MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa'nın ilk 4 maddesine karşı çıkanları sert bir dille eleştirdi. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesine karşı olduğunu açıklaması siyasette polemiğe neden oldu. CHP ve İYİ Parti bu açıklamalara tepki gösterirken, Demokrat Parti milletvekili Cemal Enginyurt, Yapıcıoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise partisinin Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili tutumunun net olduğunu belirtti.
19 Eylül 2024

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Cinayetle ilgili bazı MHP üyeleri tutuklandı. Muhalefet liderleri, AKP ve MHP'nin konuya ilişkin sessizliğine dikkat çekti. Devlet Bahçeli, 10 gün sonra yaptığı açıklamada, cinayet üzerinden siyasi kurgu yapıldığını iddia ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi ve MHP'nin cinayetle ilişkilendirilmesini şiddetle reddetti, ispat edemeyenleri 'şerefsiz' olarak nitelendirdi.
10 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tekirdağ'da düzenlenen parti mitinginde yaptığı konuşmada, Türk milletinin eşitlik ilkesine dayalı bir bütün olduğunu ve hiçbir Türk vatandaşının ayrımcılığa maruz kalmaması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, İstanbul'daki konsoloslukların terör tehdidi nedeniyle kapatılmasını eleştirdi ve ABD'yi bu durumun öncüsü olmakla suçladı. Bahçeli, muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na ve 'zillet ittifakı' olarak nitelendirdiği muhalefet blokuna yönelik sert eleştirilerde bulundu ve onlara meydan okudu.
5 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in IMF Bahar Toplantıları'nda Türk vatandaşları için 'locals' yani 'yerel halk' demesini eleştirdi. Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajında bu ifadeyi kullanarak Türk milletini değersizleştirdiğini ve son dönemde yaşanan skandalların sorumlusu olarak gösterdi. Ayrıca, DEM Parti'yi de hedef alarak, bölücü faaliyetlerle mücadele etmek için daha sert tedbirler alınması gerektiğini belirtti.
22 Nisan 2024

Okan Müderrisoğlu, Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İspanya ziyareti sırasında yaptığı yazılı paylaşımın alışılmışın dışında ve yadırgatıcı olduğunu belirtti. Bahçeli'nin açıklamasında, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrası normalleşme süreci, Sinan Ateş suikastı ve Cumhur İttifakı'nın geleceği gibi üç ana konuya değinildi. Müderrisoğlu, bu açıklamanın Cumhur İttifakı'nı zorlu bir sınamayla karşı karşıya bıraktığını ve Bahçeli'nin siyasetteki yumuşama temaslarında sınırların net çizilmesini istediğini vurguladı.
13 Haziran 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEM Parti'nin kapatılması yönündeki çağrısına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yanıt verdi. Tunç, DEM Parti'nin terör örgütleriyle arasına mesafe koymaması durumunda kapatma davası açılacağını belirtti. Bu açıklama, Meclis'teki 23 Nisan Resepsiyonu'nda gündeme geldi. Tunç, partilerin Anayasa'ya uygun hareket etmeleri gerektiğini ve terörle ilişkilerini kesmeleri gerektiğini vurguladı.
23 Nisan 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Sinan Ateş cinayeti hakkında soru soran gazeteciye 'İşine bak' diyerek tepki gösterdi. Gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığı ile ilgili sorusuna da 'Beni dinlememişsiniz herhalde' diyerek yanıt veren Bahçeli, ardından Sinan Ateş cinayetiyle ilgili soruya tahammül edemeyip gazeteciyi azarladı. Bahçeli'nin Özel Kalem Müdürü Fikret Hayali, gazeteciyi iterek oradan uzaklaştırdı.
24 Ocak 2023

Seçim sürecinde kamuoyunun önüne çıkmayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, oy kullanırken görüntülendi. Bahçeli'nin yüzünde morluklar ve kolunda askı olduğu gözlemlendi. Oy kullanma işlemi sonrası basına kısa bir açıklama yapan Bahçeli, tüm siyasi partilere ve adaylara başarılar diledi. Bahçeli'nin sağlık durumuna ilişkin detaylar henüz açıklanmadı.
31 Mart 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hür Dava Partisi'nin (HÜDA-PAR) terör örgütleriyle ilişkisi olmadığını savunarak eski içişleri bakanı Sadettin Tantan'dan açıklama yapmasını istedi. Tantan, HÜDA-PAR'ın geçmişte terör örgütü Hizbullah ile bağlantılı olduğunu ve bugün siyasi partiye dönüştüğünü belirterek, Bahçeli'nin HÜDA-PAR'ın ayrımcı politikalarını nasıl kabullendiğini sorguladı. HÜDA-PAR'ın geçmişi, Hizbullah'ın devamı niteliğinde olduğu ve 1990'larda işlenen cinayetlerle bağlantılı olduğu ifade edildi. HÜDA-PAR, cumhurbaşkanlığı seçiminde Tayyip Erdoğan'ı destekleme ve milletvekili seçimlerine AKP listesinden katılma kararı aldı.
26 Mart 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, futbol müsabakalarında 'Hükümet istifa' sloganlarının atılmasını eleştirdi ve bu durumu depremzede vatandaşlara saygısızlık olarak değerlendirdi. Bahçeli, Türk futbolunun siyasileştirilmesi ve kutuplaşmaya sürüklenmesine karşı çıktı ve bu eylemleri 'zillet komplosu' olarak tanımladı. Ayrıca, Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini ve bundan böyle Karagümrüklü olduğunu açıkladı.
28 Şubat 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, seçim sonrası millet ittifakının parlamenter sistem hayalinin suya düştüğünü ve siyasi kriz yıllarının geride kaldığını ifade etti. Bahçeli, MHP'nin iki yıl önce hazırladığı 100 maddelik yeni anayasa teklifini anımsatarak, AKP'nin yeni anayasa mesajlarına destek verdi. Teklifte, 'Türk tipi başkanlık modeli' ile uyumlu bir yürütme yapısı ve Anayasa Mahkemesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeni statüleri öngörülüyor.
13 Haziran 2023

