Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sinan Ateş cinayeti hakkında sorulan bir soruya 'İşine bak' diyerek tepki göstermesini eleştirdi. Bahçeli'nin tepkisini ve sorulan soruyu sosyal medyada paylaşan Özdağ, 'Katilin kim olduğunu hepimiz biliyoruz derken bir bildiğim vardı elbet' ifadesini kullandı. Bahçeli'nin özel kalem müdürünün ise soruyu soran gazeteciyi iterek uzaklaştırdığı belirtildi.
24 Ocak 2023

Manisa'da, fabrikalara yemek dağıtımı yapan bir firmanın yemeklerinden zehirlendiğini belirten yaklaşık 350 kişi hastanelere başvurdu. Saruhanlı, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerindeki fabrikalarda yemekten zehirlendiğini belirten işçiler, bulantı, kusma, yüksek ateş, üşüme ve halsizlik gibi şikayetlerle hastanelere başvurdu. Valilikten yapılan açıklamada, hastaların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.
21 Ekim 2023

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G., altı yaşındayken babası tarafından tarikat üyesi Kadir İstekli ile imam nikahıyla evlendirildiğini ve çocukluğu boyunca cinsel istismara uğradığını iddia ederek şikayetçi oldu. Mahkemeye ulaşan adli tıp raporunda H.K.G.'nin 'olay sonrası travmaya bağlı stres bozukluğu' yaşadığı belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, davanın gizlilik içinde yapılmasını ve yayın yasağı konulmasını talep etti. Davada Yusuf Ziya Gümüşel, eşi Fatma Gümüşel ve Kadir İstekli sanık olarak yargılanacak.
30 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında şu ana kadar 13 kişi tutuklanmıştı. Tetikçi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı henüz yakalanamadı. Soruşturma kapsamında iki yeni şüpheli A.A. ve Ç.Z. gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.
24 Ocak 2023

İstanbul Beyoğlu'nda Özgür N. isimli şahıs, henüz belirlenemeyen bir nedenle eşi Sevilay N. ve üç çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Olayın ardından intihar girişiminde bulunan Özgür N., ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi ve polis ekiplerinin olayla ilgili çalışmaları devam ediyor.
12 Kasım 2023

Sosyal medyada lüks yaşamlarıyla tanınan ve kısa sürede zenginleşen Özlem ve Tayyar Öz çifti hakkında, Dilan ve Engin Polat çiftinin tutuklanmasının ardından soruşturma başlatıldı. Gazeteci Murat Ağırel, çift hakkında başlatılan incelemenin soruşturmaya dönüştüğünü ve dosyaya erişim engeli getirildiğini duyurdu. Ağırel, kamuoyu tarafından tanınan diğer kişilere de soruşturma başlayacağını belirtti.
28 Kasım 2023

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli kadın doktor G.Y., çocuk acil servisinde bir bebeği muayene ederken bebeğin annesi tarafından saldırıya uğradı. Doktora yapılan tedavi sonrası 10 gün iş göremez raporu verildi. Saldırgan hasta yakını güvenlik görevlileri tarafından servisten çıkarıldı ve polis merkezine götürüldü. Olay, bazı sivil toplum kuruluşları tarafından kınandı.
6 Kasım 2023

Emekli öğretmen ve iki hekim annesi Necla Eryazğan, sağlıkta yaşanan şiddet olaylarına karşı isyan etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Eryazğan, tedbir alınması gerektiğini belirtti. Eryazğan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın da bu konuda bir şeyler söylemesini beklediğini ifade etti. Son yedi yılda 23 bine yakın sağlık çalışanının şiddete uğradığı belirtildi. Sağlık Bakanı Koca, 'hastanelerde güvenli çalışma ortamları oluşturma konusunda kararlı olduklarını' ifade etmişti.
24 Ağustos 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili olarak MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 13 kişi tutuklandı. Henüz yakalanmayan tetikçi Eray Özyağcı'nın, eski Ülkü Ocakları genel merkez yöneticisi Tolgahan Demirbaş tarafından MHP'ye tahsisli çakarlı bir araçla kaçırıldığı iddia ediliyor. Soruşturma savcısı Ayhan Ay'ın izne ayrılması ve sorumlu başsavcı vekilinin umreye gitmesi nedeniyle dosyaya bakacak savcı kalmadı, bu durum üzerine yeni savcılar görevlendirildi.
18 Ocak 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi ve iki özel harekat polisi dahil 18 kişi tutuklandı. Firari tetikçi Eray Özyağcı, Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde yurt dışına çıkmaya çalışırken yakalandı ve 'tasarlayarak kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.
8 Şubat 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hitaben, deprem bölgesinde yaşanan yağmalara karşı asker ve polise 'vur emri' verilmesi gerektiğini belirtti. Özdağ'ın bu çağrısı sosyal medyada sert tepkiler aldı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat ise Özdağ'ın bu görüşünü desteklediğini ifade etti. Öte yandan, Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası bölgede yağma haberleri geliyor ve ölü sayısı 1541 olarak açıklandı.
6 Şubat 2023

