Rock'n Roll'un Kralı olarak bilinen Elvis Presley'in kızı Lisa Marie Presley, 54 yaşında Kaliforniya'daki evinde ölü olarak bulundu. Ölüm haberini annesi Priscilla Presley sosyal medya üzerinden duyurdu. Lisa Marie Presley'nin kalp krizi geçirdiği ve hastaneye kaldırıldığı, ancak kurtarılamadığı bildirildi. Presley, son olarak Altın Küre Ödül Töreni'ne katılmıştı ve annesiyle birlikte Austin Butler'ın babasını canlandırdığı rolle 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü almasını izlemişti.
13 Ocak 2023

The Byrds ve Crosby, Stills ve Nash gruplarının kurucularından olan Amerikalı müzisyen David Crosby 81 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ölümü, eşi Jan Dance ve eski grup arkadaşı Graham Nash tarafından duyuruldu. Crosby, uzun süredir kalp krizi, diyabet ve hepatit C gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu ve 1994 yılında karaciğer nakli geçirmişti. Altmış yıllık müzik kariyeri boyunca birçok hit şarkıya imza atan ve iki kez Rock and Roll Onur Listesi'ne alınan Crosby'nin son albümü 2021'de yayımlanmıştı.
20 Ocak 2023

Şarkıcı Lisa Marie Presley, 12 Ocak'ta hayatını kaybettikten sonra babası Elvis Presley'nin eski malikanesi ve şimdiki müze olan Graceland'de anıldı ve aile mezarlığında toprağa verildi. Anma törenine Memphis halkı ve ünlü isimler katıldı. Törende Sarah Ferguson ve Memphis'in eski belediye başkanı konuşma yaptı, Alanis Morissette ve Axl Rose performans sergiledi. Lisa Marie'nin kızları ve annesi Priscilla Presley törende yer aldı.
23 Ocak 2023

Rock’n Roll'un Kraliçesi olarak bilinen ABD'li müzisyen Tina Turner, 83 yaşında hayatını kaybetti. Sağlık sorunları arasında kanser, inme ve böbrek yetmezliği bulunan Turner, 1980'lerde hit şarkılarıyla tanınmış ve birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuştu. Ike & Tina Turner grubuyla müziğe adım atan ve solo kariyerinde büyük başarılar elde eden Turner, 180 milyondan fazla albüm satışı ve sekiz Grammy Ödülü ile müzik dünyasında önemli bir yer edinmişti.
24 Mayıs 2023

ABD'li pop ve caz şarkıcısı Tony Bennett, 96 yaşında hayatını kaybetti. Bennett, 'I Left My Heart In San Francisco' gibi hitler yaratarak Frank Sinatra'dan Lady Gaga'ya kadar birçok hayran kazandı. 2016'da Alzheimer teşhisi konan Bennett'in ölüm nedeni henüz açıklanmadı. Bennett, 70'ten fazla albüm yayımladı ve 19 Grammy ödülü kazandı.
21 Temmuz 2023

Ünlü caz saksafonisti ve besteci Wayne Shorter, 89 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti. Kariyeri boyunca 23 kez Grammy Ödülü'ne aday gösterilen ve 12 kez kazanan Shorter, 2015'te 'Yaşam Boyu Başarı' ödülüne de layık görüldü. Miles Davis'in 'Second Great Quintet' grubunda yer alan ve 'Weather Report' grubunu kuran Shorter, caz müziğine büyük katkılarda bulundu. Ölüm nedeni hakkında bilgi verilmedi.
3 Mart 2023

Ünlü Fransız ressam ve yazar Françoise Gilot, 101 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gilot, özellikle İspanyol ressam Pablo Picasso ile olan ilişkisi ve onu terk eden tek kadın olmasıyla biliniyordu. Kızı Aurelia Engel, annesinin kalp ve karaciğer rahatsızlıkları nedeniyle Manhattan'daki bir hastanede vefat ettiğini açıkladı. Fransa Kültür Bakanı, Gilot'un ölümünü sanat dünyası için büyük bir kayıp olarak nitelendirdi. Gilot, Picasso ile ilişkisinden sonra ABD'ye taşınmış ve akademik kariyerine devam etmişti.
8 Haziran 2023