MHP'ye bağlı Ülkü Ocakları'nın eski başkanı Sinan Ateş, Aralık ayında Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltılar devam ederken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye bu konu hakkında soru soran gazeteci Yıldız Yazıcıoğlu, Bahçeli tarafından terslenmiş ve itilerek uzaklaştırılmıştı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, gazeteciyi hedef alarak, kalemini silah gibi kullanıp tetikçilik yapanların gerçek niyetlerinin ve millete olan düşmanlıklarının açık olduğunu ifade etti.
25 Ocak 2023

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin konuştu. Kendi adaylarını çıkarmakta kararlı olduklarını belirtti ve iktidarın seçimlere savaş gibi hazırlandığını, vergi affı gibi politikalarla yandaşlarını kurtarmaya çalıştığını ifade etti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin HDP hakkındaki kapatma davası ve Anayasa Mahkemesi'ne yönelik tehditlerine değindi. Muhalefete, anayasa ihlalleri ve tehdit politikaları karşısında sessiz kalmamaları çağrısında bulundu ve Türkiye halklarının iki bloğa mahkum olmadığını, üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.
24 Ocak 2023

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, Ankara'da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Köktürk ve iki özel harekat polisi dahil 10 kişi tutuklandı. MHP, cinayetle ilgili uzun süre sessiz kaldı ve taziye mesajı yayımlamadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerde bulunarak, Bahçeli'nin mafya ile ilişkilendirilen kişilerle fotoğraf çektirmeye devam etmesi durumunda yanındaki gençlerin de bu yola teşvik edileceğini belirtti ve Bahçeli'yi sessizliğini bozmaya çağırdı.
6 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı mesajında, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevilik ve Kürtler hakkında yaptığı açıklamaları sert bir dille eleştirdi. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun etnik ve mezhebi hassasiyetleri kaşıdığını ve Türkiye'nin iç barışına zarar verdiğini iddia etti. Kılıçdaroğlu'nun sözlerini 'terör ağzı' olarak nitelendiren Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun bu tutumunu bölücü terör örgütü PKK'nın söylemiyle özdeşleştirdi.
20 Nisan 2023

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde üç üst düzey emniyetçinin görevden alınmasını, AK Parti'ye yönelik bir kumpas olarak değerlendirdi. İddialara göre, dört polis memuru organize suç örgütü liderinin avukatıyla görüşüp İzmir'de yemek yedi. İçişleri Bakanlığı, bu iddialar üzerine üç üst düzey emniyetçiyi görevden uzaklaştırdı. Şimşek, bu durumu AK Parti'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik bir operasyon olarak nitelendirdi.
9 Mayıs 2024

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Amasya'da yaptığı konuşmada, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Diyarbakır'da verdiği 'silahlara veda' mesajını eleştirerek, Akşener'in teröristlerle müzakereye tamam dediğini iddia etti. Bahçeli ayrıca, MHP'nin cumhurbaşkanı adayının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu ve bu adayın arkasında duracaklarını belirtti.
29 Ocak 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında, deprem haberleriyle ilgili olarak Cumhuriyet, Sözcü ve BirGün gazetelerini eleştirdi. Bahçeli, bu medya kuruluşlarını ve bazı sivil toplum örgütlerini, aydınları ve siyasi figürleri felaket zamanında insani ve vicdani duyarlılık göstermemekle suçladı. Ayrıca, depremden menfaat sağlamaya çalışanları ahlaksızlıkla itham etti ve bu kişilerin not edildiğini belirtti.
21 Şubat 2023

Tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AKP'nin muhalefet partilerine ajan provokatörler sızdırdığını ve bu kişilerin yaklaşan seçimlerle ifşa olacağını iddia etti. Demirtaş, partisinin ve kendisinin siyasi tasfiye operasyonlarına direnerek bunları boşa çıkardığını belirtti. Eski HDP'li ve AKP milletvekilliği yolunda olan Ayhan Bilgen ise Demirtaş'ın sözlerine Twitter üzerinden cevap vererek, siyasette büyük lafların geri adım atılmasına yol açabileceğini ima etti. Diken, Demirtaş'ın tutukluluğuna gerekçe olarak Bilgen ve Altan Tan'ın ifadelerinin kullanıldığını daha önce haberleştirmişti.
24 Mart 2023

MHP lideri Devlet Bahçeli, 28 Şubat davasında hüküm giyen askerlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından affedilmesine tepki gösterdi. Bahçeli, özellikle Çetin Doğan'ın tahliye sonrası yaptığı açıklamaları eleştirerek, cezaevi müdürü olsaydı Doğan'ı geri içeri alacağını söyledi. Bahçeli, Erdoğan'ın af kararının insani bir yaklaşım olduğunu ve istismar edilmemesi gerektiğini vurguladı.
18 Mayıs 2024
İşaretlediklerim