Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Ferdi Kadıoğlu, Premier Lig ekibi Brighton'a transfer oldu. Fenerbahçe, transferden bonuslar hariç 30 milyon avro kazandığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. Transfer bedeline ek olarak, futbolcunun performansına bağlı olarak 5 milyon avro artı bonus ve gelecekteki transferlerden yüzde 10 pay alacak. Ferdi Kadıoğlu için Brighton Stadyumu'nda imza töreni düzenlendi.
27 Ağustos 2024

Fenerbahçe, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren milli futbolcu Cenk Tosun'un transfer görüşmeleri için İstanbul'a geleceğini duyurdu. Bertuğ Yıldırım'ı transfer etmek isteyen Fenerbahçe, Rennes'in 7 milyon avro bonservis bedeli istemesi üzerine rotayı Cenk Tosun'a çevirdi. Fenerbahçe'nin Tosun ile iki yıllık bir transfer sözleşmesi imzalayacağı öne sürüldü. Kulüp, Tosun'un sağlık kontrolünden geçmek ve transfer görüşmelerini ilerletmek üzere İstanbul'a geleceğini açıkladı.
16 Temmuz 2024

Borussia Dortmund, Fenerbahçeli Ferdi Kadıoğlu'nu transfer etmek için 18-20 milyon avro bonservis bedeli ve bonuslar teklif etti. Fenerbahçe ise bonuslar hariç 25 milyon avro talep ediyor. Bu transfer gerçekleşirse, Ferdi Kadıoğlu Fenerbahçe tarihinin en yüksek bedelli transfer satışı olacak. Ferdi, bu sezon 52 maçta 3 gol ve 5 asistle oynadı.
22 Haziran 2024

Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2022-2023 sezonu için Süper Lig takımlarının ikinci transfer ve tescil dönemi harcama limitlerini belirledi. Fenerbahçe için belirlenen limit 1 milyar 587 milyon lira, Galatasaray için 1 milyar 545 milyon lira, Trabzonspor için 1 milyar 42 milyon lira ve Beşiktaş için 981 milyon lira olarak açıklandı. Diğer Süper Lig kulüplerinin de harcama limitleri detaylı bir şekilde listelendi.
11 Ocak 2023

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, Fenerbahçe’nin de kadrosuna katmak istediği Fildişi Sahilli oyuncu Wilfried Zaha’yla görüşmelere başladı. İngiliz ekibi Crystal Palace’ın dokuz sezondur formasını giyen 30 yaşındaki hücum oyuncusu, geçen sezon 27 lig maçında yedi gol atmıştı. Transferi duyuran Galatasaray, Twitter hesabından 'Ali Cabbar' şarkısının bir kesitini paylaşıp 'ZAHAHAHA' diye yazdı.
23 Temmuz 2023

İngiltere Premier Lig ekibi Bournemouth, milli futbolcu Enes Ünal ile dört yıllık sözleşme imzaladı. Geçen sezon İspanya'nın Getafe takımından kiralanan Ünal'ın zorunlu satın alma opsiyonu kullanıldı. 27 yaşındaki forvet, Bournemouth formasıyla bu sezon 16 maçta iki gol attı. Ünal, daha önce 'yoklama kaçağı' olduğu gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
29 Mayıs 2024

Galatasaray, İtalyan futbolcu Nicolo Zaniolo'nun 6,4 milyon avro karşılığında Atalanta'ya kiralandığını duyurdu. Anlaşmaya göre, Atalanta, Zaniolo'yu satın alma opsiyonuyla birlikte kiraladı ve bu opsiyonun gerçekleşmesi durumunda kesin transfer bedeli 15,5 milyon avro olacak. Ayrıca, anlaşmada maksimum 2 milyon avro tutarında şarta bağlı bonus da yer alıyor. Bu transfer, Zaniolo'nun 2024-2025 sezonunda Atalanta forması giyeceği anlamına geliyor.
5 Temmuz 2024

RAMS Başakşehir, Portekizli futbolcu Miguel Crespo'yu Fenerbahçe'den transfer etti. 27 yaşındaki orta saha oyuncusuyla üç yıllık sözleşme imzalandı. Crespo, Fenerbahçe'de iki buçuk sezonda 80 maçta beş gol kaydetmişti. Fenerbahçe, Crespo'ya emekleri için teşekkür ederek kariyerinde başarılar diledi.
19 Ağustos 2024

Galatasaray, Alman kulübü Freiburg'dan Roland Sallai'yi transfer ettiğini açıkladı. Transfer bedeli olarak Freiburg'a dört sezona yayılmış dört taksitte toplam 6 milyon avro ödeneceği belirtildi. Sallai ile 2024-2025 sezonundan başlayarak dört sezon için yıllık net 2.5 milyon avro karşılığında anlaşma sağlandı. Bu transfer, Galatasaray'ın kadrosunu güçlendirme hamlelerinden biri olarak değerlendiriliyor.
13 Eylül 2024

