İstanbul Bahçelievler'de, yeni doğan bebeğini dördüncü kattan atarak ölümüne neden olduğu iddia edilen Özbekistan uyruklu temizlik görevlisi kadın tutuklandı. Bebek, bir binanın bahçesinde poşet içinde ölü olarak bulundu. Kadın, hamile olduğunu bilmediğini ve bebeğin ölü doğduğunu iddia ederek suçlamaları reddetti. Emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adalet Sarayı'na sevk edilen kadın, nöbetçi hakimlik tarafından tutuklama kararı alındı.
2 Şubat 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Diyarbakır'da kaybolan ve ölü bulunan sekiz yaşındaki Narin Güran'ın cinayetiyle ilgili önemli bulgulara ulaşıldığını açıkladı. Narin'in amcası muhtar Salim Güran, kasten öldürme suçlamasıyla tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında 24 kişi gözaltına alınmış, bunlardan Nevzat Bahtiyar, Narin'in cesedini gömdüğünü itiraf etmişti. Bakan Tunç, soruşturmanın etkin bir şekilde yürütüldüğünü ve katillerin adalet önüne çıkarılacağını belirtti.
12 Eylül 2024

Eskişehir'de 21 Haziran 2022'de bir apartmanın ikinci katından düşerek hayatını kaybeden 36 yaşındaki Zerin Kılınç'ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, olaydan sonra serbest bırakılan erkek arkadaşı Y.S. tutuklandı. Kılınç'ın ailesinin başvurusu üzerine savcılık tarafından başlatılan soruşturma sonucunda Y.S., 'kasten öldürme' suçundan adliyeye sevk edildi ve nöbetçi hakimlikçe tutuklama kararı verildi.
11 Ocak 2023

Habertürk, bir çocuğun annesinin karne hediyesi olarak et aldığını söylediği haberle ilgili başlattığı soruşturma sonucunda muhabirin çocuğa nasıl konuşması gerektiğini dikte eden ön konuşma yaptığını tespit etti. Bu durum gazetecilik ilkelerine aykırı bulunarak muhabirin işine son verildi. Habertürk, haberdeki çocuktan ve izleyicilerden özür diledi ve haberin düzeltilmesini kamuoyuna duyurdu.
24 Ocak 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, trans kadın sosyal medya fenomeni Selin Ciğerci'nin eski eşi Gökhan Çıra ile evlat edindikleri yönündeki iddialarının ardından suç duyurusunda bulunacağını açıkladı. Ciğerci, evlat edinmek için gerekli başvuruların yapıldığını ve çocuğun yakında kendisine geleceğini ifade etmişti. Ancak Bakanlık, Ciğerci ve Çıra'nın evlat edinme için resmi bir başvuruda bulunmadıklarını ve konuyla ilgili gerekli tüm tedbirlerin alınması için savcılığa başvurulduğunu belirtti.
27 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu Gaziantep'in Nizip ilçesinde yıkılan Furkan Apartmanı'nın enkazından 146 saat sonra Eylül Kılıç isimli bir kız çocuğu yaralı olarak kurtarıldı. AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekiplerinin devam eden kurtarma çalışmaları sırasında, çocuğun sesi duyuldu ve yaklaşık dokuz saatlik bir çalışma sonucunda enkazdan çıkarıldı. Kurtarılan kız çocuğu, deprem gecesi teyzesinin evinde misafir olduğu ve ailesine kar tatili nedeniyle orada kalmak istediğini söylediği belirtildi.
12 Şubat 2023

Ordu'nun Altınordu ilçesinde, 6 Ekim 2022'de yeni doğan bebeğini öldürüp tarlaya gömdüğü iddiasıyla tutuklanan anne B.Ç., mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Anne B.Ç. ve yardım ettiği şüphesi bulunan kız kardeşi B.Ç. gözaltına alınmış, anne tutuklanmış, kız kardeşi serbest bırakılmıştı. Ordu Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede anne B.Ç.'nin ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılması talep edilmişti. Mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması, suç vasfının değişme ihtimali ve tutukluluk süresini göz önünde bulundurarak tahliye kararı verdi.
31 Mayıs 2023

Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay, evinden polis zoruyla alınarak ifadeye götürüldükten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Polisler tarafından sabah saatlerinde evinden alınan Karabay'ın adliyeye götürüldüğü ve hakkında altı dosya olduğu belirtildi. Karabay, ifade işlemlerinin ardından Çağlayan Adliyesi'nde serbest bırakıldı.
7 Aralık 2023

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin hastanede öldürülmesi olayına ilişkin dava Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Emine Şenyaşar, oğlunun öldürülme tehlikesi konusunda uyarıda bulunduğunu ancak AKP'li Yıldız'ın ısrarıyla hastaneye götürüldüklerini ifade etti. Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar da tanık olarak dinlendi. Sağlık Bakanlığı avukatları, zarar gören iki ambulans için şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.
17 Ocak 2023

Altı yaşındaki Ewing Sarkom hastası Yusuf Kerim Sayın'ın annesi Gülten Sayın, 'FETÖ' üyeliği gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevine girdi. Baba Süleyman Sayın, oğlunun tedavisi için işinden ayrıldı. Sanatçı Haluk Levent ve HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun çabalarıyla anne kısa süreliğine oğluyla görüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Yusuf'un annesiyle birleşmesi için destek sözü verdi. TİP'li Kadıgil, annenin cezasının ertelenmesi için kamuoyuna çağrıda bulundu.
14 Ocak 2023

