Çin Ulusal Göç İdaresi, Çinli acentelerin organizasyonundaki turist gruplarının büyük yolcu gemileriyle ülkeye girişlerinde vize talep edilmeyeceğini açıkladı. Bu muafiyet, geminin limandan ayrılış süresiyle sınırlı olacak ve 15 günü aşmayacak. Vizesiz giriş yapılabilecek liman şehirleri arasında Tiencin, Dalian, Çingdao, Şanghay, Lienyungang, Vıncou, Couşan, Şiamın, Guangcou, Şıncın, Beyhay, Haykou ve Sanya bulunuyor.
15 Mayıs 2024

1969 yılında Yeni Güney Galler kıyılarında fırtınaya yakalanarak batan ve 21 kişinin hayatını kaybettiği MV Noongah adlı yük gemisinin enkazı, 55 yıl sonra yüksek çözünürlüklü deniz tabanı haritalaması ve video görüntülerle doğrulandı. Yerellerin birkaç sene önce Sydney'in kuzeyinde rastladığı gemi enkazı, yeterli teknoloji ve dalış bilgisi olmadığından incelenememişti. Geçen ay alınan yüksek teknoloji bir gemi sayesinde, 170 metre derinlikteki enkazın MV Noongah olduğu tespit edildi. 55 yıl önce kurtulan bir gemi personeli, keşif sonrası rahatladığını belirtti.
25 Temmuz 2024

Madonna, Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrindeki Copacabana plajında ücretsiz bir konser düzenledi ve bu etkinliğe 1 milyon 600 bin kişi katıldı. Konser, Madonna'nın 'Celebration' turnesinin son ayağını oluşturuyor ve sanatçı sahnede iki saatten fazla kaldı. Konser için Rio'nun eyalet ve şehir yönetimleri 3,9 milyon dolar harcadı, ek masraflar ise özel sponsorlar tarafından karşılandı. Güvenlik için etkinlik alanı çevresinde 3 binden fazla polis görevlendirildi.
5 Mayıs 2024

Kolombiya kongresi, boğa güreşini yasaklayan ve boğa güreşi arenalarının rekreasyon, spor ve kültür alanı olarak kullanılmasını öngören tasarıyı 93'e karşı 2 oyla kabul etti. Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, bu kararı destekleyerek hayvanların ölmesinden keyif alanların sonunda insanların ölmesinden de keyif alacağını belirtti. Tasarı, cumhurbaşkanının onayının ardından 2027'de yürürlüğe girecek. Ancak, geçimini boğa güreşlerinden sağlayan binlerce kişi bu yasa tasarısına tepkili ve hükümetin bu kişiler için istihdam sağlaması talep ediliyor.
30 Mayıs 2024

Bossa nova müziği ve samba dansının tanınmasında büyük rolü olan Brezilyalı müzisyen Sérgio Mendes, 83 yaşında Los Angeles'ta hayatını kaybetti. Mendes, kariyeri boyunca 35'ten fazla albüme imza atmış ve birçok altın veya platin plak kazanmıştır. Ayrıca, 2012'de animasyon film 'Rio' için yazdığı 'Real in Rio' şarkısıyla Oscar'a aday gösterilmiştir. Ailesi, Mendes'in uzun süredir Covid-19 hastası olduğunu ve 2023'ün sonundan bu yana solunum problemleri yaşadığını belirtti.
6 Eylül 2024

Uluslararası Doğayı Koruma Birliği (IUCN) tarafından 2008'de nesli tükendiği ilan edilen Java kaplanının, Endonezya'da yürütülen araştırmalar sonucu yaşama ihtimali bulundu. Araştırmacı Kalih Raksasewu, beş yıl önce Java kaplanına ait olduğu düşünülen bir kıl örneği buldu ve bu örnek, 1930'da doldurulmuş bir Java kaplanının kürkündeki kıllarla en yakın eşleşmeyi sağladı. Endonezya Çevre Bakanlığı, bu bulguların ardından doğada daha fazla gözlem ve genetik incelemeler yapılacağını duyurdu.
5 Nisan 2024

AKP'li milletvekilleri tarafından TBMM'ye sunulan 16 maddelik yeni torba yasa, Maden Kanunu'ndan Enerji Kanunu'na, nükleer düzenlemelerden yenilenebilir enerji mevzuatına kadar birçok alanda değişiklikler içeriyor. Değişikliklerin gerekçeleri arasında enerji arz güvenliğinin sağlanması ve enerji mevzuatının güncellenmesi gibi maddeler bulunuyor. Ancak, bu değişikliklerin ulusal ve uluslararası sermayeye yeni imtiyazlar sağlama çabası olarak değerlendiriliyor. Torba yasa, maliyetlerin azaltılması, kamusal denetimin aşılması ve stratejik ortaklıkların altyapısının hazırlanması gibi üç ana hat üzerinde yoğunlaşıyor.
4 Şubat 2024
İşaretlediklerim