Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, teknik direktör İsmail Kartal'ın imza töreninde yaptığı açıklamada, genç yıldız Arda Güler'in yeni sezonda Fenerbahçe'de kalmayacağını belirtti. Koç, transfer sürecinin detaylarını kamuoyu ile paylaşma borcu olduğunu ifade etti ve Arda'nın Fenerbahçe'de kalmak istemediğini, bu yüzden takımda yer almayacağını söyledi. Arda Güler'in İspanya'nın Real Madrid ve Barcelona gibi büyük kulüplerinin ilgisini çektiği ve Real Madrid'i tercih ettiği iddia edilmişti.
5 Temmuz 2023

Fenerbahçe, Portekizli ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile resmi bir anlaşma imzaladı. Ülker Stadyumu'nda düzenlenen imza törenine binlerce taraftar katıldı. Mourinho, Fenerbahçe taraftarlarının tutkusunu hissettiğini ve bu tutkuyu en iyi hissedebileceği yerlerden birinde olduğunu belirtti. Fenerbahçe Kulüp Başkanı Ali Koç, Mourinho'nun dünya çapında tanınan ve başarılı bir teknik direktör olduğunu vurguladı.
2 Haziran 2024

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, sözleşmesi sona eren oyuncusu Miha Zajc ile 3 yıllık yeni bir sözleşme imzaladı. Ayrıca İtalya'nın Sassuolo takımında forma giyen Mert Müldür'ün de sözleşme imzalamak için İstanbul'a geleceği bildirildi. Fenerbahçe, Müldür'ün kalıcı transferi konusunda Sassuolo kulübü ve futbolcu ile prensip anlaşmasına vardığını açıkladı.
31 Temmuz 2023

Borussia Dortmund, Edin Terzic'in ayrılmasının ardından Nuri Şahin ile üç yıllık sözleşme imzaladı. Şahin, Ocak 2024'te yardımcı antrenör olarak katıldığı kulüpte, 2027'ye kadar teknik direktörlük yapacak. Şahin, Borussia Dortmund'un teknik direktörü olmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu belirtti. Sportif Direktör Sebastian Kehl, Şahin'in geçen sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynamalarına yardımcı olduğunu ve takım üzerinde büyük bir otoriteye sahip olduğunu vurguladı.
14 Haziran 2024

Fenerbahçe, teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde başarılı bir başlangıç yapmasına rağmen, sezonu kupasız kapattı. Başkan Ali Koç'un kararları ve yönetim tarzı eleştirilirken, Jorge Jesus'un gönderilmesi ve yıldız transferleri de tartışma konusu oldu. Kulüpte yaşanan iç anlaşmazlıklar ve yabancı oyuncuların şikayetleri de gündeme geldi. Ayrıca, kulübün başkanlık seçimi yaklaşırken, Ali Koç'un yeniden aday olması ve diğer potansiyel adaylarla ilgili spekülasyonlar devam ediyor.
13 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Jose Mourinho'nun Samandıra Can Bartu Tesisleri'nde göreve başladığını ve birlikte çalışacağı teknik ekibi duyurdu. Mourinho'nun ekibinde Salvatore Foti, Stefano Rapetti, Luca Fatiga, Michele Salzarulo, Ricardo Formosinho ve Giovanni Cerra yer alıyor. Mourinho, sportif direktör Mario Branco ve teknik heyetle tanışma toplantısı yaparak beklentilerini paylaştı.
20 Haziran 2024

Suudi Arabistan'ın Al Hilal futbol takımı, Portekizli teknik direktör Jorge Jesus ile anlaşma sağladığını duyurdu. 68 yaşındaki Jesus, daha önce de Haziran 2018 ile Ocak 2019 arasında Al Hilal'i çalıştırmış ve takımı Süper Kupa şampiyonluğuna taşımıştı. Jesus'un önceki döneminde Al Hilal ile çıktığı 25 maçta 20 galibiyet, dört beraberlik ve bir mağlubiyet elde etmişti.
2 Temmuz 2023

Fenerbahçe başkanlığına aday olan Aziz Yıldırım, seçilmesi durumunda takıma büyük isimler getireceğini belirtti. Yıldırım, geçtiğimiz hafta ünlü futbol teknik direktörü Jose Mourinho ile bir araya geldiğini ve onu Fenerbahçe'ye davet ettiğini ifade etti. Yıldırım, Fenerbahçe'nin büyük isimlerle yoluna devam etmesi gerektiğini vurguladı. Bu açıklama, diğer aday Ali Koç ve çekilen aday Sadettin Saran arasındaki gelişmelerin ardından geldi.
13 Mayıs 2024

Fenerbahçe, Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, ünlü teknik direktör Jose Mourinho ile görüşmelere başladığını duyurdu. Bu gelişme, Fenerbahçe'nin mevcut teknik direktörü İsmail Kartal'ın görevden ayrılmasının ardından geldi. Kulüp, Mourinho'nun teknik direktörlük görevine getirilmesi için görüşmelerin sürdüğünü belirtti. Bu hamle, Fenerbahçe'nin gelecekteki başarı hedefleri doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
1 Haziran 2024

