Tokat'ta yaşanan deprem sonrasında, bölgedeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmesine karar verildi. Bu karar, öğrenci ve öğretmenlerin güvenliği gözetilerek alındı. Depremin büyüklüğü ve hasar durumu hakkında detaylı bilgi verilmedi.
18 Nisan 2024

Gaziantep'te 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde 186 kişinin hayatını kaybettiği Mügeler Sitesi'nin kaçak olarak inşa edildiği ve ruhsatının usulsüz evrakla alındığı ortaya çıktı. İslahiye Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturması sonucunda, binaların 1994-1997 arasında ruhsatsız yapıldığı ve 2008'de usulsüz şekilde ruhsatlandırıldığı belirlendi. Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin bilirkişi raporunda, binanın proje aşamasında gerekli zemin etüdü ve statik hesap raporlarının bulunmadığı, yetersiz donatı detaylandırması nedeniyle birçok kişinin sorumlu olduğu vurgulandı. 15 sanık hakkında 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
19 Nisan 2024

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süresini 4 Ağustos 2024 saat 23.59’a kadar uzattığını duyurdu. Bu karar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın, depremden etkilenen illerdeki ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören adayların depremzede aday kontenjanından yararlanabilmesine ilişkin kararına dayanıyor. İlgili adayların depremzede aday kontenjanından faydalanma durumları güncellenmiş olup, tercih işlemleri için ek süre tanınmıştır.
2 Ağustos 2024

Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları nedeniyle bir ay süreyle ziyaretçilere kapatıldı. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kulenin daha önce çatı onarım çalışmaları nedeniyle kısmen kapatıldığı hatırlatıldı. Çalışmalar sırasında kulenin beden duvarlarında bulunan yaklaşık 400 göçmen kuş yuvasının korunacağı ve ebabil kuşlarının göç mevsiminin gözetileceği belirtildi.
21 Şubat 2024

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Suudi Arabistan'ın Mekke ve Medine şehirlerindeki Türk okullarının 2024-2025 eğitim döneminde yeniden açılacağını duyurdu. Bakanlık, Riyad ve diğer şehirlerdeki Türk okullarının 2020-2021 eğitim yılından itibaren kapatıldığını hatırlattı. Türkiye'nin diplomatik temasları sonucunda bazı okulların yeniden açıldığı ve Mekke ile Medine'deki okulların da bu kapsamda yeniden faaliyete geçeceği belirtildi. Öğrenci kabulleri ve diğer işlemlerle ilgili çalışmaların başladığı bildirildi.
23 Ağustos 2024

Galata Kulesi, depreme karşı güçlendirme ve dış cephe onarımı çalışmaları kapsamında bugünden itibaren bir ay boyunca ziyaretçilere kapalı olacak. Kulenin çatı onarımı nedeniyle 8'inci katı geçen yıl kasımda ziyarete kapatılmış, aleminin konservasyonu tamamlanmıştı. Ayrıca, yapıda jeoradar çalışmaları gerçekleştirildi ve dış cephe onarımı yapılacak. Restorasyon çalışmaları sırasında kulenin beden duvarlarında bulunan 400'e yakın göçmen kuş yuvasına zarar verilmeyecek. Çalışmaların nisanda tamamlanması planlanıyor.
23 Şubat 2024

Hisar Okulları, 2024-2025 öğretim yılı için ortaokul ve lise hazırlık sınıflarının fiyatlarını açıkladı. 5'inci sınıf için peşin ödeme 967 bin lira, 11 taksit halinde ödeme yapılırsa toplam 1 milyon 527 bin lira olacak. Lise hazırlık ve 9'uncu sınıf giriş fiyatları ise peşin 950 bin lira, 11 taksit ile 1 milyon 499 bin lira olarak belirlendi. Ayrıca, 2'nci ve 6'ncı sınıflar için yüzde 10 kardeş indirimi uygulanacak.
26 Mart 2024

Samandağ Gastronomi Köyü projesi, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen bölgede kadın istihdamını artırmayı hedefliyor. Oxfam KEDV ve Mey I Diageo'nun işbirliğiyle hayata geçirilen proje, kadınların Yaşam Boyu Öğrenim programı kapsamında eğitilmesini ve istihdama kazandırılmasını amaçlıyor. Proje, bölgenin geleneksel gastronomi kültürünü koruyarak turizm potansiyelini canlandırmayı hedefliyor. Samandağ Gastronomi Köyü'nün Ekim 2024'te kapılarını açması planlanıyor.
14 Temmuz 2024

İstanbul Modern, 7-10 yaş aralığındaki çocuklar için yaz tatilinde sanat dolu bir program sunuyor. 9 Temmuz ile 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan Yaz Sanat Okulu, sabah ve öğle atölyelerinden oluşuyor. Atölyeler, çocukların sanat tarihinden örnekleri keşfetmelerini ve kendi sanat çalışmalarını üretmelerini sağlıyor. Program, pazartesi hariç hafta içi her gün düzenleniyor ve sekiz atölyenin en az dördüne katılanlara katılım belgesi veriliyor.
2 Temmuz 2024

İstanbul'un Marmara Denizi'nde yer alan Heybeliada, sessiz ve sakin yapısıyla dikkat çekiyor. Ada, özellikle bahar aylarında yürüyüş yapmak için ideal bir yer olarak öne çıkıyor. 1834 yılında adaya taşınan ve 2016 yılında kapatılan Deniz Lisesi, şu anda Deniz Harp Okulu'nun hazırlık bölümü olarak hizmet vermektedir. Heybeliada, zengin tarihi geçmişi ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor.
31 Mart 2024
İşaretlediklerim