AKP Merkez Yürütme Kurulu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanarak TBMM'deki yeni grup yönetimini belirledi. Toplantı sonucunda Abdullah Güler Grup Başkanı, Muhammet Emin Akbaşoğlu, Özlem Zengin, Abdulhamit Gül, Bahadır Yenişehirlioğlu ve Leyla Şahin Usta ise Grup Başkanvekilleri olarak seçildi. Ancak bu isimlerin resmi olarak göreve başlamaları için Meclis'te milletvekillerinin oylarıyla seçilmeleri gerekiyor ve bu seçimin cumartesi günü yapılması bekleniyor.
30 Mayıs 2023

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinden yükselen 'Hükümet istifa' sloganları sonrasında Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Bu kararın ardından, MHP Genel Başkan Yardımcıları Semih Yalçın ve Sadir Durmaz, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan da Beşiktaş üyeliklerinden ayrıldıklarını duyurdu. Milletvekilleri, deprem şehitlerine yapılan saygısızlık ve yeni kaos oyunlarına alet olma iddiasıyla bu kararı aldıklarını ifade ettiler.
26 Şubat 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden seçilen Tayyip Erdoğan'ın ardından CHP'de değişim talepleri güçleniyor. Parti içinde kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı ve Kemal Kılıçdaroğlu yeni MYK kadrosunu belirledi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, partide genel bir muhasebenin şart olduğunu ve toplumun değişim talebini dikkate almanın önemini vurguladı. İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde bu düşüncelerini paylaştığını ve demokrasi adına her türlü görevi üstlenmeye hazır olduğunu ifade etti.
7 Haziran 2023

CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, AKP ve MHP yönetiminden devraldıkları belediyelerin borç listesini açıkladı. Zeybek, 2019'da AKP'den CHP'ye geçen beş büyükşehir belediyesine bağlı idareler ve iştiraklerden toplamda 5,3 milyar dolar borç devraldıklarını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK'ya toplam prim borcunun 96 milyar lira olduğunu ve bunun yüzde 67,7'sinin CHP'li belediyelere ait olduğunu söylemişti. Zeybek, bu borcun büyük bir kısmının AKP ve MHP'den devralındığını ifade etti.
31 Temmuz 2024

AKP'li avukat Ercan Ezgin, daha önce partinin Siyaset Akademisi sınavında derece yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan plaket almıştı. Ancak bu dönem milletvekili adaylığı için yaptığı başvuru kabul edilmedi. Ezgin, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, partisine Diyarbakır'da zor dönemlerde hizmet ettiğini ve tehditler aldığını belirterek, Hulki Cevizoğlu'nun aday gösterilmesine gönderme yaparak kendisinin değer görmediğini ifade etti. Hulki Cevizoğlu ise son dönemde iktidar savunuculuğu yaparak AKP'den İstanbul 1'inci bölge 6'ıncı sıradan aday gösterilmişti.
11 Nisan 2023

14 Mayıs'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, emekli olan memur ilçe seçim kurulu üyelerinin yerine güncellenmemiş listelerden atama yapılmasına ilişkin uyarıda bulundu. Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, bu durumu takip ettiklerini ve kamu görevlilerini uyardığını belirtti. Kaftancıoğlu, Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) da aynı hassasiyeti beklediklerini ifade etti.
7 Mart 2023

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve beraberindeki heyet, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı ziyaret etti. Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik 'kamu görevlisine hakaret' suçlaması ve siyasi yasak sürecini eleştirdi. İmamoğlu'na verilen cezayı ve İBB ile ilgili yürütülen diğer soruşturmaları 'haysiyet mücadelesi' olarak tanımladı ve bu mücadeleyi hukuk sınırları içinde sürdüreceklerini belirtti.
3 Ocak 2023

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayları olarak eski Meclis grup başkan vekili Meral Danış Beştaş ve eski milletvekili Murat Çepni'yi gösterdi. Ancak, partinin bu adayları zamanında seçim kuruluna bildirmediği iddiaları ortaya atıldı. DEM Parti, yapılan bu iddiaları reddederek, başvurularının zamanında yapıldığını ve spekülasyonların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Parti, spekülasyonların giderilmesi sorumluluğunun İl Seçim Kurulu'nda olduğunu ifade etti.
20 Şubat 2024

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, görevini bir buçuk ay sonra bırakacağını duyurdu. Partide değişim isteyen üyelere yakın kişilerin örgütten atıldığı iddialarını reddetti. Kaftancıoğlu, görev süresi boyunca üç ilçe başkanını görevden aldığını, bunların keyfi davranışlar ve usulsüzlükler nedeniyle olduğunu belirtti. Beykoz İlçe Başkanı Aydın Düzgün'ün görevden alınmasının ise İmamoğlu'na yakınlığıyla bir ilgisi olmadığını ifade etti.
21 Temmuz 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim zaferinin ardından CHP'de değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti içi dengeleri gözeterek yeniden yapılanma sürecini yönetmesi bekleniyor. Parti içi muhalefetin değişim talepleri yükselirken, merkez yürütme kurulu ve parti meclisi toplantıları planlanıyor. Yeni dönemde parti meclisi üyeleri ve genel başkan yardımcılıklarında değişiklikler öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimlerin merkez yürütme kuruluna alınabileceği ve grup başkan vekilliği için yeni isimlerin öne çıktığı belirtiliyor.
31 Mayıs 2023

