2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 11 Ağustos'ta 18 dalda toplam 101 sporcu ile mücadele ediyor. Günün programında modern pentatlon, güreş ve kapanış seremonisi yer alıyor. Milli sporcular Hatice Akbaş, Nafia Kuş, Taha Akgül, Esra Yıldız Kahraman ve Buse Tosun Çavuşoğlu madalya kazandı. Ayrıca, Ersu Şaşma sırıkla atlamada beşinci oldu ve Kuzey Tunçelli dünya gençler rekoru kırarak Olimpiyat beşincisi oldu.
11 Ağustos 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 31 Temmuz'da Türkiye'nin olimpiyat programında atıcılık, judo, kürek, yelken ve okçuluk gibi branşlarda yarışmalar yer alıyor. Gün boyunca çeşitli saatlerde Türk sporcular, elemelerden finallere kadar farklı aşamalarda yarışacak. Bu program, Türkiye'nin olimpiyatlardaki performansını ve sporcularının başarılarını takip etmek isteyenler için önemli bir rehber niteliğinde.
31 Temmuz 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 10 Ağustos'ta Türkiye'nin programında atletizm, taekwondo, güreş, modern pentatlon ve voleybol gibi branşlar yer alıyor. Milli sporcular Buse Naz Çakıroğlu ve Hatice Akbaş gümüş madalya kazanırken, Esra Yıldız Kahraman ve Buse Tosun Çavuşoğlu bronz madalya kazandı. Ayrıca, Kuzey Tunçelli dünya gençler rekoru kırarak Olimpiyat beşincisi oldu.
10 Ağustos 2024

TRT, 2024 yazında Avrupa Futbol Şampiyonası, Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları, Paris 2024 Paralimpik Oyunları ve Wimbledon Tenis Turnuvası gibi önemli spor etkinliklerini yayınlayacağını duyurdu. Avrupa Futbol Şampiyonası Almanya'da, Wimbledon Tenis Turnuvası Londra'da, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları ise Paris'te düzenlenecek. Bu etkinlikler TRT 1, TRT Spor, TRT Spor Yıldız ve TRT'nin dijital platformu tabii üzerinden canlı olarak izlenebilecek.
11 Haziran 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 dalda toplam 94 sporcuyla mücadele ediyor. 2 Eylül programında atıcılık, okçuluk, yüzme, tekerlekli sandalye tenis, triatlon, masa tenisi, B1 futbol ve atletizm gibi branşlarda Türk sporcular sahne alacak. Gün boyunca çeşitli saatlerde gerçekleşecek olan müsabakalarda Türkiye, farklı dallarda madalya için yarışacak.
2 Eylül 2024

Fransa İçişleri Bakanlığı, 2024 Paris Yaz Olimpiyatları öncesinde yaklaşık 1 milyon gönüllü ve çalışanı soruşturdu. Bu soruşturmalar sonucunda, casusluk ve diğer güvenlik tehditleri nedeniyle yaklaşık 5 bin akreditasyon talebi reddedildi. Özellikle Rusya'dan gelen talepler dikkat çekti ve bazı Rus vatandaşları ön soruşturmaya alındı. Güvenlik önlemleri kapsamında, açılış töreninin yapılacağı Seine Nehri çevresinde oturan yaklaşık 20 bin kişi de soruşturuldu.
24 Temmuz 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 5 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında atletizm, artistik cimnastik, yelken ve güreş gibi çeşitli dallarda yarışmalar yer alıyor. Öne çıkan sporcular arasında Berke Akçam ve Yasmani Copello Escobar atletizmde, Ferhat Arıcan artistik cimnastikte, ve Buse Tosun Çavuşoğlu güreşte bulunuyor. Türkiye'nin olimpiyat programı, sporcuların performansları ve elde edecekleri başarılar açısından büyük önem taşıyor.
5 Ağustos 2024

Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Büyükelçi Salih Mutlu Şen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'yi Türkiye'ye davet ettiğini açıkladı. İki liderin görüşme yeri olarak Ankara veya Kahire'yi belirleyecekleri ifade edildi. Türkiye, 2013 yılında Mısır'da gerçekleşen darbe sonrası ilişkileri kesmiş ve elçisini geri çekmişti. Erdoğan ve Sisi, 2022 Dünya Kupası sırasında Katar'da bir araya gelmiş ve ilişkilerin geliştirileceği yönünde sinyaller verilmişti.
16 Haziran 2023

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 1 Eylül programında, Türkiye'nin sporcuları badminton, okçuluk, atıcılık, yüzme, kürek, triatlon, B1 futbol, masa tenisi ve atletizm gibi çeşitli branşlarda mücadele edecek. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcularımız çeyrek finallerden finallere kadar çeşitli aşamalarda yarışacaklar.
1 Eylül 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları 28 Ağustos ile 8 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek. Türkiye, bu oyunlara 15 farklı branşta 94 sporcu ile katılarak rekor kıracak. 48 kadın ve 46 erkek sporcudan oluşan Türk kafilesi, golbol, görme engelli futbol, atıcılık, eskrim, halter, kürek, masa tenisi, atletizm, tenis, triatlon, judo, okçuluk, tekvando, yüzme ve badminton gibi branşlarda mücadele edecek.
26 Ağustos 2024

