Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Bitlis, Hakkari, Mardin, Siirt, Van ve Şırnak illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde beklenen hava durumu nedeniyle sarı kodlu uyarı yapıldı.
4 Ekim 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 15 Türk iline gök gürültülü sağanak yağışlar için 'sarı' kodlu uyarı verdi. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
29 Nisan 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Trabzon, Rize ve Artvin illeri için sarı kodlu sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu uyarı, sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini belirtiyor. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
20 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Mersin, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerine sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Bu bölgelerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve hortum riski bulunuyor. Vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi. Meteoroloji renk kodları ve yağış şiddeti sınıflandırmaları da açıklandı.
15 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerini sarı kodla uyardı. Doğu Karadeniz'de beklenen yağışlar nedeniyle sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu ve meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunması gerektiğini ifade ediyor.
6 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Kıyı Ege ve Karadeniz bölgelerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. İstanbul, İzmir, Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ, Manisa, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Samsun, Çankırı, Adana ve Hatay illerinde yağışların etkili olacağı belirtildi. İstanbul için ayrıca AKOM tarafından da sağanak uyarısı yapıldı.
15 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 20 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarılan bölgeler arasında Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Bilecik ve Kastamonu'nun kıyı kesimleri yer alıyor. Yetkililer, ani sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Ayrıca, sıcaklıkların güneydoğuda mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
30 Mayıs 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 28 il için 'sarı' kodlu uyarı yayımlayarak gök gürültülü sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Sarı kod, hava durumunun potansiyel olarak tehlikeli olduğunu ve etkilenebilecek faaliyetlerde dikkatli olunması gerektiğini ifade eder.
1 Mayıs 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 28 ilinde kuvvetli sağanak yağış beklendiği konusunda sarı kodlu uyarı yaptı. Uyarı yapılan bölgeler arasında Marmara'nın güney ve doğusu, Ege'nin büyük bir kısmı, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Güneydoğu Anadolu'nun bazı kesimleri ve diğer bazı iller yer alıyor. Ayrıca, rüzgarın Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun belirli bölgelerinde kuvvetli esmesi bekleniyor. Sıcaklık değişiklikleri de farklı bölgelerde değişiklik gösterecek.
18 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 27 ilinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Kuvvetli yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz'in batısı ile bazı illerde yerel olarak etkili olması bekleniyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde rüzgarın kuvvetli esmesi ve İç ve Batı kesimlerde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri altında seyretmesi öngörülüyor.
27 Nisan 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Adana, Adıyaman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Hatay, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Batman, Şırnak ve Osmaniye olmak üzere 17 ili sarı kodla uyardı. Bu illerde gök gürültülü sağanak yağış, yağmur ve kar bekleniyor. MGM, bölge sakinlerini sel, su baskını, kuvvetli rüzgar, kar yağışı, tipi, ulaşımda aksamalar ve çığ riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaya çağırdı.
21 Mart 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 14 il için sarı, 5 il için turuncu kodlu hava durumu uyarısı yayımladı. Diyarbakır, Siirt, Batman, Bingöl ve Muş turuncu; Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Çanakkale, Erzurum, Hakkari, İzmir, Kars, Mardin, Muğla, Van, Şırnak ve Ardahan ise sarı kodla uyarıldı. Ağrı ve Erzurum'da kar ve yağmur, Kars ve Ardahan'da kar, Ege kıyılarında gök gürültülü sağanak yağış ve diğer illerde yağmur bekleniyor. Vatandaşlar ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, hortum, kuvvetli rüzgar, fırtına, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarıldı.
6 Aralık 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin bazı bölgelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle 15 il için sarı, altı il için turuncu kodlu uyarıda bulundu. Uyarıya göre, Güney ve Kıyı Ege, Göller Yöresi, Balıkesir'in batı kıyıları, İzmir, Aydın'ın batısı, Muğla ve Antalya'nın merkez ve batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, 1200 metre üzeri yüksek kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur olması öngörülüyor. Rüzgarın da Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ve İç Anadolu'nun güney ve batısında kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
27 Ocak 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Akdeniz bölgelerinde sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. İstanbul, İzmir, Antalya ve Ankara gibi büyük şehirlerin de aralarında bulunduğu 23 kentte gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca, yedi il için 'sarı' kodlu sağanak uyarısı yapıldı. Vatandaşların tedbirli olmaları istendi.
11 Eylül 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Artvin illeri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Bu illerde öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksaklıklar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji, bu uyarıyı 'sarı' kodla yaptı, bu da hava durumunun potansiyel tehlikeli olduğunu gösteriyor.
7 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ağrı, Artvin, Erzurum, Giresun, Kars, Rize, Trabzon, Iğdır ve Ardahan illerinde gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini belirterek bu illeri 'sarı' kodla uyardı. Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlike oluşturabileceği anlamına geliyor ve vatandaşların dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor. Bu uyarılar, olası sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi risklere karşı önlem alınmasını amaçlıyor.
20 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Burdur ve Isparta için 'turuncu kod', Aksaray, Konya, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat için 'sarı kod' uyarısı vererek kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Kastamonu'nun kuzeyi ve Sinop çevrelerinde şiddetli yağışlar öngörülüyor. İç kesimlerde hava sıcaklığının 2 ila 4 derece artması, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
5 Haziran 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bolu, Karabük, Çankırı, Ankara’nın kuzey ve batısı, Eskişehir, Afyonkarahisar ve Kütahya için sarı kodlu yerel kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Bu bölgelerde öğle saatlerinden itibaren yağış bekleniyor ve sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Meteoroloji renk kodları, hava durumunun tehlike seviyesini belirtiyor ve sarı kod, potansiyel tehlike anlamına geliyor.
13 Temmuz 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 56 ilinde gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına beklendiğini duyurarak sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarıda, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi. Ayrıca, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde azalacağı, doğu kesimlerde ise artacağı ve genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.
28 Mart 2023

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 ili sarı, Ordu ilini ise turuncu kodla uyardı. Bu uyarılar, gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin edilen bölgeler için yapıldı. Sarı kod, potansiyel tehlikeye işaret ederken, turuncu kod daha ciddi tehlikeler ve hasar riskine dikkat çekiyor. Vatandaşların güncel meteorolojik koşulları takip etmeleri ve tedbirli olmaları öneriliyor.
8 Temmuz 2024
İşaretlediklerim