Uluslararası 10 havayolu şirketi, Hizbullah ile İsrail arasındaki gerginlik nedeniyle İsrail'e 52 seferi iptal etti ve yüzlerce seferi erteledi. İsrail ordusu, Hizbullah'ın İsrail'i hedef almayı planladığını öne sürerek Lübnan'a önleyici saldırı başlattığını duyurmuştu. Hizbullah ise Beyrut'ta suikast sonucu öldürülen üst düzey komutanlarından Fuad Şükür için İsrail'e misilleme saldırısı başlatmıştı. Bu gelişmelerin ardından, Fransız Havayolları da dahil olmak üzere birçok uluslararası havayolu şirketi İsrail'e seferlerini iptal etti.
25 Ağustos 2024

Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında gerçekleştirilen hat bakım çalışmaları sebebiyle, seferlerde geçici bir düzenlemeye gidildi. Bugün saat 06:00'dan 10:00'a kadar Yenikapı ile Otogar istasyonları arasında hizmet verilirken, Otogar ile Atatürk Havalimanı istasyonları arasında ücretsiz İETT otobüsleriyle seferler sağlandı. Saat 10:00 itibarıyla Otogar-Atatürk Havalimanı arası seferlerin gecikmeli olarak işletilmeye başlandığı ve 13 Kasım Pazartesi günü saat 06:00'dan itibaren seferlerin normale döneceği açıklandı.
12 Kasım 2023

Türk Hava Yolları (THY), pilot ve kabin memurlarına uçuş öncesinde uyguladığı alkol ve psikoaktif madde testlerini artık uçuş sonrasında da yapacağını duyurdu. Testler, İstanbul Havalimanı Ekip Terminali'nde bulunan sağlık biriminde gerçekleştirilecek. Uçuştan dönen ekiplerden rastgele seçilen bazı personellere test uygulanacak ve bu işlemler uçuş sonrası görev süresi içinde tamamlanmayı hedefliyor.
1 Aralık 2023

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, kentteki olumsuz hava koşulları sebebiyle sağlık çalışanları hariç, kamu kurumlarında çalışan engelli, malul, hamile personel ve 10 yaş ve daha küçük çocuğu olan kamu çalışanlarının 8 Şubat Çarşamba günü idari izinli sayılacağını duyurdu. Bu karar, meteorolojik verilere dayanarak alındı.
7 Şubat 2023

İspanya'nın Madrid kentinden Uruguay'ın Montevideo kentine giden Air Europa'ya ait Boeing 787 model uçak, şiddetli türbülans nedeniyle Brezilya'daki Natal Uluslararası Havalimanı'na acil iniş yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bir yolcunun türbülans nedeniyle baş üstü bagajına girdiği görüldü. Havayolu şirketi, inişin normal şekilde gerçekleştiğini ve bazı yolcuların hafif yaralandığını açıkladı. Yaralı yolcular, kentteki bir hastaneye götürüldü.
2 Temmuz 2024

İsveç ve Danimarka'da Kuran yakılmasına verilen izinler Türkiye'de tepkilere neden oldu. Bu olayların ardından Almanya, Hollanda ve Britanya'nın İstanbul başkonsoloslukları güvenlik endişeleri sebebiyle geçici olarak hizmetlerini durdurdu. Almanya ve Hollanda konsolosluklarından yapılan açıklamalarda, Batı karşıtı duyguların ve protestoların olabileceği, saldırı tehdidinin arttığı belirtildi. Britanya Dışişleri Bakanlığı da benzer bir terör saldırısı tehdidi olduğunu ve başkonsolosluğun tedbir amaçlı kapalı olduğunu duyurdu.
1 Şubat 2023

Sputnik Türkiye çalışanları, işten çıkarıldıktan ve ücretlerin yükseltilmesi talepleri karşılanmadıktan sonra greve çıktı. Grev, İstanbul ve Ankara'daki Sputnik Türkiye bürolarının önünde düzenlenen basın açıklamalarıyla kamuoyuna duyuruldu. TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş, 24 üyelerinin işe geri alınacağını, taleplerinin kabul edileceğini ve toplu iş sözleşmesi imzalanacağını belirtti. Durmuş, sendika üyelerine istifa baskıları yapıldığını ve grev ilanının hukuksuz bir biçimde indirildiğini ifade etti.
17 Ağustos 2023

Brezilya'nın Fortaleza Havalimanı'nda 1,3 ton kokainle yakalanan Türkiye'de kurulu ACM Havayolları şirketine ait jetteki olayla ilgili yargılanan sekiz sanıktan ikisi olan Şeyhmus Özkan ve pilot Veli Demir'in tutukluluk halleri devam ediyor. Şirket sahibi Özkan, ailesini ve şirketini olumsuz etkilediğini belirterek suçsuz olduğunu ifade etti. Pilot Demir ise uçuş güvenliğinden sorumlu olduğunu ve yüklemeyi görmediğini söyledi. Mahkeme, Brezilya'dan beklenen belgeler gelmediği için tutukluluk kararını sürdürdü ve bir sonraki duruşmayı 27 Ekim'e erteledi.
7 Temmuz 2023

İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Galatasaray-Beşiktaş 2024 Turkcell Süper Kupa maçı nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kapanacak yolların listesini açıkladı. Taraftarların stadyuma ulaşımı için belirli güzergahlar önerildi ve taksilerin de bu güzergahları kullanması bekleniyor. Bu düzenlemeler, maç günü trafik akışını yönetmek ve güvenliği sağlamak amacıyla yapıldı.
2 Ağustos 2024