Gelecek Partisi Genel Sekreteri Kani Torun'un vefat eden kızı için camide hatim okunmasının müftülük tarafından engellendiği iddia edildi. Diyanet İşleri Başkanlığı, Mevlana Gençlik Merkezi'nin tadilat nedeniyle kullanılamayacağını belirtti. Torun, müftülüğün ilk başta yardımcı olmayı kabul ettiğini, ancak ismini verdikten sonra tadilat bahanesiyle izin verilmediğini ifade etti. Habertürk TV'de konuyla ilgili açıklama yapan Torun, olayın detaylarını paylaştı.
31 Ocak 2023

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlunun babası Bülent Cihantimur, 'suçluyu kayırma' suçlamasıyla İstanbul Adliyesi'ne ifade vermek üzere geldi. Tok'un oğlu, İstanbul'da bir kaza yaparak bir kişinin ölümüne ve dört kişinin yaralanmasına neden olmuş, ardından annesiyle birlikte önce Mısır'a sonra ABD'ye kaçmıştı. Adalet Bakanlığı iade sürecini başlatmış, Cihantimur ve diğer bir kişiye yurtdışına çıkış yasağı konmuş, bir çalışan ise tutuklanmıştı.
15 Mart 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kızılay'ın kan stoğunun asgari seviyenin altına düşmesi konusunda mevcut yönetimi eleştirdi. Kızılay'ın, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası çadır ihtiyacını karşılaması beklenirken, çadırları sattığı ortaya çıkmış ve bu durum tartışmalara neden olmuştu. İmamoğlu, yönetimle ilgili tepkilerine rağmen, vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı ve Kızılay'ın 14 Mayıs'tan sonra liyakatli bir yönetime kavuşacağını ifade etti.
6 Nisan 2023

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, göreve gelir gelmez aile hukukunu sil baştan ele alacaklarını belirtti. Kadın hakları savunucuları, Medeni Kanun'da yapılacak değişikliklerin kadın örgütleriyle istişare edilmeden gerçekleştirilmesinden endişe duyuyor. Özellikle kadınların evlendikten sonra sadece bekarlık soyadlarını kullanma hakkının engellenmesi, Anayasa Mahkemesi kararına rağmen iktidarın bu kararı yok sayması eleştiriliyor. Bu durum, ülkenin insan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devleti olup olmayacağına karar verme meselesi olarak görülüyor.
14 Temmuz 2024

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Sincan Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Sibel Tekin ve Diren Yurtsever'i ziyaret ederek, Tekin'in tutuklanmasını 'akıl tutulması' olarak nitelendirdi ve serbest bırakılmalarını talep etti. Tekin ve Yurtsever, cezaevindeki mesajlarını paylaşarak, iddianamelerinin hazırlanmaması ve gizlilik kararlarına dikkat çektiler. Tekin, çekimlerinin yanlış anlaşıldığını ve masum olduğunu, Yurtsever ise gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak gösterildiğini ifade etti.
23 Ocak 2023

Türk Tabipleri Birliği, depremzedelere bedelsiz sağlanması gereken çadırların satıldığı ve maden sularında yüksek oranda arsenik bulunduğu gerekçesiyle Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık hakkında soruşturma açılması için İstanbul Tabip Odası'na yazı gönderdi. Kınık'ın halk sağlığını ve iyiliğini gözetmeyen hareketlerinin hekimlik etik değerleriyle bağdaşmadığı belirtildi. TTB, Tıbbi Deontoloji Tüzüğü ve TTB Hekimlerin Toplumsal Sorumlulukları Bildirisi'ne atıfta bulunarak mesleki etik ilkelere vurgu yaptı.
14 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, Kızılay'ın çadır satışı yapması kamuoyunda tartışma yaratmıştır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu duruma üzüldüklerini belirtmiş ve Kızılay'ın bağımsız bir genel kurulu olduğunu, gerekli tedbirlerin orada alınacağını ifade etmiştir. Kızılay'ın çadır satışı yapmasının yanı sıra kan bağışlarında azalma yaşandığı ve kan stoğunun asgari seviyenin altına düştüğü bildirilmiştir.
17 Nisan 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası refakatsiz çocukların durumu tartışma konusu oldu. İsmailağa Cemaati'ne yakın bir vakıf tarafından yürütülen Kuran Kursu'na yatılı olarak verilen dokuz çocuk, haberleştirilmesinin ardından bakanlık tarafından alındı. Bakan Derya Yanık, ailelerine veya aile yakınlarına teslim edilebilecek çocukların dışında hiçbir çocuğun üçüncü şahıslara verilmediğini belirtti ve insanların kendi çocuklarını istedikleri yerde bulundurma hakkına sahip olduklarını ifade etti.
9 Mart 2023

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 11 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla yargılanan üç sanık beraat etti. Sanıklar, 2016'da tutuklanmış ve sekiz ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Mağdur E.Y, 2017'de intihar etmişti. Mahkeme, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanan sanıkların beraatına karar verdi.
3 Kasım 2023

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında, deprem bölgesindeki çadır ihtiyacı devam ederken ve iktidarın depreme hazırlık konusundaki eksiklikleri eleştirilirken, Kızılay Başkanı Kerem Kınık, sosyal medya hesabından kendi fotoğrafıyla 'Yarışmayan bir insanı yenemezsin' sözünü paylaşarak eleştirilere yanıt verdi. Kınık, daha önce Hürriyet yazarı Hande Fırat'a verdiği röportajda, görevinden istifa etmeyeceğini ve eleştirilere kulak asmayacağını belirtmişti. Kızılay'ın depremzedelere çadır göndermek yerine Ahbap Derneği'ne çadır ve konserve sattığı iddiaları gündemdeyken bu paylaşım yapıldı.
28 Şubat 2023
İşaretlediklerim