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yenilgisinin ardından partide değişim talepleri güçlenmiş ve kurultay süreci başlatılmıştır. CHP'nin yeni MYK üyeleri belirlenirken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu yeni MYK'nın, partinin önde gelen isimleri tarafından belirlendiğini ve bu durumun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere değişim isteyenlere bir mesaj olduğunu savundu. Özcan, bu durumu 'siyasi bir rest' olarak nitelendirdi.
5 Haziran 2023

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapılan belediye başkanları toplantısı sona erdi. Toplantıya, CHP'li 250 belediyeden 36'sı mazeret bildirerek katılmadı. Toplantının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, özeleştirilerin yapıldığını ve hataların neler olduğunun konuşulduğunu belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da kendi düşüncelerini ifade ettiği toplantıda, genel başkanın eleştirilere detaylı cevaplar verdiği aktarıldı.
22 Temmuz 2023

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Meclis başkanlık divanı ve grup yönetimi için yeni görevlendirmelerini açıkladı. İstanbul Milletvekili Celal Adan, geçen dönemde olduğu gibi Meclis Başkanvekili olarak görevine devam edecek. Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, TBMM İdare Amirliği'ne atandı. Grup Başkanvekilliklerine ise Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül getirildi.
6 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı seçimi kaybeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yükselen değişim talepleri ve eleştirilerin ardından Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) değişiklik yaptı. Kılıçdaroğlu, bu değişikliği toplumun yenilenme isteğine yanıt olarak gerçekleştirdiğini belirtti. Ayrıca, tüm teşkilatların kendisine bağlanmasının da beklenti olduğunu ifade etti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile herhangi bir sıkıntıları olmadığını ve İmamoğlu'nun başarılı bir belediye başkanı olduğunu söyledi.
5 Haziran 2023

AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, 2024 yerel seçimlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesi başkanlığı adaylığı için adı geçmesi üzerine bir açıklama yaptı. Gökçek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine bir görev vermesi durumunda bunu reddetmenin saygısızlık olacağını belirtti. Ayrıca, adaylık yönünde bir çalışmasının olmadığını ve kamuoyuna yansıyan anketlerin partisinin genel merkezi tarafından yaptırılmadığını ifade etti. Gökçek, kendisine adaylık teklifi gelmediğini, ancak eğer gelirse bunu reddetmenin saygısızlık olacağını vurguladı.
3 Ekim 2023

Eski CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, partisinin genel başkanlık koltuğuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun oturması gerektiğini belirtti. CHP'de yaşanan başarısızlık sonrası değişim talepleri artarken, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmaması gerektiğini ifade etti. Kaya, Kılıçdaroğlu ve MYK üyelerini başarısızlığın baş aktörleri olarak gördüğünü ve İmamoğlu ile siyasi yolculuğa devam edeceklerini söyledi.
14 Haziran 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Eski Erzurum Valisi Okay Memiş, AFAD Başkanı olarak atandı. Memiş, dün yayımlanan valiler kararnamesiyle Edirne Valiliği’ne atanan Yunus Sezer’in yerine geçti. Ayrıca, Raci Kaya SGK Başkanlığına, Samet Güneş İŞKUR Genel Müdürlüğüne, Volkan Mutlu Coşkun Meteoroloji Genel Müdürlüğüne, Ahmet Gülşen Kara Yolları Genel Müdürlüğüne ve Mehmet Akif Balta Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğüne atandı.
11 Ağustos 2023

AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'emriyle' milletvekili olmak için belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı. Sayan'ın istifası AKP genel merkezinde krize neden olduğu iddia edilirken, Sayan bu kararı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda aldığını belirtti. Sayan, daha önce ulusal siyasete atılmak istediğini ve milletvekili adayı olmayacağını söylediğini ifade etti.
17 Mart 2023

28 Mayıs seçimlerinin ardından CHP'de bazı Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri istifa etti. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, istifaları kabul edecek ve yeni görevlendirmeler yapacak. Parti kaynaklarına göre istifalar Kılıçdaroğlu tarafından istendi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcılarının grup başkan vekilliğine aday olmalarını eleştirdi ve bu durumun parti meclisi üyeliklerini etkileyebileceği belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yakın isimleri MYK'ya alabileceği ifade ediliyor.
31 Mayıs 2023

AKP'li eski milletvekili Metin Külünk, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığına aday adayı olduğunu duyurdu. Twitter üzerinden bir mesaj paylaşarak adaylığını ilan eden Külünk, İstanbul'un kötü yönetildiğini ve İstanbulluların aldatıldığını iddia etti. AKP'de belediye başkanlığı için aday adaylığı başvuru sürecinin son gününde bu açıklamayı yaptı.
22 Kasım 2023
İşaretlediklerim