Gribal enfeksiyon kaptığı bildirilen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılması planlanan programlar iptal edildi. Bu programlar arasında 5 Ekim'de İspanya'da düzenlenecek Avrupa Siyasi Topluluğu'nun 3'üncü Zirvesi ve Türkiye'deki etkinlikler bulunuyordu. Erdoğan'ın İspanya seyahatini ertelemek istememesine karşın, doktorların tavsiyesi ile program ertelendi.
4 Ekim 2023

İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları sebebiyle Şehir Hatları A.Ş. tarafından yapılan duyuruda, Maltepe-Adalar, Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş ve Bostancı-Karaköy-Kabataş hatlarında seferlerin iptal edildiği bildirildi. Ayrıca, diğer bazı seferlerde gecikmelerin olabileceği belirtildi. Güncel sefer bilgileri Şehir Hatları'nın internet sitesinden takip edilebiliyor.
12 Nisan 2023

Katar'dan İrlanda'ya giden bir uçak, Türkiye hava sahasında şiddetli türbülansa girerek 12 kişinin yaralanmasına neden oldu. Uçak, Dublin Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş yaptı. Uzmanlar, türbülansların kabin görevlileri için daha tehlikeli olduğunu belirtiyor. İklim değişikliğinin, türbülans olaylarının şiddetini artırdığı ve gökyüzünün daha engebeli hale geldiği tespit edildi.
26 Mayıs 2024

Ankara Esenboğa Havalimanı'nda, Batman'a gitmek üzere olan yolcular yer hizmeti görevlisinin hatası sonucu Amsterdam'a giden uçağa bindirildi. Hata, yolcular uçağa bindikten sonra fark edildi ve anonsla Batman'a gidecek yolcular uyarıldı. Yolcular uçaktan indirildi ve olay bir yolcu tarafından videoya kaydedildi. SunExpress Havayolları'nın Ankara-Amsterdam seferi bu nedenle 15 dakika gecikmeli olarak gerçekleşti.
20 Kasım 2023

Türk Hava Yolları'nın kargo şirketi Turkish Cargo, Türkiye'deki deprem bölgesine yönelik yardım malzemelerinin taşınmasında ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Adnan Menderes Havalimanı'ndan Adana'ya toplam dört uçuş planlandı. Ayrıca, yurt dışından deprem bölgesine gönderilecek yardım malzemeleri de büyükelçiliklerin onayı alındıktan sonra şirket tarafından ücretsiz taşınacak.
6 Şubat 2023

Avrupa Birliği (AB) ve Schengen ülkeleri, Çin'de artan Covid-19 vakaları sebebiyle Brüksel'de bir araya gelerek koordineli tedbirler alınması konusunda mutabık kaldı. Toplantı sonucunda, Çin'den gelen ve Çin'e giden yolculara maske takmaları tavsiye edildi, negatif test sonucu zorunluluğu getirilmedi ancak güçlü şekilde teşvik edileceği belirtildi. Ayrıca, Çin'den gelen uçakların atık sularının analizi ve yolculardan rastgele örnekler alınarak genom dizilimlerinin incelenmesi kararlaştırıldı. AB, ocak ortasında durumu tekrar değerlendirecek.
5 Ocak 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları AŞ, olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı vapur seferlerinde iptaller ve gecikmeler yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Şu an itibarıyla 'Poyraz-Anadolu Kavağı-Rumeli Kavağı-Sarıyer' seferinin Poyraz kalkışının yapılamayacağı açıklandı. Yolcuların iptal edilen seferler hakkında bilgi almak için Şehir Hatları'nın internet sitesini ziyaret etmeleri önerildi.
14 Ağustos 2024

Kapadokya'da turistlere bölgeyi kuş bakışı izleme imkanı sunan sıcak hava balon turları, rüzgar nedeniyle hafta başına kadar yapılamayacak. Göreme beldesi ve Çavuşin köyü çevresindeki alanlardan sabahın erken saatlerinde havalanan balon turları, saatte 45 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle iptal edildi. Meteoroloji verilerine göre, bölgede etkisini sürdürecek rüzgar nedeniyle sıcak hava balon turları yarın da yapılamayacak. Uçuşlar, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Nevşehir Koordinatörlüğünün değerlendirmesi sonucu hava şartlarının elverişli olması durumunda yapılabiliyor.
29 Haziran 2024

Türkiye, Schengen vizesi başvurularında yüksek ret oranlarıyla karşı karşıya. Pandemi sonrası artan başvurulara AB ülkeleri sıkça ret yanıtı veriyor ve randevu almakta zorluklar yaşanıyor. Avrupa Komisyonu, pandemi nedeniyle dünya genelinde Schengen vizelerine olan talepte ciddi düşüşler yaşandığını ve şimdi talebin artmasıyla konsoloslukların personel ve operasyonel kısıtlamalarla karşılaştığını belirtti. Komisyon, yaşanan sorunların Türkiye'ye özgü olmadığını vurguladı.
8 Haziran 2023

Yurt dışı merkezli bir özel hava yolu şirketi, Trabzon-Cidde seferini gerçekleştiren uçağı, bir motorunun arızalanması nedeniyle Trabzon Havalimanı'na acil iniş yaptı. Uçak, gerekli tedbirler alındıktan sonra sorunsuz bir şekilde indi ve yolcular ile mürettebat güvenli bir şekilde tahliye edildi.
7 Eylül 2023

İstanbul'da Taksim – Kabataş füniküler hattında teknik bir arıza meydana geldi ve seferler durduruldu. Metro İstanbul, F1 hattındaki arızanın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü açıkladı. Kabataş istasyonundan füniküleri kullanmak isteyen yolcular, güvenlik görevlileri tarafından İETT otobüslerine yönlendirildi.
25 Temmuz 2024
İşaretlediklerim