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Al Nassr forması giyen Anderson Talisca ile transfer görüşmesi yaptığını iddia etmesinin ardından Talisca'dan yanıt geldi. Talisca, herhangi bir transfer görüşmesi yapmadığını ve Al-Nassr'dan ayrılmayı düşünmediğini belirtti. Ayrıca, kulübüyle üç yıllık sözleşme imzaladığını ve burada mutlu olduğunu ifade etti.
9 Ağustos 2023

Süper Lig'de mücadele eden RAMS Başakşehir, teknik direktör Emre Belözoğlu ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Kulübün Twitter hesabından yapılan açıklamada bu durum belirtildi. Başakşehir bu sezon oynadığı üç maçta da puan alamadı ve sıfır puanla 19. sırada yer alıyor.
4 Eylül 2023

Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, görevinden istifa etti. İstifa haberi TRT tarafından duyuruldu.
6 Ekim 2023

Spor Toto 1. Lig takımlarından Yeni Malatyaspor'un kalecisi Ahmet Eyüp Türkaslan, Kahramanmaraş merkezli depremde Malatya'da enkaz altında kaldı. Kulüp, sosyal medya üzerinden durumu duyurdu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, takıma izin verdiğini ve Türkaslan'ın Malatya'da kaldığını, eşinin kurtarıldığını fakat kalecinin hala enkaz altında olduğunu ifade etti.
6 Şubat 2023

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kasımpaşa, teknik direktör Selçuk İnan'ın görevine son verdiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, İnan ile karşılıklı anlaşarak ayrıldıkları belirtildi ve kendisine hizmetleri için teşekkür edilerek, kariyerinde başarılar dilendi. Selçuk İnan, Kasımpaşa'nın başında 12 Süper Lig maçına çıkarken, takım bu süreçte üç galibiyet, iki beraberlik ve yedi mağlubiyet aldı.
18 Mart 2023

Fenerbahçe futbol takımı, Dimitris Pelkas, Ezgjan Alioski ve Mergim Berisha ile yollarını ayırdığını açıkladı. Mergim Berisha, Augsburg Kulübü tarafından satın alma opsiyonu kullanılarak transfer edildi. Pelkas ve Alioski'nin sözleşmeleri sona erdiği için takımdan ayrıldılar. Kulüp, üç oyuncuya da katkılarından dolayı teşekkür etti ve kariyerlerinde başarılar diledi.
2 Temmuz 2023

Hatayspor, teknik direktör Volkan Demirel ile karşılıklı anlaşma sonucunda görevine son verdiğini açıkladı. Kulüp, 6 Şubat'taki deprem felaketinden sonra Demirel'in takım ve şehir için gösterdiği çabaları övdü ve ona gelecek kariyerinde başarılar diledi. Ayrıca, Demirel'in şehir ve kulüp için değerli bir figür olarak anılmaya devam edeceği belirtildi.
3 Mayıs 2024

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Jose Mourinho ile yıllık 10,5 milyon avro karşılığında anlaşmaya vardığını duyurdu. Kulüp, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yaptığı açıklamada, Mourinho'nun 2024-2025 ve 2025-2026 sezonlarında görev yapacağını belirtti. Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Mourinho ve ekibinin yıllık maliyetinin toplamda 12 milyon avro olduğunu açıkladı.
5 Haziran 2024

Alanyaspor ile berabere kalınmasının ardından, teknik direktör İsmail Kartal, takımın performansı ve oyuncu değişiklikleri konusunda eleştirilere maruz kaldı. Kartal, oyuncu sağlığını tehlikeye atan zemin koşullarına dikkat çekerek, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Eryaman Stadı dışındaki sahalara yeterli önem vermemesini eleştirdi. Ayrıca, zeminin kötü koşullarının sakatlıklara yol açabileceği, kaleci Gökhan Akkan'ın maç öncesi sakatlanmasıyla örneklendirildi.
18 Şubat 2024

İspanya'nın önde gelen futbol kulüplerinden Atletico Madrid, Türk milli futbolcu Çağlar Söyüncü'nün transferini resmi olarak duyurdu. Stoper mevkiinde oynayan Söyüncü ile dört yıllık bir sözleşme imzalandığı açıklandı.
6 Temmuz 2023

Beşiktaş Seçme ve Sicil Kurulu Üyesi Gizem Uslu Akın, eski teknik sorumlu Burak Yılmaz'ın kulüp üyeliğinden ihracı için dilekçe vereceğini duyurdu. Yılmaz, kötü sonuçlar alınmasının ardından Beşiktaş'tan istifa etmiş ve yerine Rıza Çalımbay getirilmişti. Yılmaz'ın görevi bıraktıktan sonra yaptığı bazı açıklamalar ve tavırlar, Akın'ın bu kararı almasına sebep olmuş. Beşiktaş Kulübü ise Yılmaz'ın iddialarını yalanlamıştı.
15 Kasım 2023
İşaretlediklerim