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanamadan 64'üncü sırada tamamlaması üzerine federasyonların hesap vereceğini belirtti. Bakan, devletin spor federasyonlarına en üst düzey imkanlar sunduğunu ve bu imkanların doğru ve verimli kullanılmadığını vurguladı. Ayrıca, üç ay içinde federasyon seçimlerinin yapılacağını ve herkesin bu süreçten ders çıkarması gerektiğini ifade etti.
12 Ağustos 2024

2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye, 15 farklı dalda toplam 94 sporcu ile yarışıyor. 30 Ağustos günü, Türk sporcular atıcılık, badminton, yüzme, okçuluk, kürek, taekwondo, masa tenisi, tekerlekli sandalye tenis ve goalball gibi çeşitli branşlarda mücadele edecek. Gün boyunca farklı saatlerde gerçekleşecek olan bu müsabakalarda, sporcularımızın performansları merakla bekleniyor.
30 Ağustos 2024

Paris Olimpiyatları'nın açılışında Fransa, sporun ötesinde çeşitli sosyal ve çevresel konulara cesur mesajlar verdi. Irklar, cinsiyetler ve enerji kaynakları gibi konularda tabuları zorlayan bu mesajlar, yeni bir hayat anlayışının kapılarını araladı. Özellikle fosil yakıtlar yerine elektrik ve su enerjisinin tercih edilmesi, Fransa'nın çevresel duyarlılığını ve yeni çağın entelektüel önderliğini üstlenme isteğini gösterdi. Bu açılış, Fransa'nın karşılaşacağı tepkilere rağmen, büyük bir meydan okuma ve cesaret gösterisi olarak değerlendirildi.
29 Temmuz 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz'da Eyfel Kulesi'nde yapılacak açılış töreniyle başlayacak. 206 ülkenin katılacağı ve 19 gün sürecek olan oyunlar boyunca Paris'e 15 milyonu aşkın turist bekleniyor. Türkiye, 18 dalda toplam 102 sporcu ile temsil edilecek. Bu yılki olimpiyatlarda ilk kez break dance etkinlikleri yer alacak ve pandemi kısıtlamaları olmadan gerçekleştirilecek.
25 Temmuz 2024

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hindistan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 18'inci G20 Liderler Zirvesi'nde konuştu ve G20 ülkelerini iklim değişikliğiyle mücadelede yetersiz bulduğunu ifade etti. Macron, G20 ülkelerinin birkaç yıl önce ortaya koyduğu hedeflerde ilerleme sağlandığını ancak bunun yoksullukla mücadeleyle gezegeni koruma arasında tercih yapmak anlamına gelmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, bazı G20 ülkelerinin 2045'e kadar petrol üretme ajandalarının olduğunu ve bu durumun 2030'a kadar sıfır karbon hedefiyle tutarsız olduğunu söyledi.
10 Eylül 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akkuyu nükleer santralinin açılış töreni için 27 Nisan'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye gelebileceğini veya online olarak katılabileceğini belirtmişti. Ancak Kremlin tarafından yapılan açıklamada, Putin'in Nisan ayında Türkiye'yi ziyaret etmesine dair herhangi bir kararın alınmadığı bildirildi.
30 Mart 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden tarafından davet edildiği ve sonrasında bu davetin iptal edildiği iddia ediliyor. İddialar, Erdoğan'ın Hamas lideri İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından ortaya çıktı. Gazeteci Cansu Çamlıbel, diplomatik kaynaklardan alınan bilgilere dayanarak gezinin yapılacağını teyit ettiğini belirtiyor. Ancak, Beyaz Saray'ın açıklamalarına rağmen, davetin gerçekten iptal edilip edilmediği konusunda net bir bilgi yok.
27 Nisan 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD Başkanı Joe Biden ile yapmayı planladığı Beyaz Saray ziyareti, program uyumsuzlukları nedeniyle iptal edildi. Beyaz Saray ve Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, ziyaretin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı. İki liderin Temmuz'da Washington'da düzenlenecek NATO zirvesinde bir araya gelmesi bekleniyor. Erdoğan'ın Beyaz Saray ziyareti, özellikle Biden'ın göreve başlamasından bu yana gerçekleşmediği için dikkat çekici.
28 Nisan 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları 26 Haziran'da başladı ve Türkiye, 'Team Türkiye' adı altında 18 dalda toplam 101 sporcu ile katılıyor. Bu yıl, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'ndan sonra ikinci kez kadın sporcu sayısı erkeklerden fazla. Milli boksör Tuğrulhan Erdemir, yasaklı madde kullandığı gerekçesiyle oyunlara katılamıyor. Oyunlar TRT Spor ve TRT Yıldız kanallarında canlı olarak yayınlanıyor.
27 Temmuz 2024

2024 Paris Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, 18 dalda toplam 101 sporcuyla mücadele ediyor. 9 Ağustos'ta Türkiye'nin olimpiyat programında yüzme, güreş, modern pentatlon ve boks dallarında yarışmalar yer alıyor. Öne çıkan sporcular arasında Taha Akgül, Nesrin Baş, Buğra Ünal ve Buse Naz Çakıroğlu bulunuyor. Ayrıca, Kuzey Tunçelli'nin dünya gençler rekoru kırarak Olimpiyat beşincisi olduğu ve Hatice Akbaş'ın gümüş madalya kazandığı belirtiliyor.
9 Ağustos 2024
İşaretlediklerim