Caz müziğinin öncü isimlerinden Ahmad Jamal, 92 yaşında prostat kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. 70 yıllık kariyeri boyunca birçok ödül kazanan ve caz müzisyenlerine esin kaynağı olan Jamal, bebop tarzının karmaşıklığına karşı sade bir piyano stili geliştirmişti. Miles Davis gibi efsanevi müzisyenler ondan ilham aldıklarını belirtmişlerdi. Jamal'ın ölüm haberini kızı Sumayah Jamal duyurdu.
17 Nisan 2023

Türk rock müziğinin öncülerinden olan Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir Kanada'nın Toronto şehrinde yaşayan Koray, akciğer rahatsızlıkları ve yaşlılığa bağlı sağlık sorunları nedeniyle hastanede tedavi görüyordu. 'Anma Arkadaş', 'Fesuphanallah', 'Çöpçüler' gibi birçok efsaneleşmiş şarkıya imza atan Koray, Anadolu Rock'ın en önde gelen temsilcilerinden biriydi. Sanatçının kızı Damla Koray, babasının vefatını duyurdu.
7 Ağustos 2023

Dünyaca ünlü İrlandalı şarkıcı ve aktivist Sinead O’Connor 56 yaşında hayatını kaybetti. 1980’li yıllarda şöhrete ulaşan O’Connor, en çok 1990’da çıkardığı 'Nothing Compares 2 U' şarkısıyla biliniyordu. 10 stüdyo albümü çıkaran ve siyasi ve sosyal görüşlerinde muhalif bir tavır takınan O’Connor, 2018’de İslam’ı kabul ederek Şuheda adını almıştı. Kariyerindeki en kayda değer olaylardan biri, Saturday Night Live programında Papa 2’nci John Paul’ün resmini yırtması ve Katolik Kilisesini protesto etmesiydi.
26 Temmuz 2023

Fransa'nın ünlü pop şarkıcısı Françoise Hardy, 80 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Hardy'nin ölüm haberini oğlu Thomas Dutronc duyurdu. 1944'te Paris'te doğan Hardy, 1960'larda popülerlik kazandı ve birçok hit şarkıya imza attı. 2004'ten beri lenf kanseriyle mücadele eden sanatçı, 2015'te durumu kötüleşince komaya girdi ve son yıllarında ciddi sağlık sorunları yaşadı.
12 Haziran 2024

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Hatay'da enkaz altında kalanlar arasında yer alan oyuncu Çağrı Çıtanak'ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak, hayatını kaybetti. Çıtanak ve oyuncu eşi Başak Gümülcinelioğlu, depremin ilk gününden itibaren sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuşlardı. Depremin dokuzuncu gününde Gümülcinelioğlu, Instagram hesabından kayınvalidesinin vefatını duyurdu.
14 Şubat 2023

Beyoncé ile birlikte sahneye çıkan ve öncü olarak görülen balerin Michaela Mabinty DePrince, 29 yaşında hayatını kaybetti. DePrince'in vefat haberi Instagram sayfasında duyuruldu ve ölüm nedeni açıklanmadı. Sierra Leone'de doğan ve iç savaş sırasında yetim kalan DePrince, Amerikalı bir çift tarafından evlat edinildikten sonra baleye olan tutkusunu keşfetti. Harlem Dans Tiyatrosu'nun en genç baş dansçısı olarak tarihe geçen DePrince, kariyerinde hızla yükseldi ve Beyoncé'nin 'Lemonade' müzik video albümü de dahil olmak üzere birçok önemli projede yer aldı.
14 Eylül 2024

Türkiye'de kanto dansını tanıtan ve bu alanda öncü isimlerden biri olan Nurhan Damcıoğlu, 82 yaşında İzmir'de kalp yetmezliği nedeniyle vefat etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla sanatçının ölümüne ilişkin üzüntüsünü dile getirdi ve başsağlığı mesajı yayınladı. Damcıoğlu, tiyatro ve müzik alanında uzun yıllar boyunca aktif olarak sanat hayatına katkıda bulunmuş ve kanto türünü Türkiye'de popüler hale getirmiştir.
6 Haziran 2023