Beşiktaş, Alman futbolcu Felix Uduokhai’yi satın alma opsiyonuyla sezon sonuna kadar kiraladı. Siyah-beyazlı kulüp, Augsburg ile yapılan anlaşma kapsamında Uduokhai’nin 2024-25 sezonu sonuna kadar geçici transfer edildiğini duyurdu. Beşiktaş, Uduokhai’ye başarılar diledi ve kamuoyunu bilgilendirdi.
27 Ağustos 2024

Galatasaray, Chelsea'den Faslı futbolcu Hakim Ziyech'i satın alma opsiyonuyla kiraladığını duyurdu. Ziyech, 2023-2024 sezonu için 3 milyon 587 bin 500 avro alacak. Bonservisinin alınması halinde 2024-2025 sezonunda net 2 milyon 850 bin avro ödenecek. Anlaşma gereği şarta bağlı opsiyonun gerçekleşmesi durumunda Hakim Ziyech'in 2025-2026 sezonu için net 2 milyon 850 bin avro alacağı belirtildi.
19 Ağustos 2023

İspanya'nın Barcelona Kulübü, Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Arda Güler'i transfer etmek için girişimlerde bulunduğunu açıkladı. Barcelona Kulüp Başkanı Joan Laporta, kulübün sportif direktörü Deco'nun Arda Güler transferini görüşmek üzere İstanbul'da olduğunu belirtti. Katalan spor gazetesi Sport, bu transferin Fenerbahçe'nin bir yıl daha yıldız futbolcusunu kadrosunda tutma planına uyduğunu ve Arda'nın profesyonel olarak kendini geliştirmeye devam etmek için ülkesinde bir sezon daha devam etmek istediğini yazdı.
30 Haziran 2023

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımı forma göğüs sponsoru Otokoç ile olan sözleşmesini 2024-2025 sezonu için yenilediğini duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirime göre, anlaşmanın bedeli 243 milyon 582 bin 500 lira + KDV olarak belirlendi. Kulüp, Otokoç'a iş birliği için teşekkür etti.
1 Temmuz 2024

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Acun Ilıcalı, Michy Batshuayi'nin Galatasaray'a transferi hakkında açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, teknik direktör Jose Mourinho'nun raporu doğrultusunda Batshuayi ile yola devam etmeme kararı aldıklarını belirtti. Ilıcalı, Fenerbahçe'nin santrfor pozisyonu için başka bir yol haritası belirlediğini ve transfer çalışmalarının olumlu bir şekilde sürdüğünü ifade etti.
20 Haziran 2024

Galatasaray, Fransız ekibi Monaco'dan 25 yaşındaki Senegalli sol bek Ismail Joshua Jakobs'u zorunlu satın alma opsiyonuyla kiraladığını duyurdu. Transferin maliyeti, Jakobs'un kulübüne 1 milyon avro geçici transfer ücreti ve oyuncuya 2 milyon 100 bin avro garanti ücret olarak açıklandı. Ayrıca, zorunlu satın alma bedeli 8 milyon avro olarak belirlendi. Bu transfer, Galatasaray'ın 2024-2025 sezonu için kadrosunu güçlendirme hamlelerinden biri olarak öne çıkıyor.
3 Eylül 2024

Fenerbahçe, Galatasaray ile oynadığı Süper Kupa maçında, talepleri karşılanmadığı için 19 yaş altı takımıyla sahaya çıkmış ve maçın ikinci dakikasında sahadan çekilmişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu durum üzerine Galatasaray'ı 3-0 hükmen galip ilan etmiş ve Fenerbahçe'ye 4 milyon lira para cezası vermişti. Fenerbahçe'nin itirazı üzerine, TFF Tahkim Kurulu cezayı 400 bin liraya indirdi.
26 Nisan 2024

UEFA, Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise ile oynadığı maçta sahaya atılan meşaleler nedeniyle verilen üç maçlık deplasmana taraftar götürememe cezasını bire indirdi. Bu karar, iki yıl ertelemeli olarak uygulanacak. Fenerbahçe, Olympiakos maçı sonrası yeni bir ceza almazsa deplasman maçlarında taraftarlarıyla buluşabilecek.
8 Nisan 2024

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Beşiktaş, Fildişi Sahilli defans oyuncusu Eric Bailly'nin transferini duyurdu. Bailly, geçen sezon Fransa'nın Olimpik Marsilya takımında kiralık olarak oynadı. Kariyerine İspanya'nın Espanyol takımında başlayan Bailly, 2016'da 30 milyon sterlin karşılığında Manchester United'a transfer oldu ve 6 sezonda toplam 113 maça çıktı.
5 Eylül 2023
İşaretlediklerim