Suriye yönetimi, İsrail'in Şam ve Halep'teki uluslararası havalimanlarına yeni bir hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. İsrail, 2011'den bu yana Suriye'deki İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara zaman zaman saldırılar düzenliyor. Ancak İsrail yetkilileri, genellikle Suriye topraklarına düzenlenen saldırılar konusunda yorum yapmaktan kaçınıyor. Şam Havalimanı'ndaki saldırıda bir sivilin hayatını kaybettiği ve iki havalimanının pistinde hasar oluştuğu belirtildi.
22 Ekim 2023

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem sonrasında Türk Hava Yolları, deprem bölgesinden dönüş seferlerini ücretsiz yapacağını duyurdu. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün'ün Twitter hesabından yaptığı açıklamaya göre, Adana, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kayseri çıkışlı direkt uçuşlar 13 Şubat'a kadar ücretsiz olacak. Bu karar, insani yardım malzemeleri ve arama kurtarma ekiplerinin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla alındı.
7 Şubat 2023

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı'ndan yapılması planlanan 40 tarifeli seferi, beklenen fırtına sebebiyle iptal ettiğini duyurdu. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, yolcuların uçuş durumlarını THY'nin internet sitesinden kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.
17 Kasım 2023

İran, 1 Nisan'da İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna düzenlediği saldırıya misilleme olarak İsrail'e insansız hava araçları (İHA) ve füzelerle saldırı başlattı. Saldırı, İran Devrim Muhafızları Ordusu tarafından duyuruldu ve İran resmi haber ajansı IRNA tarafından füzelerin ateşlendiği bildirildi. İsrail ordusu saldırıyı doğrulayarak hazırlıklarının tam olduğunu açıkladı. Bu gelişmelerin ardından Ürdün olağanüstü hal ilan ederken, Lübnan hava sahasını kapattı ve Beyaz Saray İsrail'e desteklerinin sarsılmaz olduğunu duyurdu.
14 Nisan 2024

İsrail, Suriye havalimanlarına düzenlenen saldırıların, İran ve 'tüm terör örgütlerine' uyarı amaçlı olduğunu duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın Arap Basını Sözcüsü Hasan Kaabiya, bu saldırıların İran'a ve 'tüm terör örgütlerine savaşa müdahil olmamaları yönünde bir uyarı' olduğunu belirtti. Ayrıca, saldırının 'topraklarını Hizbullah'ın destekçilerine İran füzelerini teslim etmek için koridor olarak kullanan' Suriye'ye de bir mesaj olduğunu ifade etti.
13 Ekim 2023

İsrail, Suriye'nin Halep kenti yakınlarında bir hava saldırısı gerçekleştirdi ve bu saldırıda çoğunluğu Suriye askeri olmak üzere en az 52 kişi hayatını kaybetti. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verilerine göre ölenler arasında Hizbullah üyeleri ve İran yanlısı savaşçılar da bulunuyor. İsrail'in hedefinin Lübnan Hizbullahı'na ait bir füze deposu olduğu iddia edilse de bu bilgi bağımsız kaynaklarca doğrulanamadı. İsrail ordusu konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.
30 Mart 2024

İstanbul'da etkili olan fırtına ve kuvvetli yağış sonucunda meydana gelen olaylarda bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar normal sürerken, İDO ve BUDO'nun toplam 17 seferi iptal edildi ve boğaz trafiği kapatıldı. Ekipler, su baskını, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi 148 olaya müdahale etti. Yakıt yüklü bir gemi karaya oturdu, mürettebatı tahliye edildi. Ayrıca, toprak kayması nedeniyle üç gecekondu boşaltıldı ve sakinleri güvenli yerlere yerleştirildi.
29 Kasım 2023

İsrail, İran'ın Isfahan eyaletinde bulunan 8'inci Ana Jet Üssü'ne bir hava saldırısı gerçekleştirdi. İran medyası, saldırıda nükleer tesislerin zarar görmediğini açıkladı. Saldırının ardından İran, bazı bölgelerdeki tüm uçuşları durdurdu ve üç insansız hava aracını imha ettiğini duyurdu. ABD'li bir yetkili, İsrail'in bu saldırıyı gerçekleştireceğini önceden haber vermiş ancak ABD'nin saldırıyı desteklemediğini belirtmişti.
19 Nisan 2024

Türk Hava Yolları (THY), dünya çapında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle mağdur olan yolcuların biletlerini iade edebileceğini veya rezervasyonlarını ücretsiz olarak değiştirebileceğini açıkladı. Bu sorun, Microsoft dahil birçok şirkete hizmet veren CrowdStrike adlı siber güvenlik şirketinin çökmesiyle ortaya çıktı. THY, uçuşları iptal edilen yolcuların mağdur edilmeyeceğini ve ek haklar tanımlandığını belirtti. Yolcular, uçuş durumlarını THY'nin mobil uygulamasından kontrol edebilirler.
19 Temmuz 2024

Suriye'nin Şam yönetiminin haber ajansı SANA, Halep Havalimanı'nın İsrail tarafından hava saldırısıyla vurulduğunu iddia etti. Saldırının yerel saatle 23.35'te meydana geldiği ve havalimanının pistlerinin zarar gördüğü, hizmet dışı kaldığı belirtildi. Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre havalimanı üç ayrı roket saldırısıyla hedef alındı.
15 Ekim 2023