Disney klasikleri için unutulmaz şarkılar yazan besteci Richard M. Sherman, 95 yaşında Los Angeles'taki bir hastanede yaşa bağlı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Sherman, kardeşi Robert ile birlikte 'Mary Poppins' filmi için iki Oscar kazanmış ve 'Jungle Book' ile 'Chitty Chitty Bang Bang' gibi filmler için de ünlü şarkılar bestelemişti. Sherman kardeşler, 2005 yılında Songwriters Hall of Fame'e dahil edilmiş ve 2008'de ABD Ulusal Sanat Madalyası'nı almışlardı. Disney, Sherman'ın ölümünü resmi bir açıklamayla duyurdu.
27 Mayıs 2024

2024 Grammy Ödülleri'nde kadın sanatçılar büyük başarılar elde etti. Taylor Swift, 'Midnights' albümüyle 'Yılın Albümü' ödülünü dördüncü kez kazanarak önemli bir rekora imza attı. Miley Cyrus, 'Flowers' şarkısıyla 'Yılın Kaydı' ve 'En İyi Solo Pop Performansı' ödüllerini alarak ilk Grammy'lerini kazandı. Billie Eilish, Barbie filmi için yazdığı 'What Was I Made For?' şarkısıyla 'Yılın Şarkısı' ödülünü aldı. Jay-Z, törende yaptığı konuşmada eşi Beyoncé'nin 'Yılın En İyi Albümü' ödülünü hiç kazanamamasını eleştirdi.
5 Şubat 2024

Türkiye'nin ilk piyanist şantörlerinden olan caz sanatçısı İlham Gencer, Bodrum'da tedavi gördüğü hastanede 101 yaşında hayatını kaybetti. Oğlu Bora Gencer, babasının evde fenalaşmasının ardından hastaneye kaldırıldığını ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını belirtti. İlham Gencer'in cenazesi, İstanbul Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Gencer, Türkiye'de caz müziğinin yaygınlaşmasına katkıda bulunmuş ve 100. yaş gününü 2022'de kutlamıştı.
25 Mayıs 2023

Türk sanat müziğinin önemli isimlerinden ve ‘Yaşa Fenerbahçe’ marşının unutulmaz sesi Nesrin Sipahi, 89 yaşında hayatını kaybetti. Sanatçının ani bir rahatsızlık sonucu vefat ettiği bilgisi Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay tarafından duyuruldu. Sipahi, müzik kariyerine klasik batı müziği ve şan dersleri alarak başladı ve 1953'te TRT Ankara Radyosu'nda kadrolu sanatçı olarak göreve başladı. 1998 yılında devlet sanatçısı unvanını alan Sipahi, müziğe katkılarından dolayı 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü'ne layık görüldü.
16 Mart 2024

Ünlü sinema oyuncusu ve sanatçı Ahu Tuğba, ABD’nin Miami kentindeki evinde 69 yaşında hayatını kaybetti. Bir süre önce geçirdiği trafik kazası sonrası zor günler geçiren ve ameliyat olan Tuğba, ciddi astım hastasıydı. Vefat haberini gazeteci Hakan Solaker duyurdu ve Tuğba’nın kızı Anjelik de doğruladı. Ahu Tuğba, 1980'lerde Türk sinemasının önemli isimlerinden biri olarak tanınıyordu.
1 Eylül 2024

Ünlü sanatçı Sezen Aksu, Hatay'daki depremzedeleri ziyaret ettiği sırada, Gezi Parkı eylemleri sırasında öldürülen Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz'ı da ziyaret etti. Ali İsmail Korkmaz'ın abisi Gürkan Korkmaz, Sezen Aksu'nun samimiyetini ve alçak gönüllülüğünü övdü ve ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade etti. Sezen Aksu'nun 10 gündür Antakya'da olduğu ve ziyaretin duygusal anlar içerdiği belirtildi.
10 Mart 2023
İşaretlediklerim