Şanlıurfa'da Menzil tarikatına ait Semerkand Vakfı'nın denetimindeki bir medresenin yanındaki ahırda 12 yaşındaki Abdülbaki Dakak asılı halde ölü bulundu. Olayın intihar olduğu iddia edilirken, resmi bir soruşturma başlatıldı. Çocuğun babası Abdullah Dakak, acı içinde olduklarını ifade ederek, şikayetçi olmayacaklarını ve rahatsız edilmek istemediklerini belirtti.
17 Haziran 2023

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde Ahmet Demir, eşi ve dört çocuğunu tabancayla öldürdükten sonra intihar etti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gaziantep Valiliği, Ahmet Demir'in bipolar rahatsızlığı ve psikolojik sorunları olduğunu, son bir yıl içinde yedi hastane kaydı bulunduğunu açıkladı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
12 Ekim 2024

Habertürk TV muhabiri Fatmanur Boylu, bir çocuğun 'annem karne hediyesi olarak et aldı' demesi üzerine yapılan haber nedeniyle işten çıkarıldı. Haber, ekonomik kriz bağlamında geniş yankı bulmuş ve iktidar tarafından eleştirilmişti. Habertürk yönetimi, Boylu'nun çocuğa yönlendirici konuşma yaptığını iddia ederek işine son verdi. Boylu ise suçlamaları reddederek, röportajın doğal koşullarda yapıldığını ve kasabın hediye ettiği et üzerine gerçekleştiğini savundu. Habertürk Haber Koordinatörü Zülfikar Ali Aydın, olayın ham görüntülerini paylaşarak iddiaları destekledi.
24 Ocak 2023

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, CHP'li Erdoğan Toprak'ın eski eşi Ece Güner'i İYİ Parti listelerinden aday gösterdiğini iddia etti. Güner ve Toprak, geçen yıl boşandıklarını ve Toprak'ın Güner'in adaylığı konusunda herhangi bir etkisi olmadığını belirterek iddiaları yalanladılar. Güner, siyasi bir lider olarak Meral Akşener ile bağlantısının olduğunu ve İYİ Parti'nin ilkelerine uygun olduğunu ifade ederek adaylığını onurla kabul ettiğini açıkladı.
10 Nisan 2023

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) kötü muamele yasağını ihlal ettikleri yönünde karar verdiği altı polis hakkında kapatılan soruşturma, Bakırköy 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından yeniden açıldı. Müşteki Aydın Aydoğan'ın gözaltında kasten yaralanıp yaralanmadığının tespiti için dosyanın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi gerektiği belirtildi. Aydoğan, 2013 Gezi Parkı eylemlerinde yaralandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunmuş ve bu olaydan sonra polisler tarafından kötü muameleye maruz kalmıştı. AYM'nin kararına rağmen soruşturmayı kapatan savcı, Aydoğan'ı muayene etmeyen bir doktoru tanık olarak dinlemişti.
16 Haziran 2023

Balıkesir Üniversitesi öğrencisi Ata Emre Akman, 10 Mayıs’ta teslimat için gittiği adreste 17 yaşındaki Erdoğan Özdemir tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Mahkeme, Erdoğan Özdemir’e 24 yıl hapis cezası verdi. Savcı, Özdemir’in babası Orhan Özdemir’in azmettirmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almasını talep etmişti, ancak baba beraat etti. Savcı, Erdoğan Özdemir’in yaşının 17’den büyük olabileceğini öne süren tanık ifadelerini de dikkate aldı.
12 Temmuz 2024

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, eski partileri İYİ Parti ve CHP'nin milletvekili aday listelerini eleştirdi. İnce, CHP'nin Ankara ve İzmir'deki adaylarını kendi partisinin adaylarıyla karşılaştırarak eleştirdi ve CHP'nin adaylarını geçmişteki Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilişkilendirdi. Özdağ ise İYİ Parti'nin aday listesinde eski eşi olduğunu iddia ettiği bir ismin yer almasını eleştirerek siyasi dostluklar hakkında sert yorumlarda bulundu. Her iki lider de Cumhur İttifakı'nın aday listeleri hakkında yorum yapmadı.
10 Nisan 2023

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Fatih'te İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in öldürülmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bu tür olaylarda fail ve mağdurun genellikle gençlerden oluştuğunu belirtti. Cinayetlerin ardından yayın yasağı getirilirken, Erdoğan bu tür olayların önlenmesi için millet ve devlet olarak adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu tür olayların dijital platformlar, sapkın akımlar ve infaz sistemindeki boşluklar gibi çeşitli etkenlerden kaynaklandığını ifade etti.
8 Ekim 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetiyle ilgili olarak, cinayetin tetikçisi olduğu iddia edilen Eray Özyağcı'yı Ankara dışına çıkardığı öne sürülen Tolgahan Demirbaş yeniden gözaltına alındı. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın özel kalem müdürü olduğu iddia edilen Emre Y. ve avukat Serdar Öktem de gözaltında. Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili şu ana kadar 15 kişi tutuklanmış, ancak tetikçi Eray Özyağcı henüz yakalanamamıştır.
25 Ocak 2023
İşaretlediklerim