Lübnan'da Beyrut ve ülkenin güneyinde ikinci kez çağrı cihazları patlatıldı. Patlamalar sonucu resmi olmayan kaynaklara göre en az üç kişi hayatını kaybetti ve çok sayıda insan yaralandı. Dün Hizbullah militanlarının kullandığı çağrı cihazlarının eş zamanlı patlaması sonucu 12 kişi ölmüş ve 2 bin 800 kişi yaralanmıştı. Olayın ardından resmi makamlar henüz bir açıklama yapmadı.
18 Eylül 2024

Suriye Devlet Televizyonu, İsrail'in Şam ve Halep havalimanlarını vurduğunu duyurdu. Saldırının, Suriye'nin İsrail'e yönelik önceki topçu ateşine karşılık olarak düzenlendiği belirtildi. İsrail ordusu, Suriye'den İsrail'e yönelik çok sayıda top atıldığını ve bunlardan bazılarının İsrail topraklarına ulaştığını açıklamıştı. Bu saldırı, Hamas'ın İsrail'e yönelik 'Aksa Tufanı' adlı kapsamlı saldırısının ardından gerçekleşti.
12 Ekim 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 18-20 Ekim tarihlerinde düzenleyeceği tüm konserleri, İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları nedeniyle ertelediğini duyurdu. İsrail'in saldırıları, Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufan' operasyonunun ardından başlamıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in El Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladığını ve en az 500 kişinin öldüğünü duyurmuştu.
18 Ekim 2023

Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, Türk Hava Yolları'ndan (THY) bilet almasına ve zamanında havaalanına gitmesine rağmen uçağa binemeyen ve bir sonraki uçağa binmek için ekstra ücret ödemek zorunda kalan bir yolcu olarak yaşadığı sorunları Twitter üzerinden paylaştı. Ersoy, THY'nin fazla bilet satışı yaptığını ve bu durumun yolcuları mağdur ettiğini belirtti. THY'nin basın müşaviri Yahya Üstün, Ersoy'un iddialarına yanıt vererek, Ersoy'un uçağa geç kaldığını ve biletin kurallar çerçevesinde değiştirildiğini ifade etti. Ersoy ise Üstün'ün bu yanıtına karşı çıkarak, uçağa geç kalmadığını ve bilet değişikliği konusunda bilgilendirilmediğini belirtti.
29 Temmuz 2023

Türk Hava Yolları, 6-28 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ve 9 Şubat 2023'ten önce düzenlenmiş yurt içi uçuş biletlerinin ücretsiz olarak değiştirilebileceğini veya iadesinin yapılabileceğini açıkladı. THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, Kahramanmaraş'ta yaşanan ve çevre illerde de hissedilen deprem sebebiyle üzüntülerini dile getirdi ve depremde hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılara ise geçmiş olsun temennisinde bulundu. Bilet değişiklikleri ve iadeleri 31 Mart 2023 tarihine kadar THY'nin internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden yapılabilecek.
10 Şubat 2023

The New York Times, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da kaldığı konukevine iki ay önce yerleştirilen bir bombanın uzaktan kumandayla patlatılarak öldürüldüğünü yazdı. İsrail suikasti üstlenmezken, Hamas İsrail'i sorumlu tuttu ve İran'ın dini lideri Ali Hamaney, İsrail'e direkt saldırı emri verdi. Suikastin ardından Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acil toplantı kararı aldı ve İsrail yüksek alarm durumuna geçti.
1 Ağustos 2024

Yemen'de İran destekli Husiler, Kızıldeniz ve Umman Denizi'nde bir gemi ile ABD'ye ait bir uçak gemisini balistik ve seyir füzeleriyle vurduklarını açıkladı. Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Umman Denizi'nde 'Transworld navigator' isimli bir geminin ve Kızıldeniz'de ABD uçak gemisi Eisenhower'ın hedef alındığını belirtti. Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında İsrailli şirketlere bağlı ticari gemilere saldırılar düzenliyor. Bu eylemler nedeniyle birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı.
23 Haziran 2024

Türk Hava Yolları (THY), 2021 yılında ABD'nin Afganistan'dan çekilmesi sonrasında durdurduğu İstanbul-Kabil uçuşlarını 21 Mayıs'ta yeniden başlatacak. Uçuşlar haftada dört gün; salı, çarşamba, cuma ve pazar günleri gerçekleştirilecek. THY, Taliban'ın Afganistan'da iktidarı ele geçirmesi sonrası güvenlik endişeleri nedeniyle bu uçuşları durdurmuştu.
29 Nisan 2024

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), İsrail'deki güvenlik durumu nedeniyle ülkede yapılması planlanan tüm maçları erteledi. Hamas'ın askeri kanadı İzettin Kassam Tugayları'nın İsrail'e kapsamlı bir saldırı başlatması ve İsrail'in Gazze'yi bombalaması sonucu bölgedeki güvenlik durumu sebebiyle bu karar alındı. İsrail'de 17 Ekim'e kadar oynanması gereken karşılaşmalar ileri bir tarihe ertelendi.
8 Ekim 2023

Hamas, Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen bir saldırıda öldürüldüğünü doğruladı. Saldırının İsrail tarafından gerçekleştirildiği açıklandı. İran devlet televizyonu, Haniye'nin Tahran'da kaldığı konutuna düzenlenen saldırıda bir korumasıyla birlikte hayatını kaybettiğini bildirdi.
31 Temmuz 2024
İşaretlediklerim