzenlenen operasyonlar sonucunda, bebekler üzerinden haksız kazanç sağlayan ve aralarında doktorların da bulunduğu bir şebeke ortaya çıkarıldı. Toplam 300 şüpheli belirlenirken, somut delil bulunan 41 kişi gözaltına alındı. Şebekenin, özel hastanelerin yeni doğan yoğun bakım ünitelerine bebek yönlendirerek yüklü miktarda menfaat sağladığı ve SGK tarafından bu hastanelere yapılan ödemelerin maksimum süre boyunca devam ettirildiği belirlendi. Ayrıca, yoğun bakım ünitelerinde bulunması gereken doktorların kimliklerinin kiralandığı ve hemşirelerin doktor olarak tanıtıldığı tespit edildi.
27 Nisan 2024

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ve İstanbul Emniyeti tarafından yürütülen bir operasyonda, sahte kanser ilaçları sebebiyle çocuk ölümlerine neden olan bir örgüte yönelik olarak 26 Aralık'ta beş ilde 37 kişi gözaltına alındı ve 4 milyon lira değerinde sahte ilaç ele geçirildi. Operasyonda hedef alınan kişilerden biri olan Necati Zaman'a yönelik Ankara'da yapılmaya çalışılan baskında, polisler yanlışlıkla bir hâkim ve devletin kritik bir kurumunda çalışan eşinin evine girdi. Bu yanlışlık, adreste yaşanan bir karışıklık nedeniyle meydana geldi ve baskın sırasında yaşananlar tutanaklara yansıdı.
18 Nisan 2024

Türk Tabipleri Birliği ve İstanbul Tabip Odası, yenidoğan ölümlerini soruşturan komisyonların çetenin yol açtığı ölümleri nasıl kaçırdığını sorguladı. TTB Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, denetim eksikliklerinin bu ölümlerin fark edilmemesine yol açtığını belirtti. İTO, çetenin liderleri hakkında soruşturma başlatacak. Sağlık sistemindeki yapısal sorunlar ve özel hastanelerin kamu kaynaklarıyla finanse edilmesi eleştirildi.
23 Ekim 2024
İşaretlediklerim